|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar
23.2.2015 18:14:58   
rose
ma ja sam sa S otisla u 7-oj sedmici i cula srce..sad u ovoj trudnoci odem opet u 7-oj i nije bilo otkucaja...tek dvije sedmice kasnije s pojavili

i evo za buduce porodilje ove sad terminuse savjet...meni je moja dr prepporucila da mi u apoteci naprave neki crni melen za ranu...sjetit cu se kako se zove...elem ja sam tim mazala...malo i ujede al su meni konci ispali za 7 dana i onda sam presla na rivanol obloge...brze rane zarastaju

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2201
23.2.2015 18:15:18   
samy_lo
Hvala vam.na podrsci..dr.mi je spomenuo tu tabletu,ali cisto sumnjam da ce mi dati,jer znate nase.doktore...

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2202
23.2.2015 18:15:52   
rose
IZVORNA PORUKA: samy_lo

Hvala vam.na podrsci..dr.mi je spomenuo tu tabletu,ali cisto sumnjam da ce mi dati,jer znate nase.doktore...

pa jel ti masic moze prepisati tu tabletu...sto da cekas u DZ?

evo ovdje u clanku se pominju tablete

http://www.centar-zdravlja.net/clanci/zensko-zdravlje/2/1676/pobacaj/metode-pobacaja/3/

< Poruku je uredio rose -- 23.2.2015 18:17:21 >

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2203
23.2.2015 18:47:19   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: rose

ma ja sam sa S otisla u 7-oj sedmici i cula srce..sad u ovoj trudnoci odem opet u 7-oj i nije bilo otkucaja...tek dvije sedmice kasnije s pojavili

i evo za buduce porodilje ove sad terminuse savjet...meni je moja dr prepporucila da mi u apoteci naprave neki crni melen za ranu...sjetit cu se kako se zove...elem ja sam tim mazala...malo i ujede al su meni konci ispali za 7 dana i onda sam presla na rivanol obloge...brze rane zarastaju

Znaci ima nade da sve bude uredu aBd :)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2204
23.2.2015 18:48:50   
mala curica
Samy lo,zaista sam se nadala najboljem obzirom da je srce kucalo.To mi je ulijevalo nadu.
Nemam posebne rijeci da te utjesim.user posted image
U prvoj trudnoci sam imala spontani u 8 sedmici(obilno krvarenje i plod ispao u wc solju) radili si mi kiretazu.Nisu mi davali nikakve tablete i nisam bila pod anestezijom.
Od srca ti zelim da se sto prije oporavis psihicki i fizicki ponovo u borbu .Kao sto ti je vec jedna clanica napisala to je znak da hvala Bogu mozes prirodno ostati trudna.

Bejbibi ja sam u 7+1 otisla na uz i bila je srcana radnja.Sada sve zavisinod zene do zene.Vitala sam da do 9- te nedjelje treba srce da prokuca.Da se zene ne prepadaju akp ranije ne bude.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2205
23.2.2015 19:06:26   
bejbibi
Mala c hvala draga na odgovoru, lijepo je znati da nije sve striktno ovako il onako:)

Nego zenice mom M se opet pojavila temp :( sad cu ga istusirati malo, necu.mu jos cepic stavljati,to samo pred spavanje al me zanima za ove narodne.lijekove sta je dobro.. Znam da je mama nama obloge tj carape natopljene u sirce obuvala... Jel pomaze

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 2206
23.2.2015 19:10:39   
mala curica
To ti je najbolje.I dan danas meni to pomogne.Ja kada imam temp ide do 40(teska sam s temp) kada je osjetim tako radim.Samo sto sirce razblazim s vodom(malo) da ne izjede kozu,umocim carapu u to i stavim na nogu.Kada se pocne susiti ponovim isto dok ne osjetim da je temp "sisla" prema donjim extremitetima.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2207
23.2.2015 19:14:13   
rose
dobar je i senf na tabane ali moraju biti vruci...ako su none hladne, prvo rukom zagrijes...pa kad se ugriju oblogice.. dodatno .oblogice na vrat sirce+med

Neposredna veza do poruke: 2208
23.2.2015 19:20:49   
samy_lo
Sve je to od Allaha,kako god.moram se ocistiti,ma ovaj ili onaj nacin..bolje.mi.je ovo iskusenje odmah prihvatiti,i sto bolje ga podnijeti ne optetecavati se,nego da narusim svoje zdravlje,trebalo je ovako biti,sve ima svoje razloge..sad.moram biti jaka da bi sto.prije opet imala plus

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2209
23.2.2015 19:30:16   
mala curica
Svaka situacija tvoja ili slicna tcojoj je znak da s plodom nesto nije bilo u redu i zbog toga je "otislo".Tvoje tijelo nije prihvatilo nepravilan plod i odmah na pocetku ga " odbilo".
Bitno je da si ti zdrava,Bozijom voljom se sve dogadja.Hvala Bogu pa se boris da ostanes psihicki jaka i ne krivis sebe .
Ljubim te najvise.

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2210
23.2.2015 19:30:53   
rose

Sve je to od Allaha,kako god.moram se ocistiti,ma ovaj ili onaj nacin..bolje.mi.je ovo iskusenje odmah prihvatiti,i sto bolje ga podnijeti ne optetecavati se,nego da narusim svoje zdravlje,trebalo je ovako biti,sve ima svoje razloge..sad.moram biti jaka da bi sto.prije opet imala plus

ma da...dosta nas je proslo kroz slicno...uvijek kazem ako vec mora da zavrsi kako ne zelim, bolje ranije nego kasnije ...sad si malo tuzna...ja sam u januaru 2010 pomislila kako se tada moja beba trebala roditi ...a vec krajem februara sam vidjela + i to se desio nakon prvog nezasticenog odnosa nakon cuvanja...znaci dobila sam novi posao i skontala da je pravo vrijeme jer cu imati pravo i na porodiljsko i uspjelo mi...prva trudnoca koja je lose zavrsila me iznenadila..i trebala sam zapravo ostati bez posla oko tremina poroda...a ona dao Bog da nadjem drugi posao i da uspijemo iz prve user posted image i da se rodi moja S user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2211
23.2.2015 19:37:16   
samy_lo
Da li cu morati prenociti na Jezeru nakon kiretaze..
Hvala vam drage moje punoo punoo..
Ljubim vas i grlim
Divne ste svee
ZELIM SVE NAJBOLJE VAMA I VASIM BEBICAMA
Nadam se da cu smjeti ponekad vam se javiti user posted image

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2212
23.2.2015 19:41:26   
rose
ja koliko znam nema nocenja...tj ja sam radila privatno pod opstom...nakon budjenja 15-ak minuta se malo uhavizala i kuci

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2213
23.2.2015 19:42:17   
rose

Ljubim vas i grlim
Divne ste svee

javi se...a cekamo te aBd za nekoliko mjeseci s pravim dobrim vijestima user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2214
23.2.2015 19:47:22   
bejbibi

Ljubim vas i grlim
Divne ste svee

Naravno dragajavi nam se kad god imas potrebu da pricas snekim jer mi znamo.kroz sta prolazis i tu smo za tebe :)

Neki autor...

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2215
23.2.2015 19:50:48   
bejbibi
Hvala Rose i Mala c :)) evo stavila sam mu i razblazila malo vodom... Mama mi je to isto rekla :) ma eto cini mi se da spada :)).... A sav je on vruc jadan.. Inace kad ima temp samo mu glava gori a sad bas citavo tijelo vruce :(... Nos ga najvise zeza a evo i poceo cesce kaslhati..napravila sam mu onaj napitak mlijeko i secer da popije... Ma sw danam da ce mu ublaziti kasalj a i dajem mu flavamed sirup... Dva puta na dan.. Jutros je samo popio 2,5 ml pa ce i pred spavanje a za nos cu mu pred spavanje operil ( to mu je i prosli put dr propisala)

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2216
23.2.2015 20:19:52   
bejbibi
Zene, kolko dana tolerisete temp.kod djeteta?? M JE JUTRIS NEGDJE OKO 5-6 dobio, stavila mu cepic i.nije imao citav dan tek maloprije opet dobio..sad sam mjerila 38,5 ispod pazuha...ima obloge na nogama pa cemo vidjet kako ide...ne znam bil ga vodila doktoru il da cekam do sutra da vidim kako ce bit..svakako cu.mu stavit cepic pred spavanje ako ne spadne

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2217
23.2.2015 20:35:39   
mala curica

Ljubim vas i grlim
Divne ste svee

Neces,mislim ja nisam nocila i ako sam.jako kasno dosla.Uradili mi uz i odmah u sobu za inervencije me uveli.Odradili sta su trebali,obukla se i pravac kuci.

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2218
23.2.2015 20:40:07   
Vanne

IZVORNA PORUKA: mala curica

Ljubim vas i grlim
Divne ste svee

Neces,mislim ja nisam nocila i ako sam.jako kasno dosla.Uradili mi uz i odmah u sobu za inervencije me uveli.Odradili sta su trebali,obukla se i pravac kuci.

Na jezeru se mora prenociti..mene su radili u 14 h i trazila sam da idem kuci pred vece,nisu htjeli ni da cuju za to...a jednu zenu su pustili samo zato sto zivi pet minuta od bolnice i to joj dr rekao da mu se javi odmah ujutro...

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

Neposredna veza do poruke: 2219
23.2.2015 21:12:51   
mala curica
Moguce je da su te ostavili da prenocis jer nisi u Sarajevu,mislim ne zivis blizu morala bi putovati.Ja sam bila blizu i moguce je da sunme zbog toga pustili odmah nakon kiretaze.
Nisam ni razmisljala da to ima veze.
Za 7 dana au mi rekli da dodjem na kontrolu i tako sam uradila.

(odgovor članu Vanne)
Neposredna veza do poruke: 2220
23.2.2015 21:42:51   
rose

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Zene, kolko dana tolerisete temp.kod djeteta?? M JE JUTRIS NEGDJE OKO 5-6 dobio, stavila mu cepic i.nije imao citav dan tek maloprije opet dobio..sad sam mjerila 38,5 ispod pazuha...ima obloge na nogama pa cemo vidjet kako ide...ne znam bil ga vodila doktoru il da cekam do sutra da vidim kako ce bit..svakako cu.mu stavit cepic pred spavanje ako ne spadne

2-3 dana...ako se stanje poboljsa i ako se ona razigra ni ne vodim dr...a inace odvedem...pa makar da mi kazu da je kuci inhaliram

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2221
23.2.2015 22:27:27   
Bella.88

IZVORNA PORUKA: saamy

Hei drage moje evo mene,sinoc ono otisla u bolnicu rekose dodi na ctg,tako bi kad me pregleda dole kaze ti si 3cm otvorena al kontrakcije nisu jake,al se ja ljaju svaki 5min kaze.cekacemo tako.voda pukla oko 4 ujutro,nisam.oka sklopila,kako voda pukla veci bolovi o Allahu dragi,tako vuci.do 12 dode moja princeza porodila sam se za 15min,jos nisam.oka.sklopila gladna nisam.jela tek sad,ljubim.vas sve hvala na podrsci:-*

mašAllahuser posted image ,ti to junačkiuser posted image

čestitke mami i tati,a bebici puno zdravlja,ljubavi i maminog mlijekauser posted image

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 2222
23.2.2015 22:33:37   
Bella.88

Ljubim vas i grlim
Divne ste svee

dragauser posted image
da ti Allah olakša,njegova volja

na Jezeru ne rade sa opštom anestezijom
skoro sam imala slučaj u porodici i nisu hteli raditi sa opštom.Ona je ipak radila privatno300-400km
ubrzo nakon buđenja otišla kući
možda ti i oni predlože tu pilulu,ako ne uvek možeš otić privatno kod dr.da ti je prepiše ako postoji mogućnost da pilula to riješi
sretno milauser posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2223
23.2.2015 22:44:19   
Bella.88

IZVORNA PORUKA: bejbibi

3 dana se dijete ne vodi dr.jedino ako tem.ne spada i ako je previsoka
ako raste 4-ti dan pravac dr.
ako je virus prođe nakon 3 dana,ako je pak bakter.upala tem.traje duže
ako ga budeš vodila obavezno traži da ti urade bris ili bar leukocite jer dr.uključuju odma antibiotike
ako mu je tem.38.5 i nije rasla više ne moraš se trudit ni da je oboriš jer to nije tako visoka tem.

stavi mu rasečenu glavicu luka pored glave da može spavat,to će mu fino pročepit nosić
tuširanje,mlake obloge,mokar peškirić na vratu
ako su tabani vreli onda idu obloge od senfa,naribanog krompira,kaladonta
ja ne bih nikako skidala sa alkoholom(sirće,med.alkohol,rakije i ostalo),zbog trovanja,a i dokazano je da istu učinkovitost imaju kao i voda

sretno i brz oporavak

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2224
23.2.2015 23:24:10   
bejbibi
Bella hvala na osirnom odgovoru... Ipak sam mu stavila cepic jer se bojim bice mu previsoka preko noci oa ne znam sta bi onda..bas me strah temoerature :(... Sad mu je spala, sano se nadam da se nece vise pojaviti...kaslje i nos ga muci i za ti sam dala sirup i operil pa sam i luk stavila na komody... Nadam se da ce prespavati noc aBd

Nadam se da ga necu voditi doktoru jer je to oatnja za nas:( boji ih se i place,vristi,otima se :( ma uzas....

< Poruku je uredio bejbibi -- 23.2.2015 23:26:24 >

Neki autor...

(odgovor članu Bella.88)
Neposredna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Posjet ginekologu
gvendolina

Koliko redovno idete na ginekoloski pregled?

svakih 6 mjeseci (41%)

1 godisnje (33%)

svake 2 godine (5%)

vise od 2 godine (2%)

drugo (19%)

Broj svih glasova: 58

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *