Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 16:28:21
marseljeza
samy_lo, ništa ti ne mogu reći što već ne znaš. sve sam to vidjela na svojoj sestri, nekako su okolnosti takve bile da je sa mnom gurala te prve dane. obavezno nek te uspavaju, kad prođe sve ako Bog da a proće, naći ćeš snagu za dalje sigurno, jer je to Božije iskušenje, a Bog nam ne daje nikad više od onog što možemo podnijeti. Čuvanje tri mjeseca pod obavezno, materica se mora oporaviti, macina trava je za oporavak idealna ali sve korak po korak. U Boga se uzdaj, sve je unaprijed preodređeno svakako. Uskoro ćemo se mi veseliti s tobom, proći će sve. :*
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 16:35:47
samy_lo
Nezz sta da vam kazem..Boli i previse..Knedla u grlu stala.. Sad bih vristala i plakala,ali nmg sutim dok ne legnem,a tad cu more suza proliti..i ko zna kad cu se oporaviti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 16:52:37
marseljeza
IZVORNA PORUKA: Pravnica
Marseljeza... i ja sam se bila psihicki spremila da to danas obavim, al eto... sutra aBd. Kod kojeg si dr bila? Pa ja sam dosla tako nekako prije dever a u pola deset na red za ctgm Mozda smo se i srele
Samy_lo ... zao mi je zbog takvog ishoda... znam da nema rijeci koje bi te utjesile... ali uz tebe smo sve. Da ti dragi Bog olaksa i uskoro da novu, zdravu i uspjesnu trudnocu...
Ja sam bila kod Katice, taman iz smjene je izašao pa nas tako redom primao. Moguće i da jesmo ali se nismo organizovale kako treba, sramota naša!! Sutra ti to završiš, ja prekosutra i da do kraja sedmice aBd imamo naše bebe u rukama :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 16:59:47
bejbibi
Samy_lo draggaaaa bas mi je zao dotukle su me.ove vijesti :(... Znam da te nista.ne moze sada utjesiti i isplaci se kolko i kad mozes,bez ustrucavanja draga:(.. Iskusenje od Boga.glavu gorei poslusaj doktora, a nade uvijek ima tako da ces aBd inshallah uskoro vidjet plusic opet... Samo strpljenja draga.... Grlim te puno :** uz tebe smo
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 17:02:58
bejbibi
Moj M nema temp hB zasad al nos ga muci i kasljuca.. Necu ga vodit dr, imam sirup ovdje pa ceno tako probat...bas mi ga zao
Eh zenice imam pitanje..prijateljica mi je trudna,6+1 i danas isla na kontrolu i kao dr nije sigurna jel kuca srce il ne pa treba u petak opet...jel rano da se to vidi??? ...
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 17:03:24
marseljeza
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
marseljeza kad spomenu katicu,cula sam sve najbolje o tom dr,jel zaista takav?
Ja apsolutno nemam šta loše reći za njega. Barem do sada i nadam se da će tako ostati. Iskreno, nisam ni čula neku pretjerano lošu priču o njemu i to mi je super. Detaljan je, pazi na svoje trudnice, voli sve da proanalizira do kraja i ne donosi ishitrene zaključke. Opušten je dosta, nema toga da ti nabije neku tremu ko što doktori znaju. Jedina mahana u cijeloj priči jeste što ga moraš čekati kad odeš gore, uvijek je u sali, ali ga vrijedi čekati definitivno :) Znala sam cijeli dan izostati s posla zbog toga ako mi vjeruješ :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 17:04:54
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Moj M nema temp hB zasad al nos ga muci i kasljuca.. Necu ga vodit dr, imam sirup ovdje pa ceno tako probat...bas mi ga zao
Eh zenice imam pitanje..prijateljica mi je trudna,6+1 i danas isla na kontrolu i kao dr nije sigurna jel kuca srce il ne pa treba u petak opet...jel rano da se to vidi??? ...
mislim da je rano,da se tek srce vidi negdje u osmoj nedjelji
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 17:06:10
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: marseljeza
Ja apsolutno nemam šta loše reći za njega. Barem do sada i nadam se da će tako ostati. Iskreno, nisam ni čula neku pretjerano lošu priču o njemu i to mi je super. Detaljan je, pazi na svoje trudnice, voli sve da proanalizira do kraja i ne donosi ishitrene zaključke. Opušten je dosta, nema toga da ti nabije neku tremu ko što doktori znaju. Jedina mahana u cijeloj priči jeste što ga moraš čekati kad odeš gore, uvijek je u sali, ali ga vrijedi čekati definitivno :) Znala sam cijeli dan izostati s posla zbog toga ako mi vjeruješ :)
ma cula sam stvarno sve najbolje o njemu,da li radi negdje privatno ,volila bi doci do njega?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 17:10:32
bejbibi
mislim da je rano,da se tek srce vidi negdje u osmoj nedjelji
Pa da i ja.mislim da je rano, al nasekirala se jadna...istrazit cu malo po netu..rekla sam joj da ne cita nista, bezze ce se prepast
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 17:11:56
Pravnica
Marseljeza... i ja sam se bila psihicki spremila da to danas obavim, al eto... sutra aBd. Kod kojeg si dr bila? Pa ja sam dosla tako nekako prije dever a u pola deset na red za ctgm Mozda smo se i srele
Samy_lo ... zao mi je zbog takvog ishoda... znam da nema rijeci koje bi te utjesile... ali uz tebe smo sve. Da ti dragi Bog olaksa i uskoro da novu, zdravu i uspjesnu trudnocu...
Ja sam bila kod Katice, taman iz smjene je izašao pa nas tako redom primao. Moguće i da jesmo ali se nismo organizovale kako treba, sramota naša!! Sutra ti to završiš, ja prekosutra i da do kraja sedmice aBd imamo naše bebe u rukama :)
Draga, Bog te cuo Mozda budemo u sobi zajedno... hihi... al u svakom slucaji mozemo se organizovati poslije za setnje sa bebicama... i kafice mladih mama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 17:16:27
alman
IZVORNA PORUKA: samy_lo
Moje bebe vise nema Gestcijski mjesak je prazan,kaze doktor vvjerojatno samo isceznulo.. Sutra cu na GAK,da vidim hoce li mi raditi kiretazu ili mi dati nesto na M,zab.sam kako mi rece doktor..hvala vam sto ste bile tu..rekao mi je da se pricuvam 3 mjeseca...ali ja ne bih..ali doktro zna bolje
draga moja bas mi je zao bas sam ocekivala da ces nam javiti lijepe vijesti al bit ce ako Bog da ponovo al se moras cuvati ta tri mjeseca obavezno, tako je i moja prijateljica, sad se isplaci draga bit ce ti lakse, nadam se da ce kiretaza proci sto lakse,
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 17:31:43
scarlett
bejbibi, ja sam bila negdje u 6 sedmici na pregledu i odmah nam je na onom kružiću dr. pokazala kako malo srculence kuca. Vjerujem da tu ima koliko do samog aparata, toliko i do razvoja bebe, jer vjerujem da se sve bebe ne razvijaju apsolutno istim tempom i sve zavisi i kada je bila ovulacija, znači, ako Bog da, već u petak tvoja prijateljica će možda moći vidjeti malo srculence. Držim fige da tako i bude.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 17:31:50
marseljeza
ma cula sam stvarno sve najbolje o njemu,da li radi negdje privatno ,volila bi doci do njega?
Privatno ne radi nigdje, nažalost. Ako hoćeš istu njegovu školu da slušaš privatno, otiđi kod dr Nidžare, ona je njegova mentorica bila. Ali ako imaš volje, idi direkt kod njega, moja topla preporuka, ako ti treba proslijedim ti broj da se dogovorite :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 17:33:47
marseljeza
Draga, Bog te cuo Mozda budemo u sobi zajedno... hihi... al u svakom slucaji mozemo se organizovati poslije za setnje sa bebicama... i kafice mladih mama
Sve navedeno bi mi bilo zadovoljstvo :) U istom smo gradu, a to je odlično :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 17:40:18
scarlett
samy_lo, nažalost, većina nas je prošla kroz takve situacije, nisam upratila šta je tačno razlog, ali sam vidjela da ti je dosta ženica poželjelo sreću i da si se plašila od tog pregleda. Da ti je to 50ta beba po redu, boli uvijek, uvijek ostane jedno mjesto u srcu zabilježeno i to se ne zaboravlja. Isplači se mila, olakšaj sebi, posveti se sada svome zdravlju, jer ti je jako važno da nakon svega ojačaš imunitet prije nego kreneš u nove pobjede, a ja ti od želim da nas za koji mjesec opet obraduješ lijepim vijestima. Ne znam da li na klinici to rade i pod totalnom anestezijom, možda se čak mora i dodatno platiti, raspitaj se dobro unaprijed, da ne dođeš, pa da onda na početku procesa uvidiš da ne može da te uspavaju, budeš nespremna na to, a povratka nema. Ja ću ovdje napomenuti i mogućnost izazivanja spontanog tabletom, jer ako tu sve prođe dobro, tada već nakon 2 mjeseca možeš ponovo pokušati zatrudniti i to je dosta prirodnije i "zdravije" od kiretaže, u medicini to zovu "malim porodom".
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 18:01:35
rose
IZVORNA PORUKA: samy_lo
Moje bebe vise nema Gestcijski mjesak je prazan,kaze doktor vvjerojatno samo isceznulo.. Sutra cu na GAK,da vidim hoce li mi raditi kiretazu ili mi dati nesto na M,zab.sam kako mi rece doktor..hvala vam sto ste bile tu..rekao mi je da se pricuvam 3 mjeseca...ali ja ne bih..ali doktro zna bolje
zao mi je sto se to tako desilo...to sto je bilo otkucaja srca mi je davalo nadu da ce ti biti pozitivan ishod. ja sam prije svoje prve uspjesne trudnoce imala nesto slicno ali kod mene od pocetka nije bilo ni ploda ni otkucaja srca vec samo gestacijski mjesak prazan.
meni je tesko palo ali me tjesilo da ipak mogu ostati trudna prirodnim putem sto se kasnije i pokazalo...a kao utjehu tebi, obicno plodovi s kojima u startu nesto nije u redu, tako isceznu na pocetku trudnoce...mozda je i tako bolje...ja sam poslije te prve imala kiretazu, s tim da sam ja srecom imala para pa sam platila da mi to rade pod opstom anestezijom tako da nemam nekih losih sjecanja u vezi toga...znam da postoje varijante i za medicinski pobacaj tj da ti izazovu kontrakcije i da sama izbacis gestacijsku i iskreno se nadam da ce ti to dati i da se sve samo ocisti...i cuvaj se tri mjeseca...ja sam pazila 6 mjeseci nakon kirezate i onda jos tri jer sam nesto zube sredjivala...i 9 mjeseci nakon kiretaze sam ostala ponovo trudna...tacno mjesec dana nakon termina prethodne trudnoce
glavu gore, bit ce beba akoBogda
< Poruku je uredio rose -- 23.2.2015 18:12:20 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 18:03:09
rose
Biće sve kako Bog dragi hoće a ja se nadam najboljem i molim za to Pa spremno je dosta toga, neke stvari sam ostavila kad se rodi, ne mora baš sve ni spremno biti, po starinski :) Danas je baš sve dostupno u svaka doba pa se vodim i s tim, pa kako budu potrebe djeteta aBd tako ću i kupovati. Nisam kupila to iz apoteke, za pupak i slično, pa čekam da mi zvanično kažu šta treba i te šampone i to, mislim da ću ga prvih sedmica samo u kamilici kupati, kako su nas i učili na vježbama. A ime.. eh :D Ništa zvanično, vrti se par imena, ne možemo se odlučiti, pa se vodimo onom parolom, kad ga vidimo, znat ćemo :D
Anketa popunjena i prihvaćena, sretno sa diplomskim, lijepa su to vremena
imas spisak na rr za apoteku...ja sam po tom spisku kupovala i sve sam iskoristila, nemoj cekati nego odmah kupi osnovno, hidrogen i komprese...ne znam da li sada jos preporucuju i bivacin..ali mozes kupiti i jednu bocicu praska za svaki slucaj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 18:08:39
rose
mozda je rano...nek saceka jos 7 dana ili 10...mozda je oplodnja bila kasnije
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 23.2.2015 18:12:15
bejbibi
IZVORNA PORUKA: scarlett
bejbibi, ja sam bila negdje u 6 sedmici na pregledu i odmah nam je na onom kružiću dr. pokazala kako malo srculence kuca. Vjerujem da tu ima koliko do samog aparata, toliko i do razvoja bebe, jer vjerujem da se sve bebe ne razvijaju apsolutno istim tempom i sve zavisi i kada je bila ovulacija, znači, ako Bog da, već u petak tvoja prijateljica će možda moći vidjeti malo srculence. Držim fige da tako i bude.
Evo i ja sam citala da se od 6 sedmice srce vidi.. Al svaka se beba individualno razvija tako da se nadam da ce mi javit dobre vijesti aBd... Baa bih voljela da joj bude sve ok :) u petak ce mi javiti aBd