|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar
23.2.2015 16:24:12   
samy_lo
Da li ce pristati da me uspavaju??
Smijem li jesti prije toga??
Ujutru cu traziti uputnicu iz doma zdravlja,od doktora opce medicine,za sta da napise

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 2176
23.2.2015 16:28:21   
marseljeza
samy_lo, ništa ti ne mogu reći što već ne znaš. sve sam to vidjela na svojoj sestri, nekako su okolnosti takve bile da je sa mnom gurala te prve dane. obavezno nek te uspavaju, kad prođe sve ako Bog da a proće, naći ćeš snagu za dalje sigurno, jer je to Božije iskušenje, a Bog nam ne daje nikad više od onog što možemo podnijeti. Čuvanje tri mjeseca pod obavezno, materica se mora oporaviti, macina trava je za oporavak idealna ali sve korak po korak. U Boga se uzdaj, sve je unaprijed preodređeno svakako. Uskoro ćemo se mi veseliti s tobom, proći će sve. :*

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 2177
23.2.2015 16:35:47   
samy_lo
Nezz sta da vam kazem..Boli i previse..Knedla u grlu stala..
Sad bih vristala i plakala,ali nmg sutim dok ne legnem,a tad cu more suza proliti..i ko zna kad cu se oporaviti

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu marseljeza)
Neposredna veza do poruke: 2178
23.2.2015 16:52:37   
marseljeza

IZVORNA PORUKA: Pravnica

Marseljeza... i ja sam se bila psihicki spremila da to danas obavim, al eto... sutra aBd. Kod kojeg si dr bila? Pa ja sam dosla tako nekako prije dever a u pola deset na red za ctgm Mozda smo se i srele user posted image

Samy_lo ... zao mi je zbog takvog ishoda... znam da nema rijeci koje bi te utjesile... ali uz tebe smo sve. Da ti dragi Bog olaksa i uskoro da novu, zdravu i uspjesnu trudnocu...

Ja sam bila kod Katice, taman iz smjene je izašao pa nas tako redom primao. Moguće i da jesmo ali se nismo organizovale kako treba, sramota naša!! Sutra ti to završiš, ja prekosutra i da do kraja sedmice aBd imamo naše bebe u rukama :)

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 2179
23.2.2015 16:54:21   
M.A.M.
Isplaci se mila slobodno...nece biti lakse ali ce pomoci kolko toliko,zagrli svog m,bit ce vam lakse sve udvojeuser posted image user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2180
23.2.2015 16:55:20   
M.A.M.
marseljeza kad spomenu katicu,cula sam sve najbolje o tom dr,jel zaista takav?

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2181
23.2.2015 16:58:49   
Vanne

IZVORNA PORUKA: samy_lo

Ujutru cu traziti uputnicu iz doma zdravlja,od doktora opce medicine,za sta da napise

Proradile mi pp pa cu ti sad objasniti sve u poruci,da ne pisem ovdje...

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2182
23.2.2015 16:59:47   
bejbibi
Samy_lo draggaaaa bas mi je zaouser posted image dotukle su me.ove vijesti :(... Znam da te nista.ne moze sada utjesiti i isplaci se kolko i kad mozes,bez ustrucavanja draga:(.. Iskusenje od Boga.glavu gorei poslusaj doktora, a nade uvijek ima tako da ces aBd inshallah uskoro vidjet plusic opet... Samo strpljenja draga.... Grlim te puno :** uz tebe smo

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2183
23.2.2015 17:00:27   
Vanne

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Izvini sto ja upadam,istina je ,o dr katici sve najbolje user posted image
Jako pazljiv dr i pravi izbor si napravila user posted image

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2184
23.2.2015 17:02:58   
bejbibi
Moj M nema temp hB zasad al nos ga muci i kasljuca.. Necu ga vodit dr, imam sirup ovdje pa ceno tako probat...bas mi ga zao

Eh zenice imam pitanje..prijateljica mi je trudna,6+1 i danas isla na kontrolu i kao dr nije sigurna jel kuca srce il ne pa treba u petak opet...jel rano da se to vidi??? ...

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2185
23.2.2015 17:03:24   
marseljeza

Ja apsolutno nemam šta loše reći za njega. Barem do sada i nadam se da će tako ostati. Iskreno, nisam ni čula neku pretjerano lošu priču o njemu i to mi je super. Detaljan je, pazi na svoje trudnice, voli sve da proanalizira do kraja i ne donosi ishitrene zaključke. Opušten je dosta, nema toga da ti nabije neku tremu ko što doktori znaju. Jedina mahana u cijeloj priči jeste što ga moraš čekati kad odeš gore, uvijek je u sali, ali ga vrijedi čekati definitivno :) Znala sam cijeli dan izostati s posla zbog toga ako mi vjeruješ :)

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2186
23.2.2015 17:04:54   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Moj M nema temp hB zasad al nos ga muci i kasljuca.. Necu ga vodit dr, imam sirup ovdje pa ceno tako probat...bas mi ga zao

Eh zenice imam pitanje..prijateljica mi je trudna,6+1 i danas isla na kontrolu i kao dr nije sigurna jel kuca srce il ne pa treba u petak opet...jel rano da se to vidi??? ...

mislim da je rano,da se tek srce vidi negdje u osmoj nedjelji

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2187
23.2.2015 17:06:10   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: marseljeza

Ja apsolutno nemam šta loše reći za njega. Barem do sada i nadam se da će tako ostati. Iskreno, nisam ni čula neku pretjerano lošu priču o njemu i to mi je super. Detaljan je, pazi na svoje trudnice, voli sve da proanalizira do kraja i ne donosi ishitrene zaključke. Opušten je dosta, nema toga da ti nabije neku tremu ko što doktori znaju. Jedina mahana u cijeloj priči jeste što ga moraš čekati kad odeš gore, uvijek je u sali, ali ga vrijedi čekati definitivno :) Znala sam cijeli dan izostati s posla zbog toga ako mi vjeruješ :)

ma cula sam stvarno sve najbolje o njemu,da li radi negdje privatno ,volila bi doci do njega?

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 2188
23.2.2015 17:10:32   
bejbibi

mislim da je rano,da se tek srce vidi negdje u osmoj nedjelji

Pa da i ja.mislim da je rano, al nasekirala se jadna...istrazit cu malo po netu..rekla sam joj da ne cita nista, bezze ce se prepast

Neki autor...

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2189
23.2.2015 17:11:56   
Pravnica

Marseljeza... i ja sam se bila psihicki spremila da to danas obavim, al eto... sutra aBd. Kod kojeg si dr bila? Pa ja sam dosla tako nekako prije dever a u pola deset na red za ctgm Mozda smo se i srele user posted image

Samy_lo ... zao mi je zbog takvog ishoda... znam da nema rijeci koje bi te utjesile... ali uz tebe smo sve. Da ti dragi Bog olaksa i uskoro da novu, zdravu i uspjesnu trudnocu...

Ja sam bila kod Katice, taman iz smjene je izašao pa nas tako redom primao. Moguće i da jesmo ali se nismo organizovale kako treba, sramota naša!! Sutra ti to završiš, ja prekosutra i da do kraja sedmice aBd imamo naše bebe u rukama :)

Draga, Bog te cuo user posted image
Mozda budemo u sobi zajedno... hihi... al u svakom slucaji mozemo se organizovati poslije za setnje sa bebicama... i kafice mladih mama user posted image

Neposredna veza do poruke: 2190
23.2.2015 17:16:27   
alman

Moje bebe vise nema user posted image user posted image user posted image user posted image
Gestcijski mjesak je prazan,kaze doktor vvjerojatno samo isceznulo..
Sutra cu na GAK,da vidim hoce li mi raditi kiretazu ili mi dati nesto na M,zab.sam kako mi rece doktor..hvala vam sto ste bile tu..rekao mi je da se pricuvam 3 mjeseca...ali ja ne bih..ali doktro zna bolje

draga moja bas mi je zaouser posted image user posted image user posted image bas sam ocekivala da ces nam javiti lijepe vijestiuser posted image
al bit ce ako Bog da ponovo al se moras cuvati ta tri mjeseca obavezno, tako je i moja prijateljica, sad se isplaci draga bit ce ti lakse, nadam se da ce kiretaza proci sto lakse,

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2191
23.2.2015 17:31:43   
scarlett
bejbibi, ja sam bila negdje u 6 sedmici na pregledu i odmah nam je na onom kružiću dr. pokazala kako malo srculence kuca. Vjerujem da tu ima koliko do samog aparata, toliko i do razvoja bebe, jer vjerujem da se sve bebe ne razvijaju apsolutno istim tempom i sve zavisi i kada je bila ovulacija, znači, ako Bog da, već u petak tvoja prijateljica će možda moći vidjeti malo srculence. Držim fige da tako i bude.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2192
23.2.2015 17:31:50   
marseljeza

ma cula sam stvarno sve najbolje o njemu,da li radi negdje privatno ,volila bi doci do njega?

Privatno ne radi nigdje, nažalost. Ako hoćeš istu njegovu školu da slušaš privatno, otiđi kod dr Nidžare, ona je njegova mentorica bila. Ali ako imaš volje, idi direkt kod njega, moja topla preporuka, ako ti treba proslijedim ti broj da se dogovorite :)

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2193
23.2.2015 17:33:47   
marseljeza

Draga, Bog te cuo user posted image
Mozda budemo u sobi zajedno... hihi... al u svakom slucaji mozemo se organizovati poslije za setnje sa bebicama... i kafice mladih mama user posted image

Sve navedeno bi mi bilo zadovoljstvo :) U istom smo gradu, a to je odlično :)

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 2194
23.2.2015 17:40:18   
scarlett
samy_lo, nažalost, većina nas je prošla kroz takve situacije, nisam upratila šta je tačno razlog, ali sam vidjela da ti je dosta ženica poželjelo sreću i da si se plašila od tog pregleda. Da ti je to 50ta beba po redu, boli uvijek, uvijek ostane jedno mjesto u srcu zabilježeno i to se ne zaboravlja.
Isplači se mila, olakšaj sebi, posveti se sada svome zdravlju, jer ti je jako važno da nakon svega ojačaš imunitet prije nego kreneš u nove pobjede, a ja ti od user posted image želim da nas za koji mjesec opet obraduješ lijepim vijestima.
Ne znam da li na klinici to rade i pod totalnom anestezijom, možda se čak mora i dodatno platiti, raspitaj se dobro unaprijed, da ne dođeš, pa da onda na početku procesa uvidiš da ne može da te uspavaju, budeš nespremna na to, a povratka nema.
Ja ću ovdje napomenuti i mogućnost izazivanja spontanog tabletom, jer ako tu sve prođe dobro, tada već nakon 2 mjeseca možeš ponovo pokušati zatrudniti i to je dosta prirodnije i "zdravije" od kiretaže, u medicini to zovu "malim porodom".

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 2195
23.2.2015 18:01:35   
rose

Moje bebe vise nema user posted image user posted image user posted image user posted image
Gestcijski mjesak je prazan,kaze doktor vvjerojatno samo isceznulo..
Sutra cu na GAK,da vidim hoce li mi raditi kiretazu ili mi dati nesto na M,zab.sam kako mi rece doktor..hvala vam sto ste bile tu..rekao mi je da se pricuvam 3 mjeseca...ali ja ne bih..ali doktro zna bolje

zao mi je sto se to tako desilo...to sto je bilo otkucaja srca mi je davalo nadu da ce ti biti pozitivan ishod. ja sam prije svoje prve uspjesne trudnoce imala nesto slicno ali kod mene od pocetka nije bilo ni ploda ni otkucaja srca vec samo gestacijski mjesak prazan.

meni je tesko palo ali me tjesilo da ipak mogu ostati trudna prirodnim putem sto se kasnije i pokazalo...a kao utjehu tebi, obicno plodovi s kojima u startu nesto nije u redu, tako isceznu na pocetku trudnoce...mozda je i tako bolje...ja sam poslije te prve imala kiretazu, s tim da sam ja srecom imala para pa sam platila da mi to rade pod opstom anestezijom tako da nemam nekih losih sjecanja u vezi toga...znam da postoje varijante i za medicinski pobacaj tj da ti izazovu kontrakcije i da sama izbacis gestacijsku i iskreno se nadam da ce ti to dati i da se sve samo ocisti...i cuvaj se tri mjeseca...ja sam pazila 6 mjeseci nakon kirezate i onda jos tri jer sam nesto zube sredjivala...i 9 mjeseci nakon kiretaze sam ostala ponovo trudna...tacno mjesec dana nakon termina prethodne trudnoce

glavu gore, bit ce beba akoBogda user posted image

< Poruku je uredio rose -- 23.2.2015 18:12:20 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2196
23.2.2015 18:03:09   
rose

Biće sve kako Bog dragi hoće a ja se nadam najboljem i molim za to user posted image Pa spremno je dosta toga, neke stvari sam ostavila kad se rodi, ne mora baš sve ni spremno biti, po starinski :) Danas je baš sve dostupno u svaka doba pa se vodim i s tim, pa kako budu potrebe djeteta aBd tako ću i kupovati. Nisam kupila to iz apoteke, za pupak i slično, pa čekam da mi zvanično kažu šta treba i te šampone i to, mislim da ću ga prvih sedmica samo u kamilici kupati, kako su nas i učili na vježbama.
A ime.. eh :D Ništa zvanično, vrti se par imena, ne možemo se odlučiti, pa se vodimo onom parolom, kad ga vidimo, znat ćemo :D

Anketa popunjena i prihvaćena, sretno sa diplomskim, lijepa su to vremena user posted image user posted image

imas spisak na rr za apoteku...ja sam po tom spisku kupovala i sve sam iskoristila, nemoj cekati nego odmah kupi osnovno, hidrogen i komprese...ne znam da li sada jos preporucuju i bivacin..ali mozes kupiti i jednu bocicu praska za svaki slucaj

Neposredna veza do poruke: 2197
23.2.2015 18:06:44   
rose

ne znam hoce li ti dati opstu u bolnici...mozda ces morati nesto da platis...ja sam radila privatno u bosanesu, platila 400 KM

mozda ipak budes imala medicinski pa ti uz tablete se materica ocisti

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 2198
23.2.2015 18:08:39   
rose

mozda je rano...nek saceka jos 7 dana ili 10...mozda je oplodnja bila kasnije

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2199
23.2.2015 18:12:15   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: scarlett

bejbibi, ja sam bila negdje u 6 sedmici na pregledu i odmah nam je na onom kružiću dr. pokazala kako malo srculence kuca. Vjerujem da tu ima koliko do samog aparata, toliko i do razvoja bebe, jer vjerujem da se sve bebe ne razvijaju apsolutno istim tempom i sve zavisi i kada je bila ovulacija, znači, ako Bog da, već u petak tvoja prijateljica će možda moći vidjeti malo srculence. Držim fige da tako i bude.

Evo i ja sam citala da se od 6 sedmice srce vidi.. Al svaka se beba individualno razvija tako da se nadam da ce mi javit dobre vijesti aBd... Baa bih voljela da joj bude sve ok :) u petak ce mi javiti aBd

Neki autor...

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 2200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

pizza
milenium

kad pravite pizzu za večeru ,koliko pizza pravite?

napravim jednu pizzu za sve ukućane (35%)

napravim jednu veliku za mm i djecu (6%)

napravim dvije pizze jer nam je jedna malo (26%)

koliko osoba toliko pizza (18%)

nešto treće... (15%)

Broj svih glasova: 106

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *