RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 12:37:21)

a niste fer sto cickate sa tim keksom, znate da se pred trudnicama ne prica o tome [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
samy sretno draga cekamo dobre vijesti ako Bog da
pravnice sto se tebi neda taj pregled[sm=smiley1.gif]

bejbibi kako je maleni, jest vala nema nista gor nego kad su prehladjeni

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 12:39:29)

ja sam evo od jutros malo pordila po kuci pa zakuhala jedu mi se vec dva dana neke kiflice, pa mi naumpale zalivene kokos kiflice, ne znam jeste li jele al su meni pravo super pa odoh sad nadosle su da ih napravim

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 12:55:01)

Evo i mene, jutros sam bila ja mislim prva na Jezeru :) Obavila UZV, opet me nije ginekološki gledao, kaže u srijedu će, dok mi termin prođe. Sve je ok, CTG ne pokazuje da imam trudove. Ali on hoće u srijedu da ponovi UZV i odradi taj pregled da utvrdi hoću li prirodno, danas mi mjerio bebu, skoro 4600 težak [sm=smiley36.gif] Ja sam se udebljala 11 kg. Očito je beba sve pojela [sm=duda.gif] Ako ponovi to mjerenje u četvrtak me šalje na komisiju. Eto, to je novost moja. Ne znam ni šta da mislim, samo nek prođe kako treba ako Bog da.

Pravnice, kad si ti bila na CTG-u?

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 13:09:16)

Bila jutros oko pola 10. Masala bebe... [sm=bravo.gif]
Znaci ipak cu ja prva iskusiti taj famozni vaginalni pregled... sutra.

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 13:15:26)

Eh, ja sam prije 9 izašla iz bolnice. Vjeruj mi da bi najviše voljela da sam to danas obavila, konačno da skinem sa dnevnog reda. Eto, meni ima do srijede, naravno ako se ne počnem porađati [sm=bravo.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 13:30:21)

marseljeza masallah krupno djete, to nije beba to je momak ili cura neznam sta je, moze jos malo u skolu [sm=smiley36.gif] jel to prva ili druga beba?

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 13:45:26)

marseljeza mashAllah bravo za bebicicu, sto rece lala nije to bebiba, ma vjeruj mi da je lakse poslije kad je beba krupnija, moj je bio 4300 pa se nisam bojala uzeti uruku kupati i presvalciti, a kad se zaova porodila pa bebi bio tezak 3000 kg ma mene je bilo stah da ga okupamo sve sam se bojala da mu sta ne slomimo [sm=smiley1.gif]

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 13:48:52)

Dečko je :) Masallah, jeste veliki, samo se pitam gdje je stao u ovaj moj stomak, koji uopšte nije toliko veliki, ali Bog to namjesti :) Jeste, to je super i mnogo lakše sa većom bebom kasnije, sestrin sin je imao 2600g pa mrvica, gledaš ga i misliš očima da ćeš ga polomiti :D Eto i ja sam bila velika beba i obje mi sestre, kaže doktor može biti i genetike a svi smo poprilično visoki i glavati [sm=smiley36.gif] Vidićemo, nadam se da će odabrati najbolji način da se rodi moja mrvica [sm=bravo.gif]

Ovo je prva beba [sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 13:49:47)

ja ne znam koliko moze biti odstupanje u kilazi sto oni procjene i one stvarne kilaze, mislim da su meni fulali u 5oo g jer mi dr, na zadnjem uz sedmicu pred termin rekao da je preko 4 800 beba teska[sm=zmeden.gif]

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 13:52:27)

Pa zato hoće da ponovi taj pregled, mada mene cijelu trudnoću vuče ta priča, slao me i privatno kod dr Nidzare na 4D da ona vidi i ona mi je rekla da je konstrukcijom beba masallah :) Uvijek je bilo baš odstupanja u kilaži, dok su mjere one bedrene kosti i glave uvijek bile ok. Mislim, uvijek su se rađala velika djeca tako da kažem, a sad je njima to ko šok kad vide.
Alman, jesi li ti prirodno rađala?

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 13:56:55)

pa vjeruj da je sad na 4d uz te mjere pouzdanije a mene je pregledao na onim starijim, pa isto mi je tako bilo ijelu trudnocu mi je govorio glavata i krupna beba i od 7 mj mi je govorio ovo ce ici na cr. al drugi dr. je cekao 9 dana poslije termina da vidi hoce li krenuti prirodno i na kraju je bio carski rez

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 14:01:42)

ma po meni je nekako i rizicno kad je tako krupna beba ici na prirodno, velika je to patnja za zenu, kad sam bila na zadnjoj kontroli jedna mi zena prica ona rodila prije 4 mjeseca tako krupnu bebu prirodno, bio pravo tezak porod hem sto je ona bas puno sjecena ono skroz, hem je beba prilikom porodjaja udahnula na nosic, pa je morala odmah drugi dan u Sa na operaciju, al jwe sve proslo hvala Bogu uredu.
tako ako ti predloze cr bolje i to nego da sta krene naopako

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 14:07:56)

Ma neću da znam za rizik ako mi vjeruješ. Carski, pa Bože moj, šta ima veze, samo nek bude sve kako treba. Vidiću šta će mi reći u srijedu, mada sam nešto uvjerena da ova beba zaista jeste tolika. Nema pravila, znam i to. Rađaju žene i sitne bebe pa bude milion komplikacija, ko će ti znati. Ali meni se zaista ne rizikuje. Na kraju krajeva, oni znaju kako treba, očito neće da rizikuju ništa pa zato i daju ovaj prijedlog

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 14:17:22)

ma naravno samo opusteno i sve ce to bit za pet, ja sam se tako lijepo oporavila poslije carskog, a sto kazes oni ce reci sta je najbolje [sm=smiley1.gif] je li sve spremno za novog clana jete li se odlucili za ime ?

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 14:22:35)

Marseljeza Mashalla za djecaka [sm=bravo.gif] i kod mene je krupnija bebica za sedmicu i po, ugl.nista to ne mora da znaci, znam par primjera gdje su zene prirodno bez ikakvih problema rodile krupne bebe, moja svekrva primjer, rodila mog muz skoro 5kg aa ona nije ni pukla, ni sjecena, ni sivana, sve proslo za 10.tako da to nista ne mora znaciti, to je sve od organizma i od zene do zene, ugl.kako god.neka ti je sa srecom aBda .. Samy sretno na kontroli, bit ce to sve dobro ako Bog da, javi nam dobre vijesti [sm=smiley1.gif] bejbibi kako je maleni? Ja se evo spremam odoh malo do grada na kaficu dok jos mogu hodati pa vas pratim veceras.. ljubim vas sve [sm=smiley31.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 14:30:40)

naravno da je sve od zene do zene, zavisno kakve je gradje zena i elasticnosti, nije pravilo da jedna zena ima ista dva poroda, tako da je sve to individualno, samo se ne treba opterecivati oko toga [sm=smiley1.gif]

mama75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 14:44:30)

Drage trudnice, molim vas ako moze pomoc jednoj djevojci pri izradi diplomskog rada:
https://docs.google.com/forms/d/1u_Hh-_RCcbM1HC7n0azpz9oNMfYHvSOGu-1XII2LyoY/viewform
Hvalaaaa [sm=smiley1.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 15:02:25)

ja popšunila anketu ali nece da ode, jeste li Vi ostale pokusale?

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 15:11:56)

evo i ja sam i isto problem [sm=smiley1.gif]

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 15:16:49)

Biće sve kako Bog dragi hoće a ja se nadam najboljem i molim za to [sm=bravo.gif] Pa spremno je dosta toga, neke stvari sam ostavila kad se rodi, ne mora baš sve ni spremno biti, po starinski :) Danas je baš sve dostupno u svaka doba pa se vodim i s tim, pa kako budu potrebe djeteta aBd tako ću i kupovati. Nisam kupila to iz apoteke, za pupak i slično, pa čekam da mi zvanično kažu šta treba i te šampone i to, mislim da ću ga prvih sedmica samo u kamilici kupati, kako su nas i učili na vježbama.
A ime.. eh :D Ništa zvanično, vrti se par imena, ne možemo se odlučiti, pa se vodimo onom parolom, kad ga vidimo, znat ćemo :D

Anketa popunjena i prihvaćena, sretno sa diplomskim, lijepa su to vremena [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 15:42:27)

Moje bebe vise nema [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Gestcijski mjesak je prazan,kaze doktor vvjerojatno samo isceznulo..
Sutra cu na GAK,da vidim hoce li mi raditi kiretazu ili mi dati nesto na M,zab.sam kako mi rece doktor..hvala vam sto ste bile tu..rekao mi je da se pricuvam 3 mjeseca...ali ja ne bih..ali doktro zna bolje

Vanne -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 15:51:56)

IZVORNA PORUKA: samy_lo

Moje bebe vise nema [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Sutra cu na GAK,da vidim hoce li mi raditi kiretazu ili mi dati nesto na M,zab.sam kako mi rece doktor..hvala vam sto ste bile tu..rekao mi je da se pricuvam 3 mjeseca...ali ja ne bih..ali doktro zna bolje

Samy draga tako mi je zao ,i sama sam isto prosla....samo da ti dam savjet ako budes morala na kiretazu'..ni pod razno ne pristaj na lokalnu anesteziju,trazi da te uspavaju...kiretaza pod lokalnom boli vise od poroda,ja sam se dva puta onesvijestila od bolova na stolu....
Tablet mi je popravljen pa dok nasti,a, viber cut cemo se...bicu uz tebe dok ne preguras to sve...ljubim te

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 15:53:35)

IZVORNA PORUKA: samy_lo

Draga neznam sta da ti kazem a da te mogu utjesiti,znam da sada za tebe ne postoji nista sto bi ublazilo bol [sm=smiley13.gif]Jos mi je nekako teze zbog toga sto smo se zajedno radovale kontroli prije par dana,al mlada si mila,gore tu lijepu glavicu i u nove borbe,neznam sta vise da pisem....[sm=smiley13.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 15:59:40)

samy_lo znam da nepostoje rjeci koje bi te utjesile, al sve je to od Boga, to je jedno veliko iskusenje za tebe, budi jaka bice jos beba, uspjela si jednom uspjeces opet i bice sve dobro drugi put. Poslusaj dr savjet ipak oni znaju bolje od nas. Tu smo draga uz tebe kad god ti treba neko za razgovor, cuvaj se.

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 16:19:34)

Marseljeza... i ja sam se bila psihicki spremila da to danas obavim, al eto... sutra aBd. Kod kojeg si dr bila? Pa ja sam dosla tako nekako prije dever a u pola deset na red za ctgm Mozda smo se i srele [sm=smiley1.gif]

Samy_lo ... zao mi je zbog takvog ishoda... znam da nema rijeci koje bi te utjesile... ali uz tebe smo sve. Da ti dragi Bog olaksa i uskoro da novu, zdravu i uspjesnu trudnocu...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>