scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (23.2.2015 2:09:12)
|
Nigdje nijedne, da li je to moguće [sm=smiley36.gif] Ponekada kada stignem navratim pa pročitam leteći samo da sam koliko - toliko u toku, ali ne stignem vas detaljno čitati i komentarisati. Nadam se da ste sve ok i da sve ide kako treba. Ja sam evo došla malo kod svojih i kada se vratim kući, mislim da više ne idem nikuda, jer me strah da slučajno ne krene ranije, pa da zaglavim u nekoj nepoznatoj bolnici. Danas smo ušli u 29. sedmicu hvala Bogu. Kad pomislim da je već toliko, ne mogu da vjerujem, vrijeme mi prolazi sve brže i brže i ja se istovremeno radujem, ali se počinjem osjećati i malo nervozno zbog svega što dolazi. Ne znam zašto, ali kada pomislim na porod i ono što slijedi iza njega, jednostavno samo osjetim neku nervozu u želucu. Čega me strah, ne znam reć. Valjda me ta neka neizvjesnost čini nervoznom, nemam pojma. Drage žene, mene mučnine još uvijek nisu sasvim prestale, prije par dana sam ih osjećala tokom cijelog dana, a onda sam nekoliko puta zaredom povratila. Zadnji put nisam stigla uopće do toaleta, samo sam mami rekla da donese lavor, ona jadna nije uspjela ni donijeti, ja sam već ispovraćala cijelu posteljinu, povraćala sam čak i krv, to mi se nikad ranije nije dešavalo. Srećom da je bilo lijepo vrijeme, pa je mogla oprati sve i deke i jorgane i sve se fino posušilo već naredni dan. Muči me žgaravica, kada popijem čašu vode, osjetim kako se kiselina miješa s tom vodom i penje do grla. Toga mi je više preko glave, umrtvljuje me ta žgaravica. Sa sinom sam koristila one tablete "rennie", ali mi se žgaravica javljala povremeno, a sada mi se čini da me nikad od prvog dana trudnoće nije popustila. Nažalost, najbolje mi prijaju gazirana pića, pa nekad i to sebi priuštim, možda čak i češće no što bih trebala. Slobodno me iskritikujte i isprepadajte. [sm=smiley36.gif]Prestala sam pušiti kad sam planirala trudnoću i vjerujte da mi se cigareta nije nikad nakon prestanka tražila, koliko mi se traži gazirano, uglavnom je to sprite i fanta i schwepps, mineralna svakako, ali kola mi je nekako preslatka i ovi sokovi iz tetrapaka. Slatko također slabo jedem ono što je preslatko, a nešto što nije preslatko pojedem al u malim količinama i opet se debljam, čini mi se da se i voda lijepi na mene. Nisam se vagala već skoro 2 sedmice, vjerujem da sad sigurno imam i 90 kg. Koristi li koja od vas te reniie tablete? KOntam da ih sebi ponovo uzmem ili imate šta drugo za preporučiti. Vidjela sam da ste pisale o imenima, MC ja sam već pisala za ime Dania, nama se jako dopada, kod nas ih još uvijek nema puno. MM je na prvu super reagovao na to ime, međutim neki dan kaže da možda radije i ne bi, jer se plaši da ga neće izgovarati kao Daniiiiiia. A mene baš boli briga kako će ga izgovarati, kontam kad čuju nas, ko bude htio ispravno izgovoriti, pratiti će kako mi zovemo djete. I još jedno pitanje, kontam uraditi nešto s kosom, vrijeme je za šišanje i promjenu frizure, pa me zanima da li se smije prekuhavati kosa. Ja bih je možda malo prelomila. Farbam se svakih par mjeseci, otkako sam trudna, ofarbala sam se jednom u septembru i jednom u januaru i kontam da to nije nešto strašno, al ta kiselina koja se stavlja za trajnu [sm=zmeden.gif] ne znam jel' jača. Je li koja od vas to radila u toku trudnoće? Da li je to rizično uraditi?
|
|
|
|