RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:09:16)

Marseljeza draga nema veze sto te nije vaginalno gledao, cekaj do termina, mozda se porodis na vrijwmw hehe.. Mene u prvoj trudnoci samo na pocetku vaginalno gledala i.nikad vise.. Taman se na dan termina porodila :) sve pet bilo

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:13:02)

ma to su ti laznjaci al moraju i oni bit jer se tijelo priprema

ma nece posao pobjeci samo ce se jos vise nakupiti, kad si kuci uvijek se ima nesto raditi meni ga je vala preko glave [sm=smiley1.gif]
a kad pravim pitu ja nikako da ustimam jednu tepsiju redovno mi se vise zakuha pa onda ispadnu dvije, bujrum samy ostalo je i za sutra pite [sm=smiley36.gif]

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:14:58)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Evo i mene :)... Raspisale se zenice bravo...ja isto cistila stepenice crkla sam, krsta me bas bolila al sad popustila malo...ja mislim da imam lazne trudove jer pojave mi se bokovi jednom,dvaput na dan... Nisu bas jaka al et

ti baš mira nemaš,sedi ženo bar malo
kad god uđem na RR bejbibi nešto radi/čisti ili pere[sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:15:10)

ejbibi da te pitam nesto posto imas djecaka a sad ce ako Bog da bit cura jesi li ti morala kupovati odjecice ili ces iskoristi od malog, ja nesto razmisljam da bih mogla sve za pocetak da koristim od malca odjecicu[sm=zmeden.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:21:26)

ja danas kad sam radila bas sa se uvalila u brigu kako cu kad budem pred porod radila generalku, jer moram kreciti oba sprata i pranje cilima, premda ce to mm sa univasem, rekli su da ce doci i moji da nam pomognu, a ja ako ne mognem trazit cu neku zenu pa da mami pomogne [sm=zmeden.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:24:11)

BEJBI pa zar i ti?? Samo nešto radu kate žene odmorite malo, ja isto tako sad već jedva! !

polako ti se javlja u trudovi!

Je li kojoj od vas izlazi bjelo pranje al kao voda meni evo cjeli da komadi bjeli, što li ii? ??????

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:26:39)

Vecer zene drage!
Ooo vi ste bile pravo vrijedne alman i bejbibi... al nemojte pretjerivat, polahko...nece posao pobjeci.

Samy_lo samo opusteno i sretno u ponedjeljak.

Marsljeza... hehehe... a ja cekala detaljan izvjestaj. Izgleda da cu ipak ja tebi prenijeti utiske jer meni ce taj pregled u ponedjeljak aBd.

Joooj mene danas nesto desni bubreg zabolio... uh... evo pijem uvin caj.

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:28:55)

samy da nije to sluzni cep [sm=zmeden.gif] bolje ce ti reci zenice sto su se prirodno porodile pa znaju bolje kako ti izgleda [sm=smiley1.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:28:58)

IZVORNA PORUKA: saamy

BEJBI pa zar i ti?? Samo nešto radu kate žene odmorite malo, ja isto tako sad već jedva! !

polako ti se javlja u trudovi!

Je li kojoj od vas izlazi bjelo pranje al kao voda meni evo cjeli da komadi bjeli, što li ii? ??????

Joooj samy meni se to desava... bas sam pitala dal bi to mogli biti komadici sluznog... hehe... koristila sam vaginalete skoro, tako da iskljucujem bilo kakvu infekciju
To je znaci normalno pred termin.

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:32:04)

samo da vas pozz,pa se javim kasnije ako preživim[sm=smiley36.gif]

već par noći legnem sa malim u 21h. dok on zaspi zaspim i ja
probudim se oko 1 i vrtim do 3h.onda zaspim i u 6 na noge lagane[sm=smiley36.gif]

nikako da uhvatim vremena za druženje,slomi me maleni

eno ga muž odveo u igraonu da se malo odmorim,ali im je već vrijeme povratku
dok sam pokupila igračke i raširila veš nisam stigla pošteno ni sjest[sm=smiley36.gif]

mene već par dana boli rez od sekcije-je li ko ima takve bolove[sm=zmeden.gif]
25-og mi kontrola,pa kontam da sačekam,a i na GAK ću morati ovih dana na kontrolu

porodilji čestitke,a bebici sve najljepše na ovom svijetu[sm=smiley1.gif]

alman sretan rođendan sa zakašnjenjem[sm=smiley1.gif]

samy lo tako i treba,daće dragi Bog da sve bude dobro[sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:32:55)

IZVORNA PORUKA: Pravnica

Vecer zene drage!
Ooo vi ste bile pravo vrijedne alman i bejbibi... al nemojte pretjerivat, polahko...nece posao pobjeci.

Marsljeza... hehehe... a ja cekala detaljan izvjestaj. Izgleda da cu ipak ja tebi prenijeti utiske jer meni ce taj pregled u ponedjeljak aBd.

moze li se piti uvin caj, jer ja sam danas pitala i a zeleni pa sam malo po na netu citala pa jedni kazu smije al u umjerenim kolicinama, a i mene evo nekoliko dana desni bubreg zaboli, pa pijem caj od brusnice al svaki ovaj caj u kutijama ima svega vise nego brusice a onaj u apoteci mi nista ne pusti boju, na kraju pojedem samo brusnice[sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:37:45)

IZVORNA PORUKA: Bella.88

samo da vas pozz,pa se javim kasnije ako preživim[sm=smiley36.gif]

već par noći legnem sa malim u 21h. dok on zaspi zaspim i ja
probudim se oko 1 i vrtim do 3h.onda zaspim i u 6 na noge lagane[sm=smiley36.gif]

nikako da uhvatim vremena za druženje,slomi me maleni

eno ga muž odveo u igraonu da se malo odmorim,ali im je već vrijeme povratku
dok sam pokupila igračke i raširila veš nisam stigla pošteno ni sjest[sm=smiley36.gif]

mene već par dana boli rez od sekcije-je li ko ima takve bolove[sm=zmeden.gif]
25-og mi kontrola,pa kontam da sačekam,a i na GAK ću morati ovih dana na kontrolu

porodilji četitke,a bebici sve najljepše na ovom svijetu[sm=smiley1.gif]

alman sretan rođendan sa zakašnjenjem[sm=smiley1.gif]

salmy lo tako i treba,daće dragi Bog da sve bude dobro[sm=smiley1.gif]

hvala draga [sm=smiley1.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:43:37)

IZVORNA PORUKA: alman

Vecer zene drage!

moze li se piti uvin caj, jer ja sam danas pitala i a zeleni pa sam malo po na netu citala pa jedni kazu smije al u umjerenim kolicinama, a i mene evo nekoliko dana desni bubreg zaboli, pa pijem caj od brusnice al svaki ovaj caj u kutijama ima svega vise nego brusice a onaj u apoteci mi nista ne pusti boju, na kraju pojedem samo brusnice[sm=smiley1.gif]

Uvin nije preporucljiv u trudnoci jer moze izazvati kontrakcije, tako da ga ja nisam pila do sad pred termin. Jesam jednom popila solju u sedmom i fakat me tu noc bolio stomak, dobila grceve... pa sam i ja bila brusnicu i onaj Pancicev... mada je meni uva k'o rukom odneseno jos i od prije trudnoce. A znam da je normalna pojava da boli desni bubreg u trudnoci, zbog prosirenog bubreznog kanala... beba pritisce. Sto se tice zelenog, i za njega sam cula da nije bas preporucljiv... al ne znam zasto tacno. Citala sam o tome na netu. Ne valja ni majcina dusica jer i ona izaziva kontrakcije.

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:49:26)

Evo i mene.......mi vecerali i izvalili se.
Kontam sta bi mogla slatko hmmmmm.
Mom muzu je od sefa zena spakovala sve stvarcice (ima bebicu od 6 mjeseci) za djecaka,veeeeelike dvije kese.
Od novorocenceta pa do treceg mjeseca,pantolice,trenerke,majcice,gegice,kratkih i dugih rukava,rukavice da se ne ogrebe pile malo,patikice,neraspakovane dude.....itd.
A kako sam vidjela sve mogu za curu iskoristiti,samo cu kupiti posebno odjelce u cemu cemo iznijeti iz bolnice.

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:52:56)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0220/jtq-201502.jpg[/img]url=http://www.Slikomat.com/slika/5812995.htm][img]http://www4.slikomat.com/13/0220/dfe-201502.jpg[/img][/url]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:54:08)

Pravnice znaci tebi se javlja to bjelo pranje ili sekret,baš sam se zabrinula kontam da zovem bolnicu da pitam trebam li doći, već sam 3 gaće promijenila sad sam uložak stavila hahha
Sve komadi bjeli mokre gaće haha

Je li se kojoj dešavalo još?

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:54:36)

Mislim da se sve moze iskoristiti.Najvise bodica ima(oko 40 komada) sto je super ima dovoljno za mijenjati.

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:55:16)

Aaa supeeer sweeeet... pa to je sve univerzalno, komotno moze i mala curica nositi aBd. [sm=bravo.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:56:56)

Samy,od pocetka trudnoce ja imam bijeli sekret,iscjedak bez mirisa i ne svrbi.U srijedu me ginekoloski dokror pregledao i kaze da nije nista samo normalan sekret za trudnocu.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:58:22)

IZVORNA PORUKA: alman

ejbibi da te pitam nesto posto imas djecaka a sad ce ako Bog da bit cura jesi li ti morala kupovati odjecice ili ces iskoristi od malog, ja nesto razmisljam da bih mogla sve za pocetak da koristim od malca odjecicu[sm=zmeden.gif]

E alman ja cu koristit od M stvari na pocetku,imam i plavih stvarcica al.meni to.nije prob[sm=smiley36.gif]...syo da ne, sta fali.. Beba ko beba haj molim te,slatki su kako god heheh..cak imam jedan prelijep kompletic plis i pise baby boy[sm=smiley36.gif]al briga me oblacit cu curi.. A imam i pink stvari sto.mi je mama donijela.. Tako da cemo to.cuvat za kontrole i vani a po kuci moze vala od M sve :).. Ja vec slozila u ormaric, spremno.. Jos sutra aBd mm ce po madrac, gotov je suh pa da sredim krevetac

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:59:51)

Aaa supeeer sweeeet... pa to je sve univerzalno, komotno moze i mala curica nositi aBd. [sm=bravo.gif]

Da [sm=smiley1.gif]
Sve je u tom fazonu,samo par stvarcica u tamno plavoj boji.
Ja se zaljubila u ovako malene stvarcice [sm=smiley1.gif]
Samo iz slazem i premjestam.Zena je ave oprala i popeglala,mada cu ja to opet ali jos je rano.
Jedva cekam ako Bog da da moje pLInceza dodje ziva i zdrava,da je mama stalno presvlaci i njeguje.[sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 19:59:55)

Pravnice znaci tebi se javlja to bjelo pranje ili sekret,baš sam se zabrinula kontam da zovem bolnicu da pitam trebam li doći, već sam 3 gaće promijenila sad sam uložak stavila hahha

Saamy da ti nine to sluzni cep..ja sam prirodno radjala al meni su u bolnici pukli vodenjak tako da ne znam kako to.izgleda...al dok nemas bolova ne.moras.u.bolnicu..

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 20:00:02)

Jest, javljalo se... cak i ti komadici... al ne konstantno. Znaci pojavi se svaki dan pomalo. Mozda bi mogla do dr. jer bi to mozda mogla biti i plodna voda (mlijecna) s obzirom da si presla termin? [sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 20:02:43)

Mala c bas su cute stvari :)) ma iskoristi sve..ja imam i.plavih stvari od M pa cu curi.oblacit, sta me briga.. Ja nisam nista kupovala osim jednog kompletica a i mama mi puno donijela tako da ima svega :)

Ja se opet razradila [sm=smiley36.gif] ispeglala odjecu sto mi stoji sedmicu dana haha....ma raduckam pomalo svaki dan da bude cisto kolko tolko a necemo stic krecit hladno je sada, tako da nam to kasnije ostaje aBd.. A uzet cemo.nove etisone sada ovih dana pa da i to finaliziram ostace samo krecenja al otom potom

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (20.2.2015 20:06:43)

Ma naravno da se sve moze iskoristiti,beba brzo preraste gardarobicu za novorodzence.
Kupovat cu i ja jos nesto,moja mama,prijateljica koja se raduje kao da je njeno.....bit ce starcica.
Nedavno smo gledali krevetac s madracom i ostalim dzizama 250€,nosiljka 50€
kolicaaaaa vrtoglave cijene(ona koja se meni svidzaju) 800€ [sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>