RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 19:09:05)

Alman sretan rodjendan draga,da ih aBd jos puno slavis u zdravlju i veselju :)

Sta je zenice,gdje ste nestale??? Idem malo raduckat nisam odavno[sm=smiley36.gif]

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 19:48:18)

IZVORNA PORUKA: Vanne

Pozz drage trudnjace...

Sammy ne radi mi viber a nemam ti broja ukicanog u mob pa se javljam ovdje.....
Prvo da ti kazem za tu dr u ilijasu da je mojoj rodici napravila dijagnosticku gresku prilikom uzv...rekla joj da je plod narastao 3 cm za sedam dana u osmoj nedjelji sto je nemouce jer plod dostigne duzonu od 3 cm oko desete nedjelj...moj zakljucak ne zna lijepo oznaciti i izmjeriti plod...los aparat u ilijasu takodje..i nema logike da ti produzi agoniju na 15 dana kad je sedam dana sasvim dovoljno da se vidi napreduje li plod...
Hajde lijepo po drugo misljenje...mogu ti preppruciti mog dr ako hoces....
Rijesi se nedoumice...pobudalit ces za 12 dana...vjeruj mi...

Vanne nemam slike sa uzv,ne daje ih..a imas pp

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 19:56:37)

Da li je dovoljno 5 dana da se uoce promjene,da se vidi da li plod napreduje..posto bi ja ujutru nazvala mozda privatnika,pa da odem sutra navecer,ili preko vikenda,u zavisnosti kad ce me primiti?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 20:45:41)

IZVORNA PORUKA: samy_lo

Da li je dovoljno 5 dana da se uoce promjene,da se vidi da li plod napreduje..posto bi ja ujutru nazvala mozda privatnika,pa da odem sutra navecer,ili preko vikenda,u zavisnosti kad ce me primiti?

plo napreduje svaki dan...ali nebotno sad, ti trebas po drugo misljenje kod nekoga ko mozda ima bolji ultrazvuk. reci mi jesi li ti imala priliku na monitoru vidjet bebu svaku put, mozes li se sjetiti da li si ti promjetila neku razliku?

u 7-8 sedmici plod izgleda ovako nekako

https://edc2.healthtap.com/ht-staging/user_answer/avatars/784427/large/open-uri20130105-11876-15j8hc.jpeg?1386612346

a u 10-11 vec npr ima ruke i noge

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 20:52:35)

Samy_lo, rose je upravu,potpuno se slazem snjom :)... Otidji draga po drugo misljenje:)

Evo mene nesto ziga dole al kad se pomjera beba i kad hodam, bas imam ogroman pritisak dole,valjda se necu poroditi prije vremena[sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:03:19)

Imam jedno pitanje...
Zenice koje su koristile te neke glicerinske cepice protiv zatvora za kolko se ide na wc??? I jel se to odjednom procistis, da izvinete,il se ide vise puta na wc u toku dana....

Nemam vise problema sa zatvorom, regulisalo se i previse[sm=smiley36.gif] al hocu aBd pred porod, odnosno kad me uhvate bolovi da se procistim pa me zato zanima jel to dugo traje

Svakako sutra idem u apiteku kupiti te dzidze sto fale i pitat cu za to al me zanima i vase iskustvo

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:08:39)

ma istog trena cim stavis...znaci sjedi na solju stavi cepic i krenut ce odmah [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:09:25)

IZVORNA PORUKA: rose

ma istog trena cim stavis...znaci sjedi na solju stavi cepic i krenut ce odmah [sm=smiley36.gif]

ja sam to koristila drugi dan nakon pooda...dosla kuci poslal muya u apoteku...usla u hau i odradila bez imalo naprezanja [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:13:43)

Sprinter, čestittam! Moja terminuša se porodila [sm=bravo.gif] Mene danas ništa ne boli, bebica mirnija nega inače, malo se protegne i to je to. Treba meni sutra na kontroli, imat ću prvi put ginekološki pregled. Sad ono glavno pitanje, jel baš to toliko neugodno ko što pojedinci kažu?[sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:15:17)

IZVORNA PORUKA: marseljeza

Sprinter, čestittam! Moja terminuša se porodila [sm=bravo.gif] Mene danas ništa ne boli, bebica mirnija nega inače, malo se protegne i to je to. Treba meni sutra na kontroli, imat ću prvi put ginekološki pregled. Sad ono glavno pitanje, jel baš to toliko neugodno ko što pojedinci kažu?[sm=smiley1.gif]

pa zaboli...isto ko da te uhvate za grlic i okrenu ga [sm=smiley36.gif] ko da te neko ustine...ja sam poslije toga kuci dosla...imala trag krvav na vesu i ispa mi sluzni cep...vratila se na porod u 18.00 isti dan...ali meni su to uradili tek par dana nakon sto sam presisala termin

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:16:29)

Poslije čitanja tvog posta, stisla sam noge automatski [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:20:48)

I mene zanima taj pregled... heheh... mene ceka u ponedjeljak aBd pa molim te sutra napisi kako je bilo, kako si prosla :-) Ja imam samo mens bolove u donjem stomaku... al povremeno i dosta blago...

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:22:05)

Rose hvala na odgovoru [sm=smiley36.gif] moram se naoruzat cepicima [sm=smiley36.gif] sutra ih uzimam aBd pa nek stoje za svaki slucaj jer ovdje ne rade klistir a mebi to najveci problem, da se ne uneredim jos tako[sm=jezicek.gif]

A mene je dosad doktor svaki put pregledao vaginalno i nista ne boli[sm=zmeden.gif] jel pricamo o istom pregledu ili???

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:24:19)

Poslije čitanja tvog posta, stisla sam noge automatski [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

hehe...al kad skontas da poslije toga ide porod...ynas da to nije nista...samo te iynandi...do tada su pregledi njezni, da se vidi koliko si otvorena i slicno...e kad predjes termin ko ja 7 dana..onda te malo ustinu da ti pomognu [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:25:34)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Rose hvala na odgovoru [sm=smiley36.gif] moram se naoruzat cepicima [sm=smiley36.gif] sutra ih uzimam aBd pa nek stoje za svaki slucaj jer ovdje ne rade klistir a mebi to najveci problem, da se ne uneredim jos tako[sm=jezicek.gif]

A mene je dosad doktor svaki put pregledao vaginalno i nista ne boli[sm=zmeden.gif] jel pricamo o istom pregledu ili???

ma jok...sad vec rekoh...njezni su dok ne predjes termin [sm=smiley36.gif]

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:26:32)

Javim detalje Pravnice :)
Bejbibi, mene je vaginalnom sondom gledao negdje čini mi se do 4 mjeseca i onda samo preko stomaka ultrazvučno. Vidim da neki doktori na Jezeru imaju praksu stalnog vaginalnog pregledanja čim se uđe u 9 mjesec, ali moj doktor znam da to praktikuje tek pred termin, valjda da vidi jesam li išta otvorena, kakva je situacija dole :D Neko kaže ne boli, neko da mu je neugodno, a nekog da baš zaboli. Viiiiidićemo, slikovito objasnim :D

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:28:26)

hehe...al kad skontas da poslije toga ide porod...ynas da to nije nista...samo te iynandi...do tada su pregledi njezni, da se vidi koliko si otvorena i slicno...e kad predjes termin ko ja 7 dana..onda te malo ustinu da ti pomognu [sm=smiley36.gif]

Pretpostavljam da to oni malo poguraju kad se pređe termin, pa da štipaju tamo dole :D Bitno je da znaju šta rade, strpimo se mi žene :D

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:32:04)

Pretpostavljam da to oni malo poguraju kad se pređe termin, pa da štipaju tamo dole :D Bitno je da znaju šta rade, strpimo se mi žene :D

ma da...ja dosla 12 novembra...kaze 1.5 prst otvorena...reko hocu ja do nove godine [sm=smiley36.gif]..kaze za dva dana...sad skontah da su me 2 puta bolno pregledali...taj 12. novembar je bio drugi put [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:42:15)

Aha ok[sm=smiley36.gif] to je znaci kad se predje termin :)

Mene svaki put vaginalno gleda i na ultrzv, valjda sto sam na picetku imala zeznutu trudnocu jer sam bila i otvorena i imala kontrakcije... Pa haj kako god, dogurala do kraja [sm=smiley36.gif] sad kad bebaca bude htjela vani bujrum [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 21:43:25)

Ja se bogme istusirala i sredila malo, ne smijem zarasti moram svaki drugi dan sada[sm=smiley36.gif]cim niknu haha[sm=jezicek.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 22:41:13)

Vecer zenice, evo i ja se brijala, ne znam ni sama kako ali sto kazes bejbibi lagano svaki drugi dan odrzavati do poroda, nema nam druge [sm=smiley36.gif] terminuse iscekuju svaki dan mogu misliti [sm=smiley1.gif] ima li koja nocna pticica da ne moze spavati? [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 22:53:33)

Ja evo ne spavam jos, ali cu uskoro [sm=smiley36.gif] nesto me krsta bole i stidna kost ziga... Mene evo od juce nesto neopisivo boli stonak.. Nije me prije ovako bolio,valjda se sprema bebica za vanka :).. Al non stop se vrti,valjda pred porod se umire??? Ne sjecam se uopate kako mi je sa M bilo.... Znam da se zadnji mjesec nije puno vrtio al bas pred porod ne znam kak je bilo!!

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 23:05:38)

mene su prosli put pregledali svaki dan kad sam premijela, i mene stvarno nije nista bolilo dr. je bio pravo njezan a kad me je jedan htio pregledat, za kojeg kazu da je pogrud ja odbila cekala da dodje moj dr. a on popjenio [sm=smiley1.gif] jer znam da je zena koju je on vodio svaki put prokrvarila kad je on pregledao

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 23:06:53)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Alman sretan rodjendan draga,da ih aBd jos puno slavis u zdravlju i veselju :)

Sta je zenice,gdje ste nestale??? Idem malo raduckat nisam odavno[sm=smiley36.gif]

hvala draga moja [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (19.2.2015 23:09:15)

IZVORNA PORUKA: alman

mene su prosli put pregledali svaki dan kad sam premijela, i mene stvarno nije nista bolilo dr. je bio pravo njezan a kad me je jedan htio pregledat, za kojeg kazu da je pogrud ja odbila cekala da dodje moj dr. a on popjenio [sm=smiley1.gif] jer znam da je zena koju je on vodio svaki put prokrvarila kad je on pregledao

Ima svakakvih debila kad moram tako reci[sm=smiley13.gif] mene isto strah ovdje zbog jednog doktora za kojeg kazu da je odvratan i bezobrazan i grub.. Samo molim Boga da me on ne zadesi na porodu [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>