Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 11:04:33
Selzy
Bejbibi ako Bog da da sve bude spremno i sa zajedno iscekujemo Azra ma meni tek danas da to prvi put osjetim, ali evo raspitala sam se i svi tvrde da se organizam priprema i da su laznjaci, pa ako budes pitala doktora javi sta on misli, a polahko imas jos vremena za sredjivanje srvarcica, tamo nekad pred 9-ti oko 36-te sedmice najbolje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 12:48:48
Amanni
Pozz drage trudnice , sa nekima sam se druzila na ovoj temi neke nisam upoznala . Nadamse daste sve dobro . Mi smo dobro beba jede pajki i kaki:-) braco nam je malo ljubomoran nadamo se da ćega proci. Kako je Mala C ? Bejbibi ako bgd brzo ćeš i ti drzat svoju bebici. Vidim pisete dalicete prepoznat trudove vjerujte da hocete i dacete stići u bolnicu neide totako brzo:-) Nebi da vas prepadam kontrakcije brate bole ali za par sati svi bolovi nestanu kad se bebica rodi. Mene malo ledja bole od poroda mišić sam istegla nekako na bok me babica stavila da radjam i kako sam tiskala valjda sam se istegla malo vise. I recicu da nema mjerila prvi drugi porod meni je manje bolni bio prvi i kraci od drugog .
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 13:37:13
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Amanni
Pozz drage trudnice , sa nekima sam se druzila na ovoj temi neke nisam upoznala . Nadamse daste sve dobro . Mi smo dobro beba jede pajki i kaki:-) braco nam je malo ljubomoran nadamo se da ćega proci. Kako je Mala C ? Bejbibi ako bgd brzo ćeš i ti drzat svoju bebici. Vidim pisete dalicete prepoznat trudove vjerujte da hocete i dacete stići u bolnicu neide totako brzo:-) Nebi da vas prepadam kontrakcije brate bole ali za par sati svi bolovi nestanu kad se bebica rodi. Mene malo ledja bole od poroda mišić sam istegla nekako na bok me babica stavila da radjam i kako sam tiskala valjda sam se istegla malo vise. I recicu da nema mjerila prvi drugi porod meni je manje bolni bio prvi i kraci od drugog .
Amanni draga eto.i meni aBd brzo moje cure hehhee...samo da sve prodje kako treba, znamo da boli al proci ce.. Mene ne mogu ti bolovi iznenaditi kad su mi.prvi trajali 22 h valjda ce sad manje... Ma to prodje.cim beba izadje :) nije me strah bolova...
Kako se snalazis sa dvoje djece??? Znaci mali ljubomoran:) ma normqlno je to, proci ce ih samo da se ne zatvore u sebe... Ne znam kako cu i ja sa svojom djecicom snaci cemobse aBd
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 13:38:31
samy_lo
Kako ste mi zenice.. evo i mi da se malo javnemo..ja hocu pitu da pravim,pa malo odmaram,brzo se umorim.. Sinoc sam se isplakala,bas sam osjetljiva na sve..strah me da cu ostati bez svoje bebice,toliko smo se borili i trudili..i uvijek nesto mora krenuti po zlu..ja se nadam da ce u toku ove dvije sedmice krenuti na bolje :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 13:45:10
bejbibi
A gdje su nam zenice??? Zabavile se oko rucka :) i ja idem praviti rucak a igra briljantin na tv-u pa nikako da odljepim oci hehe...volima taj film:)
DIANAA zeno gdje si??? Da se nisi porodila???
MALA C falis,gdje si nestala???
Ostale zenice javite se :) Cekamo vijesti od SAAMY I MARSELJEZA, a moze biti i od PRAVNICE I DIANAA :)
Mi danas u kuci :( ne da mi se nigdje ici.. A i cura se nesto gura dole, pravi put izgleda
Samy_lo draga nemoj razmisljati o negativnim stvarima...bice to dobro aBd... Isplaci se kad ti dodje, lakse ce ti biti al nemoj se puno sekirati... Kad trebas doktoru opet??
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 13:48:00
lala88
samy_lo sasvim je normalno da se brines za svoju bebicu i da se plasisi za nju, bojala bi se isto i da je 5 i da si je dobila iz prvog odnosa. Kad ti je tesko isplaci se, olaksaj dusu, a kad ti je potreban neko za razgovor javi se mi smo tu da te saslusamo i ako znamo da ti damo savjet, uz tebe smo uvjek i nestrpljivo cekamo tvoju sledecu kontrolu. Nadamo se da ce sve biti ok, da ce izrasti u veliku, zdravu i veselu bebu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 14:22:38
samy_lo
Hvala vam na podrsci,puno znaci kad se mozes nekome pozeliti,i ispoljiti svoj strah i tugu negdje.. Nekako sam izgubila sve simptome trudnoce..prije sam osjecala pretjeranu glad,sve mi se jelo,a sad nista,na sve sam otupila,uopste nemam apetita..sve sam to osjecala dok nisam saznala za ovo..mozda sam sebi umislila.. Sutra i u ponedjeljak opet inekcija..a kontrola 4.3(srijeda)za 12 dana.. Nmg da idem privatniku,jednostavno me strah sta bi mi mogao reci,bolje ovako cekati,i moliti se da bude sve uredu :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 14:27:38
bejbibi
Samy_lo previse si se nasekirall pa nemas apetita draga:(... Probaj pomalo da jedes,radi bebice.. Ipak srculence kucka :)... Potpuno je razumljiv tvoj strah draga al uzdaj se u Boga, dace da bude sve dobro aBd...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 14:28:35
Pravnica
Ma samy_lo psiha je cudo. Opteretila si se brigom i strahovima i vjerovatno si zato "izgubila" te simptome... a ustvari mozda ih jednostavno vise ne primjecujes zbog silinih briga. Nadam se da ce sve biti ok kad odes na kontrolu i da ubuduce samo uzivas u trudnoci i mazis pupu aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 14:37:56
lala88
samy_lo zbog prevelike brige si izgubila apetiti, pokusaj jesti sto vise voca da beba napreduje, zapamti da malo srculence kuca sad se bori da poraste tako sto ces jesti, odmarati i pokusati skrenutu misli, jedino ti ostaje da molis Boga da sve bude ok, ti nista nemozes napraviti osim da jedes i odmaras.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 14:45:13
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: samy_lo
Hvala vam na podrsci,puno znaci kad se mozes nekome pozeliti,i ispoljiti svoj strah i tugu negdje.. Nekako sam izgubila sve simptome trudnoce..prije sam osjecala pretjeranu glad,sve mi se jelo,a sad nista,na sve sam otupila,uopste nemam apetita..sve sam to osjecala dok nisam saznala za ovo..mozda sam sebi umislila.. Sutra i u ponedjeljak opet inekcija..a kontrola 4.3(srijeda)za 12 dana.. Nmg da idem privatniku,jednostavno me strah sta bi mi mogao reci,bolje ovako cekati,i moliti se da bude sve uredu :)
Draga moras sad jesti i boriti se rad malog srca sto kuca,zamisli kako se ono bori,ti moras jos vise
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 16:35:22
Vanne
Pozz drage trudnjace...
Sammy ne radi mi viber a nemam ti broja ukicanog u mob pa se javljam ovdje..... Prvo da ti kazem za tu dr u ilijasu da je mojoj rodici napravila dijagnosticku gresku prilikom uzv...rekla joj da je plod narastao 3 cm za sedam dana u osmoj nedjelji sto je nemouce jer plod dostigne duzonu od 3 cm oko desete nedjelj...moj zakljucak ne zna lijepo oznaciti i izmjeriti plod...los aparat u ilijasu takodje..i nema logike da ti produzi agoniju na 15 dana kad je sedam dana sasvim dovoljno da se vidi napreduje li plod... Hajde lijepo po drugo misljenje...mogu ti preppruciti mog dr ako hoces.... Rijesi se nedoumice...pobudalit ces za 12 dana...vjeruj mi...
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 16:37:48
Vanne
Izvinite na greskama kucam sa moba... Sammy ako mozes postavi slike sa prvog i sa zadnjeg uzv da vidim te promjene... Kod moje sarah je takodje gestacijski bio nepravilan pa smo se izvukle...
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 16:42:47
bejbibi
Samy_lo i ja mislim da trebas potraziti drugo misljenje... Ja sam u ovoj trudnoci isla kod trojice iako nisam imala takvih briga al prokrvarila sam pa sam htjela da vidim jel sve ok i sta ce mi reci... Tako da je bolje da odes kod drugog...ovi u dom zdravlja cesto grijese,nekako uzimaju zdravo za gotovo..... Ne brini draga, sto ti zenice kazu samo jedi i odmaraj ;)) i otidji drugom.doktoru za svaki slycaj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 17:23:47
rose
sammy lo svakako po drugo misljenje...a gubitak apetita je ttakodje normalan...ja u prvoj trudnoci nisam imala apetitia a ni mucnina...u ovoj drugoj sam svako malo bila gladna na pocetku a opet bz mucnina...sve je to moguce...fakat ja ne bih cekala 12 dana...50 KM i nekom privatniku da ti se posveti pola sata ako treba
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 17:49:30
alman
IZVORNA PORUKA: sprinter
drage moje samo da se javim da sam rodila prije 2 dana.evo nas već kući i zasad smo dobro. čujemo se uskoro. nadam se da ste vi dobro pošto nisam čitala postove i želim vam puuuuuuno sreće i lak porod kao što je bio moj. i definitivno je bilo puno do doktora koji je sve učinio da mi olakša.
srinter draga cestitam keka vam je ziva i zdrava bebica puno godina, drago mi je da si imala lahak porod
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 18:17:15
alman
pozdrav drage moje kako ste, mi smo cijeli dan bili u Sa, isla sa mm bas smo se lijepo proveli, malo prosetali po carsiji, izveo me muz bio mi rodjendan
samy draga ako mozes potrazi jos jedno misljenje drugog dr. i ja sam kad me dr. rekao da nesto nije uredu sa prosirenjima izmedju mozdanih komora i kad sam otisla kod drugog dr. receno mi da to nije nista zabrinjavajuce da se ta prosirenja stalno smanjuju kako beba raste i tad je bilo sasvim normalno, i vjeruj mi tako sam se rasteretila i sad mi je dr. rekao da je sve uredu. prije ti sikirancija moze ne daj Boze moze naskoditi i izazvati spontani
Inozemstvo
Vi imate državni posao, siguran. Muž radi, situacija u firmi klimava. Imate dvoje djece.
Da li biste otišli u Njemačku živjeti da vam se ukaže mogućnost?
Da (57%)
Ne (28%)
Ne znam (16%)
Broj svih glasova: 90
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!