Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 0:02:03
Bella.88
Hvala Mila Muz me ovih dana plaho obradovao Juce bili na planinu i on citav dan ganjao malog Ja odmorila,rucali gore pitu u kolibi A danas malog odveo svekrvi citav dan,a mene izveo na rucak Tako da sam se dva dana odmorila i od malca i od kuhinje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 0:14:22
Bella.88
alman postoji li rizik od pucanja reza ili bas rutinski Velika he razlika mislim da bi mogla prirodno
Ja sam prvo rodila na carski I drugo moram zbog velikog rizika rupture/pucanja Razlika he 2god.I dr.mi rekao da ne mora biti opet carski ako sve bude u redu Ali mi se rez vec previse rastegao tako da cu opet morati carski,ali da nije bilo toga mogla sam probati prirodno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 0:23:00
alman
ne znam draga teko mi rece ja sam mu rekla da bih voljela prirodno, pa vidjet cemo, pred kraj trudnoce cu se javiti dr. koji je radio prvu sekciju jer je uradjena predobro rez se skoro i ne primjecuje,a on je od onih dr. koji cekaju da krene prirodne ne dozvoljava cr tek tako a sad je i nacelnik ginekologije u Zenici tako da on svaki mora odobriti, pa vidjet cemo ako Bog da sta ce biti do kraja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 0:30:26
Bella.88
Ma kako god bude samo da se hajirli zavrsi Nego sam ti ja zagovornik svega prirodnog,pa nekad malo preteram Skontala sam nesto jest ali moram ustat Begam Laka ti noc
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 9:17:12
bejbibi
Aman sto su se raspisale zenice drage hehhe...jutro, kako ste :).. Naspavane?? Ja tek ustala, onak naspavana se moze rec stim da sam se dva puta budila nocu... Tesko zaspem ponovo kad se probudim al sta je tu je:)....
Gdje su terminuse? Neke.je sinoc probadalo i zigalo pa da se nisu porodile??
Ja gladna vec :( moram smisljat sta cu jest uh
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 10:13:11
Selzy
Jutro i od mene drage moje, terminusama zelim lahke i bezbolne porode ja sam jutros prvi put osjetila blage menstrualne bolove ali samo na kratko i bas sam se bila prepala, ali su to laznjacj i vjerovatno se organizsm priprema jer ulazim u 9-ti, a narucena na kontrolu tek krajem sljedece sedmice
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 10:25:01
Pravnica
Jutrooo drage moje... evo ja se jos nisam nakanila da ustanem, iako sam se probudila u 9h nesto mi mrsko. Selzy, to je normalno sa ulaskom u deveti, i meni su se tako javljali pa evo me u 40 tt... a pregled svake sedmice je isto uobicajen, osim ako dr ne procjeni drugacije. Jos je rano, u toku dana vidjecemo jesmo li sve terminuse na broju ili koja nedostaje. Dianaa i sprinter su izgleda obavile svoje ... nema ih vec 2-3 dana.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 10:29:58
Selzy
Pravnica hvala ti, neka si mi rekla da znsm da je normalno, ja bas kontam da su laznjaci ali opet u podsvjesti kontam sta ako krene, gdje cu rano mi jos vjerovatno da se organizam lagano priprema
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 10:34:30
bejbibi
Selzy ne brini draga, ako se nisam ja porodila sa bolovima od pocetka neces ni ti izgleda sve cemo presisato termine hihihi....
Mi jeli,lakse se dise hehe..a razmisljam o rucku vec ne znam sta bi.. Da mi je malo prosetati al ne mogu ni to.. Moram do dm-a i apoteku da kupim sta mi fali...
Stvarno nema ni diane ni sprinter..pa diana trebala na ctg jelda? Izgleda i porodila se :)
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 10:34:50
lala88
jutro zenice, sinoc sam vidjela prve strije na nogama i odma sam se namazala maslinovim uljem. Danas kontam otici kupiti sta protiv njih pa pomagaj te koji je proizvod najbolji? Jeste li radile vjezbe u trudnoci, one za kondiciju ja kontala da pocnem raditi ima na you.toub klipovi. A sto se tice carskog reza moja sestra prvo rodila na CR a drugo prirodni i naakon toga je rekla da je CR 100 puta bezbolniji i bolji.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 10:35:56
sprinter
drage moje samo da se javim da sam rodila prije 2 dana.evo nas već kući i zasad smo dobro. čujemo se uskoro. nadam se da ste vi dobro pošto nisam čitala postove i želim vam puuuuuuno sreće i lak porod kao što je bio moj. i definitivno je bilo puno do doktora koji je sve učinio da mi olakša.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 10:39:23
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: sprinter
drage moje samo da se javim da sam rodila prije 2 dana.evo nas već kući i zasad smo dobro. čujemo se uskoro. nadam se da ste vi dobro pošto nisam čitala postove i želim vam puuuuuuno sreće i lak porod kao što je bio moj. i definitivno je bilo puno do doktora koji je sve učinio da mi olakša.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 10:51:55
Selzy
Sprinter cestitam draga, sad uzivaj sa svojim bebicom bejbibi u pravu si hehe izgleda da cemo prije prenjeti nego se poroditi prije termina je li spremno sve za bebicu? Ja sam kupila sve, imam i ja jos par sitnica da uzmem u apoteci i kontam nekad ovih dana da operem i ispeglam robicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 10:54:23
bejbibi
IZVORNA PORUKA: sprinter
Sprinter cestitam draga od srca :)) bas je to brxinski kod tebe, svaka cast.. Zelim ti samo sretne trenutke sa tvojom bebicom i ostalima:).. Mazite se, ljubite se i uzivajte
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 10:54:44
AzraB
jutro drage moje, evo i ja nedavno ustala, bas sam se nesto uspavala jutros vidim ispisale ste svasta od sinoc, ali ne stigoh procitati, ako se nakanim kasnije cu.
sprinter za porod i zelim tebi i bebi sve najbolje, uzivajte sada
Selzy imam i ja povremeno kao menstrualne bolove, vjerovatno nije nista, ali ja planiram zvati doktora da provjerim, sve mi nesto rano, tek 34tt danas okruglo. Beba se normalno vrti hB, nisam primijetila nista neobicno sto se toga tice...
uh ja moram pozuriti malo sa stvarima, kad skontam priblizava se, a u apoteku jos nisam ni usla
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 10:56:09
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Selzy
Sprinter cestitam draga, sad uzivaj sa svojim bebicom bejbibi u pravu si hehe izgleda da cemo prije prenjeti nego se poroditi prije termina je li spremno sve za bebicu? Ja sam kupila sve, imam i ja jos par sitnica da uzmem u apoteci i kontam nekad ovih dana da operem i ispeglam robicu
Sve je skoro spremno osim tih dzidza iz apoteke,bivacin,zavoji,hidrogen itd..i ja moram jos za sebe uzet uloske...cekam.jos madrac da nam dodje da sredim krevetac,stavim posteljinu itd :) i inda samo da iscekujem ....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 19.2.2015 10:58:40
bejbibi
IZVORNA PORUKA: lala88
jutro zenice, sinoc sam vidjela prve strije na nogama i odma sam se namazala maslinovim uljem. Danas kontam otici kupiti sta protiv njih pa pomagaj te koji je proizvod najbolji? Jeste li radile vjezbe u trudnoci, one za kondiciju ja kontala da pocnem raditi ima na you.toub klipovi. A sto se tice carskog reza moja sestra prvo rodila na CR a drugo prirodni i naakon toga je rekla da je CR 100 puta bezbolniji i bolji.
Ne znam draga ima li nesto da bas pomaze.. Strije su vuse i genetski a i normalne je da se pojave, mislim da se ne mogu sprijeciti koljo god se mazali..... Al nije nista strasno, sve je to normalno ;).. Ja po stomaku skroz slabo imam, ni ne vide se al zato po nogama uzas.. Al sta cu,nek se zna da sam radjala heheh