Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 22:17:15
saamy
BEJBI nemoj toliko,znam ista sam nemogu mirno sjedit reko sve hajde da je spremno,ves non stop ukljucujem masinu da se neskuplja,ali opet kad pogledas ima zena bas ih briga dignu sve 4 nece maknut,samo govore ja trudna nemogu!! Moguce da ces,neka je sa hajrom prije il poslije dobro doslo!
Isto kako sam se uclanila ne propustam sa ove teme,vidim.na drugim nisu zene aktivne ovde smo se nasle!
Vidim isto jedna poznanica se porodila u nedelju/ponedeljak! zna i sve je moguce tako 10 dana da se porodi,kazu da beba izade sa dlakama koje otpadnu ako je suze u stomaku opet kako koja!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 22:23:35
Pravnica
Upravu ste, jedino je ova tema bas aktivna... i to je super. Uz vas mi je nekako ovo iscekivanje lakse, pogotovo sto se razumijemo na tu temu... ne moze se sa svakim ovako razgovarati. Ja se uglavnom javljam svaki dan, sto znaci kad odem u porodiliste, skontat cete po tome sto nista ne pisem dva dana za redom npr a svakako da cu vam se javiti cim budem imala priliku... ♥
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 22:27:35
bejbibi
Hehehe sta cu Saamyne mogu tako dignut sve 4 nekad sam bas opsesivna majko.mila, kad navalim na nesto moram to.pod svaku cijenu uradit...bas mi to ne valja uh...al svvaki dan.pomalo nesto... Jos ce mi sad za vikend najvjerovatnije sveki doc pa kontam haj nek je sve tip top... Mada nikad ne moze biti tip top, pogotovo kad ima djece u kuci.. Sreca pa sad M moze u svoju sobu razbacati igracke mada i u dnevnoj bude haos.. Sta ces,djeca... Nek su ziva i zdrava..
Ma cim se udje u deveti moze se svaki dan ocekivati porod.. Al eto nadam se da ce sacekat cura do kraja :) imam jos posla po kuci haha .....
A porod poslije termina toleriraju i do desetak dana tako da ne brini, sacekaj da krene beba sama a ako nece svakako ides cesto doktoru tako da ce inducirati vjerovatno
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 22:29:19
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Pravnica
Upravu ste, jedino je ova tema bas aktivna... i to je super. Uz vas mi je nekako ovo iscekivanje lakse, pogotovo sto se razumijemo na tu temu... ne moze se sa svakim ovako razgovarati. Ja se uglavnom javljam svaki dan, sto znaci kad odem u porodiliste, skontat cete po tome sto nista ne pisem dva dana za redom npr a svakako da cu vam se javiti cim budem imala priliku... ♥
Hehe ok da znamo ;) ai ja cu vjerovatno tako jer u bolnici nema neta :).... Morat ce neka preuzet vodjenje spiska
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 22:30:42
marseljeza
Boli li ikog išta večeras od ovih terminuša? Mene boli donji dio stomaka, haman ko da ću dobiti. Boli pa prestane, pa nikako da upratim svako koliko me boli. Hoću da se porodim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 22:39:32
saamy
Imam pritisak na donji dio,sad bas isla da piski kad nesto osjetim ko baloncic da puce ono u vagini,govorim mm on jel ti isla voda reko piskila sam sta znam,valjda bi osjetila da je voda od vodenjaka? haman.
BEJBI tako je to srwdi kad ko dode,sredi kad ode posla uvjek! PRAVNICE zapamticemo da si u bolnici,ako se nebudes javljala!
Nemogu da spavam,tjeram mm da ide lec svako vece sjedimo do kasno filmove gledamo pa ujutro kad treba na posao jedva ustane,meni godi da sjedi samnom al nije dovro za njega!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 22:47:50
Pravnica
Mene ne boli jos nista... imala sam povremeno te kao mens bolove u donjem stomaku. A danas me zigala koka I jos sam primjetila kao neke komadice sluzi... nesto kao djelovi providnog silikona od mozda pola cm... eh sad jesul to djelovi sluznog cepa il sta? Ne zamjerite, prvo mi je i fakat mi je sve novo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 22:54:39
bejbibi
Pravnica moguce da je to sluzni cep, tako kazu da izgleda :) ja ne znam jer mi nije to puklo samo bolove imala... Marseljeza draga uprati te bolove,mislim gledaj jel ti se javljaju jer su meni tako poceli ko menstrualni pa su tokom noci postajali sve veci,nisam mogla spavat, samo plakala a budala zabiravila da mi je naredni dan termin jos sam to vece isla u bolnicu i nisam nikako bila otvorena pa mi reko doktor za dva dana da dodjem a mene onda ujutru zadrzali u bolnicu i navecer se porodila:) zato kazem prati bolove
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 23:08:15
saamy
BBEJBI hvala ti,kontam bas primjetila bi da je krenula voda!
PRAVNICE bas u istom smo sosu,sta koja zna ili nezna opet je fino da imas sa nekim podujelit znamo da nece ovo nigdje dale otici,onako ispricas se sa.nekim ne razumije to kao.ovdije!!!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 23:18:16
Bella.88
veče ženice ja se javim svake prestupne godine bili aktivni zadnjih dana,pa dok uspavam malenog,pospremim i ja se obandačim u sekundi
gricka se mrkva i jabuka bujrum
vidim nekima se bliži porod,u slatkom li ste iščekivanju brzo će vam proletit zadnji dani,samo da se sve hajirli završi i uzmete svoje zamotuljke u naručje
mene moja cura udara čini mi se ko muško meni je termin daleko ali već me hvata panika kako ću sa malenim on još doji,mali je i nikad se nije odvajao od mene...,a biće sekcija pa ću ležati barem četiri dana na GAK-u
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 23:19:26
alman
drage terminuse sto su se raspricale zelim vam svakoj od srca da se sto lakse porodite i da prodjete najbolje, ja vam oko tih bolova ne mogu dati nikakav savjet jer nisam nista od tog prezivjela jer je bio cr tako da sam i ja laik kao i prvorotke
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 23:32:26
alman
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Pravnica laku noc
Saamy ja ponekad mazem a miskim da necu kasnije,nekad mozda....
Bella bas mi je zao za malog :( znam kako ti je.. Meni je idto tesko ostavit M, ne znam kako cu... Al nekako cemo.morati sta ces :)
Alman hices i sad na cr
E drage i ja vas napustam za veceras :) moram M uspavat... Laku noc i cujemo se. ABd
ne znam draga ja bih voljela da sad bude prirodno a dr, mi je rekao da cu ici na cr, kao to je praksa jes se boje da ne bi doslo do pucanja reza prilikom prorodnog poroda, tako da ne znam vidjet cemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 23:35:16
alman
a cime se vi mazete ja sad povremeno bebi uljem ili losionom za tijelo, a prosli put sam i maslinovim i aventovom kremom i opet ispucala po stomaku al meni to iskreno ne smeta
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 23:49:54
Bella.88
Dobila novo tel.,pa polako nabadam Ja Sam se mazala sa svim I svacim,bitno samo da koza nije suha Bejbibi razumijemo se onda Ja se u prosloj udebljala 31kg A sada oko 5,6kg 24sedmica +3dana
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Dali se vasi djecaci diraju po cuni slavuj
Moj troipogodisnjak non-stop dira cunu i nikako da prestane. Pokusavala sam na razne nacine da ga odvratim ali neuspjeva. Ne boli ga ,ne svrbi,nalazi ok. Higjena na nivou. Voljela bih ako je neka imala sl. situaciju da mi napise kako je rijesila. hvala
Da (82%)
Ne (18%)
Broj svih glasova: 134
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!