Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 15:06:17
bejbibi
Pravnica moguce da se otvaras... Ti si vec u terminu sto bi rekli tako da nista cudno:) prati samo kako to ziganje ide..hoce li se javljati opet, hoce li biti zesce
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 15:10:32
Pravnica
Draga moja bejbibi ... danas oko 13h me dvaput bas jako zignulo... al samo to dole na izlazu, heheh... a evo i sad pomalo zigucka... Mozda caj od vrkute i hurme stvarno rade, hehe... uh bilo bi super otici otvorena barem 4 prsta
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 15:13:25
lala88
ja mogu samo pamucne uloske, od svih drugih se ojedem. Koristila sam prije violeta pamucne. Jel to ziganje dole siguran znak otvaranja jer mene juce cjeli dan zigalo dole, danas sam ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 15:24:50
Pravnica
lala88 ... zavisi od stepena trudnoce, mislim... meni tamam to ziganje treba da bude efikasno i da otvara lagano, a tebi je rano za otvaranje, moze biti onako... od nahlade npr. Ja ovo do sada nisam osjetila, a imam jos malo do termina. Znale su me boljeti stidne kosti od umora npr. al prvi put da ziga, hihi... super :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 15:31:01
lala88
sad mi je lakse, oprostite meni neznalici sto postavljam glupa pitanja. Bila sam vani pa sam mozda malo uhvatila hladnoce. Ide li hurme, ja kupila sebi svjeze mm vec pola pojeo, pitam ga ja koji mu je mjesec kad toliko jede hurme
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 15:39:28
Pravnica
Pratim, osluskujem... svaku promjenu. Pogotovo sto nam se ne javljaju terminuse... tacno sam svjesna koliko je blizu. Mozda one vec uzivaju sa svojim bebicama ... Ja kad vam se ne budem javila dva dana zaredom da znate da sam se porodila... hihi...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 15:46:33
bejbibi
Hehehe Pravnica da te onda odmah stavim da se porodila cim se ne budes javila...nesto nam sporo dolaze ove februarske bebice oduzilo se....
Lala nema glupih pitanja ..i trebas putati sve sto te zanima, akoznqmo odg dacemo ga...
Ev mi jeli a menni se jeduvpalacinke uuuu a mrsko mi :(...
Heheheh nasmija me za tm ja juce kupila hurme i vec pojela vise od pola.. Ostalo mi par za danas ja ih bas volim, mogla bi citavu kutiju odjednom ito one svjeze uzimam.. Eh to bi mogla umjesto palacinki
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 15:55:54
lala88
i ja sam kupila svjeze, ma mm voli sve sto jedu trudnice jos samo vitamine da pocne piti vec je prestao piti gazirana pica, a ima malo veci stomak pa ga pitaju ko ce prije se poroditi on ili ja?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 16:37:10
saamy
BEJBI boli me ruka ima 7dana ako nema vise,kontam da sam uginula o tekla bi ali samo boli kad okrećem, savijam il kad se oslanjam na ruku tako na zglobu boli!
PRAVNICA mene isto žiga otvorena sam 1 cm, kad me je gledala prošle sedmice,sad osjetim bol u donjem dijelu trbuha,rekla mi je kad se stomak s tvrde to su trudovi!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 17:00:43
Pravnica
Onda su to te pripreme... a saamy... ja uopste ne primjecujem to stvrdnjavanje stomaka... sad ne znam jel to nisam osjetila jos... ili se jos uvijek nije desilo... hmmm... Ja cekam te neke bolove iz krsta ka podnu stomaka...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 17:03:14
AzraB
meni se desava skoro svaki dan da mi se tako nekako stvrdne stomak...Nisam bas sigurna o cemu se radi, za porod mi je malo rano.. Negdje sam citala da mogu to biti i lazni trudovi i ako ne traje dugo da je sve ok, pa sad ne znam...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 17:32:53
marseljeza
Pravnice, mi skoro da dijelimo termin :) Danas i mene isto tako žiga, leđa i donji dio stomaka sve više me boli i dešava mi se da mi se stomak baš stvrde. Sad ja ne znam jesu li to varalice ili šta, ali mi se nije prije dešavalo ko danas. Uprkos tome, hodala sam skoro cijeli dan, rekoh ako je krenulo da pripomognem ;) Mada, sad samo pritisak osjećam, nema nekih bolova
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 17:43:32
bejbibi
Znat cete zenice moje kad krene ..samo da hairli prodje...Marseljeza ja mislila ti se porodila kako nam se nisi javljala ....sad ce to aBd kod vas :)....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 17:44:32
saamy
PRAVNICE isto tako mislim bolovi od leda ka stomaku,ali kad sam išla na ctg na papiru izašlo da imam trudove/kontrakcije reko ništa ne osjećam haha, dok sad već osjetim tako tvrd stomak bol u donjem djelu stomaka, to su isto trudovi ali opet kako kod koga, nekom manje nekom više nekom nikako pa jednom kad zaboli u bolnicu! !!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 17:45:11
marseljeza
I ja kažem, samo nek hairli prođe :) Da sam se porodila, ja bih obavezno javila, nadam se da ćemo uskoro ovdje sve terminuše slaviti dolazak naših mrvica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 18:36:15
Pravnica
IZVORNA PORUKA: marseljeza
Pravnice, mi skoro da dijelimo termin :) Danas i mene isto tako žiga, leđa i donji dio stomaka sve više me boli i dešava mi se da mi se stomak baš stvrde. Sad ja ne znam jesu li to varalice ili šta, ali mi se nije prije dešavalo ko danas. Uprkos tome, hodala sam skoro cijeli dan, rekoh ako je krenulo da pripomognem ;) Mada, sad samo pritisak osjećam, nema nekih bolova
I ja sam po cijeli dan aktivna... stalno idem uz stepenice i niz stepenice. Meni je po UZ termin u ponedjeljak i tad cu se javit gore na GAK a po posljednjoj mens termin mi u cetvrtak... Sad samo cekam i osluskujem bilo kakve promjene. Jos malo aBd i drzat cemo svoje bebice u rukama.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 20:19:52
alman
IZVORNA PORUKA: AzraB
ma te always uloske sam ja davno prestala koristiti, bas se znojis od njih i usmrdis
alman evo mogu ja ako ne bude puno hladno
hajd bas bi bilo fino da se upoznamo, najavili su i sutra suncano, ja bih trebala zavrsiti do jedan sat na PMF-u, pa gdje bi tebi odgovaralo da se nadjemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 21:41:14
saamy
Sta mislite kad se zene vecinom porode,par dana poslije termina dan,ili kako vec?! svekrva je nosila mm 10 dana poslije termina,sad neznam moguce!
Tacno dijana se nejavlja,mozda se porodila ja bi vam poslala poruku kad se porodim nekako smo se zblizile svaki dan (ustala kako je koja spavala,jela sta ce rucku hahha) fino je to!!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 21:47:36
bejbibi
IZVORNA PORUKA: saamy
Sta mislite kad se zene vecinom porode,par dana poslije termina dan,ili kako vec?! svekrva je nosila mm 10 dana poslije termina,sad neznam moguce!
Tacno dijana se nejavlja,mozda se porodila ja bi vam poslala poruku kad se porodim nekako smo se zblizile svaki dan (ustala kako je koja spavala,jela sta ce rucku hahha) fino je to!!
Pa zavisi, uglavnom desetak dana poslije termina.. Tako je.moja rodica i prijateljica isto....jedna je na kraju na carski a drugoj inducirano porod...
E jesmo se vala zblizile bas hehe...ja nikad prije nisam bila ovako aktivna a.od 2012 sam clan :).. Sad sam se nasla na ovoj temi hihihi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar 18.2.2015 21:50:43
bejbibi
Mene nesto boli.stomak cudno ne znam ni.ja definisati... Samo osluskijem heheh..mozda cu se ja i prije ovih terminusa poroditi haha al bas svaki dan nesto briskam,ne da mi djavo.mira uh...maloprije prebrisala sva vrata, crkla sam gore - dole