|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar
19.2.2015 23:22:11   
alman
i mene je strah tog vjeruj mi imala sam ruzno iskustvo sa proslom trudnocom, jer mi je vodio jedan stari dr. koji je imao sina specijalizanta i on je takodjer dolazio sa njim pa nekad je i on pregledao me, i ja 15 dana pred porod imala laznjake i nazovem dr., on tek izasao sa smjene i preporci me ovom dr. sto me porodio, i on me primio u bolnicu prenocila nista nije bilo i kuci me posalju, poslije dolazila svaki drugi dan na ctg i opet je bio taj dr. sto mi je vodio trudnocu, kad sam dosla na dan termina saznam da se dr. operisao noc prije i ja opet trazila dr. kojeg mi je preporucio, i taj dan sretnem na hodniku njegovog sina i pozdravim ga ja jos htela da ga pitam i za oca on nista nije odgovorio ni na pozdrav, dole lezala 9 dana on dolazi u vizitu nikada nije davao znake da me je u zivotu vidio, ja ostala zgrozena a sad kako je zavrsio spec. svi se na njega zale kako je previse pun sebe, obvratan, grub, samo molim Boga da ne dodjem u njegove ruke

joj al se ja ispisauser posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1751
19.2.2015 23:30:08   
bejbibi
Da Bog sacuva kakvih ima, samo sto dalje od njih uh...a mislim da su i meni ovo neki laznjaci jet me od juce na intervale cudno zigauser posted image kako god, sad u Bozijim rukama sve,bice dobro aBd :).... Zenice laku noc,napustam vas za veceras...tipjamo se sutra aBd :)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1752
19.2.2015 23:30:14   
Selzy
Alman draga ima svega, ali kako oni prema nama tako trebamo i mi prema njima, 100 puta sam se uvjerila da sve sto si bezobrazniji oni su bolji i obrnuto user posted image Bejbii i mene boli stidna kost, kukovi, dole mi sve pucaju kosti, aa okretanje u krevetu katastrofa bolno, valjda pred kraj pa tako treba, recite nam terminuse jel ovo stanje normalno da nas bole ove kosti i da se ne mozemo okretati u krevetu itd.?? vidim niko se ne zali, samo ja i bejbibii user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1753
19.2.2015 23:41:25   
alman
ma normalno je nego sta pa sve se kosti pomjere u trudnoci, ja se ne sjecam da su me u prvoj trudnoci bolila rebra a evo sad ima 15-20 dana kako me bole rebra pogotovo desno a kukovi ujutro jedva ustanem dok se malo ne razgibamuser posted image

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 1754
19.2.2015 23:42:20   
alman
Adano vidim da virkas user posted image kako si nam jesi li izasla iz bolnice

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1755
20.2.2015 0:02:06   
saamy
Evo mene gosti se najavili od mm brat sa curom,reko dodite malo poslije dok.meso se odlediuser posted image sta cu kad su kasno javili,nebi da narucujem gotovu hranu treba malo ustedit,mm zaspao oni vec dosli noge me bole al nekako sam napravila kaze da pomognemo reko nee nezna niko ko sam sebi kad pravis!! Tako evo sad odose,ovaj me moj mm iznervira javila se prijateljica ima neki stvari.da donese za bebu reko reci da nam netreba ne poznajem je najbolje sta ce mi,on.vec rekao dodi ti donesi,reko sto.si govorio bezveze meni.netreba nemam ni gdje,kaze neka ufff bi ga ufffff

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1756
20.2.2015 8:19:17   
mala curica
Dobro jutro user posted image
Sta je ovo jos spavate user posted image
Jutros mi se nasa Andy javila i kaze da ste se zabrinule za mene sto se ne javljam,a kako sam pisala da bebicu ne osjetim.
Hvala vam sto brinete i pitate za nas user posted image user posted image divne ste.

Nisam mogla docekati 25.02 i u srijedu kazem muzu da me vozi doktoru vec cetvrti dan bebu ne osjetim.Nazovemo dok i tako objasnimo kaze da nas ceka i da odmah dodjemo.U strahu i suzama se spremam....ucim sta znam,bila sam svjesana da je moguce i najgore.
Kada smo dosli,preglegao me vaginalno,grlic tvrd,nije se skracivao i onada na uz.Prvo na monitoru sto sam vidjela srce kuca,kamen sa mog srca je pao.
Bebica se pomjera ali nekako uspavano.Kaze doktor da je MAMINA PRINCEZA ali nije 100% siguran.
Kada sam sve zavrsila i odsla kuci pocela da "box" upotrijebljava user posted image
Bas da jako lupa,i nju sam stresom prepala pa se sakrila i smirila.
Sinoc je prvi put mm osjetio bebicu,pun ponosa i radosti kaze svome babi se javila.user posted image

Samy,mislim na tebe user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu saamy)
Neposredna veza do poruke: 1757
20.2.2015 9:16:51   
M.A.M.
jutro loptice,jeste mi se naspavale?pa curice zeno draga istraumirala si nas nejavljanjemuser posted image zene drage sad se nesto zarovila po ovom forumu,jeste li vi citale onu temu Brak bez ljubavi? mogu vam reci da sam se rastuzila,zgrozila sta sve zene prolaze,nece mi dan na dobro,koja sam budala sta sve citamuser posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1758
20.2.2015 9:21:49   
lala88
jutro zenice, jeste li se naspavale, ja slabo uhvatila me trema pred ispit.
MC draga zeno gdjesi isprepadale smo se, hB pa je sve pk, sad se opusti i uzivaj.

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1759
20.2.2015 9:55:25   
rose
kosti vas bole i nek bole...tako i treba pred kraj...nego mene ovaj put pocele vec boliti 9prosli put tek pred porod)...sinoc guglam vidim ima slucajeva...nije valjda nista za zabrinut se...mozda je beba nisko pa ce se popeti

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1760
20.2.2015 10:10:55   
bejbibi
Jutro zenice, jeste se naspavale..ja jesam :)... Evo mi se spremamo da doruckujemo pa cemo u igraonu,od juce M trazi dogobanauser posted image to mu je tobogan hahah....i ja da napokon kupim sta mi je ostalo i rahat...

Mala c bas mi je drago da ste ok :) samo uzivaj sada i nemoj se zbog svakog sekirat,imas svoju bebicu,tm i samo uzivajte..niko vam drugi ni ne treba ;)

MAM ja ne bi smjela to ni citat, ja sam ionak jako osjetljiva na temu braka pa bi se samo iznervirala i istraumirala..ja sam samo na ovoj temi aktivna,ne saltam previse po rr strah me naici cu na tako nesto pa koja sam budala pocet cu preispitivat sve svojeuser posted image

Lala u pon ispit jel?? Kako ide ucenje,uspijevas li sta zapamtiti:)).. Ne sekiraj se proci ces... Ovako mislis da ne znas nista al kad ti pitanja dodsju samo ce se sve posloziti u glavi;) sretno

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1761
20.2.2015 10:57:51   
alman
uranile naspavale drage moje, mi smo izgleda jucer pretjerali sa hodanjem, prvo sam na fax stajala vise od sata, pas samo poslije setali oko tri sta naravno uz pauze, al evo od jutros me sve boli krsta, noge a valja mi se malo natjerati pa poraditi po kuci user posted image

mala c bas mi je drago da je sve uredu, da si se rasteretila sad samo uzivaj

da vas pitam da li se smije piti zeleni caj, ja ga volim al nisam ga pila kako sam trudna a sve zaboravi pitati doktora

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1762
20.2.2015 11:38:32   
putujuca
Pozdrav zene, da ne kazem jutro user posted image

moja curica i ja se jos po kuci valjamo pa kasnije mozda bude kakva setnja, vani prelijepo vrijeme:)

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1763
20.2.2015 12:00:41   
Pravnica

IZVORNA PORUKA: Selzy

Alman draga ima svega, ali kako oni prema nama tako trebamo i mi prema njima, 100 puta sam se uvjerila da sve sto si bezobrazniji oni su bolji i obrnuto user posted image Bejbii i mene boli stidna kost, kukovi, dole mi sve pucaju kosti, aa okretanje u krevetu katastrofa bolno, valjda pred kraj pa tako treba, recite nam terminuse jel ovo stanje normalno da nas bole ove kosti i da se ne mozemo okretati u krevetu itd.?? vidim niko se ne zali, samo ja i bejbibii user posted image

Potpisujem. Otkako sam usla u 9. mjesec tako mi je... uh... Pogotovo navecer okretanje u krevetu, a Bgm i ujutro kad tek ustanem... dok rashodam bas boli.

(odgovor članu Selzy)
Neposredna veza do poruke: 1764
20.2.2015 12:05:41   
Pravnica
Zene moje, kako ste mi sve redom?

Ja po cijeli dan ljencarim... sve mi uradjeno po kuci, sad samo iscekujem i isceeeeekujeeeeeemmm... Od bilo kakvih naznaka imam samo te mens bolove u donjem dijelu stomaka, i to je to... a sve cekam da krene iz krsta user posted image

Pored svega, u dilemi sam u vezi termina porodjaja. Sad mi je razlika sedam dana od onog po posljednjoj mens i onog po UZV. Koji je relevantniji? Ima li neka od vas iskustva s tim? user posted image

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1765
20.2.2015 12:12:54   
putujuca
A haj ga znaj koji je relevantan i jel ijedan od njih.
Po nekom mom laickom misljenju to je onaj po uzv. I ja sam prvu trudnocu prenijela oko 7 dana sto znaci da jos nije bilo vrijeme po prirodi :D i nakon tih sedam inducirani opet.

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1766
20.2.2015 12:13:54   
AzraB
jutro drage moje, ja se bas lijepo naspavah...

mala curice drago mi je da je sve uredu i da je bebac tu, samo neka se javlja user posted image

alman sretan ti rodjendan sa zakasnjenjem, i da ih jos puno docekas sa svojim najdrazim. Zao mi je sto se nismo mogle jucer upoznati, kasno sam vidjela poruku, a i mm se razbolio evo ga danas kuci, zaprijetila sam mu da ce spavati na balkonu ako bude sta ozbiljnije user posted image

Nego imam jedno pitanje ako neko zna, da ne panicim odmah i zovem doktora.. Prethodna 2-3 dana sam se pravo sekirala i brinula oko nekih stvari, a jutros sam primijetila smedjkasti iscjedak...beba se normalno javlja, a mene nista ne boli, pa ne znam da li imam razloga za brigu user posted image

03.04. ocekujemo nasu mrvicu

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1767
20.2.2015 12:18:49   
Pravnica

IZVORNA PORUKA: putujuca

A haj ga znaj koji je relevantan i jel ijedan od njih.
Po nekom mom laickom misljenju to je onaj po uzv. I ja sam prvu trudnocu prenijela oko 7 dana sto znaci da jos nije bilo vrijeme po prirodi :D i nakon tih sedam inducirani opet.

hm... vidjecemo uskora aBd... mada beba vec tezi pofino... cca 3600 ... to u utorak na kontroli. sljedeca mi je u ponedjeljak, pa cemo vidjeti...

(odgovor članu putujuca)
Neposredna veza do poruke: 1768
20.2.2015 12:21:22   
putujuca
Ma i ta procjena tezine je kako kazu uvijek +/- 500gr a i samoj su mi rekli tako nekako pa je bilo ipak +500 user posted image

Samo nek su ziva i zdrava:)

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1769
20.2.2015 12:22:14   
Pravnica
AzraB ne znam sta bih ti rekla, nisam imala takvo iskustvo... al mislim da ces biti mirnija ako odes dr. cisto radi sebe.

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1770
20.2.2015 12:24:00   
putujuca
AzraB slazem se sa Pravnicom, otidji da bi sebe smirila jer ces se tako misleci sta je samo dalje sekirati.

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1771
20.2.2015 12:25:37   
Pravnica

IZVORNA PORUKA: putujuca

Ma i ta procjena tezine je kako kazu uvijek +/- 500gr a i samoj su mi rekli tako nekako pa je bilo ipak +500 user posted image

Samo nek su ziva i zdrava:)

Oo mashala user posted image
To si upravu, nek su ziva i zdrava... a jel tezina ta koja diktira dan porodjaja? Kod moje bebe je i FL veci u odnosu na BDP ... Muz mi je ima 5000 gr na rodjenu, a ja 4300 ... user posted image

(odgovor članu putujuca)
Neposredna veza do poruke: 1772
20.2.2015 12:28:58   
putujuca
E pa to mene zbunjuje jer da je tezina, realno ja bih se trebala tada puno ranije prirodno poroditi.
Ja rodjena sa nekom normalnom tezinom od 3200, muz mrva bio (pri rodjenju sad nije user posted image ) 2500....a curica tek nakon sto su je istjerali van na silu imala 4016g.
haj budi pametan.
kod mene je i sad u ovoj trudnoci recimo FL veci.

Uglavnom ne cudii se ti nista, pa vidi vas dvoje masallah sta drugo ocekivati nego takvu bebaru :D

(odgovor članu Pravnica)
Neposredna veza do poruke: 1773
20.2.2015 12:33:29   
Pravnica
Ooo ma samo nek se rodi ziva i zdrava, a nadam se da se ni ja necu muciti user posted image

Na predposljednjoj kontroli sve mjere su bile tu negdje, odgovarale toj 38 sedmici. A na posljednjoj kontroli, neke odstuaju +/- sedmicu-dvije npr, pa mi se po tome pomjerio termin na UZV.

U svakom slucaju, sve je to blizu, pa saznat cu koji je tacniji datum bio user posted image

(odgovor članu putujuca)
Neposredna veza do poruke: 1774
20.2.2015 12:34:30   
rose
meni su doktori u 9 mjesecu govorili da je beba sitnija...kako moja dr tako i dr u vojnoj gdje sam se porodila...a moja cura se rodila s 3400 ...tako da ta mjerenja s UZ uzmete s rezervom

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *