RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 11:29:40)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Mene i mm razdvaja M [sm=smiley36.gif] uglavnom ja spavam sa M a mm se prebaci na drugi kauc [sm=smiley36.gif]

ja to ne dozvoljavam...ako se S i uvuce u krevet..zamoimo je da se vrati u svoj..ako je nesto kenjkava pustimo je s nama al nema se nikome seliti nigdje [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley32.gif] svidja mi se stav.[sm=bravo.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 12:05:03)

ja od 8h radim po kuci, skidala zavjese, oprala, brisala prasinu, cistila kupatilo... m kad dodje s posla nek usisa i obrise pod i taman [sm=smiley36.gif] sad cu gledati neki film (ako ne znate imate dobru stranicu jagledam.com- tu su sve televizije uzivo, pa bude filmova na cinestaru) i kasnije pravim rucak... slane palacinke pohovane (punjene mlj mesom i suhim mesom te sampinjonima) i tartar sos... uhhh jedva cekam [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 12:21:58)

Pozdrav rr drustvo ... kako ste, sta radite?
Evo ja upravo sa kontrole... bila na GAK-u: uz i ctg. huh, bas se nacekah... Inace, sve ok - dobila sam neke vaginalete, kao pred porod da potrosim.. da se ocisti vag. kanal :)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 12:28:32)

IZVORNA PORUKA: mala curica

IZVORNA PORUKA: rose

Mene i mm razdvaja M [sm=smiley36.gif] uglavnom ja spavam sa M a mm se prebaci na drugi kauc [sm=smiley36.gif]

ja to ne dozvoljavam...ako se S i uvuce u krevet..zamoimo je da se vrati u svoj..ako je nesto kenjkava pustimo je s nama al nema se nikome seliti nigdje [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley32.gif] svidja mi se stav.[sm=bravo.gif]

ja napisah kilometarski post i ne ode...elem da skratim, on je nju cuvao 2.5 godine..od njenog 4 mjeseca, u noci smo oboje ustajali na smjenu , preko dana je on cuvao...ja s posla on na posao...nema razdvajanja, ako on treba da spava, trebam i ja ... pa valjda smo ravnopravni roditelji [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 12:36:25)

IZVORNA PORUKA: Pravnica

Evo ja upravo sa kontrole... bila na GAK-u: uz i ctg. huh, bas se nacekah... Inace, sve ok - dobila sam neke vaginalete, kao pred porod da potrosim.. da se ocisti vag. kanal :)

oj tebi se bas priblizilo...jesi uzbudjena? [sm=smiley1.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 12:47:09)

rose na momente sam jako uzbudjena... al opet skontam imam jos 20-tak dana... a danas sam upoznala zenice kojima je isto prva beba, pa im je prosao termin, tako da sam se malo opustila, hehehe... kontam ima jos vremena, ni torbu jos nisam kompletirala [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 12:52:08)

rose na momente sam jako uzbudjena... al opet skontam imam jos 20-tak dana... a danas sam upoznala zenice kojima je isto prva beba, pa im je prosao termin, tako da sam se malo opustila, hehehe... kontam ima jos vremena, ni torbu jos nisam kompletirala [sm=smiley36.gif]

hehe i ja sam fulala termin 6 dana [sm=smiley36.gif] po dr. bio 7 novembar a ova mala se rodila 13-og [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:00:12)

i ne mozes da zamislis sta te sve ceka i kako beba mjenja tvoj svijet...i nece ti biti nikad zao zbog toga i nista vise nece biti isto ...kad pomirises svoj zivot, pomaziz obrascice i nosic, kosicu...pa kad malo porastu a glume bebe ili cuke ko ova moja sada [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:02:21)

djeste trudnice, sta ima. Odma na pocetku kojoj je dosadno ili je depresivna hajte meni pomoci da se pakujem, selim preko vikenda u drugi stan pa mi koji par ruku bio od pomoci [sm=jezicek.gif]
Bas je divno kad vam se djete uvuce u krevet, ja jos nemam niti jedno, ali mi je to uvjek bilo simpaticno, cak sam kad se svi skupimo kod svekrve uzima djete od jetrve ujutru i donosila meni i muzu u krevet. MM se prepao da ce morati u drugu sobu kad mi pocne stomak rasti, boji se da ce udariti me u stomak kad spava, jeste li Vi imale problema sa prostorom u krevetu i da li vas je kad muz slucajno udario u stomak?
Dan je nikakav, oblacno, tmurno najradije bi prelezala, ali moram se pakovati.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:10:12)

IZVORNA PORUKA: lala88

djeste trudnice, sta ima. Odma na pocetku kojoj je dosadno ili je depresivna hajte meni pomoci da se pakujem, selim preko vikenda u drugi stan pa mi koji par ruku bio od pomoci [sm=jezicek.gif]
Bas je divno kad vam se djete uvuce u krevet, ja jos nemam niti jedno, ali mi je to uvjek bilo simpaticno, cak sam kad se svi skupimo kod svekrve uzima djete od jetrve ujutru i donosila meni i muzu u krevet. MM se prepao da ce morati u drugu sobu kad mi pocne stomak rasti, boji se da ce udariti me u stomak kad spava, jeste li Vi imale problema sa prostorom u krevetu i da li vas je kad muz slucajno udario u stomak?
Dan je nikakav, oblacno, tmurno najradije bi prelezala, ali moram se pakovati.

prosli put sam imala dosta veci krevet, sad cemo vidjeti [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:10:30)

Neka vala meni moje djecw uh...jedva docekala da M poraste da me moze grliti i ljubiti... A najvise volim kad navecer spavamo pa se on zabije u menw u fetus polozaju [sm=smiley36.gif] ko da je opet u stomaku hehhe.... A isto jako nemirno spava al nikad me nije udario u stomak.. Il ja to osjetim pa ka upo noci okrenem nekako, uflavnom bez problema spava... A pogotovo ga sad necu odvajati kad se cura rodi aBd pa da mi se osjeca odbacenim,nema teoretske sanse!!!!! sredit cemo mu sobi aBd prijw pa ako hoce da spava ok ak ne isto ok.... Mada je preko ljeta sam spavao...

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:12:58)

Mi nismo imali tih problena oko udaranja, ni kad smo ja i mm cekali M ni sad kad ocekujemo A :)) a svi zajedno soavamo, osim nekd kad mm se prebaci na drugi kauc il sobu.. Pogotovo kad hrce aaaaa.. Ja bi ga i na mjesec labsirala tad cini mi se [sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:17:53)

Mi smo bili vani maloprije, u avliji pravili snjeska i grudvali se [sm=smiley36.gif] cak i slikali sa snjeskom hehehw... Porodicna slika hahah[sm=jezicek.gif]
Idem sad malo usisati, dosadno mi... Skidamo neke filmove pa cemo to gkedati,nemamo gdje hodati... A puna sam danas nekw enrgije, cini mi se mogla bi kauce pomjerat i generalno kucu ocistiti hahhaa...mozda i ocistim ko zna koja ce me luda puknuti [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:26:51)

Eh naum pao mi i kolac od jabuka pa cu ga praviti aBd sad... Mmm jamiii.. Ajde bujrum[sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:35:09)

Mi nismo imali tih problena oko udaranja, ni kad smo ja i mm cekali M ni sad kad ocekujemo A :)) a svi zajedno soavamo, osim nekd kad mm se prebaci na drugi kauc il sobu.. Pogotovo kad hrce aaaaa.. Ja bi ga i na mjesec labsirala tad cini mi se [sm=jezicek.gif]

kod nas je obrnuta situacija...ja hrcem...pa se mm navikao [sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:40:39)

ti se nahoda pravo [sm=smiley36.gif]

Ja sada izasla iz kade,gospodjicu sredila,stomak namazala kako me cijeli svrbi.Ja kontam nije mi jos velikk stomak,kada sam se skinula i na ogledalo stala ne mogu da dodjem sebi....Jeli to moj stomak?Bgm vec ga ima masAllah....a ja i ne osjetim to.
Tako neku noc prijatelj od mm dosao na veceru i kaze mi raste stomak,ja gledam u njega rwko ma jok meni isto,kaze ojaaa svaki put kada te vidim veci.

Danas sam planirala corbicu praviti,nesto na kasiku nisam odavno.Imam musake,moram je baciti [sm=smiley13.gif]
Ja je ne mogu zbog fasiranog,a mm slab pa skroz slabo jede....takk da......[sm=smiley13.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:43:36)

Mm je katastrofa kada zaspe na ledzima......oooo kako hrce majko koja.Razumijem umori se cijeli dan na poslu,dodje kuci vecera,okupa se i 20h on vec spava.Legnem i ja ali tipkam s vama ili gledam tv- 22h.
A poceo mi je govoriti da i ja brcem,nesto vas i ne vjerujem nisam nilada hrkala,ko zna mozda se i ja zanesem malo [sm=jezicek.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:46:52)

Sta je ovo,postalo moda pisati sam sa sobom?
Eee bas je cool [sm=jezicek.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:50:21)

pa mogu ce je da si posla sad u trudnoci hrkati ja stim nemam problema i mm jedino kad je bolestan hrce, sve mi malo malo pa same sa sobom pricamo [sm=smiley36.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:52:52)

ja jos nikad nisam radila ctg a vidim ti jesi... blizu smo sa terminom pa se sad nesto zabrinuh... da li je to obavezno???[sm=zmeden.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:54:54)

IZVORNA PORUKA: alman

pa mogu ce je da si posla sad u trudnoci hrkati ja stim nemam problema i mm jedino kad je bolestan hrce, sve mi malo malo pa same sa sobom pricamo [sm=smiley36.gif]

Haj' sto u snu pricam sama sa sobom,po kuci,ali na rr to vec nesto ne stima [sm=jezicek.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:56:01)

IZVORNA PORUKA: Dianaa

ja jos nikad nisam radila ctg a vidim ti jesi... blizu smo sa terminom pa se sad nesto zabrinuh... da li je to obavezno???[sm=zmeden.gif]
[/quote
meni su u prosloj trudnoci samo zadnju sedmicu svaki drugi dan radili, toko prate otkucaje bebibog srca, i kad sam legla u bolnicu na termin svaki dan su radili kao tako su pratili da li beba pati da li da rade cr ili ce jos cekati hoce li krenuti porod prirodno

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 13:56:59)

Odo ja corbicu praviti nema hajra od price sam sa sobom.[sm=jezicek.gif]
Osjecam i ja cu uskoro biti gladna [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 14:01:30)

zenice meni su od juce naompale bombice,sad sam isla kupiti materijal,moram ih praviti inace cu nekog ubiti,a za veceru pohovana pureca prsa i nesto cu za prilog[sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (5.2.2015 14:08:09)

ja za rucak imam od juce sarmu od kiselog kupusa a mm i malenom cu priletinu sa rizom vjerovatno i jedu slaniju supicu jer mi pritisak opada i onda mi se usi zacepe bas je ruzan osjecaj sve mi odjekuje u glavi [sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>