RE: Koliku razliku napraviti? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Skvo RR -> RE: Koliku razliku napraviti? (18.5.2012 23:36:26)

ih kada se rodi, vrijedi ona sve se moze kada se MORA.[sm=jezicek.gif]

veeseelaa -> RE: Koliku razliku napraviti? (18.5.2012 23:37:30)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

ih kada se rodi, vrijedi ona sve se moze kada se MORA.[sm=jezicek.gif]

ma nego šta

teacher75 -> RE: Koliku razliku napraviti? (18.5.2012 23:41:36)

prvih 40 dana bi mi bilo nemoguce funkcionisati bez pomoci s vremena na vrijeme jer je alan imao uzasne grceve i samo je plakao i htio da je u rukama ili na sisi, mm je radio po citav dan, a lana je htjela paznju, buduci da je nesamostalna skroz, pa ne zna ni sama jesti ni presvuci se, oprati itd... znaci tesko je bilo bilo sta uraditi tokom dana, napravit rucak, nahranit je itd...znala sam je hranit dok alana drzim na krilu i tapkam, rucak sam pravila po 2 sata umjesto pola sata, jer sam ga pravila kad alan spava a to bi bilo 10 minuta spava pa budam i place pola sata, pa zapocnem rucak i nastavim ga nakon pola sata. tokom noci se stalno budio i znao plakati od 5 ujutro do 7 a i ja s njim, i taman bih oko 7 zaspala da bi me lana probudila pola sata kasnije. tako da je bilo bas zeznuto. sad kad nema grceve i kad uglavnom spava nista mi nije problem, samo sto mi je u kuci ludnica sa lanom kad ne mozemo izaci par dana radi vremena, jer podivlja, dosadno joj pa pravi zijane cim se ja okrenem njemu.najbolje mi je kad mozemo izaci vani, u setnji su oboje super, ona se igra u parku a on spava u kolicima, dodju umorni kuci, spavaju fino, zrak ih opije pa ja stgnem nesto tad uradit i u kuci

eko beba -> RE: Koliku razliku napraviti? (18.5.2012 23:50:21)

IZVORNA PORUKA: teacher75

prvih 40 dana bi mi bilo nemoguce funkcionisati bez pomoci s vremena na vrijeme jer je alan imao uzasne grceve i samo je plakao i htio da je u rukama ili na sisi, mm je radio po citav dan, a lana je htjela paznju, ... znaci tesko je bilo bilo sta uraditi tokom dana, napravit rucak, nahranit je itd...znala sam je hranit dok alana drzim na krilu i tapkam, rucak sam pravila po 2 sata umjesto pola sata, jer sam ga pravila kad alan spava a to bi bilo 10 minuta spava pa budam i place pola sata, pa zapocnem rucak i nastavim ga nakon pola sata. tokom noci se stalno budio i znao plakati od 5 ujutro do 7 a i ja s njim, i taman bih oko 7 zaspala da bi me lana probudila pola sata kasnije. tako da je bilo bas zeznuto. sad kad nema grceve i kad uglavnom spava nista mi nije problem, samo sto mi je u kuci ludnica sa lanom kad ne mozemo izaci par dana radi vremena, jer podivlja, dosadno joj pa pravi zijane cim se ja okrenem njemu.

identična situacija je bila i kod mene ...

samo što ovo za nas ne važi:

najbolje mi je kad mozemo izaci vani, u setnji su oboje super, ona se igra u parku a on spava u kolicima, dodju umorni kuci, spavaju fino, zrak ih opije pa ja stgnem nesto tad uradit i u kuci

Danjal neće u kolica i onda je frka dok ih obojicu pohvatam, a razlika je 3 godine i 7 mjeseci.
Nekad kontam kako bi bilo bolje da je manja razlika, pa da se sad igraju zajedno, a nekad kako sam trebala čekati bar još 3 godine [sm=smiley36.gif] sve zavisi od moje "žute minute"
Ma nek' su oni nama živi i zdravi ... predeverali mnogi, pa i mi ćemo valjda [sm=bravo.gif]

veeseelaa -> RE: Koliku razliku napraviti? (18.5.2012 23:51:31)

a s dvoje djece se radi po kući?

ziki -> RE: Koliku razliku napraviti? (18.5.2012 23:53:58)

IZVORNA PORUKA: ziki

3 godine 1 mjesec i 1 dan. Sad znam da koliku god razliku da sam ganjala stariji bi reagovao isto: temepratura, oslabljen imunitet, odbijanje jela i na kraju doslo do toga da cim mu nesto tesko padne on dobije visoku temperaturu. Jednostavno takav je, trazi paznju potpunu, trazi da bude uvijek centar djesavanja a uz to i osjetljiv. Brata voli bez sumlje al tesko mu pada da mora dijelit mamu.

Mamina princezo ovako je kod nas od momenta kad je mm javio mami i Nemirku da sam se porodila. Temperatura je skocila u roku od 10tak minuta. Isto se ponovilo posle mjesc dana kad je dosla svekrva da vidi bebu i do skoro svaki put kad bi posao u obdaniste i skonto da ja ostajem kuci sa bebom. U obdaniste bi kretao svojom voljom 2+3 dana ocejfi sa djecom i temperatura.

hanabanana -> RE: Koliku razliku napraviti? (18.5.2012 23:55:22)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Aha....moja mati je znala meni reci: cistiti kucu u kojoj je dvoje male djece je isto sto i cistiti snijeg dok jos pada.

Dok nismo promijenili stan, a manja pocela hodati, ja sam konstantno imala osjeca da sutra selimo.
Ha udjem u stan, nabijem se na igracku, knjigu...skolsku torbu, torbu za vrtic....
Sad im ne dam....ali bas ne dam da mi vuknjare po stanu igracke, imate sobu i bujrum, okrenite je naopako.
Sto nekad doslovno shvate.

teacher75 -> RE: Koliku razliku napraviti? (18.5.2012 23:55:46)

radi kad se potrefi da istovremeno spavaju tokom dana[sm=smiley36.gif]ja ne radim nocu, ne mogu to[sm=smiley36.gif]eko beba, ja sam nakon tih 40 dana samo boga molila da hoce u kolica, rekoh ne bude li htio nigdje prispjela nisam, kad sreca on uziva, spava po 4 sata kad je u kolicima, ne budi se ni da doji ,a kuci doji svaka 2 sata ili sat i po[sm=smiley36.gif]

eko beba -> RE: Koliku razliku napraviti? (18.5.2012 23:56:16)

pa i ne baš! obično stan izgleda kao Da je nekoliko atomskih uletilo ... a pod je u 90% slučajeva minsko polje ... ubodeš se prvo na autiće, pa te dočeka kamion na sljedećem koraku i na kraju nagaziš na koru od banane koju je Davud usput ispustio dok je pokušavao odnijeti u smeće [sm=smiley36.gif] ... ma divota od života[sm=jezicek.gif]

teacher75 -> RE: Koliku razliku napraviti? (18.5.2012 23:57:41)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Aha....moja mati je znala meni reci: cistiti kucu u kojoj je dvoje male djece je isto sto i cistiti snijeg dok jos pada.

Dok nismo promijenili stan, a manja pocela hodati, ja sam konstantno imala osjeca da sutra selimo.
Ha udjem u stan, nabijem se na igracku, knjigu...skolsku torbu, torbu za vrtic....
Sad im ne dam....ali bas ne dam da mi vuknjare po stanu igracke, imate sobu i bujrum, okrenite je naopako.

a kod nas dnevna soba postala djecija, i ne vidim u skoroj buducnosti da ce imati svoju sobu[sm=smiley13.gif]osim ako ne dobijemo bingo[sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Koliku razliku napraviti? (18.5.2012 23:58:01)

ma znam taj osjećaj kad staneš na lego kocku , strašno a samo čujem  mm kako psuje a ne prodje malo i ja nadrapam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

veeseelaa -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:00:04)

IZVORNA PORUKA: teacher75

a kod nas dnevna soba postala djecija, i ne vidim u skoroj buducnosti da ce imati svoju sobu[sm=smiley13.gif] osim ako ne dobijemo bingo[sm=smiley36.gif]

kod mene su sve sobe dječije [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
znali smo u stanu izgubiti flašicu i po 20 dana je ne možemo naći... strašno

hanabanana -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:02:08)

Za nevjerne tome.  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

veeseelaa -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:02:17)

dobro je pa malena nije dudu koristila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

veeseelaa -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:02:40)

Za nevjerne tome.  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

teacher75 -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:03:27)

[sm=jezicek.gif]moram i ja jednom slikati dnevnu sobu

hanabanana -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:06:28)

Samo bih dodala da su madrac same digle.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

veeseelaa -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:07:09)

Samo bih dodala da su madrac same digle.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

hahhahha super

MAMA MA -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:07:54)

Ja imam jednog,i kad vidjeh ovu sliku-nesto nemam želju za drugim[sm=smiley36.gif]
Doduše i kod mene je ovako samo malo blaže...po vazdan kupim igračke i opet zaspimo u neredu...i dok ujutru idem prema kuhinji da pristavim kafu nogama sklanjam kocke autiće kamione flomastere..i sto je najgore-to mi je postalo normala[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

ziki -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:11:36)

Jos kako. Preko hodnika prvo zapnes na moj nov  zastekan ves, za nedaj Boze bolnice(ovo ostalo od mame) koji beba svako malo vadi i razvuce po hodniku. Udjes u dnevnu pa sebi raskrcis put od plisa koje su Nemiku lopte koje ubacuje u oborenu ogradicu Onda razmknes deke kojima od ogradice pravi kucicu i sjednes, ako hoces do trepzarijskog stola i kompjutera treba da prodjes preko gomile autica, kockica, zivotinja koje je rasturila beba. Normalno pazis da ne nagazis slucajno komadic plazme posto voli dok jede da hrani igracke.

veeseelaa -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:14:17)

baš veselo, ja da ne radim rodila bi još dječice, to izgleda interesantno sa dvoje i više djece
Ovako sam u nedoumici

MAMA MA -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:17:39)

Jooooj nema gadnijeg osjećaja nego kad nagazis na komad hrane bosom nogom...[sm=smiley5.gif]
Banana,keks,kiki bombona,čokolada...fuuuuuj....i onda lagano prvo odes oprat nogu pa onda spuzvica fairy i ožeži[sm=smiley36.gif]...a F po sto puta pita "Ta to ti ra mama"(sta to ti radis mama)[sm=smiley22.gif]

veeseelaa -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:22:17)

hahahah još kad je mrakuša hahahahah

ziki -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:23:48)

Ja banane vise ne dajem bebi da sama jede od kako me Nemirko iznenadio crtezom precnika 30 cm na tepihu. Prala ja x puta, pa zvala zenu sa onim rainbow kako li vec da opere jedna nije uspjela tek druga kad je dosla makla fleku u potpunosti. Zato sad u rukici moze plazma i nista drugo, to najlakse ocistim.

animagical -> RE: Koliku razliku napraviti? (19.5.2012 0:38:40)

vi ste iskusnije, cime da operem brokulu sa zida, fairy joj nista ne moze, upilo ono zelenilo[sm=zmeden.gif] a bas mi se ne kreci ove godine

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>