Lulu_08 -> RE: Koliku razliku napraviti? (15.6.2012 9:03:45)
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa Lulu da li si u trudnoći prisiljenja ponekada podići stariju kćerkicu, ono tipa u kadu je ubaciti ili u auto? kako si s tim deverala? smijemo li to raditi? ja malenu ubacujem u sjedalicu i vadim iz iste, sinoć sam je tuširala i morala sam je podići i staviti u kadu.... šta misliš o tome? Pa znas kako ja sam te stvari nekako regulisala postepeno jedno po jedno, tipa: - u kadu ulazi sama, drzi mene za ruku, popne se na onu "stolcicu" koju koristi i kada pere zubice i ide na toalet solju i sl. - u auto ulazi sama sjeda ja samo vezem pojas, ona sama naucila kako se otkopca pa izlazi sama. - kada idem iz radnje ona nosi one "lagane" kesice, isto tako nosi svoju torbu za vrtic i sl. - sto cesce moguce sama oblaci cipele samo kada bas treba pomoc oko pertlanja ja se saginjem, skidati moze uvijek sama. - u ovom periodu imamo vec duze stagnaciju po pitanju hrane tako da je cesto hranim, ne zato sto moram, vec zato sto ako jede sama to traje i po sat - sat i pol vremena. - rasprema svoje igracke oduvijek, a sada mi ponekad pomaze u raspremanju po stanu, oko sitnica, svoj krevet zna raspremiti i kada god mi treba nesto a ja legnem npr. da odmorim ona mi donese i dodaje (ono sto je u njenoj mogucnosti naravno). Sve ovo nije islo odjednom nego polako jedno po jedno, a znas vec imas ti dosta mjeseci dok dodjes u ovaj XXL period pa se moze sve na vrijeme bez stresa regulisati, ako krenes rano hehehe. Naravno u pocetku sam je znala koji put podignuti, ali to vise zbog utjehe, kada bi se ona rastuzila ili slicno.
|
|
|
|