Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.6.2010 11:18:30
Adana
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Daj zenice recite koliko je potrebno love za dvoje, ljetovanjeu turskoj... Ja i mm smo planirali nadoknaditi medeni mjesec i otputovati negdje( kad se malo oparimo) pa me cisto zanima??? Ono koliko sveukupno love??? Hvala
Ako imas ikoga u BG da ti se raspita za aramzmane po njihovim turistickim agencijama, to nije losa opcija, ima praaaavo jeftinih. Jedino sto bi morala onda iz BG krenuti, ali opet jeftinije te dodje... Ukucaj i putovanja.info pa izaberi aranzmane, ima dosta agencija s apravo dobrim ponudama. s tim da je super da nama iz BiH ne treba viza za Tursku...
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.6.2010 11:20:39
Adana
IZVORNA PORUKA: tajra
Meni Trpanj nije dobro rijesenje za porodice s malom djecom. U Trpnju se mozes lijepo kupati samo na stijenjama,...
I pogledaj gdje su ti apartmani, da ne budes pjesacila uz brdo....
A sto nije dobro rjesenje? Sta fali plazama? Joooj nemoj me sada prepadati. Koliko sam vidjela plaze su sljuncane i imaju hlada, a i ona Duba i Divna su blizu pa se moze i tamo odvesti sa autom. Apartmani su u sred grada, pored poste... Ravno je hB!
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.6.2010 11:30:46
Hannica
Da li je neko isao na more sa bebom od 10-11 mjeseci?Kakva su vasa iskustva,na koji nacin zastiti bebu od sunca,u kojem periodu je najbolje ici??? Hvala unaprijed!!
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.6.2010 12:14:13
mojbebac
mi idemo 18. - og juna na more, mislim da mi je to najbolji moguci iybor, ili kraj avgusta ...... mi smo bili ya prvi maj, tako da mogu reci da imam iskustva .... oko 8 smo isli u setnju pa na playu do 11, onda kuci na spavanje, posto beba spava od 12 do 3 ,,,, i onda smo oko 4 ponovo isli u setnju i na playu ..... tako da cu tako otprilike i sada .... samo sto moramo rano uvece na spavanje, oko pola devet jer je tako navikla ..... a popsto mm nece biti sa nama ne smijem mjenjati njene navike ....
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.6.2010 12:17:39
denny
mi smo išli prvo kad je Lukasu bilo 9 mjeseci, i sada kad je Leonu bilo 10 mjeseci. sve super. na plažu smo išli ujutro od 8 do 11, i popodne od 3 ipo pa do kraja. sve je bilo super, bez ikakvih problema apsolutno. krema, mazanje, kupanje, vani hladovina i maksimalno uživanje . jedva čekam i ove godine na odmor
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.6.2010 12:50:49
Nedi
IZVORNA PORUKA: Hannica
Da li je neko isao na more sa bebom od 10-11 mjeseci?Kakva su vasa iskustva,na koji nacin zastiti bebu od sunca,u kojem periodu je najbolje ici??? Hvala unaprijed!!
Mi smo išli kad je N imao nepunih 8 mjeseci. Na plaži smo bili od 09-18 sati u debeloj hladovini, na plaži je i jeo i spavao. Smještaj nam je bio 10m od plaže tako da bi ja trknula do apartmana po obrok kad je bilo vrijeme jelu. Mazala sam ga sa nivea sun najveći faktor i majica i šeširić. Kratki kupanjac, sunce 10 minuta i trk u hladovinu. Nigdje nije ni porumenio
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.6.2010 13:52:38
maja78 RR
hannice iscitaj malo teme ima jako puno o tome
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.6.2010 13:55:16
sporty mamaa
Mi smo isto isli kad je malena imala nepunu godinu... I bili smo na plazi od 9 do 17h, kako nedi napisa i jeli i spavali Samo sto smo imali stvarno extra mjesto u debeloj hladovinici, a beba se kupala po 10 min... Krema je bila chicco spf.30 (mislim da je to dovoljno) i nismo nikako dobili boje Anidla hvala ti za informaciju za Tursku, super zvuci
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.6.2010 14:04:30
Visnja RR
moja Asja je imala 5 m kad smo prvi put isli... na plazi od 9 do 11 i od 16 do 19... to je nesto cega se moraju pridrzavati i odrasli ako misle na svoje zdravlje... bebi je u tom periodu dovoljan hlad od suncobrana... kremica ne bi trebala biti preagresivna npr 50 faktor... ja ti predlazem 30 (nivea)... namazati jos u sobi... jer ionako nema izlaganja na sunce... obavezna kapica na glavi i ako beba hoce u vodu a sunce je jace nek ima i tanku maicu na sebi... znam ima mama koje se ovog ne predrzavaju ali zasto da rizikujs da bebi bude lose na moru... i da davati bebi dosta tekucine (voda, caj, sokic)
< Poruku je uredio Visnja RR -- 1.6.2010 14:11:17 >
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.6.2010 14:27:17
chuci
IZVORNA PORUKA: Kviki
Cure, može li mi neka od vas iz iskustva preporučiti mjesto za ljetovanje u Turskoj, a koje bi po svojoj klimi odgovaralo desetomjesečnoj bebi? Išla bih krajem juna, a pomalo se pribojavam kako će to sve podnijeti.
Ja sam bila u Kemeru pretprošle godine i klima je super. Mi smo bili krajem jula a nije nam bilo prevruće. Predveče se fino rashladi, a što je meni bitno nije puno visoka vlaga u zraku, pa da ti je stalno sparina. Ove godine opet idemo u Kemer, isto sa bebom od 10mjeseci (sad sredinom jula). Prošli put smo bili u hotelu sa 4 ****, a sad idemo u hotel sa 5*****. Gledaj da nađeš hotel koji ima hranu za djecu. Moja mama je bila u jednom ultra all inclusive prošle godine i kaže da svaki dan su imali posebnu hranu za bebe bez začina, i štapne miksere postavljene. Mi sad idemo u hotel koji ima taj dječiji buffet pa ćemo vidjeti.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.6.2010 16:57:53
azraj
Sada sam gledala na www.market.ba i na www.pik.ba oglase za apartmane i jedan covjek iznajmljuje u Trogiru apartman 20km po osobi,za djecu do 8g besplatno.Je li neko od vas tamo ljetovao i kako vam se cini?
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.6.2010 22:13:01
Kviki
IZVORNA PORUKA: chuci
Cure, može li mi neka od vas iz iskustva preporučiti mjesto za ljetovanje u Turskoj, a koje bi po svojoj klimi odgovaralo desetomjesečnoj bebi? Išla bih krajem juna, a pomalo se pribojavam kako će to sve podnijeti.
Ja sam bila u Kemeru pretprošle godine i klima je super. Mi smo bili krajem jula a nije nam bilo prevruće. Predveče se fino rashladi, a što je meni bitno nije puno visoka vlaga u zraku, pa da ti je stalno sparina. Ove godine opet idemo u Kemer, isto sa bebom od 10mjeseci (sad sredinom jula). Prošli put smo bili u hotelu sa 4 ****, a sad idemo u hotel sa 5*****. Gledaj da nađeš hotel koji ima hranu za djecu. Moja mama je bila u jednom ultra all inclusive prošle godine i kaže da svaki dan su imali posebnu hranu za bebe bez začina, i štapne miksere postavljene. Mi sad idemo u hotel koji ima taj dječiji buffet pa ćemo vidjeti.
Chuci hvala ti, ali mi smo već od juče u Turskoj. Vrijeme je idealno za bebe, dovoljno toplo, ali ne i pretoplo. Bebac je danas cijeli dan bio na plazi, čak je na njoj malo i spavao. Malo smo se i kupali u mini bazenčiću. Jedino mi se čini da se pomalo plaši pijeska, ali savladaćemo mi i to A što se tiče hrane, nisam se raspitivala u hotelu jer sam mu ponijela gotove kašice, jedino kad mi jedemo, njega smjestimo u hranilicu i dadnem mu zalogajčić da se zabavi
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 2.6.2010 12:30:13
chuci
Chuci hvala ti, ali mi smo već od juče u Turskoj. Vrijeme je idealno za bebe, dovoljno toplo, ali ne i pretoplo. Bebac je danas cijeli dan bio na plazi, čak je na njoj malo i spavao. Malo smo se i kupali u mini bazenčiću. Jedino mi se čini da se pomalo plaši pijeska, ali savladaćemo mi i to A što se tiče hrane, nisam se raspitivala u hotelu jer sam mu ponijela gotove kašice, jedino kad mi jedemo, njega smjestimo u hranilicu i dadnem mu zalogajčić da se zabavi
gdje ste otišli, u koji grad?
edit: bebi me zasmetala pa da nastavim :)
kakav vam je hotel, hajd ako ti nije teško ukratko mi ispričaj, jer i mi idemo aBd uskoro.
< Poruku je uredio chuci -- 2.6.2010 12:35:14 >
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 2.6.2010 13:37:59
emma.L
Hannica, mi smo išli prošle godine prvo početkom jula, a kad smo vidjeli koliko je Emi prijalo, još deset dana krajem augusta. Krema je obavezna, dosta vode ili soka, šeširić i kada je u vodi, a iako pedijatri nisu usuglasili stavove oko toga idu li bebe u bazene i mora, Ema je uživala u vodi po nekoliko puta dnevno. Jedino što ne bih ponovila je da idemo u istom razdoblju. Ove godine idemo krajem juna, a ako bude drugi dio odmora, tek početkom ili sredinom septembra. U sezoni je ipak malo prevruće i plaže su prekrcane. Kolica su bila u borovini, tako da je beba spavala popodnevno spavanje na plaži. Kašice sam isto nosila na plažu i voće, te termosicu s vodom za AD mlijeko. Tako je 3 obroka imala na plaži + pokoji keksić. Nimalo srkleta, sve nam je super bilo. E ove godine, neka nam Bog pomogne .