Halimaa -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (4.8.2012 3:47:03)
|
Pozdrav svima! Evo, mi smo se prije dvadesetak dana vratili iz Ulcinja, pa ukratko neki dojmovi: - Put je zahtjevan, 12 sati treba ako se ide preko Foče, pri čemu ćete imati "nezaboravnu" dionicu preko planine, sa putevima bez branika i provalijama :) Taj dio više nikad ne bih ponovila :) Unatoč dužini puta autobusom, moj mali je uživao i nije pravio probleme. - Cijene su veće od naših, ko kaže da je jeftinije, nije tačno, sve je za barem 1 euro skuplje. Na velikoj plaži imaju dva luna-parka na kojima vam može otići ogroman novac :) Kombiji za prevoz do grada su jeftini, dok taksi košta 5 eura. U jednom pravcu :) - Mještani su prijazni, dosta srdačniji od Dalmatinaca, i to mi se jako sviđa. - Brza bosanska hrana poput ćevapa, bureka itd je loša i zaista ne preporučujem osim na provjerenim mjestima koje vam mještani preporuče. Pice su odlične, mi smo kombinirali kuhanje u apartmanu i pizze u restoranu. - Gradić je lijep, posebno za one koji vole ugođaj slike džamije kraj same plaže. -Plaže su lijepe, naravno, ako se pripremite na pijesak pomiješan sa vodom, koji se uvlači u odjeću i torbe, pa sve morate ispirati po povratku sa plaže. Ima puno male djece, vjerovatno zbog plićaka i velikih mogućnosti igri sa pijeskom. Plaže u Ulcinju nisu "ciganske" kako reče jedna forumašica, nego su podjeljene na privatne plaže sa manjim "divljim" tj. ničijim dijelovima, na kojima nema ležaljki i onih simpatičnih suncobrana, za čije ćete korištenje izdvojiti 5 eura dnevno. Kažu da je ženska plaža posebno lijepo uređena, ja nisam bila. Na plaži puše ugodan vjetrić i gotovo cijeli dan ima valova, meni je bilo odlično što se tiče toga. - Sve u svemu, bilo je lijepo, ali bih sljedeći put tražila neko bliže mjesto za odmor.!
|
|
|
|