RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Izleti i godišnji odmori

Poruka

bananica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 17:58:44)

IZVORNA PORUKA: DISANA

IZVORNA PORUKA: bananica

IZVORNA PORUKA: tajcika

IZVORNA PORUKA: ena007

da li neko ima preporuku za neum?

kolegica bila prosle sedmice u villa Srsen,kaze da joj je bilo extra...pa eto ako sta znaci ima na netu info

ima fina zena s kucom na maloj plazi, lijepi apartmani, ugodni vlasnici, solidna cijena , kuca je odmah do male plaze, samo par stepenica sidjes, ako hoces tel ja ti mogu napisati

Ja ove godine namjeravam u Neum. Možeš li mi poslati broj telefona ili naziv pansiona. Interesuje me i ima li kakvog hlada na plaži?

na ovoj maloj plazi nema hlada

Hanady RR -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 17:59:36)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Niko mi ne odgovori na drugoj temi, ap kontam možda ovdje neko dgovori.

Pitanje:

Da li je poteban dokaz o uplati boravišne takse na granici?
Konkretno, danas mi jedna poznanica kaže da su joj na granici sa Hrvatskom, kada se vraćala sa mora , tražili dokaz da je platila boravišnu taksu [sm=zmeden.gif]

u hrvatskoj je to obaveza onoga ko izdaje aprtaman po zakonu...
znači gdje boraviš ti plaćaju...
nas uvijek rpijave gazde...
dok u crnoj gori je drugačije ...oni traže dokaz o plaćenoj boravišnoj taksi jer je to obveza gosta / stranca....

bananica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:00:38)

Pitanje:

Konkretno, danas mi jedna poznanica kaže da su joj na granici sa Hrvatskom, kada se vraćala sa mora , tražili dokaz da je platila boravišnu taksu [sm=zmeden.gif]

moze se potrefiti da ti traze, a i ne moraju, sve ti je to kako te potrefi

prosle sedmice su rovili redom, nemilice raji bacali stvari, a mojoj prijateljici samo mahnuli, ma ni dokumenta nisu pogledali

bananica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:01:26)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Pitanje:

dok u crnoj gori je drugačije ...oni traže dokaz o plaćenoj boravišnoj taksi jer je to obveza gosta / stranca....

izda ti gazda racun i rijesen problem

Hanady RR -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:08:55)

Pitanje:

izda ti gazda racun i rijesen problem

nama nikada niko nije izdao račun u hrvatskoj...istina nismo ga ni tražili
a i da ga izdao na njemu bi stajala cijena smještaja jer oni boravišnu taksu plaćaju turističkoj zajednici mjesta u kome se nalaziš kao pravno lice grupno za broj gostiju a ne pojedinačno po imenu...
recimo nas je žena prijavila u hotel ninfa...da smo tu... a ona će platiti novcima grupno za sve goste u njenoj kući komletan ovaj mjesec...

a u crnu goru sma išla...
2005 godine mojoj kolegici nisu dlai nazad sa granice nego je vraćali da donese dokaz o plaćenoj boravišnoj taksi...pa išli na trebinje na granicu slomili se...i prešli

eh ja poučena tim siksutvom čim sam zakoračila u ulcinje 2005 godine fino s eprijavimo i po povratku nam traže dokaz o tome...

također prošle godine u igalu ista situacija, domah sma nas prijavila lijepo i na povratku pokazala dokaz o istom...

a što se tiče trkeljanja na granici i bacanju...
ne znam šta je prošla sedmica...al ja sam 27. prešla garnicu...niko nas nije trkeljao...ni moju sestru koja je išla iza nas...ni dva momak ispred nas u autu...
za vikend je bial ogromna gužva po svim plažama...mnogo raje iz hercegovine na dan dođe na more...
donijeli su i hljeb iz konzuma iz mostara nisu ga kupili u živogošću..frižideri, komletni ručkovi, stolovi i stolice...
petak, subora i nedelja sve različite ekipe...
očito ni njih nisu trkeljali...

mi smo zaista vrlo lagano i prešli granicu i vratili se nazad...
a i da su me trkeljali nebi mi imali šta previše naći...ja se ne tovarim hranom uopšte...[sm=smiley36.gif]

hatepsut -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:09:52)

kolegica bila prosle sedmice u villa Srsen,kaze da joj je bilo extra...pa eto ako sta znaci ima na netu info

ima fina zena s kucom na maloj plazi, lijepi apartmani, ugodni vlasnici, solidna cijena , kuca je odmah do male plaze, samo par stepenica sidjes, ako hoces tel ja ti mogu napisati

Ja ove godine namjeravam u Neum. Možeš li mi poslati broj telefona ili naziv pansiona. Interesuje me i ima li kakvog hlada na plaži?

Ja svake godine idem u Neum,meni je tamo najljepse.znacu 3. vila od granice ne vidimo onaj centar niti sajam seljaka.covjek ima privatnu plazu samo predjes ulicu i na plazi si posebno zgodno ko ima malu djecu,lezaljke i ima hlada (nije kod svake lezaljke ali ima) ima restoran u sklopu vile.sobe/apartmani posjeduju tv,klimu,kuhinju...do duse mi apartman placamo 50e,ako hoces kontak mogu ti poslati kad mm dodje.

bananica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:12:00)

mi uvijek dobijemo racun, u Hr, pise cijena smjestaja, boravisna taxa, koliko odraslih osoba, djece, ime i prezime naravno

bananica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:17:25)

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Ja svake godine idem u Neum,meni je tamo najljepse.znacu 3. vila od granice ne vidimo onaj centar niti sajam seljaka.covjek ima privatnu plazu samo predjes ulicu i na plazi si posebno zgodno ko ima malu djecu,lezaljke i ima hlada (nije kod svake lezaljke ali ima) ima restoran u sklopu vile.sobe/apartmani posjeduju tv,klimu,kuhinju...do duse mi apartman placamo 50e,ako hoces kontak mogu ti poslati kad mm dodje.

a gdje se odrzava ovaj sajam?

Hanady RR -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:17:31)

mi uvijek dobijemo racun, u Hr, pise cijena smjestaja, boravisna taxa, koliko odraslih osoba, djece, ime i prezime naravno

ovakve račune dobijem samo u hotelima...
privatni smješatji nikada nismo dobili račun...kažem nisma ga ni tražila...
al ovo za boravišnu mi žena reče kako napisah...pošto sam pitala jel mi u cijeni boravišna i parking mjesto

bananica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:19:30)

ovakve račune dobijem samo u hotelima...
privatni smješatji nikada nismo dobili račun...kažem nisma ga ni tražila...
al ovo za boravišnu mi žena reče kako napisah...pošto sam pitala jel mi u cijeni boravišna i parking mjesto

ne trazim ni ja nikad, al redovno mi ga izdaju, izgledam im inspekcijski[sm=smiley36.gif]

hatepsut -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:23:36)

a gdje se odrzava ovaj sajam?

odrzava se redovno po "centru" Neuma kad prodjes ne mozes da ne primjetis,kako na plazama tako i u vecernjim setnjama.to je uglavnom razlog zasto se izbjegava Neum.ali je meni Neum vise nego lijepo mjesto za odmaranje uz to grad koji pripada BiH.svakako da o ukusima ne vrijedi raspravljati.

bananica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:26:25)

ja cesto svratim do Neuma, al nikad nisam potrefila za vrijeme spomenutog sajma, bude li i volova?

bananica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:28:02)

ja licno Neum izbjegavam zbog necistoce[sm=smiley1.gif]

hatepsut -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:32:11)

ja cesto svratim do Neuma, al nikad nisam potrefila za vrijeme spomenutog sajma, bude li i volova?

Jos kako [sm=smiley36.gif]

Ma sve zavisi u kom si djelu,ja nikad nisam vidjela da plutaju fekalije,osjetila da smrdi i sl.meni je samo zlo od onog "haj,vaj" da se razumijemo nemam ja nista protiv sela,sad bi moj K. rekao nije seljak kome je sjeno ispred kuce,nego onaj kome je sjeno u galvi ! Nego eto ne mogu "na rende kora"

teacher75 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:34:04)

joj ja se sjecam jednom da su raspalili kolo na sred neuma[sm=sad.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

bananica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:34:50)

ma pliva svasta po moru[sm=smiley36.gif], rijetko kad da je cisto, moja tetka ima stan u Neumu, pa odemo obicno na dan,dva , nekad i vise, ali kad idem na godisnji, onda gledam da sam u Hr, jer mi tamo godi

nanika -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:35:22)

IZVORNA PORUKA: teacher75

joj ja se sjecam jednom da su raspalili kolo na sred neuma[sm=sad.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif]

bananica -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:35:36)

samo nek je veselo[sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:36:07)

samo nek je veselo[sm=smiley1.gif]

ojhaaaaaa[sm=jezicek.gif]

teacher75 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:36:41)

nanika i bananice, ja vas nemam na fb, deder mi posaljite na pp da vas dodam

Honey3 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:39:50)

Sta vam je zene,kakav sajam[sm=zmeden.gif] Pustit ljude neka uzivaju,svako ima svoj nacin "uzivanja"o ukusima i mogucnostima ne treba raspravljati...Pa nema svako mogucnost da ljetuje po Peljescu,Istri,Bolu...cak kosta i put do CG,mnogima je puno i pasos izvaditi,pa znate gdje mi zivimo, neka i Neuma...ja sam isla par puta i uvijek nadjem ono sto meni odgovara[sm=smiley1.gif]

hatepsut -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:42:06)

ma pliva svasta po moru[sm=smiley36.gif], rijetko kad da je cisto, moja tetka ima stan u Neumu, pa odemo obicno na dan,dva , nekad i vise, ali kad idem na godisnji, onda gledam da sam u Hr, jer mi tamo godi

A mi se naklatili na Neum fkt ne znamo da promjenimo desitnaciju,cak smo upoznali i neku raju tako da se dogovramo uvijek u isto vrijeme da budemo tamo.radije cu jos koju pinku dodat i odoh dalje.ima moja prijateljica stancic i nudi nam kad nisu oni tamo(jer je garsonjera) ali u samom centru meni se tu ne svidja
Tiki bas tako,kolo i "haj,vaj" pa kad cujes "Kasimeee kooommmm" [sm=smiley29.gif]

teacher75 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:44:56)

A mi se naklatili na Neum fkt ne znamo da promjenimo desitnaciju,cak smo upoznali i neku raju tako da se dogovramo uvijek u isto vrijeme da budemo tamo.radije cu jos koju pinku dodat i odoh dalje.ima moja prijateljica stancic i nudi nam kad nisu oni tamo(jer je garsonjera) ali u samom centru meni se tu ne svidja
Tiki bas tako,kolo i "haj,vaj" pa kad cujes "Kasimeee kooommmm" [sm=smiley29.gif]

ma ja dozijela pravi culture shock tamo, rekoh gdje ovo dodjoh[sm=smiley29.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley36.gif]

Honey3 -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:45:30)

Hate ja sam bila jednom tamo na pocetku Neuma,mozda druga-treca kuca,zena iz Sarajeva,mozda je ista gazdarica...

hatepsut -> RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako hoćete??? (6.7.2012 18:54:24)

IZVORNA PORUKA: zaha

Hate ja sam bila jednom tamo na pocetku Neuma,mozda druga-treca kuca,zena iz Sarajeva,mozda je ista gazdarica...

Vila se zove ancora ,mm uvijek dogovara s gazdom nedam ja da mnogo "partika" s gazdaricama [sm=smiley36.gif] salim se nikad gazdaricu nismo ni upoznali,nego gazda i njegov sin izdaju sobe i aprtmane.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>