RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 14:30:17)

Evo da se i ja javim brzinski..i menw sve zivo boli..najviae krsta al kako sam ustala na nogama, sad evo sjela da odnorim prije nwgo dodju...

Bebac bucko ja pila reglan po potrebi dr mji propusao... I bolje je bilo.. Pa eto pitaj... A to sto si opisala isto ko da sam ja...mene je u ovoj trudnoci zgaravica na pocetku ubijala bukvqlno..mucnine gasovi,nadutost..znaci isto ko tebi..za mucnine reglan,za gasove i nadutost hmm nista... Proci se :)... Popij donat mg mozda pimogne, a za zgaravicu mebi je pomagalo hladno mlijeko al bas bas hladno i bademi svhezi...meni je to dvoje spasilo inace ni je gorio zeludac i.pluca od zgaravice...jao bas bolno bilo bukvalno

Eto drage moje sd vas napustam pa se cujeno veceras aBd...

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 14:32:42)

Meni za zgarabicu uvjek pomazu bademi i uvjek ih imam sa sobom.Vidi i sta ti najvise izazove zgarabicu meni slatkosi i cim jedem manje manje imam problema . Ja sam zene bila vrijedna Malo oprala sam prozor u sPavacoj i kuhinji izribala kupatilo stavila rucak da se kuha i sad legla malog da uspavam a ledza mi pucaju

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 14:34:39)

Izvinte pisem sa tel vidim imam gresaka u pisanju puno valjda cete skontat sta sam napisala:-)

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 17:56:09)

Debele moje sanas se nesto uspavale.Vidim ne prija vam vrijeme pa ste i vi bas bezz.
Kod nas je bas hladno.Ja danas nisam cijeli dan nisam izasla vani,sreca pa nisam imala potrebe.Bas je hladno.
Evo sada nasla zaledjene kukuruze iz Bosne [sm=smiley36.gif] i kuham ih.Sve virim jesu li gotovi da pusem i jedem.[sm=jezicek.gif]
Ovih dana mene neka lagana prehlada uhvatila.Kisem i nos me po nalo zeza,ali ne dam se.Super je ako ostane na ovome.

Bejbibi nadam se da se nisi danas previse umorila oko gostiju.Eto prodje i taj dan,svohe si obavila i sada si mirna.

Mir@h zeno,sto si nam se ti usutila.[sm=smiley1.gif]
Kako je pimka,slusa li?

Mir@H -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 17:58:18)

Sta je ovo,nigdje nikog? Mi bile opet malo vani,S ko Po obicaju trcala i ja da je uhvatim da ne ode pred auto padnem i ja. Srecom prvo Na koljeno,koje me sad pravo boli a malo dam udarila i stomak sa strane,al evo beba se mice,valjda je sve ok. Uh jest me naljutila,inace ona ne ide daleko od mene ako smo blizu ceste ali je danas bila sa drugaricom i uobrazila se pravo. Odmah smo disle kuci i evo je zaspala je.

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 18:07:23)

Samo da vas puno pozdravim i poželim milenium sve najbolje za nju i njenog sinčeka. Draga, sada samo uživajte, nadam se da se nisi mnogo napatila i da je sve dobro prošlo. Ne stižem vas čitati, baš ste aktivne, nadam se da ste sve dobro i zdravo. [sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 18:08:30)

Draga Mir@h mogu misliti otrnula si sva kada si vidjela danide prema cesti.
Bas danas citam o padu u trudnoci [sm=smiley13.gif]
Stavi hladne obloge na koljeno.Lezi i odmaraj.
Dusa draga sigurno se i ona prepala.

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 19:10:10)

Draga Mirah nadam se da je sve uredu , pokusaj leci malo se opustiti mogu mislit koliko si se prepala. I moj mali jos uvjek nezna se sklonit od auta ja neg sve vodim za ruku kad smo sam bas se bojim pricamo mu non stop da nesmije na ulicu da ga moze auto udarit inace je nemiran i nikako da poslusa. Ja njeg izvedem u park i tu nema auta i ja sjednem na kupu dok se on igra iskace

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 19:33:20)

Hello drage moje, kako ste mi??? Evo i ja napokon sjela..huh...one otisle oko pet ( btw nisu dugo sjedile,dva sata..to je ok)... I onda dosao mm pa jeli i eto sad se malo opustila....mm- u dosao brat pa izasli a ja legla hihi....ne boli me zasad nista, malo krsta su mw bokila danas i malo stomak u jednom trenutku na desnoj strani al.sve od umora i hvala Bogu sad je ok..popit cu mg za svaki slucaj..... Iskrwno umorila sam se....

MIRAH draga bas mi je zao zbog vas :( joj mogu mislit kako ti je...nama se desilo.par puta tako kad je M bio manji a sad sam bjezi na cosak od auuta,bas ih se boiji al neka i bolje...nadam se da si dobro.. S CE zaboravit to al nadam se da tebi.nije nista...neko je rekao.oblogu da stavis i ja ti preporucujem....javi nam se u svakom.slycaju.... Joj i MORENA nam se udarila danas cini mi se u stomak..nadam se da je i ona dobro....ako nije. Neki jak udarac mislim da su bebice ok jer su one bas zasticene...moja mama kad je bila trudna sa ssestrom pala sa stepenica 2-3 stepenice,okliznula se al na guzu..... Sreca nije nista bilo al je nju dugo.bolila ona kost kod straznjice....tako da ne sekirajte se, bebe su fino cuvane unutra.. Bice dobro aBd.....

Vidim niste bas bile aktivne hihi....hajmo malo zesce sa pisanjem ;).....

Ja sam i dalje ko u buretu,sva napuhana i nekakv pritisak valjda sto mi zaceplhen.nos pa me ubi to.. I kasljem isto...jedino je grlo.bolje a ovo ostalo nemam pojma kako da iskorijwnim ;/:( pogitovo ovaj kasalj.... Bas se naprezem bojim se bit ce mi sta :/.... I dehidrirana sam danas.. Valjda od svega nisam pila dovoljno ttekucine pa su.mi i usne ispucale,valjda kako i na usta disem..mah ko ce ga znat..bitno da se beba javlja hB...

Sta ima kod vas??

Ja napravila i.puding od cokolade za goste i zaboravila iznijet hahaha....al i onak su pube bile, pun sto, nisu zamjerile hehwh

Elllma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 19:38:35)

Gdje ste drage zenice,trudnice,mamice [sm=smiley36.gif]

Kako vidim sve se nesto zale,nekakve tegobe pa skontah da nisam jedina.I ja sam nesto troma skroz,tesko se dizem katastrofa,ledja me bole... [sm=zmeden.gif] Danas primjetih da mi se nekako stomak spustio,je l' to neki znak mozda?

Saljem vam [sm=smiley31.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 19:59:33)

Evo mene,koljeno manje boli,al je oguljeno ko u malog djeteta :) Najgore je sto mi i nismo bile Na cesti,nego tako Na nekoj livadi ali je nekakav idiot s autom isao Po pola livade. Mrsko gospodi nositi stvari od parkinga do stana pa fino dovezao auto do pred ulaz,a kasnije dai gas ne gledajuci djecu i pse sto se igraju. Uh bila dam ljuta na citav svijet,vec mi je bilo pred ocima da ce je udariti. I ona bjezi od auta al ovo je i nju sami iznenadilo... Bejbibi,prezivi i ti goste :D jel bilo frle za igracke

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 20:22:04)

Jesam,prezivjela sam hahah....igracke su na broju...sreca da su mamice pokupile prije inace bi se sta i.odnijelo hahaha..grozna sam al sta cu...al nisu dale mom M da se igra sa svojim igrackama i on jadan zaglavio na telefonu ko uvijek...one (2 curice) uzurpirale njegove igracke[sm=smiley36.gif] al bitno da su na broju jer sam se nakostrosila ko macka ak sta krenu.odnijet da kazem fino[sm=jezicek.gif]

tukica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 20:23:52)

evo da se i ja malo javnem... nisam odavno... vidim svi kukaju nesto, pa moram i ja. mene prepone ubise, kao i ledja... vjerovatno od tezine. trenutno stanje 34+4 i hodam kao kakva baba... bljak... joooj sve me strah da ovo samo ne krene... prvi porod mi je bio carski, pa sad cekam da vidim kada ce termin za drugi, trebalo bi nekad krajem januara, a moj dragi Nikulin na odmoru do 26. [sm=smiley13.gif]

banovici -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 20:41:12)

evo i mene moje dame veliki pozdrav za sve ..ja sam opet sama mami danas otisla sve zena sredila,oprala vise se kod mene premorila hihi i sve uradila po svome al ajd hvala joj...mira@h namzi koljeno pantenol kremom ona je jako dobra i masna pase za sve,javlja li nam se disa jel isla na pregled sta je s njom a ijaa nam se usutila muzic joj sigurno stigao pa uzivaju , bejbibii odmaraj sada ellma jos malo jel i istice vrijeme nek ti je sa srecom..

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 21:00:14)

Evo odmaram ja hihi..lezim a ne lezi.mi se :)) M mi se igra jadan sam a pozeljela sam ga danas.nismo.se nikako mazili hihi...
Tukice i tebi.se blizi...a zenw moje kako vrijwmw leti nevjerovatno.....
Banovici jel.dosadno hihi.....ja inace volim biti sama..vuk samotnjak hahha..al mi nekad bude dosadno a nekad uzivam..fino.ja sebi isplaniram dan.... A kako je M dosao uvijjek nesto.ima oko.njega.... Ma haj sta fali da ti razmjestila sve, bitno da je cisto..hvala joj..nema nista bez mama:))) i.mi cemo.aBd.biti takve

Elllma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 21:05:15)

banovici kad mama radi,ona radi po svome i nemas pravo da se mijesas [sm=smiley36.gif] Al' nista nema bez njih [sm=smiley1.gif]
Ja jos malo aBd i stize moja curica (valjda je curica [sm=smiley36.gif] ) Samo osluskujem tijelo i pratim promjene,spremna sam u svakom trenutku [sm=smiley36.gif]

banovici -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 21:10:55)

ma samo da prodje sve kako treba jesil sebi nasla kakvu vezicu cuvaj se opusti i cekaj hehehe a bejbibi volim i ja nekad samocu a nekada uh preko glave mi bude a biti mama je blago Bgm kud nju zeza kicma a i pogotovo vratna al ne ipak je sve zavjese oprala i nakacila a kod mene visoko napatis se dok kacas a sve je uspjela i posle je boljelo ma nemam rjeci za njih otkud im snaga Allah im dao sve najbolje svima pa i mojoj

Elllma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 21:15:10)

Ma kakvo opustanje draga,k'o na klinima sam sto se kaze,hehehe...Ma nisam jos nista sto se tice tih veza,ja sam mislila ponijeti pare sa sobom i onda fino urucim kome vidim da bi trebalo [sm=smiley36.gif] Mada mi je to nekako ruzno i neprijatno,sta ja znam [sm=zmeden.gif]

Vidjet cemo i mi uskoro aBd otkud mamama snaga [sm=smiley1.gif]

banovici -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 21:24:15)

kome ides na preglede zamoli tu osobu da ti pomogne jer sve moje prijateljice su imale vezu i bolje prosle

muhica7 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 21:31:33)

pozz I od mene moj m zaspao u 8 pa ce garant ustati kasnije I budan cijelu noc. ellma koja si ti sedmica. bas je to ruzan obicaj u bosni da se daje doktorima pa imaju platu. ali ne mora znaciti da ce neko bolje proci ako plati. moja rodica rodila na jezeru nista nije platila porodio je doktor koji je bio dezurni I super je prosla bas zadovoljna kaze
a drugarica platila 500km izetbegovicki ona dosla malo bila I otisla jos zenu ispatili dijete se nije moglo roditi prirodno ona je tako drzala I poslije puno sati porode je na carski jedva ziva ostala I ona I dijete.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 21:37:30)

IZVORNA PORUKA: banovici

ma samo da prodje sve kako treba jesil sebi nasla kakvu vezicu cuvaj se opusti i cekaj hehehe a bejbibi volim i ja nekad samocu a nekada uh preko glave mi bude a biti mama je blago Bgm kud nju zeza kicma a i pogotovo vratna al ne ipak je sve zavjese oprala i nakacila a kod mene visoko napatis se dok kacas a sve je uspjela i posle je boljelo ma nemam rjeci za njih otkud im snaga Allah im dao sve najbolje svima pa i mojoj

AMIN

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 21:40:50)

IZVORNA PORUKA: muhica7

pozz I od mene moj m zaspao u 8 pa ce garant ustati kasnije I budan cijelu noc. ellma koja si ti sedmica. bas je to ruzan obicaj u bosni da se daje doktorima pa imaju platu. ali ne mora znaciti da ce neko bolje proci ako plati. moja rodica rodila na jezeru nista nije platila porodio je doktor koji je bio dezurni I super je prosla bas zadovoljna kaze
a drugarica platila 500km izetbegovicki ona dosla malo bila I otisla jos zenu ispatili dijete se nije moglo roditi prirodno ona je tako drzala I poslije puno sati porode je na carski jedva ziva ostala I ona I dijete.

Nazalost,ovdje je tako :( i ja sam strogo.protiv toga i bas mi bude krivo kad cujem da moras dati a primaju.platu..sve bi ih prijavila da znam da ce biti kaznjeni...ja sam se porodila na vojnoj i.nisam.ni kinte dala...a divni bili..da hoce i sad tako.biti ovdje u bihacu :(((.. Porodio me dezurni doktor odnosno babica.. I sve pet... A kad cujem.Boze takve neke komplikacuje tacno se prepadnem.... Ne znam vise ni sta bi.mislila...
Jedna moja poznanica ovdje je dala 50 km babici i kaze sve vrijwmw.bila uz nju i super se porodila i pazila je... A ja necu da dam iz principa eto.. Zasto kad primaju plate i to.im je posao..sramota!!!!!

Elllma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 21:43:46)

banovici ja sam kod Kavgica i u DZ i privatno.

muhica7 u 38. sedmici sam ja hvala Bogu jos malo [sm=smiley1.gif] Ma kako da nije ruzan obicaj ali eto kao sto ti kazes ne mora ni znacit da ces bolje proci ako imas vezu.Znam zene koje su placale kad dodju dolje da se porode ali ove ako im se zavrsi smjena odu i boli njih briga za tebe.A isto tako znam i onih koje nisu nista dale a lijepo su prosle.Kako sam cula Izetbegovicka nije mila ni draga ni najmanje...

banovici -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 21:49:11)

kud bas kod njega meni je bolji rahimic on ostario al nek je s tobom sve ok neznam Bgm kakvi su dole al iz prica samo s vezom fini skoro mi se dole jetrva porodila super prosla , a imala i lahak porod dok je trudnoca bila joj zeznuta pa od muza rodica termin prosao nije se otvarala s gelom je porodili i opet sve super vezu nasla i ja sam protiv toga jer se nalazim u toj grani ali kad cujes svakakve price onda covjek ne razmislja ..

muhica7 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (7.1.2015 21:52:32)

takav mentalitet valjda da se daje I uzima zalosno. moja drugarica u francuskoj porodila se I htjela cokoladu doktorici da da ona nije htjela da uzme I rekla da je njihov posao to sto rade I kao ponizenje joj to bilo sto joj je ova htjela cokoladu dati. ma samo abd da samo dobro prodje bez komplikacija svejedno koji je doktor on je svakako samo tu ako bi nesto krenulo nedo bog lose

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>