RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 17:51:17)

Mirah vidim spremna si ja sam se porodila u 38+2 tako da mozd i kod tebe krene uskoro ...

Vidim ima novih kolacica ;) dobro dosle...

Ja nocas nist nisam pajkila bebac zamjenio dan i noc ...

Ostale ljubimmm

muhica7 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 19:03:28)

evo I mene isla danas na kontrolu sve uredu hvala bogu ctg bebica 3700g za sad bas me iznenadilo. samo posteljica pise da je granum 1 a sami kraj trudnoce. a koliko znam imaju ta tri stepena posteljice a kod mene jos uvijek 1. cestitam na kontrolI ko je danas bio nek je samo sve uredu. sto se tice svekrve moja je daleko od mene a ima jos 2 snahe osim mene sa jednom zivi u istoj kuci pa smara kako se svadja s njom ali one se posvadjaju I za 2 sata piju kafu. ma nek svako ima svoju kucu svi se tada vise vole.

Elllma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 19:08:16)

Sretno zenama koje ce na kontrolu i drago mi je da je sve OK sa onima koje su to vec obavile [sm=bravo.gif]

Svekrve su prica za sebe,ja nisam u zajednici sa svojom iako sam im jedina snaha.U dobrim smo odnosima ali mislim da nema sanse biti OK ako ste u zajednici,nema sanse da ima reda gdje su dvije zene-gazdarice [sm=smiley36.gif]

Jutros u 4:30 su me probudili bolovi,onako bas menstrualni,pola sata me boljelo i onda sam opet uspjela zaspat.Kad sam ustala nije bilo bolova nikako.Znate li vi drage moje koje ste radjale vec sta bi to moglo da bude?

muhica7 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 19:14:38)

draga ellma ja sam u prvoj trudnoci dobila bolove I to sutradan rodila a sad u ovoj stalno neki bolovi a nista. neko vece sam imala bolove bas te kao menstrualne uz to bolove u krstima I kontrakcije mjerila vrijeme kontala to je to I poslije 2sata stalo. pitala doktora sta je to bilo posto je jos uvijek sve zatvoreno on kaze to se beba spustala I kao priprema za porod. tako da kada krenu prave kontrakcije ja cu misliti to su te lazne[sm=smiley36.gif]

Elllma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 19:23:39)

Jojjjj draga mene ovo ocekivanje ubija,pogotovo tako kad su neki bolovi ja pojma nemam sta cu sa sobom [sm=smiley36.gif] Ja sve mislim mozda je to taj trenutak al' kad prestane onda ostanem zbunjena...Vjeruj da je jutros malo falilo da ustanem i budim muza,tusiranje i sve to [sm=smiley36.gif]
Mozda su nam to neke najave za dan D [sm=smiley1.gif]

Adicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 19:24:34)

Drage moje malo da se i ja uključim u ove razgovore u iščekivanju,meni je termin po datumu menstruacije 10.02, a po ultrazvuka dok mi je rekla možda čak i kraj januaru. Mene ovaj moj slomi već dva dana juce sam se bas zabrinula imala sam bol koji je udario u krsta,prepone..(Inace drugo dijete )pa mi je bol poznat da sam mu sve govorila gdje ces ti mali,nije ti jos vrijeme tek sam ušla u 36 sedmice. Možda je i zbog stresa jer u ponedeljak moram curici operisati krajnike,valjda to neće ubrzati porod.

Sto se tiče tih menstrualnih bolova ja sam ih u ovoj drugoj trudnoći imala jako često ničim izazvane,tako da ne moraju nista da znače.pozdrav

Adicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 19:33:27)

IZVORNA PORUKA: Elllma

Jojjjj draga mene ovo ocekivanje ubija,pogotovo tako kad su neki bolovi ja pojma nemam sta cu sa sobom [sm=smiley36.gif] Ja sve mislim mozda je to taj trenutak al' kad prestane onda ostanem zbunjena...Vjeruj da je jutros malo falilo da ustanem i budim muza,tusiranje i sve to [sm=smiley36.gif]
Mozda su nam to neke najave za dan D [sm=smiley1.gif]

Koliko se sjećam kada sam osjetila takvu vrstu bolova da mi prekidaju dah (bas neobično nekako ) znala sam da su pravi trudovi,čekala sam razmak između na 10 minuta i onda otišla u bolnicu.

Elllma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 19:45:22)

Dobro nam dosla Adicaa [sm=smiley1.gif] Zelim uspjesnu operaciju malenoj,bice sve OK aBd nije to nista strasno.

Ma valjda kad budu pravi trudovi osjeti se to,a mozda i pukne vodenjak [sm=smiley36.gif]

banovici -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 19:47:55)

aBd bejbibi 13.01 idem na bocu a i na kontrolu 15dan mi je od prosle pa vidjet cemo stanje kakvo je ..ja sam bez promjena super sve za 10 [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Adicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 20:04:01)

Meni nije pukao Vodenjak pa ne znam kako to izgleda kažu u tom slučaju pravac u bolnicu,a za trudove osjeti nego sta,znam samo da to nije ona vrsta bola koju očekujemo i Prepoznat ces ih bas zato sto se razlikuju od dotadašnjih..i da jutro pred porod me je proliv probudio moja baka je odmah znala da je to TO,a ja sam mislila da sam nesto ružno pojela pa me boli stomak.Valjda stare žene imaju svoje teorije hahahah.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 20:24:00)

Dobro dosla ADICAA, ja danas nisam bas nesto aktivna hahah....nesto ne stignem... Gledam sad sseriju,dosafno.mi nesto...vidim neke su bile na kontrolu i ok uglavnom..citala sam vas al ne zbam sta sam procitala i.koja je sta pisala hahaha....vidim ellma i muhica su tu negdje..ma prepoznaju se porodjajni bolovi...boki sve zivo hehhe..meni isto nije pukao vodenjak i ne znam kako to ide ali bolovi su nepodnoaljivi, barem.kod mene....znat cemo kad bude vrijwmw..samo da udjemo u deveti p kad bude... Menw najvise strah prijevremwnog ali valjda necw nista biti aBd.....

A sto se tice svekrva sto dalje to.bolje i svak u svoju kucu... Zajednica je grozna i nedo Bog nikome...a sve smo.mi dobre koje nismo snjima...tako da meni.to hvaljebje nista ne znaci kad imam iskustva i ovako i onako...wh meni ce za vikend vjerovatno doci sveki i zaova sa djecom[sm=jezicek.gif].... Ma nek.dodju nemam.nista protiv al.moja sveki voli da je glavna. I da se hvali a.mene to jako nervira a ne mogu vala politiku im.vodit kod mene nema toga..sto na umu to na drumu[sm=smiley36.gif]....baa mi.je aktivna ova sedmica hahha..juce gosti i djever i vecceras djever i Bog zna kad ce otic nazad,za vikend ovi planiraju..naredne sedmice nwkad moja mama aBd hehehhee....al haj nek se naredaju,sta ces.... Al mama je mama[sm=jezicek.gif]

muhica7 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 20:24:43)

eh ja kod prvog porodjaja nisam imala nikakve strasne bolove samo bolovi u krstima al nije nesto da se ne moze izdrzati samo sto su bili u istim razmacima I muz me natjerao da odemo do bolnice tad bila 4cm otvorena I za sat I po se otvorim na 8 al uopste nisu jaki bolovi. tek sa 8cm krenuli bolovi boli glava hehe. tako da sam ja od dolaska u bolnicu do poroda imala samo 4i po sata. jako brzo islo. a ova trudnoca mi skroz drugacija skroz drugaciji simptomi

Elllma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 20:29:16)

bejbibi mi brojimo dane pa nam je svaki bol sumnjiv [sm=smiley36.gif]

Bgm muhica ti si super prosla na prvom porodu,aBd da i sad bude samo lakse [sm=bravo.gif] Meni je sve skroz nepoznato pa me nekad i strah da necu zakasnit u bolnici ili sta vec znam,svasta mi prodje kroz glavu.Al' opet mi je nekako najgore da mi istekne termin a nista [sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 20:33:47)

Uh muhica dibra si ti..ja sam bogami imala jake bolove konstantno....normalno postajali bi sve veci i veci kako vrijeme odmicalo...sporo sam se otvaralaa i na kraju mi drip ukljucili,zato se nadam da ce ovaj bit laksi hehhe....al izdrzi se sve :)

Adicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 20:34:04)

Muhice ja često kažem:Ista žena ,dvije trudnoće...nebo i zemlja. Ne znam sta je s porodom kažu da je drugi lakši..bar se nadam silno hahahah

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 20:36:45)

I meni je ova trudnoca skroooooz drugcija...koja je ono pitala za menstruakbe bokove?? Elllna jel?? Ja ih skoro svaki dan imam u ovoj trudnoci....bas sam stalno u bolovima :(.... A u prvoj imala sam jednom mjesecno mozda a pred porod poceli ko menstrualni i sve jaci i jaci bili...tako da znat cete hehe

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 20:48:48)

Jel koja od vas koristila sirup protiv kaslja u yrudnoci??? Ja rekla mm da uzme sta u apoteci,nikako da mi se smiri.ovaj kasalj,ugusi me :((( i dali mu apipol...ne moze nit da moze nit da ne moze u trudnoci :s 3x1.. Vec sam popila kasikicu oko 4... Probat cu, sta cu..nikako da ne prodje :((

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 20:52:18)

Muhice cestitam za kontrolu masallah bebica krupna i kod tebe. Koliko je imao sin na porodu? Jel se javljala Mirah vise da joj nisu krenuli trudovi? Ja se evo okupala a beba me gura u rebra nikako se namjestit ne mogu da mi pase da sjednem

Mir@H -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 21:06:58)

Ma kakvi nece ovo dijete iz mene jos,ja sam i prvo rodila u 42. sedmici :D Pocela zena praviti kolace,napravim kremu i stavim da se ohladi i pocnem koru,Nema peciva...ajd stavim malo sode,fino ispala kora al slana od sode,nikakva i ja bacim i koru i kremu. Izadjem Na sek iz kuhinje,zvonio mi tel,moja S udje i stavi zdjelu od kreme Na glavu...i sta mi je drugo preostali nego kupaj je...Bolovi su onako manji,al osjetim malo i stomak i kicmu,ma i ona me umori,ciò Dan nece da spava evo je uzela drvene bojice i "sminka" se.

Adicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 21:15:31)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Jel koja od vas koristila sirup protiv kaslja u yrudnoci??? Ja rekla mm da uzme sta u apoteci,nikako da mi se smiri.ovaj kasalj,ugusi me :((( i dali mu apipol...ne moze nit da moze nit da ne moze u trudnoci :s 3x1.. Vec sam popila kasikicu oko 4... Probat cu, sta cu..nikako da ne prodje :((

Bejbibi uzmi Alpenkraft ako ti taj ne pomogne. Meni ga je moja doktorica preporucila i rekla mi je da mogu sve septolete na biljnoj bazi. Ono sto se nikako ne preporucuje je brsljen, pazi da ga ne bude u sastavu.

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 21:32:49)

Mirah sad si me nasmijala to za malu kad procita i moj mali iz raditnalosti pravi belaje sve ga zivo zanima i ja kazem stavlja nos i gdje treba i gdje netreba al valjda ce i to proci ja samu sebe tjesim ja se nisam mogla ni udebljat u ovoj trudnoci kad svu energiju potrosim na njega.

muhica7 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 21:41:45)

sin je imao 3100 laksa kategorija haha zato je za kratko vrijeme nabacio dosta kila a sad je mahalac veliki sve zna ali je jos u pelenama. cim treba na tutu odmah ga fol ledja bole. a ni on ne spava po danu nikako ako slucajno zaspe sat vremena citavu noc budan pa me I on izmori. ledja me bole od tezine tako mi doktor rece beba teska. I ja se tjesim da je drugi porodjaj laksi al meni je prvi bio lagan pa ne znam sta ocekivati [sm=smiley36.gif]

Elllma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 21:41:52)

bejbibi mene su samo jutros rano probudili ti bolovi,onako bas kao kad dobijem pa me boli,neugodno skroz...Ali eto trajalo je pola sata i prestalo.
Sto se tice tvog kaslja draga najbolje je da probas nesto prirodno,pa se ja sjetih kako je moja mama nama pravila med i rotkvu i evo nasla sam ti na netu.
http://uspesnazena.com/alternativna-medicina/domaci-sirup-protiv-suvog-kaslja-bronhitisa-za-decu-odrasle-sa-crnom-rotkvom-medom/

Ja znam da je to nama uvijek pomoglo [sm=smiley1.gif]

Amanni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 21:56:19)

Muhice i moj mali jos nosi pelene kad ga stavim na tutu on se sav koci a sve zna kad se ukaki valjda mu smeta zna reci mama ja sam kaka presvucime a da trazi tutu nema sanse. Mislila sam da cu uspjet dok dodze beba skinutiga sa pelena ali nisam uspjela. A mog ledza ili stomak bole kad treba da kupi igracke :-)

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (8.1.2015 21:59:12)

IZVORNA PORUKA: Adicaa

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Bejbibi uzmi Alpenkraft ako ti taj ne pomogne. Meni ga je moja doktorica preporucila i rekla mi je da mogu sve septolete na biljnoj bazi. Ono sto se nikako ne preporucuje je brsljen, pazi da ga ne bude u sastavu.

Pise ovako: medni sirup s maceratom sljezovog korijena i tinkturom propolisa...

Ellma znam i ja.mnogo tih prirodnih preparata al sve mi mrsko :((((( a hocu vise da ne ovobprestane...od naprezanja me boki stomaka.. Kaze mi mm sta su ti fleke po licu..reko sigurno pukli kapilari od naprezanja. Bas se zacrvenim od kaslja pa budem flekava... Mozete mislit onda kako mi je...a sto kasljem ko pusac a nikad zapalila nisam.. Ma odvratno :(((

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>