|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar
24.12.2014 19:23:53   
rose 87
evo i ja na brzinu da cestitam praznike zenama koje slave,sve najbolje vam zelim
ja ovih dana bila zauzeta hodanjem,kuhanjem,ciscenjem i eto pretjera,spominjala sam i ja da me ta kost dole boli user posted image ,danas je uzasno,isla do bolnice da izvadim krvnu grupu i sreca mm me odvezao autom inace nebih mogla,toliko me boli,da mi z.knjizica nije ostala u bolnici otisla bih doktoru,jedva cekam kontrolu sljedece sedmice da ga pitam sta je ovo ovako,ma ja hodati nemogu,sve mi suze na oci od bolova,sad me boli i kad lezim,prije je samo dok se krecem...eto izjada se ja vama
bejbibi nadam se da je bol prestao user posted image
novopecenim mamicama zelim da sto vise uzivaju u prvim danima sa svojim user posted image ,sigurno nezamjenjivi trenutci su to
sve vas puno user posted image ,odoh odmarati malo pa sutra moram djecaku svom praviti rodjendansku tortu,u petak nam je aBd rodjendan,jedva cekam user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 776
24.12.2014 21:18:03   
bejbibi
Eeej dragicke helloouser posted image ja dam sad malo bolje ROSE..danas me.bolio stomak al sto me juce bolio user posted image valjda od onog stresa,straha itd..?mi smo danas fino proveli dan,setali.. Fino vrijeme stvarno neobicno...jos sutra cini.mi de lijep dan i onda hladnoce.?.planiram aBd i sutra malo swtati, ma da iskoristim kako treba ove tople dane..?.eh mm mi obecao da ce, cim.pocne raspust, stavit grijanje i razmjestaj pravit NAPOKON user posted image ....steta da ja ne smijem inace bi to bilo gotovo sve dosadhehehhw.....evo cura me lupa dobroooo user posted image ......
Hej ROSE zeno pa zar te toliko boliuser posted image obavezno pitaj sta je to..ne znam kad je ono tebi termin???? Ja cu naaredne sedmice pozvat dr da se narucim za kontrolu aBd... Iskreno, strah me da mu kazem da me bilo sta boli..zelim vjerovat da je to nista hahha...mada na pregledu je sve ok hB.. Al reci cu mu da me redovno boli pupa user posted image .....
MIRAH kakav nam to kolac pravis ;).????
Gdje su ostale zenice??? Scarlet,morena,mala c,amanni,mjeseceva pratilja i ostalee

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 777
24.12.2014 21:45:05   
Amanni
Hallo drage moje ! Evo da se i ja javim malog stavila u krevet i sad odmaram danas sam se bas naradila kuhinju generalno svu precistila oprala peozor i jos svasta nesto bas sam se umorila noge mi natekle. A sve damije uradit dok mi je muz kuci on cuva malog a ja radim. Andy jeli malenom otpao P
Pupak?Ja nisam smjela malog kupati dok nije pupak otpao kupala ga babica do tad .

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 778
24.12.2014 22:26:48   
rose 87
bejbibi drago mi je da je malo bolje,cuvaj se draga a mene boliuser posted image ,kako veca trudnoca sve vise,prosli put mu spomenula da me nekada zaboli,pa mi je nesto kao objasnjavao zasto i kako,ali nije bilo ni blizu ovome,mada se meni pogorsalo ovih par dana jer sam se bas forsirala i pretjerala danas vise odmaram pa valjda ce biti i bolje,mi smo 34 + sad,ja zavih malo sarme za zamrzivaca i ocistila orahe za torticu user posted image ,gledam neke dokumentarce na tv-u
amani i ti se zadala haha,ali sta bi sve nas ceka,podigni noge i malo izmasiraj i moje oticu

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 779
24.12.2014 22:42:31   
bejbibi
Ja evo lezim,nesto me opasno baca..oci mi se sklapaju...narucila sam m puzzu da donese da jedem.. Dugo je nisam mogla a sad opet mogu :).. Ja nemam vise one mucnine ko prije...normalizovalo se kolko tolko...daj Boze ovako do kraja da ide...moj M skace i gleda pocoyouser posted image joj i njemu se poremetio san skroz....zaspe oko 12,1 ma uzas :(((... Da mi je vise namjestit sobu pa da ga prebacim tamo da mu malo sredim spavanje...hmmm planiram u subotu da idemo u kino..jel rano za njega,ima 3.5 g....neki crtani da gledamo...bojim se dosadit ce mu sjedenje,on je preaktivan :( samo skace..

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 780
24.12.2014 22:45:42   
bejbibi
Joj zene svaka vam cast,pa vi samo kuhate user posted image ja sambas lijena po tom pitanju....al da zavrsimo ovo oko kuce pa kad se priblizi porod aBd da i ja sta skuham daimam gotovo...Bog zna kakva cu biti poslije poroda,hocel me sit,il cr..ko ce ga znat

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 781
24.12.2014 22:58:37   
Amanni
Rose87 Ja i ti smo tu negdje sa terminom meni su tek pomalo Pocele noge oticati bas ono kad pretjeram. Ja nisam nista jos kuhala ni zamrzavala mada planiram u prvoj trudnoci nisam pa sam morala Odma iz bolnice za sporet. Ja sam bila sivena ali ja nisam imala problema sa ranom nije me nesto bolila mogla sam odma i sjediti da hoce bit i sad tako bila bi sretna.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 782
24.12.2014 23:31:57   
rose 87
joj ja sam poslije prvog poroda se super oporavljala ali se maleni nije skidao sa mene,dojio puno,spavao samo ako mene osjeti,jel se ja odmaknem on u plac,tako da smo prva 4 mjeseca skoro stalno jeli kakvo meso peceno(to mi bilo najlakse ubaciti u rernu) ili mazalice ili ako sta kupimo vani,sreca mm stvarno ne smeta i nije zahtjevan nesto oko hrane ali nebih sad da mi se E. tako hrani mjesecima pa pokusavam nesto malo da nam pripremim
amanni ja bas razmisljam maloprije kako smo ja i ti tu negdje,ja sam puno oticala i u prvoj trudnoci,sad je cini mi se manje ali opet oticem,mah i ne smeta mi vise,ti ono imas isto djecaka ili sam se ja zeznula koliki je....
jucer bas gledam staru trudnicku k. i novu i zadnji pregled mi je u istoj sedmici i ona mjera stomaka ista potpuno user posted image a i bebac je postao tako jak hvala Bogu pa kad se okrece bas budem svjesna da vise nije samo mrvica malena,samo da ga hairli docekam aBd

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 783
25.12.2014 0:39:02   
Amanni
Da Rose imam djecaka od dvijeipo godine jako je zivahan i kako ce prihvatit bebicu neznam puno mu pricamo ali on kaze beba neka spava sam u drugoj sobi a on sa nama hehehe. I ja u prvoj trudnoci sam oticala jako puno pred sami kraj nista obuci Sem plasticmi papuca ito oni muski nisam mogla i vise sam dobijala na kilazi na porod otisla sa dobijeni 18kg a do sad sam u ovoj trudnoci dobila 4 kg kako ce biti do kraja neznam samo ako bgd da sve prodje kako treba. Jel ides Rose na prirodan porod ili?

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 784
25.12.2014 8:31:38   
Mir@H
Jutrooo drage,ima la snijega u Bosni? Procitah negdje da ce biti bijeli Bozic... Rose,Amani vi ste moje terminuse,i ja oticem ponekad ali ne kao u prvoj trudnoci. Imam isti problem kao ti Rose,sa stidnom kosti koja uzasno boli,dodje mi da placem...i to boli i kad hodam,kad sjedim,lezim...ja rekla dr ona meni Samo uzmi Mg,njoj je to rjesenje za sve. Uglavnim meni je najgore kad podizem tesko ili moram yrcati za mojom vrtirepkom,poslije najvise boli. Ona jr isto jako zivahno dijete,vazda ska e i trci puna je modrica.

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 785
25.12.2014 8:38:53   
Mir@H
Sto se tice ben,za sad ljubi stomak,daje joj igracke i slatkise...a poslije vidjet cemo. Ona sama spava od 15tog mjeseca i Nema sanse da hoce u nas krevet niti u sobu uopste,ponekad mene zove da spavam sa njom i toje to. Mislin da kad beba dodje da ce htjeti da damo bebu njoj,hehehe. Mi sinoc bas pricamo kako cemo se organizovati,meni sad zao da nju stavim samu u sobu
A bebu s nama,mozda najbolje da mog dragog posaljemo u sobicu a nas tri u spavacu,heheh. Ja necu nish kuhati,Mama dolazi dva mjeseca,ona mene porodjnu pusti Samo u wc ustati,prosli puta sam se bas ulijenila.

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 786
25.12.2014 9:17:04   
Amanni
Jutro! Kako ste mi? Mene malo krsta bole. Mirah blago tebi kad ti Mama moze doci,moja mama radi tako da ne moze. A i ja sam mislila malog odvojot u njegovu sobiu kad beba dodje da ga nebi budila nocu ako nebude htio sam zapocetak neka ide muz sa nji
.Mirah nisam upratila sta ti nosis sad djecaka ili djevojcicu?

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 787
25.12.2014 10:03:31   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: Amanni

Hallo drage moje ! Evo da se i ja javim malog stavila u krevet i sad odmaram danas sam se bas naradila kuhinju generalno svu precistila oprala peozor i jos svasta nesto bas sam se umorila noge mi natekle. A sve damije uradit dok mi je muz kuci on cuva malog a ja radim. Andy jeli malenom otpao P
Pupak?Ja nisam smjela malog kupati dok nije pupak otpao kupala ga babica do tad .

Hej draga oni su ga u bolnici okupali 3 dan pa sam ja juce tek ... Otpo mu pupak u ponedeljak ... Bas smo bili kod doktora pa ga je i ocistio odma itd ;)

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 788
25.12.2014 10:03:37   
bejbibi
Juyro drage,jeste se naspavale???.... Ovdjr kod nas nema snijega,cak stovise suncano je....da se M probudi pa odo malo do grada laganini...vidim raspisale sye se o temama sto i.mene zanimaju heheh....vas tri ste prije mene,ja sam sada 28+5... Polovinom februara ulazim u deveti i da mi je dotad izdrzati bilo bi super..mene u ovoj trudnoci bas strah prijevrwmenog potoda,jos kako me dtalno boki stomak uh...jlne smijem nista raditi skoro a pogotovo ne dizem tesko tako da nemojte ni vi drage moje...strpite se malo da udjete u deveti barem....
I ja imam sina od 3,5 g... I ziv je samo tako..on samo skace i trci..rijetko kad da sjedne da miruje...i da spava sa namai mwni zao da ga odvajam sad kad beba dodje i me vjerujem da cu ga razdvojiti jer je on vec sad jaako ljubomoran...stalno mu pricamo o bebi i nekad lkubi stomak a nekad joce,da udari.. Ma cirkus...ne znam kako ce to sve izgledati kad se porodim uh....al planiram aBd u ssve da ga ukljucim sa bebom,da mi pomaze oko svega ( tako preporucuju)..... Ja cu njemu srediti sobu ali.mislim da ce mm spavati tamo a nas troje u nasoj sobiuser posted image ....nemam srca da ga odvajam a i ne zelim iskreno...vidjet cemo, mzda ce sam.htjeti ako beba bude placljiva al ne znam ni to koliko je pametno bojim se udaljit ce se od mene a to ne bi mogla podnijeti,srce bi mi puklo....
A sto se tice oticanja, mene neku vecer mm pita kako to da nisam otekla sada ko u prvoj trudnoci
.ja dam u prvoj bila ko balon..taman bilo preko ljeta i samo sam neke japanke mogla..isto sam bila u pkudu 18 kg...a sdaa nisam otekla al sam u plusu sa kg hehwhehhe....al briga me..otici ce kile...
Eto raspisah se puno hihi..idem sta pojest gladna sam uh

Neki autor...

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 789
25.12.2014 10:06:48   
Andy_Bec23
Ja sam se jako bojala kila drage moje al vjerujte nemorate ... Porodila sam se prije 9 dana a na porod otisla sa 15,5 kila viska i sada vec imam 10,6 kg nmanje ostale mi 4,9kg a tek je 9 dan tako da uzivajte u pupama ja bi opet bila trudna ;)

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 790
25.12.2014 10:07:25   
bejbibi
ANDYYYYY uzivas li draga za praznike :)))))) dobili ste najljepsi poklon user posted image pusa za vas dvoje..uzivajte,mazite se,ljubite se,cuvajte se user posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 791
25.12.2014 10:09:54   
bejbibi
Pa da,kile odu odmah skoro na porodu..pogotovo.ko.otice puno to je samo voda..i pri.porodu odmah izgubis 10 kila ( plus beba) tako da nis ne brinite...jos ako budete dojile same ce spasti a vi cete jesti.normalno hjehhe....to je lijepa priroda koja je sve sredila user posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 792
25.12.2014 10:57:32   
mala curica
Jutro i od mene.
Vrijeme nekako tmurno i po malo kisovito user posted image
Bas sam nekako teska.Maloprije doruckovala i kontam praviti pitu od piletine.Neato mi se bas jede.
Mm je na godisnjem,znaci kuci je i vise sam s njim.Mazimo se,gnjavimo,dosadjujemo dok se ne posvadjamo ,uglavnom ja se stalno nesto ljutim.user posted image

Bejbibi drago mi je da ti je bilje ,ali u svakom slucaju pitaj dok za to,cisto da budes mirna.

Andy mogu misliti kako uzivatr ti i D,ponosna mamica.
Ahhh kile,neznam sta da kazem.Ja sam usla u 4-ti mjesec(hvala dragom Bogu)
a vec sam sigurno 4kg se udebljala.Mm stalno govori kako je od mene napravio zenu,sad sam popunjena sa svih strana,a bila sam mrsavica sto je njemu smetalo.user posted image

Sretan Bozis svim zenicama koje slave.user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 793
25.12.2014 12:47:39   
Mir@H
Amanni,nosim jos jednu djevojcu,mm vec priva o trecem a ja o tome da cu da podvezem jajnike :D salum se naravno,al nisam bas u stanju ni da mislim Na trece. Andy uzivajte u svome blagu,bas ste dobili najljepsi poklon za Bozic,dobro da mu je puoak brzo otpao,ja iako sam Po zanimanju medicinska sestra nesto sam se plasila cackati oko pupka moje S i kupati je,a kasno joj otpao tek 18.dan...
Sto se kg tice sad sam u plusu oko 13kg,a prosli puta je bilo oko 25,spalo sve za dvadesetak Dana,valjda ce i sad

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 794
25.12.2014 13:04:25   
marseljeza
Sretan praznik svima koji slave, nek bude najljepsi do sada :)
Imam malo pitanje :)
Da li vam se iscjedak pojacao u zadnjem tromjesecju? Ja sam 31 nedelja i sinoc mi je bio ves mokar. Pretpostavljam da nije plodna voda, tacnije nadam se, sve mi ovo nekako izgleda ko da je iscjedak. Bila sam prije par dana kod doktora, jer me panika uhvatila od bola u donjem stomaku da bi konstatovao da mi se bebica pokusava okrenuti pa mi pritisak vrsi i boli me. Malo je napredniji pa to izgleda teze ide :D Dao mi je i macmiror vaginalete pa cu danas poceti stavljati, nadam se da je to to i da ce proci uskoro. Imate li vi ikakva iskustva?

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 795
25.12.2014 13:57:59   
Andy_Bec23
Mirah pokazo mi doktor kako da radim da sa onim stapicem za usi malo tapkam pa stavim puder al njemu jos lalo krv izlazi doktor ksze to je ok nista strasno al vidim jos koji dan i zarast ce ...

Uzivate drage moje u puparama i ja bi opet bila trudna ;)

(odgovor članu marseljeza)
Neposredna veza do poruke: 796
25.12.2014 14:03:10   
bejbibi
Hello....aj drage zene kako sam se umorila.... Hodala jedno dva sata i to obula petu ( idiot) i hlace su me male stezale,al meni doslo da se spicnem pa makaruser posted image ...uh tabani mi gore od pete:( a stomak me bolio donji dio i krsta...molila sam Boga samo da stugnem kuci sto prije da skinem sve i istusiram se i da legnem malo.... Sad popila mg i legla na lijevi bok.....mene bas boke krsta,toliko da se nekad ukocim sva ne mogu ustati ni hodatiuser posted image user posted image ...to mi je od prvog poroda,ledja su mi stradala od nosenja,saginjanja i svega...sad je jos gore...bas kontam kako cu se porodit ako me prikljeste krsta od napinjanja ( ako budem prirodno) user posted image ....

MARSELJEZA draga ja imam iscjedak svaki dan..nekad bas budu mokre gace ko da sam se upisala user posted image da ti je plodna voda otisla ne daj Boze mislim da bi bas,bas bila mokra,mislim curilo bi iztebeuser posted image ....valhda je tako,nemam ja bas isjustva stim jer su mi pukli videnjak u bolnici... Osjecas li bebicu??? Ma mozda ti je samo iscjedak,koristi te vaginalete...avidis meni doktor nikad nije propuso tevaginaleteuser posted image ....putat cu ga sad kad se narucin.....

MALAC.... Uzivaj sa tm,i kad se svadjate bitno da ste zajednouser posted image tako ja mm govorim....reko dobro je dok se svadjamo pa smo zajedno opet hehe..najljepse je pomirenje nakon svadje user posted image user posted image ....

Ja danas pravim samo zelenu salatu,tanko narezane pecene pikece filete,grah i kukuruz iz konzerve,sve to s mixam,posolim i kiselim i njamiiiiiii.... Od sinoc mi se jede to

Sta vi kuhate???

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 797
25.12.2014 14:30:55   
marseljeza
Bejbibi već jednom mi je bilo ovako, nekad u 5 mjesecu, dao mi je vaginalete i bila sam mirna. Mislim, imam i ja taj iscjedak čini mi se od začeća, srodila sam se s njim :D Ja znam da mi slatkiši naruše ravnotežu "dole" a jučer sam pojela četiri bananice i znala sam ja da ću navući belaj, a za mene je to previše user posted image Beba se isteže, proteže, pa me isto u ritmu sata kucka dole :D user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 798
25.12.2014 15:28:27   
Amanni
Marsizelja ja isto imam taj iscijesak uvjek moram imati dnevnu ulozak nista mi dr nije dala za to, a neboj se nije to plodna voda kad pukne vodenjak budes sva mokra Kao da se upiskis i nemos zaustavit sama dok neiscuri sama . Ja sam upravo pravila slane i slatke kiflice kako smo kuci sve troje samo izmisljamo sta bi jeli. A za veceru cu da pecem meso i kropir to mise jede .

Neposredna veza do poruke: 799
25.12.2014 15:49:04   
Mir@H
Marsljeza i ja imam grozan iscjedak,nekakav tamnozuti,ponekad smedjkast. Koristila sam vaginalete i pjenu,dr mi propisala,bilo stalo i sad opet pocelo. Kakve je boje kod tebe,stavi kakvu gazu pa prati,plodna voda vuce malo na rozu boju.
Ja imam goste,pravim tonu hrane:janjetinu i krompir,pil. batkove,pohovane bukovace,skampe i skkoljke,za svacijji ukus po nesto :)
kolac s jabukama mi je ok(pravila sinoc),mallo kisi pa se mm ne svidja al meni dobar :D vidjet cemo ocel gosti jesti user posted image

Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *