RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (21.12.2014 11:43:07)

Evo da se i ja javim malo, drage moje zenice kako ste mi ? Loptice da bebac bude zdrav i ziv puno godina . Rose sretan rodjendan i sve najbolje . Ja sam juce konacno otisla i kupila sve za babicu ostala je jos nosiljka da kupim i pelene samponi. A juce sam se umorila bas hodajucu Po trgovinama. Sad samo sve da operem i ispeglam. Za rucak sam mislila supu pilece filete i pofrit. Kodnas ruzno vrijeme vec par dana kisa pada za poludit .

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (21.12.2014 11:51:56)

Cestitke loptice,mnogo zdravlja i srece tebi i bebi. Bas lijepo cuti da nekog nisu sili,uh meni je pomisao na to gora od porodjaja,prosli puta me bolilo dva mjeseca cini mi se... Kod nas sunce danas ja se bacila na pranje svega redom,ima da mi crkne masina :)

almondray -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (21.12.2014 12:19:37)

IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: rose 87

samo da vas pozdravim,meni danas rodjendan da vas pocas_tim [sm=torta.gif]
loptice nadam se da je [sm=duda.gif] vec tu,milenium ce se nama javiti nekada u kasne sate sigurno [sm=smiley36.gif]

Večer ženice[sm=smiley1.gif] Nisam se mogla prije javiti(pravila oblatne,pa išla u kupovinu kupovala malenom opremu jer kreće ubrzo u školu,prvašić moj[sm=smiley1.gif] kontam ,kad cu kad rodim...

Loptica nam je rodila danas oko 15 sati,dječaka od 3450 g i 55 dug.Nije šivana i sve je ok[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Eto morena,znači treće meni i tebi moguće i bez šivanja
(da nema tog šivanja rodila bi ih deset_ero, jer ja po 20 dana ne mogu da sjedim i normalno hodam),zadnji put sam pitala svog dr za to,a on ono kao ''''ma moć ćeš ti to,neće beba velika bit. rekoh možda,al zadnji put beba mi 2800 a ja šivana od do. [sm=smiley13.gif] Al drago mi je kad čujem da ima i žena koje ne sivaju,i hvala Bogu da je tako,nek nismo sve jadne[sm=smiley1.gif]

almond,javi nam se ponekad,kako bebica napreduje,spava li po noći,budi li vas? doji li i koliko često?

[sm=smiley36.gif] sa trećim je moguće sve, ja se porodi na krevetu, ne stigoh do stola[sm=smiley36.gif]
A nisam šivana ni sa drugim ni sa trećim.Svi u 100gr razlike, 3kg.
Bebica je super hB, dobio prvi mjesec 1,600kg.Dojio je bas često.Sad zna napravit pauzu od 4h naveče kad zaspi.Spava po cijelu noć, samo se budi da doji.
Ne ureko mi se[sm=smiley36.gif] ko bi stigao troje pofatat.Nemamo ni grčeve hvala Bogu .
Neko veče idem zaovi,200m udaljenoj, prvo odnesem srednjeg pa se vratim po[sm=duda.gif] (bili sami nas troje) i zezam se reko sve radim na rate.

Tebi se približio termin , jel tako?

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (21.12.2014 17:33:14)

Gdje ste nestale zene????
Mi danas bili vani,setali malo,kafica,kupili neke stvarcice itd....bas fino vrijemebilo, nevjerovatno za decembar..mada nije to zdravo i sve se poremetilo al et, fino kad ustanes a ono sunce sija [sm=smiley1.gif]....
AMANNI jesi ti ono kupovala stvarcice za bebu??... Joj kako je mene umorilo to pranje i peglanje[sm=zmeden.gif] hvala bogu gotovo je..sad samo da spremim torbicu za bolnicu, a tek sam u usla u 7.mj [sm=jezicek.gif]..neka,ja volim da mi je sve spremno :)... I jos da ocistim kucu..to sam mislila sutra pocet laganini?!

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (21.12.2014 17:53:23)

Bejbi jesam kupovala ribu za bebicu ja sam od malog sve podjelila pa sam juce kupila sve a i dosta stvari nebi pasalo jer je u plavoj boji bilo a sad mije djevojcica e kolica su nam crna i krevetac bijeli tako da to mozemo iskoristit a malom smo sad kupili krevet . Juce sam kupila i novu zsvjesu u djeciju sobu. Danas oprala prozor i muz nakacio. A robicu trebam oprati i ispeglati. Bejbibi zavidim vam na lijepom vremenu kod mene vec par dana kisa pada

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (21.12.2014 18:12:54)

I kod mene je ovaj put curica[sm=smiley1.gif] al ja dam sacuvala sve stvari od M tako da sam samo jedan kompletic kupila za iznijet a i mama mi je svasta nesto uzela..a od M ova robica za novorodjence je u neutralnim bojama pa ce posluziti..nisam htjela bas nista da kupujem,da se iskoristi ovo... Kolica su nam zelena,krevetac bijeli a posteljina zelena tako da sve se da iskoristit...bice vremena za shoping aBd kad krene sa pravom odjecom, eh onda cu morat sve kupovat hihi...auu al za curice ima fantasticnih stvari [sm=smiley36.gif].....ja cu isto za M spremit sobu mada ne vjrujem da ce tu spavat jer necu da ga odvajam kad cura dodje da se ne osjeca zapostevljim,al neka ima....spavat ce mm [sm=jezicek.gif]....
Uh,ja bas imam puno.podlq oko kuce a mm nagovaram vec mjesec dana da pravimo razmjestaj a on sve govori bice[sm=jezicek.gif] a mene to nerviraaaaaa..on bas ono laganini uh...morat cu ja krenut a on ce zavrsiti jer ja ne smijem nista tesko,nit ce prisiljen[sm=jezicek.gif][sm=hudicek1.gif]
AMANNI jel ono tebi termin u januaru???.... Ja sam tek sredinom marta al sve sam spremila sto se odjece tice i torbu za bolnicu samo da poslozim[sm=smiley36.gif]...i onda ocistiti kucu i rahat....a bas mi se radi,ja bi sve sama razmjestala al ne smijem,bojim se zeznut cu sta ne daj Boze[sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (21.12.2014 18:22:56)

MORENA draga sve hocu da te pitam kako M, jel oozdravila???? Sta su nalaxi.pokazali???? Moj M jos uvijek se muci sa nosom i pomalo jos kasljuca s vremena na vrijeme al eto pravim mu onaj napitak,valjda ce pomoci..nisam ga vodila doktoru,on se bas plasi doktora:(.... Vifjet cemo dokad cemo ovako

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (21.12.2014 20:32:44)

Loptice cestitke[sm=bravo.gif] joj koliko smo bebica docekali ovaj mjesec[sm=smiley27.gif]
milenium sad navijamo za tebe, da se brzo i lako porodis i da ovaj put prodjes bez rezanja.. a kad se rodi ziva i zdrava beba sve se zaboravi..
bejbibi hvala sto pitas za M.nalazi pokazali virozu, ozdravila je Bogu hvala, osip joj je prosao..
ja sam u kolacima, danas jos 2 vrste napravila, sad sam okupala djecu i lezim na boku,bas sam se umorila..

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (21.12.2014 22:10:35)

Bejbibi meni je termin 1. februar ali kazu da djevojcice znaju i prije kao sto kates bolje sve da bude ranije spreno. A i moj mali spava jos sa nama u sobi i zao mi ga odvojiti da spava sam ali bojim se da ga beba nebudi nocu , pa neznamo dalice htjeti sam. To je super sto imas sve za bebicu ja sam tad nerazmisljajuci kupila sve u plavoj boji tako da sam juce i dvije posteljine uzela imaju od malog ali su plave.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (21.12.2014 22:46:16)

Aaa AMANNI prije mene si mjesec :) ma meni samo da je uci u deveti pa kad god da se porodim...a ja bas volim te stvarcice za bebe a ia za kucu,pa bi stalno nesto kupovala hihi al et bezveze da trosim kad imam sve...bice vremena za shoping aBd:)) a ja necu odvajat M od nas jedino ako on bude htio sam da se prebaci u drugu sobu jer mozda nece moci spavati od bebe..pa moze sa mm spavat u toj sobici sto cemo mu sredit [sm=smiley36.gif].... Svakako mi navecer nema mm sta pomagati,i ne bi ga budila kad radi..bolje sama... Ma ja tako planiram al vidjet cemo kako ce,realnost biti...samo da bude zivo i zdravo pa sve se da sreediti.....uglavnom,jedva cekam nekako da dodje bebica:) a i da se rijesim vise ovog straha od prrijevremenog poroda i ovih bolova i pritiska u stomaku.....

Sad sam sva u planiranju razmjestaja po kuci[sm=smiley36.gif] ima da osijedim dok to ne ostvarim hahah[sm=jezicek.gif]

enno -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (21.12.2014 23:16:18)

Hvala Bogu ja sam rodila zdravog djecaka u 12.12.2014...moj bebac je krupan preko 4 kg. Ali sve je bilo dobro jer sam ja imala prirodan porod i bez dripa. Ma plan poroda je zakon [sm=smiley36.gif] evo jos se oporavljam jer me ledja boli i jos me boli ona rana epizijotomije. Sad imamo novog clana u porodici, mnogo sam sretna ...svaki put kad se probudim, ja se smijem..tako mi je lijepo hvala Bogu. Sin i kcerka su sretni sto su dobili brata pa stalno sin prikazuje slike na njegovom profilu fb. [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (21.12.2014 23:53:00)

Enno cestitke od srca,da vam je ziv i zdrav :)... [sm=bravo.gif] za lagani porod...daj Boze da nam svima.bude tako....al je decembarskih bebicaaaaa mashalla [sm=smiley36.gif]

Rana ce brzo zarast ;)

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 6:57:08)

Jutro!!!
Sta ima?! Jeste se naspavale?? Ja sam se prije sest probudila,neka bol zestoka u stomaku me uhvatila pa sam ustala.kad ono grcevi..al jedva sam se ja okrenula iz jedne strane na drugu,bas gadno....sad me malo bole ko jajnici ( valjda) [sm=zmeden.gif]i to lijeva strana,znaci u predjelu jajnika...bice bolje nadam se!!!?
Mozda uspijem i zaspati ponovo dok M ne ustane...

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 10:23:41)

Jutro.
Vrijeme oblacno pa sam i ja [sm=smiley36.gif]
Veceras sam se samo jednom budila oko 3,naravno wc-e [sm=smiley36.gif]
Aaaaa ludih snova i likova u snovima.Svaku noc sanjam neke gluposti i neke ljude kao aktere radnje,koje nidam godinama ni cula ni vidjela.Svasta!

Ja se polahko spremam za Bosnu,ali imam tremu,dug je put.Bit cu mirna tek kada nazovem doktora i pitam da
ali mi preporucuje putovati na dug put.[sm=zmeden.gif]
Nekako nesmijem na svoju ruku se usuditi krenuti bez dok dozvole.

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 11:18:31)

drage moje hvala vam puno na cestitkama [sm=smiley31.gif]
milenium draga muzic je uzeo slobodan dan pa me vodio u soping,poslije na rucak,kupila jos neke stvarcice za bebu sto su mi trebale i tako,uglavnom uzivala sam [sm=smiley1.gif]
enno cestitam na [sm=duda.gif],sve najbolje vam zelim
moj trudnicki mozak je bas poceo da zaboravlja sve sam procitala ali nista zapamtila nisam,nadam se da nisam sta bitno propustila,ja sam ovih dana u poslu,oprala sam skoro svu odjecicu za [sm=duda.gif],ispeglala i poslozila,jucer pravila kiflice i zaledila,danas mislila koju pitu,iza nove planiram kucu srediti aBd,nadam se da cu moci jer sve vise me boli ova stidna kost i ledja,nekada hodati nemogu [sm=smiley13.gif]

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 11:39:18)

Pozz zenice , kako ste ? Mala curice neznam koji si mjesec trudnoce ja sam prije dva mjeseca tojeste u 6 Mj. trudnoce sama sa malim autom vratila se iz Bosne muz se vratio ranije zbog posla avionom a meni se ostajalo jos kod mame. Super sam podnijela voznju. Naravno da sam se i ja prije puta konultovala sa dr jer ja do Bosne imam 1.550 km bas dug put. A i ti slusaj dr i ako ti da dozvolu da smijes putovati zelim ti ugodan put i lijep odmor u Bosni. Imam jedno pitanje za sve vas koji se kolaci mogu zamrznuti ? Nisam to prije radila a sad bi napravila da imam kad se porodim. Prvi put nisam muz je kupovao torte ali kako namas svaki dan goste dosta mi se kvarilo te sam bacala ljetni period bio jos nista nije moglo dugo stojati

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 12:24:35)

Uhhh tebi svaka cast na hrabtosti i da se sama uputis na put s malim uatom [sm=bravo.gif]
Pred kraj treceg sam mjeseca
Da,u pravu si,obavezno cu pitati doktora inace necu moci biti mirna.
Sto se tice slatkih kolacica,slane hrane i zamrzavanja,polahko vas pratim i skupljam ideje
da mogu i ja kada ako Bog da dodje vrijeme,pripremati.

unchy -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 14:07:32)

Drage moje zene da vas pozz. Mi smo super hvala dragom Bogu, malo boli rez al da se izdrzati. Mljeko mi tek sad nadolazi ali trudimo se i nadam se da cemo uspjeti. Ona bi samo jela mansala, vuce ko prava. Divno je biti mama!

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 14:13:11)

Unchy bravo za vas dvije [sm=bravo.gif]
Djevojcica prava,zna i da vuce,slusa mamicu [sm=smiley27.gif]
Rez jos boli ,ali srce i dusa osjecaju samo radost i ljepotu.Procice rana,polahko i cuvaj se,nemoj sada da se nahladis.
Ljubi,mazi,mirisi najljepsi miris na svijetu.
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 15:15:55)

UNCHY bravo za vas:)) bas mi je drago da ste dobro i da je sve proslo u najboljem redu...rez ce proci,ne brini...osjecaj materinstva ce sve to prevazic,svaki bol.. Tako da uzivaj sa bebicom....

MALA C ja sam nakon treceg mj. ( prije nisam smjela zbog krvarenja) iz bih za,slo putovala i za sarajevo..ali naravno konsultovala sam se sa dr...ako je bilo ok dosad sto se trudnoce tice onda ne bi trebala imati problema..ali obavezno pitaj svog dr.

Zene, ja sam evo tek sad sjela :( ocistila potkrovlje ( pranje prozora,podove,usisavala,paucina..sve to) nije dugo trajalo al sam bas crkla:( mozda i taj strah da mi sta ne bude.... Nakon toga rucak i evo tak sad legla malo...cekam mm da dodje da jedemo..vala danas necu nista vise da radim,samo cu da lezim...krsta mi otpadose[sm=zmeden.gif] svezala sam sal malo ispod pupka i lakse mi nekako..i osjecam bebicu malo vise,pa me to tjesi[sm=smiley1.gif] al svejedno,ne smijem se umarati.....

Sta ima kod vas??? Kod nas toplo i suncano[sm=bravo.gif] mada nismo nigdje isli....

MORENA,MILENIUM,SCARLET,ROSE,AMANNI,..MIRAH,NO IDEA,..HMMM nisam valjda,neku zaboravila[sm=zmeden.gif] halalite hihi...ne pamtim bas najbolje u trudnoci[sm=jezicek.gif]

Koja nam je,next???

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 16:07:00)

Izgleda nas dvije smo dezurne na ovoj temi [sm=smiley36.gif]
Hvala Bogu,ova trudnoca mi je super,sve u redu,nisam imala bas ni jedne komplikacije(opet kazem hvala dragim Bogu)
Samo da ovako ostane do kraja trudnoce.
S obzirom da sam vec kraj prvog tromjesecja,"one" krizne sedmice koje postoje na pocetku su prosle.
Aaaa nikako da slikam pupu da vidite,da se malo i ja foliram s trbom [sm=jezicek.gif]

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 16:51:16)

Enno cestitam na bebici[sm=bravo.gif] unchy drago mi je da si dobro, uzivaj sad u tom andjelku malom, zelim ti brz oporavak[sm=bravo.gif]
mala curice ako je trudnoca bez komplikacija vjerojatno ce ti rec da mozes putovati,al obavezno pitaj..
bejbibi ti se forsiras kao i ja s radom pa te onda boli, uspori,polako..bolje svaki dan pomalo raduckat nego odjednom[sm=smiley1.gif]
ja sam napravil jos dvoje kolace, puna mi ostava kolaca a kuca mirise na cimet mm[sm=smiley1.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 16:56:04)

Lijep pozdrav drage moje,sve bas se manje javlja tu...Ja jutros Isla raditi bris,poslije cuvala koni malenu,pa se onda uspavale moja princes i ja...sad ustale mm bas probudio. Sutra idemo u bolnicu prvi ctg i da mi otvore prijemni karton. Bejbini nemoj bona toliko raditi,nahvatat ce se svejedno paucina opet hehhe,uzivaj malo,razmazi se,imat ces kad da trcis za oboje, Mala Curice ja sam u 12. sedmici putovala za BiH,prije toga sam krvarila ibprimala injekcije i svasta nesta,uglavnom doktor mi je rekao da je Na uzv sve ok da mogu putovati pod uslovom da u Bosni ne hodam previse i da dobro odlezim poslije puta. Svakako draga pitaj svog dr,a ako krenes nastoj ne biti previse aktivna u BiH

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 17:28:18)

Maloprije pravila slane kiflice,sada se najela jedva disem.Mmmmkako su prhke i mekane njammm
Nasla na netu recepr i po komentatima zena vidim da je super,pa sam odlucila da i ja probam.Ni malo se nisam pokajala.Od sada uvijek ih pravim po tom receptu.[sm=bravo.gif]

U pravu si da se treba cuvati previse aktivnosti i hodanja.Znas i sama kako je kada odes u Bosnu.Zelis sve da obidjes
DA HODAS BOSNOM [sm=smiley36.gif]
Jako dosta obaveza me ceka dole,mm i ja moramo neke papire izvaditi koji ce bam trebati.A dole izvaditi jedan papir procedura,saltaju te s mjesta na mjesto.
Ali,sve u svemu,polahko cu ja to.Nevi mogla previse i da zelim,dok sam kiflice napravila ledja su me pocela boljeti.

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (22.12.2014 19:08:07)

Ma bas tako,meni da je da vidim svaki dio Bosne,al nikad nemam vremena obici sve drage ljude. A i sama vazda imam goste pa samo kuhaj,spremaj,peri. Tad sam rekla svima moram lezati,ne dolazite doci cu ja vama ako ste me pozelili :) Ja pisem sa moba pa tona gresaka,ispravlja Na sve jezike samo naseg Nema :) ne zamjerite...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>