Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 7:26:34
loptica7
Jutro trudnice!
Tiru Tiru i Analet čestitam na bebicama.
Milenium, da ja još radim, do poroda. Obiteljska firma, djeca u vrtiću do Nove godine, pa reko što ću sama kući. Pripreme za Božić privode se kraju, za bebu i bolnicu sve spremno, samo još krevetić sastaviti, ali to će mm za pola sata kad odredimo.
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 8:49:34
marinčii
JUTRO TRUDNICE Masala lijepih vijesti,TIRU TIRU I ANELAT cestitam drage moje na bebicama ,da su vam uvijek zive i zdrave zajedno s vama. VANCHII nisi pobrkala TIRU TIRU je imala termin tjedan iza mene a Anelat danas. Drago mi je da je tlak uredu,nadam se da ce i kod tebe krenuti i da neces morati na indukciju. MILENIUM kako si ti?imas li jos laznjake?
Ja imam kontrolu ujutro i nadam se da me nece opet zavlaciti da cu ostati i napokon imati bebicu u narucju,bas sam nestrpljiva i uzbudjena,samo da sve prodje dobro.
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 9:46:09
morenaa
Tiruriru i AnelaT cestitke Marinci sretno sutra moj djecak ima virozu,povraca pasam bas iscrpljena,cijelu noc sam bila budna.. pokrete bebice sad osjetim kao pravo lupkanje, bas uzivam u tim trenucima
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 10:35:19
bejbibi
Jutro zenice,kako ste mi:) prvo da cestital TIRUTIRU I ANELAT da su vam ziva i zdrava djeca.puno srece:)
Mi smo danas usli u 26 sedmicu ....ok se osjecam hB,bebica bas lupka i vec se primjeti na stomaku kad se vrti i lupka,super osjecaj ....ja jos uvijek spavam na lefjima,nekako mi najbolje odgovara.povremeno na stranama..ali zato krsta i ledja me ubise:( i to najvise osjetim kad sam malo duze na nogama..izgleda necu moci maknuti pri kraju kako sam krenula
MARINCI sretno na kontrolli draga,bez panike...eto tebi tvoje bebice, stizee MORENA bas mi je zao zbog curice :( uh znam kako je kad su bolesna :( jos citavu noc biti budan.... Ako nastavi povracati vodi je doktoru draga... MILENIUM draga hvala sto pitas za mene i moje zavjese ali nisam ih jos oprala ne znam sta cekam,ali kako ne amijem sama da radim i cistim onda cekam mm da nagovorim da mi skine i opere prozore a i mrsko mi nesto..iskreno nesto me puklo da skroz napravim neki razmjestaj, da malo okrecimo itd.pa kad krenem da sve odjednom mozda poslije nove ali pred porod :).. Vidjecemo, kako uspijem nagovoriiti muzica
Ostale, kako ste mi... Nesto novo????
Poxdrav za sveee
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 11:32:45
rose 87
dan i od nas evo da i ovdje cestitam anelat i tiru tiru,sve najbolje djecici i mamama brz oporavak marincii draga sretno sutra,nadam se da ces nam se javiti sa lijepim vijestima,jeli sve spremno za bebicu,hvata li te trema morenaa zao mi je zbog djecaka ,moj jos uvijek suho kaslje neznam sta da mu radim ja sam danas bas nesto bezveze,ustala sam nikakva,mm mora da radi,jer mjenja kolegicu na godisnjem tako da sam u kuci citav dan ,bebica se javlja pomalo,bas mi je mirnica neka...nadam se da ostale vise uzivaju u vikendu,ja cu da spavam danas
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 11:38:21
bejbibi
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Jutro zenice,kako ste mi:) prvo da cestital TIRUTIRU I ANELAT da su vam ziva i zdrava djeca.puno srece:)
Mi smo danas usli u 26 sedmicu ....ok se osjecam hB,bebica bas lupka i vec se primjeti na stomaku kad se vrti i lupka,super osjecaj ....ja jos uvijek spavam na lefjima,nekako mi najbolje odgovara.povremeno na stranama..ali zato krsta i ledja me ubise:( i to najvise osjetim kad sam malo duze na nogama..izgleda necu moci maknuti pri kraju kako sam krenula
MARINCI sretno na kontrolli draga,bez panike...eto tebi tvoje bebice, stizee MORENA bas mi je zao zbog djecaka:( uh znam kako je kad su bolesna :( jos citavu noc biti budan.... Ako nastavi povracati vodi ga doktoru draga... MILENIUM draga hvala sto pitas za mene i moje zavjese ali nisam ih jos oprala ne znam sta cekam,ali kako ne amijem sama da radim i cistim onda cekam mm da nagovorim da mi skine i opere prozore a i mrsko mi nesto..iskreno nesto me puklo da skroz napravim neki razmjestaj, da malo okrecimo itd.pa kad krenem da sve odjednom mozda poslije nove ali pred porod :).. Vidjecemo, kako uspijem nagovoriiti muzica
Ostale, kako ste mi... Nesto novo????
Poxdrav za sveee
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 13:33:55
Andy_Bec23
Tiru tiru i Anelat drage moje cestitam da su vam bebice zive i zdrave ... Zelim vam brz oporavak ...
Marinci sutra ostajes u bolnici a i ako dragi Bog dade eto tebi sutra bwbice juhuuz;)
Vanchi super za tlak ... To se ti uznemiris pred pregled pa zato ;)
Rose87 draga i moj nije puno aktivan bebac bio .. Znalo je proc 2/3 dana da se javi samo tu i tamo ... Svaka beba je drugacija ;)
Mi smo u 11 ustali uh al sam se naspavala... Budila se na wc i imala sam menstrualne bolove mislim da je to sad kod mene pocelo... Vidim tiru tiru imala termin 15.12 a vec rodila eto moze svaki dan da krene ;) joj jedva cekam ;)
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 13:44:53
rose 87
Andy draga ma ne brine on mene,javi mi se s vremena na vrijeme i meni dosta,joj kako mene zgaravica muci od jucer fuj,naravno da moze svakog casa krenuti nikada neznas,tiru tiru rece da je super prosla,otvarala se a nije ni znala,nadam se da ce i kod vas terminusa biti tako,mozda je do ovog mjeseca,mi Strijelci smo brzi i avanturisticki nastrojeni,ne odugovlacimo mi puno hahaha bejbibi ti se nesto ponovi ,vjeruj da je i mene uhvatio taj nesting sindrom i ja bih rado malo okrecila,posebno spavacu sobu ali mislim da bi me mm odmah doktoru poslao ,sve bih nesto radila i prozore i zavjese ali moram da se strpim do iza nove godine,nema mi smisla sad nesto cackati veliko pa za mjesec opet
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 13:51:45
mala curica
Masala jedna po jedna uzima svoje bebicr u ruke.Mjesec Decembar je bas mjesec dosta nasih terminusa. Marinci,sretno sutra na kontroli i mozda je bas taj dan tvoj dan. Andy,masala i ti sve sitnije brojis
Od srca cestitam novopecenim mamicama Ja sam vam da as tako lijena.Ustala u osan jela i evo i sada se izlezavam.Ma nista dihvatila po kuci nisam.Mm sam u drugoj sobi. Sinoc me he basssss iznervirao da sam u sutama zaspala.Uzeo da me gnjavi i sto vise govorim nemoj on iz inata nastavlja.Meni preslo u privikaciju i klizanje po zivcima.Naljutim se i odem u sobu.Nisam jos ni jedne s njim progovorila Ufffffff mogla sam ga ..............
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 16:32:36
Vanja88
Mala curice i mene moj zna tako da izbaci iz takta,ne volim gnjavazu nikako Marinci ako tebe ostave sutra u bolnici kako ces nam se javiti? jel postoji mogucnost da te ostave na lezanju?? Mi jos 4 dana do termina..... I ja sam govorila ma moze to svaki cas,sad ce to a vidi dokle smo dogurali haha Ja sam sinoc primjetila da su mi malo noge otekle, oko zglobova... jel to normalno sad pred kraj? nisam nesto puno bila otekla cijelu trudnocu
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 16:53:33
bejbibi
Evo mene opet :) cistili malo avliju,bilo jos nekih drva sto nismo sklonili,pa trampolin,pa klupu...joj kako se m udario ..sreca nista strasno..dok je klupu stabio u garazu,kako je vuko jer je strasno teska, prignjecio ruku uza zid:(..... Al nista nije bilo,malo ogrebo al kaze boli ga malo..valjda kosti....ma jedva ga nagovorila da i to sklonimo..mene nervira sto uvijek ceka pet do dvanejst a ja bi odmah sve .... Uh i mene zna ixbacit iz takta isto tako provokacijams a ja to mrziiiim bas me xna naljutit uh....
ROSE ja se ponovila jer sam pogrijedila za morenu hihi..umjesto da joj kazem za djecakaja mislila curica se razbolila..neznam otkud mi to...
VANCHI normalno ti je to ne brini...ja sam u prvoj trudnoci bila tako natekla sva..noge ko balon...cak sam 7 kg odmah izgubila na porodu od te vode...to se voda nakuplja kolko ja znam..uglavnom ne brini,nije strasno..masiraj malo..i cini mi se dobro je u vodi stavit...ak ne znam kakva Nadjem gdje pa ti javim
Da,preporucuje se tusiranje nogu prohladnom vodom i masiranje :)
< Poruku je uredio bejbibi -- 7.12.2014 16:58:53 >
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 17:26:01
marinčii
VANCHII pa.kako mi je zadnji put rekao da ako se ne bude okrenuo bebac da cu ostat,ja cu ubacit torbu u auto pa vidjet cemo.Sto se tice naticanja normalno je pred kraj nemoj se sekirati,mada ja nisam naticala ni u jednoj trudnoci valjda nisam sklona tome. MALA CURICE ma nemoj se duriti nemas nistanod toga nego sad lipo nabij mu krivicu pa nek on malo leta oko tebe i ugadja ti heheh. BEJBIBI ko se udario tm ili maleni?nadam se .da nije puno i da ce biti ok. ANDY draga znaci i tebe pomalo bolka ,to se maleni sprema jos malo i eto ga bas se primaklo...
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 18:26:18
Vanja88
Javi nam se marinci, bas ces da mi nedostajes ovdje, nadam se da cemo sve i jedna ubrzo preci na teme o bebicama:)) Bejb hvala na info, ja volim da se kiselim u vreloj vodi ali ne smijem vise haha...malo cu i u hladnu noge da stavim, davno sam burmu skinula nisam mogla da je nosim prstici natekli:))) ali nije pretjerano, noge vise primjetim... Proci ce ubrzo nadam se, jer jedino patike mogu da obujem nista drugo od obuce, cizme ni na jednu nogu Mene neka energija uhvatila od jutros, usisala, prebrisala prasinu, malo kupatilo sredila, sad hljeb zamjesila pa cu ga negdje u neko doba peci veceras nije mi hitno,sama sam do sutra ili utorka,zavisi kad mm dobije utorav za nazad! Kaze on nece malisha do srede na cetvrtak vidjeces:D
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 19:11:52
Mir@H
Dobro vece drage moje,pocele nam stizati decembarske bebice 😊 cestitke novopecenim mamama,da im bebe budu zive,zdrave i uvijek ih sreca prati. Kod nas bio lijep dan pa smo ga proveli vani,al je guzvaaa svi kupuju poklone za Bozic,sve okiceno prava praznicna atmosfera. Mi smo okitile jelkicu :)
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 19:42:26
marinčii
VANCHII draga abd druzit cemo se mi i na temama o bebicama,i vi ste meni sve postale tako drage koda vas znam godinama. Samo da nase bebice dodju zive i zdrave i ovo druzenje ima da se nastavi jos dugooo. ANDY imaju i MILENIUM I MORENAA moj broj pa cim uhvatim vremena javim im se pa ce one vama prenjeti... BEJBIBI dobro da nije nista ozbiljno.
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 7.12.2014 20:56:31
Mir@H
20. Januar mi je termin,a nismo nasle djeda mraza,ima sve postavljeno,jelkica,velike fotelje al djeda nigdje :) Ali zato smo morali stati pored svake jelke i pomaziti svakog psa koji nam dodje u susret...