Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 9:20:21
Andy_Bec23
Jutro drage moje bujrum na kolacice ... I unaprijed hvala na cestitkama...
Juce mi mut 2/3 puta masirao ruku i kupio infra crvenu lampu tako da sam mogla da spavam nocas ... Budila se samo 2 puta jednom u noci i jutros ;) Moj mali lufuje bas je aktivan danas me prvi put zabolilo.. Valda je ispruzio nogicu naglo ;) ja bas uzivam... Volim kad mi se vako javlja ...
Idem se sredit pa pravit kiflice i kolacice imamo goste kasnije ljubim vas
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 9:39:51
Andy_Bec23
Mala c naravno da sam te smirila kad nije nista neboj se ... Maternica se siri i izbacuje staru krv tj. Iscjedak koji je obojan u smedje radi hormona... Tako su meni rekli. Dokle god nije svjeza krv je u redu;)
Amrara cestitam ulazak u 35 sedmicu i hsj bilo vrijeme da se pripremas ;)
Ja sam sad na vagu kad ono smrsala;) hahaha 10,8 kila do sada a sutra ulazimo u 24 sedmicu tj 35 po zadnjoj m ... U srijedu kontrola nemogu docekat ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 10:37:14
rose 87
jutro i od mene,meni sinoc zgaravica nije dala spavati a evo i utros me muci bas je jaka,fuj malisa udara,sve je jaci masalla mala c. nadam se da se krvarenje nece ponoviti,ja sam u 1 trudnoci imala taj smedji iscjedak a sad u 2 je bilo i malo svjeze krvi,uzasno sam se prepala ali osim mirovanja nista nisam koristila i evo hB sve uredu bambi zao mi je ako trudnoca nije uspjela,raspitaj se za nalaze koje trebas uraditi andy mila sretan ti rodjendan,sve najbolje mamice da sretno docekas svog i sa njim jos mnogo mnogo rodjendana za ostale veliki poljubac
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 11:04:11
bejbibi
Jutro drage moje,kako ste..evo da se i ja prikljucim cestitkama za rodjendan :) ANDY sretan rodjendan draga,puno zdravlja,srece i ljubavi u zivotu zelim :) da docekas sretno tog malenog i da ih zajedno slavite jos puno punoooo :)
Evo ja se spremam, danas pitujem.idem malo kod sveki hihi mafa imam nekih svojih obaveza al et usput heh.....
Imate mahanje sve :)))
Ps. Mala c i Bambi nadam se da ste ok drage..javite sta je bilo
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 12:14:58
marinčii
BEJBIBI sretan put draga,uzivajte. ROSE uh mene kiselina muci od pocetka vise mi je bas dosadila,al tjesim se jos 30 dana i proci ce. LEME kako si ti?tebi se primice,jel te trema? Ne javlja nam se BEBELINA da nije i ona rodila
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 12:15:16
marinčii
BEJBIBI sretan put draga,uzivajte. ROSE uh mene kiselina muci od pocetka vise mi je bas dosadila,al tjesim se jos 30 dana i proci ce. LEME kako si ti?tebi se primice,jel te trema? Ne javlja nam se BEBELINA da nije i ona rodila
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 13:19:11
rose 87
marincii tebe bas nista nije zaobislo,hajde jos malo,ja evo tek sad doruckovala,jednu kiflu,vise mi muka dosla sad bih trebala i rucak da spremam bebelina ili se javljaj ili da navijamo za brzu i zdravu bebicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 13:24:13
marinčii
Ma bas valjda imam osjetljiv zeludac a kazu da on bas najvise pati u trudnoci ,al eto jos malo i proci ce. NEGO mene ovaj moj M tako izbaci iz takta,panto dijete nista nece da jede evo sam mu sve zivo zabranila i crtice i igrice ma sve dok ne pojede nesto neznam sta vise da radim,njemu su i palacinke bljak:-(
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 14:04:25
leme
Dobro sam draga, i juce smo bili na ctg i jos uvijek nema kontrakcija sto mi je drago,neka ga jos u stomacicu da jos raste :) treme ima al vise je to neko uzbudjenje i sreca sto cu aBd brzo vidjet svog sincica :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 16:47:00
vanchi88
cao cure, kod nas kisa i hladno vrijeme...fuj Andy, Generacijo sretan rodjendan,da ti se sve zelje ovog svijeta ispune :* danas je i mojoj kumi rodjendan a i mome dedi :) Bambi i malacurice, kakvo je stanje kod vas danas?? danas mm stize, ja pravila pasta sutu dala mi andi ideju od neki dan
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 18:35:46
vanchi88
35+2 :))
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 20:38:45
rose 87
vanchii super si draga masalla i vi vec presli 35-tu sedmicu,samo da sretno dodje mami u narucje marincii joj moj mali je imao jedno mjesec dana nekakvog nejela izludjivao me,mogu misliti tebi kako je,on i sad po meni ne jede dovoljno,moram ga tjerati da jede voce,sve mu je a sto moram to da jedem ali pojede solidno,samo sto mu vecera mora biti lino,i pojede obavezno koji slatkis u toku dana... leme neka bebe neka raste,a ja tebe ne pitah jesi dobila ti neku uputnicu,preporuku za CR ili je to samo dogovor sa tvojim gin. pa ces otici gore kad ti on kaze,joj ja sam bas radoznala ali nemoj zamjeriti ceka me isto u istom gradu pa bih voljela sve da znam hehe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 21:23:10
mala curica
Vece zeMske Andy,sretan rodjendan i sve najbolje ti zelim,slijedeci ako Bog da s malim prinzo u srevi i veselju da proslavis.
Vanchii,prelujep pupo i prelijepa si okruglica
Marincii,dobro sam. Danas me je vecinu dana stomak bolio(ne jaka bol) i dva puta sam vidjela kao malu suhu smedzu fleku,tj. mrlju. A vjerujem da je u pitanju sto mi je nasa Andy objadnila. Hvala dragom Bogu,svjeze krvi nema.Do srijede kada da mi je kontrola,mirovat cu.
Sve vas puno punoooo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 21:23:14
leme
Ja sam dobila uputnicu u poliklinici za bolnicu,ono standardno sto ti dadnu kad udjes u deveti mjesec,a sa svojim doktorom sam dogovorila oko CR da me on porodi i otic cu kad mi on kaze da dodjem aBd a to je u 39oj sedmici, a sa 38 punih imam kontrolu kod njega kad cemo se detaljno dogovoriti kad je to. To je sve u slucaju da beba ne krene prije vremena sama od sebe, a ako krene ne daj Boze onda idem u bolnicu odmah, pa ko me zapadne.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 21:50:54
rose 87
mala c. samo odmaraj,lezi a brzo ce srijeda pa ces opet vidjeti sa svojim gin. leme ma joj meni sad hiljadu pitanja po glavi se mota,za onu standardnu uputnicu znam da se dobije na pocetku 9-tog,a neznam dali se treba ici na komisiju prije CR,sta u slucaju da porod krene ranije a ne pitah dok. sad kad sam bila na kontroli,zaboravila ako vjerujes,za sljedeci put cu zapisati pitanja,sa listom cu mu doci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 22:53:15
leme
Pitala sam ja svog upravo to, sta ako ne daj Boze pukne vodenjak il krenu trudovi ranije. On kaze onda u tom slucaju idete u bolnicu i sekciju vam radi ko je na smjeni od doktora. A ne trebas ic ni na kakvu komisiju. Samo trebas uradit standarne nalaze prike CR (krvna slika,urin,ekg,internisticki pregled i razgovor s anesteziologom-ja sam sve odradila samo mi je hos anesteziolog ostao).
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 23:13:25
rose 87
hvala na informacijama,nadam se da cemo obje obavit CR sa svojim doktorima ali eto kako god samo da dobro prodje i zavrsi i da mi docekamo svoje bebe aBd sta li nam je sa bebelinom bas ne javlja se cijeli dan umorna sam strasno,idem leci i nadam se da me zgaravica nece muciti veceras
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 23:17:56
leme
Nema na cemu,draga.I ja se iskreno nadam da ce nas nasi doktori poroditi i da ce sve bit po planu i u najboljem redu aBd. Lijepo spavajte ti i mrvica u stomacicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2014 8:01:38
marinčii
Jutro drage moje trudnice:-) Nadam se da ste mi sve redom dobro. VANCHII masala pupe ;divan je ♡ ROSE ma vala ja vise o njegovu jelu ne mogu ni da pricam a da ne krenem plakati,on voca doslovno nije. okusio od 2 godine. dok sam mu mogla u kasicama podvalit,nece mlijeko jedino u cokolinu,ne voli sir,ne voli jogurt ,ne voli jaja ma grozan jensto se jela tice lakse mi je nabrojat sta jede nego sta ne jede,al eto tjesim se zdrav je pa nekako duram.. LEME znaci vec si bila na ctg- u ?ja jos nisam bila pretpostavljam da bi sad nekad trebala jer sam usla u 9 BEBELINA draga javi nam se,nadam se da vec drzis svog sineka u rukama MALA CURICE samo miruj ,bit ce to sve abd uredu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2014 14:31:19
morenaa
Mala curice kako si danas? Vanchi super ti je pupo danas je bas divan dan, mi smo rucali vanii i prosetali,sad odmaramo. Jucer sam kupila trudnicke hlace iako jos mogu nositi sve od prije trudnoce al valjat ce za poslije kad se pocnem debljati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2014 15:10:47
marinčii
MALA CURICE super , tako mi je drago da je sve ok.Samo odmaraj i uzivaj. MORENAA je vrijeme bas lijepo danas a ja nikakva ,povracala jutros maloprije jela i evo opet mi muka:-( Gdje si uzimala hlace, ja prve trudnicke obukla kad sam usla u 7 mjesec dotad sve svoje nosila sem farmerica. Jucer kupih sebi dvije spavacice alma ras al se ja nikako zamislit u njima al eto moram imat za bolnice.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.