Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 15:47:30
mala curica
Dancek i od mene,nekako pokisle i umorne Maloprije sam se sva ukocila vidjevsi smedji iscjedak iako skoro stalno lezim,kontrola mi tek 12.11 Vidjet cu hocu li ga imati do kraja dana i ujutro Molim Boga da nije ono najgore
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 17:54:40
vanchi88
jutro/dan cure ja ustala,pekla seebi palacinke za dorucak i sad pijem neki vocni caj, cisto za promjenu:) Bambi1 - Moras da mislis pozitivno. Kod mene na ultrazvuku nista se nije vidjelo do 6+3...nekim zenama i kasnije... Da li ti danas stize beta pa onda opet u ponedeljak da vadis drugu? U svakom slucaju,drzi se, javljaj nam...:) Andy - eto mene u Bec for your birthday:D Samo da tebi usi izvucem :P Ostale zenice, kakvo je stanjee kod vas,,,
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 17:57:55
vanchi88
mala curice, jel mozes ikako ranije na kontrolu? ili do bolnice.......koliko si ti trudna?
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 18:43:13
mala curica
Osma sedmica. To sam vidjela oko 15h,sada gledam nema nista smedje,samo kao zute boje malo iscjedka. Ako mi i sutra bude,necu da rizikujem,oticu s muzem u bolnicu.
Od nekog pritiska me stomak bolio i kao da je vatra u donjem dijelu trbuha(tako sam neku toplinu osjecala)
< Poruku je uredio mala curica -- 7.11.2014 18:46:17 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 19:46:19
marinčii
DV zene Sta je ovo samo neke tuzne i ruzne vijesti. MALA CURICE ja sam bas u 8 tjednu imala iscjedak koji je trajao dva dana,ne mora biti nista ali bolje otidji doktoru da si sigurna. BAMBI 1 draga zao mi je al ko sto zene rekose ne mora znaciti da je spontani jednostavno mozda sluznica maternice tako reagira na implantaciju ploda,uglavnom uradi te bhcg nalaz i ako se bude pravilbo duplao sve je to ok. ANDY draga pa tebe ta ruka bas pati .zao mi je nadam se da ce posle poroda biti bolje . Ostale imate mahanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 20:29:40
bambi1
Išla sam danas kod druge dr na pregled. Ni ona nije ništa više vidjela osim zadebljanja materice, al kaže da čekamo kontrola za 7 dana. Ono što najviše buni je sto sam i danas radila test na trudnoću i pozitivan je, a nalaz beta je 4
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 20:41:17
vanchi88
bambi nalaz bete je mali... testovi su osjetljivi i hoce da pokupi + cak i ako ga ima u malim kolicinama.. sve to meni vise smrdi na biohemijsku trudnocu, i ja sam jednu imala prosle godine ..ali opet gledaj sta ti dr kaze, mi ovdje samo mozemo nagadjati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 20:44:55
bambi1
IZVORNA PORUKA: vanchi88
bambi nalaz bete je mali... testovi su osjetljivi i hoce da pokupi + cak i ako ga ima u malim kolicinama.. sve to meni vise smrdi na biohemijsku trudnocu, i ja sam jednu imala prosle godine ..ali opet gledaj sta ti dr kaze, mi ovdje samo mozemo nagadjati
Vanchi88 Jel ti bilo slično,kakve si simptome imala? Mora li se na kiretaza ako je biohemijska?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 20:50:57
vanchi88
prvo zelim da ti kazem iako jeste biohemijska 70-75% trudnoca tako zavrse a da zena i ne zna uopste da je trudna. S obzirom da radis na trudnoci normalno je da ces test uraditi dan,dva ranije i prije ocekivane vjestice i dakle tako se to sazna. Veoma je to cesto nego sto mislimo! Ja sam imala smedje, nekad bolio stomak kao kad cu dobiti,nekad ne... beta mi je bila 15. Gdje ja zivim ultrazvuk se ne radi tako rano, ja nisam isla na pregled sve je ustanovljeno preko bete,koja je umjesto da se dupla,padala... Kroz par dana ja sam dobila malo obilniju menstruaciju. Nisam radila kiretazu, nije bilo potrebe jer je trudnoca bila mala 4-5 nedelja otprilike.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 21:08:12
bambi1
Meni je danas 5+2. Ako vec mora ovako da završi voljela bi vise da je biohemijska nego ne daj Bože vanmatericna, toga me najviše strah:( s obzirom da sam prije tri mjeseca imala spontani vjerovatno ću morati neke nalaze vaditi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 21:16:53
marinčii
Draga da beta je bas malena cudi me da je i test to uspio ocitati,kod vanmatericne beta raste kao kod normalne trudnoce a plod se ne vidi na uzv.Kod tebe se ocito radi o biokemijskok trudnoci,i ja sam je imala prosle godine i sve se aamo ocistilo nije bilo potrebe za kiretazom . Ti opet uradi nalaz u ponedeljak pa.ces znati vise.,ja ti od. sveg srca zelim da beta poraste i da sve bude ok.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 21:40:14
Andy_Bec23
Bambi 1 draga to je bas mala beta mislim i ja da se radi o biolemijskoj ... Ali molim te ne gubi nadu ... Glavu gore odradi pretrage i kreni u akciju. Ja mislim da neces morat kiretazu da je pitanje dana kad ce vjestica doci ....
Joj ma sta da vam kazem za ruku evo opet trne al nesmjem se bunit cjelu kucu sam okrenula naopacke ... Sve sredila ... Bila u kupovini evo sad se okupala i oprala kosu pa cu osusit , pogledat sa mizem filmic i spavat . Sutra cu imat punu kucu ;)
Öjubim vas puno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 21:42:49
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: mala curica
Osma sedmica. To sam vidjela oko 15h,sada gledam nema nista smedje,samo kao zute boje malo iscjedka. Ako mi i sutra bude,necu da rizikujem,oticu s muzem u bolnicu.
Od nekog pritiska me stomak bolio i kao da je vatra u donjem dijelu trbuha(tako sam neku toplinu osjecala)
Draga moja ja 2 puta imala smedji iscjedak isla sam u rudolfstiftung jednom i drugi put u Akh lezala... Terapija magnezij, duphaston i mirovanje ... Al nista se nebrini to je normalno mislim da svaka zena to ima... Ako si bas nesigurna odi u bolnicu oni te pregledaju i gotovo ... Bit ce to ok vidjet ces ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 21:44:22
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: vanchi88
jutro/dan cure ja ustala,pekla seebi palacinke za dorucak i sad pijem neki vocni caj, cisto za promjenu:) Bambi1 - Moras da mislis pozitivno. Kod mene na ultrazvuku nista se nije vidjelo do 6+3...nekim zenama i kasnije... Da li ti danas stize beta pa onda opet u ponedeljak da vadis drugu? U svakom slucaju,drzi se, javljaj nam...:) Andy - eto mene u Bec for your birthday:D Samo da tebi usi izvucem :P Ostale zenice, kakvo je stanjee kod vas,,,
Bujrum na kolacice ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 21:55:36
mala curica
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: mala curica
Draga moja ja 2 puta imala smedji iscjedak isla sam u rudolfstiftung jednom i drugi put u Akh lezala... Terapija magnezij, duphaston i mirovanje ... Al nista se nebrini to je normalno mislim da svaka zena to ima... Ako si bas nesigurna odi u bolnicu oni te pregledaju i gotovo ... Bit ce to ok vidjet ces ;)
Draga,mnogo ti hvala na ovako ohrabrujucem postu. Bas si me smirila
Danas sam to vidjela i nema vise,nadam se da se sutra nece pojaviti.Mada me malo boli stomak. Sto kaues za magnezij odmah sam ga popila.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 21:58:11
vanchi88
bambi moj savjet ti je da odes kod ginekologa i trazis uputnice da izvadis krv na sve hormone... ocigledno da mozes da zaneses samo je pitanje zasto plod nece da se zadrzi.. ja sam odmah sledeci mjesec radila opet na trudnoci nisam nista cekala kad se to sve samo ocistilo sto marinci kaze.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 22:03:35
bambi1
Hvala vam drage moje. I ja sam ubjeđenja da od ovoga nema ništa, konta i prestati sa utrogestanom da bi dobila. A onda ću tražiti da radim nalaze, uradiću i test za trombofiliju, i to zna praviti probleme
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 22:11:48
vanchi88
bambi, ne mora znaciti da se bas radi o trombofiliji. Ja sam imala 3 pobacaja od 2010 godine, i kod mene je problem pravila stitna zlijezda. Nisam ni znala da bolujem jer nisam imala simptoma, a kad sam napokon dobila dijagnozu sve u haosu...Dx je: Hashimoto tirioditis, hronicna upala stitne zlijezde i dr mi je rekao da sam vjerovatno od nekoga naslijedila a ja ne znam tacno koga. Dugo mi je trebalo da se sve stabilizuje i da se moj organizam navikne na adekvatnu dozu. Nemoj odmah skakati na trombofiliju, prvo se pitaj imas li faktore rizika: da li imas obilne menstruacije gdje ulozak mijenjas svaki sat a on pun, i dugo traje po7 dana? Da li kad se posjces treba duze da zaustavis krvarenje.. itd... PRvo ti izvadi polne hormone od 2-5 dana ciklusa: FSH,LH,Estradiol,TSH,T4,T3,progesteron. 21 DC izvadi prolaktin,i progesteron opet.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2014 22:15:38
vanchi88
Ja sam u banjaluci isla privatno endokrinologu po preporuci moje zaove...jest on je dobar i sve to stoji... ali on je omahnuo na tu dijagnozu kao cim mi to snizimo doci ce do trudnoce, ...dodje ali kako dodje tako i ode ubrzo. Trudnoca je drugo stanje,ona reaguje na hormone a i TSH je veoma bitan... evo nam andy nase primjer, nikad cura problema sa stitnom do trudnoce,onda na terapiju morala jer joj je tsh bio 3 i nesto ..Idealan je izmedju 1-2 i za trudnocu i za zacece Da ne gusim vise
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 0:14:18
amrara
Mi smo danas 34+1. Beba je toliko aktivna da mi se cini da se je okrenula. Par puta se je tako jako pomjerila da sam mogla lijepo uhvatiti lakat ili koljeno :D Predivan osjecaj. S Tarikom nije tako bilo. on je bio mirniica u stomaku. Pritisak sam napokon sredila, jos pijem terapiju, kontrola tamo oko 15og, tad cu vec biti u devetom :D Tarika sam rodila 7 dana prije, valjda djevojcica nece cekati zadnji dan. I ja sam pocela kupovati napokon.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2014 8:41:30
marinčii
Jutro trudnice Nadam se da ste mi jutros sve puno bolje,MALA CURICE,BAMBI nadam se da je iscjedak prestao i da ce sve biti ok. AMRARA draga nek si sredila tlak,drzim fige da se bebica okrenula i tebi i sebi.I ja sljedeci tjedan idem na kontrolu pa ce mo vidjeti. ANDY draga moja sretan ti rodjendan,da ih docekas jos puno sa svojim najmilijima u sreci i zdravlju.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.