|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
6.11.2014 20:39:32   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: vanchi88

andy.
vala je to normalno barem tako moj dr kaze
sledeca kontrola gledace me dole a ja MOLIm dragog Boga da budem otvorena pa da me odmah salje da radjam, nemam sta cekatiii bicu u terminu, vec sam usla u 9.....grr ja sam nestrpljiva. toliko truda za bebaca i borbe da ga dobijem sad jedva cekam user posted image
meni naidje bol i imam osjecaj ili cu da se upiskim ili ukakim... a sav stomak se stvrde i tako traje nekad duze nekad krace. Mozda se grlic smanjuje time!? i meksa....

Da moguce je ... Kad imas kontrolu?

Ja mislim da se u 9 mj ulazi sa 36+0

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 426
6.11.2014 20:41:48   
vanchi88
ovi bolovi se javljaju na svaki 15min otprilike
ne postaju jaci trenutno

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 427
6.11.2014 20:43:44   
vanchi88
danas punih 35..znaci krocli u 36u. Ne znam ni sama vise, tako moj telefon pokazuje "it is your 9th month" user posted image
Sledeca kontrola 20og u bolnici pa ako budem otvorena, radjaona

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 428
6.11.2014 20:56:18   
Andy_Bec23
A to su trudovi beba se spusta dole i priprema za porod to je normalno nebrini se nista ;)

A neznam svagdje pise drugacije za taj 9 mj ;)

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 429
6.11.2014 22:01:42   
Andy_Bec23
Gdje ste nestale sve?

Ajd ode i ja okupat se i spavat ;)

Neposredna veza do poruke: 430
6.11.2014 22:10:40   
marinčii
ALMONDRAY nek si nam se javila ,drago mi je da je porod bio brz i lak abd da nam svima tako bude.Uzivajte u kupanjcu .
VANCHII nesto mi cesti ti tvoji bolovi ako postanu cesce i jaci otidji ti na pregled.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 431
7.11.2014 2:29:09   
vanchi88
Bolovi prestali. od zadnje poruke nisam imala ni jedan.....popila sam mnogo mnogo vode u toku dana, malo mirovala,malo po kuci...
imala sam stolicu 2x i posle toga sve ok...
Vi sad svi pajkiteeeeee user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 432
7.11.2014 7:25:55   
scarlett
IZVORNA PORUKA: almondray

IZVORNA PORUKA: scarlett

Rekla sam vam već da je malcu od almond jučer bio rođendan, vjerujem da je imala puno obaveza, danas je lajkala moju čestitku na FB, znači do danas nije bilo promjena kod nje, no sikiriki vanchy, andy user posted image

Eh gdje je u ovom trenutku, to ne znam user posted image

Ljubim ja nju kako je sve primjetila.
Hvala svima na brizi,čestitkama.
Malac se razbolio početkom novembra, rođ.proveli u skidanju temp.04.11 U 01:30 USTALA DA MU DAM SIRUPE KAD SAM OSJETILA PRVI BOL.
Spremila se polako i na gak ušla oko 3h.Rodila u 4:30h.
Da Bog da svima lahke porode.Nije da ne boli al'' je bilo brzo pa se i ne računauser posted image
Sad idem da kupam svog bebaća, mirnicu maminu.Ovo će nam biti prvi kupanjac.Požlite mi srećuuser posted image

Almond, nisam ja primijetila, ja sam pratila i išćekivala user posted image , uostalom kao i ostale ženice s ove teme. Neka si se ti riješila i hvala Bogu da sada držiš sretna svoje zlato u naručju. user posted image

Lejla, ja imam isti bol kad se naglo protegnem ili recimo kada ležim na leđima pa naglo kihnem ili se zakašljem. Zato se trudi da u tom smislu ne naprežeš stomak, znači da ga ne istežeš. Ja se trudim kada osjetim da ću se zakašljati ili kihnuti, da se malo skupim, bude mi lakše. Ne vjerujem da je to nešto strašno, ali taj bol je tako ružan da te navede da se odmah zabrineš, zato ga treba nastojati izbjegavati.

Andy, stvari su super, vidim odmah da je C&A. Mi gdjegod odemo van BiH najviše kupujemo tamo, jer nam je odnos cijene i kvaliteta super, ne mislim da je prekvalitetno, ali nisu ni cijene previsoke, uvijek sebi izaberemo solidnih stvari. Ja malcu već godinama kupujem trenerke po 7€ i taman mu budu dok ih ne podere na koljenima user posted image
Kad sam njega rodila dosta stvari sam dobila od rodbine upravo ove marke i posebno mi se dopadala ta robica jer je nježna, mekana, aplikacije su baš u baby fazonu, ne volim kičaste baby stvari.
Te stvari je nosio moj sinčić, pa kčerkica od moje kume i onda njen sinčić i stvarno su se pokazale kvalitetne, nažalost u majskoj poplavi su otišle te stvari, a mogle su se sigurno iskoristiti bar još jedan put, ali o njhovu glavu, ne alim za stvarima, hvala Bogu da su oni meni ivi i zdravi.
Ja jedva čekam da počnem ako Bog da pripremati, planirala sam obrlatiti muža da odemo nekad na vikend nas dvoje u BG pa da tamo kupim stvari, ali vidim da se mogu naručiti i online, što mi je još bolje, jer onda možemo ganjati sniženja.

Ljetos sam nakupovala dosta stvari sve po 1€ bile, rekoh nek imam, kad krenem nekome na babinje, kompletići recimo šorc i maica 1 €, paketić čarapica 5 x isto 1 €, nevjerovatno.
Ali izgleda da će te stvarčice sada ostati za mene. user posted image

Ja jedino što volim kod ovih gegica da imaju drikere s unutrašnje strane, to je praktičnije kada se mijenjaju pelene.

Ostale ženice vidim da ste sve dobro uglavnom i da kontrole dobro prolaze user posted image

Ja sam isto imala proliv ovih dana, inače imam ga, sve vrijeme, ali ovo je bilo 5-6 x dnevno pa me baš iscrpilo. Vidim da je vanchi tebi bolje od donata, a meni dr. rekla opet da ga sasvim ukinem, jer navodno previše Mg mi može dodatno pogoršati, nejse kakogod, valja nama slušati dr.

< Poruku je uredio scarlett -- 7.11.2014 7:28:28 >

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 433
7.11.2014 7:35:21   
bejbibi
Jutro drage,kako ste? Mislila sam da sam jedina koja je poranila al preduhitri me SCARLETuser posted image
Ja ispratila muza na posao i sad cu malo nesto pokusati pojesti i popit ness jer cim sam otvorila oci neka mucnina :( jos od jucer me muci mucnina i sve mi dodje na povracsnje..al valjda necu jer sam onda citav dan nikakva. I to mi je od famoznih paprika user posted image juce ih jela i nisu mi nikako odgovarale...

I ja isto osjetim tu bol da me nesto skljocne u stomaku,ko da se otrgnulo nesto, pogotovo kad kasljem il kisem..bas bude nezgodno..
Al nista nam drugo ne preostaje nego slusati nase tijelo i dr :)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 434
7.11.2014 10:05:36   
Andy_Bec23
Jutro drage molje, ja telefoniram tamo vamo da napravim termin za ruku moju, ubit ce me taj karpalni tunel , sad mi doktor jedan pisao da moram uet novu sinu za noc a nemogu bez uputnice .-( poludit cu user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 435
7.11.2014 10:41:02   
Andy_Bec23
Evo me vec kod doktora drzite fige da moze nedt da uradi inace cu umrjet ;) a bas sam bila sad u stresu obukla se,nasminkala i stigla kod doktora u roku 25 min, jos ne mogu srce smiriti ;(

Neposredna veza do poruke: 436
7.11.2014 10:51:08   
leme
Jutrooo drage moje zenice. Nadam se da ste se fino naspavale i vi i vase user posted image .
Andy sretnooo kod dr,javi nam sta je bilo

Neposredna veza do poruke: 437
7.11.2014 11:37:41   
bambi1
Zene moje, kod mene izgleda opet spontani user posted image user posted image
Pojavio mi se smedjkast iscjedak i juce odem kod dr, 5+1, vidi se samo zadebljana maternica bez icega unutra. Danas sam vadila betu, kaze mi dr da u ponedjeljak ponovim i dodjem joj na kontrolu. Prije 3 mjeseca sam isto imala spontani, plod se prestao razvijati u 7 sedmici. Bas sam tuzna user posted image user posted image user posted image
Ne znam ako ostane ovako zadebljana maternica bez ploda da li cu morati na kiretazu opet :((??

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 438
7.11.2014 11:58:51   
bejbibi
Aaajjj draga BAMBI tako mi je zao :(((((((( ne znam sta bi ti rekla :(( suosjecam stobom..drzi se draga molim te!!!! Da ti Bog olaksa!!
Ne razumijem se u tu sad procesuru zato necu nista reci.. Tako mi je zao :'(

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bambi1)
Neposredna veza do poruke: 439
7.11.2014 11:59:39   
leme
user posted image user posted image user posted image mnogo mi je zao da je tako... user posted image jel postoji ipak mogucnost da nije spontani?

(odgovor članu bambi1)
Neposredna veza do poruke: 440
7.11.2014 12:05:26   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: bambi1

Pojavio mi se smedjkast iscjedak i juce odem kod dr, 5+1, vidi se samo zadebljana maternica bez icega unutra. Danas sam vadila betu, kaze mi dr da u ponedjeljak ponovim i dodjem joj na kontrolu. Prije 3 mjeseca sam isto imala spontani, plod se prestao razvijati u 7 sedmici. Bas sam tuzna user posted image user posted image user posted image
Ne znam ako ostane ovako zadebljana maternica bez ploda da li cu morati na kiretazu opet :((??

Draga moja jako mi je zao sto prolazis kroz ovo, ali jos uvjek ima nade sa 5+1 je moguce i da se nevidi nista jer je moguca kasnija O , ne gubi nadu a smeji iscjedak moze da znaci implataciju jajasca ..... Ja sam pozitivna javi kolika ti je beta danas , drzim fige da ipak svebuide ok

(odgovor članu bambi1)
Neposredna veza do poruke: 441
7.11.2014 12:08:27   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: leme

Jutrooo drage moje zenice. Nadam se da ste se fino naspavale i vi i vase user posted image .
Andy sretnooo kod dr,javi nam sta je bilo

Nista draga plakala sam cjelim putem , nemoze nista da uradi idem u utorak uradit jos jednu pretragu ... moram nosit to oko ruke i nadat se da nece bolit, ablete mi nesmje dat nista a operaciju preporucuj tek poslje poroda, treba izdrzat jos 7 nedelja , izgleda necu ni dojitti moc jer ako vako bude bolilo i poslje porodxa necu da izdrzim bez tableta :-(user posted image user posted image user posted image user posted image

Jos sam invalid na desnu ruku i sad ovo nemogu cetkicu uhvatit ujutru da operem zube nemam osjecaja vise u prstima :-(

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 442
7.11.2014 12:20:20   
bejbibi
ANDY zar i ti tuzne vijesti :((( aaj jes krenulo danas :( bas mi je zao draga :(

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 443
7.11.2014 12:30:38   
Andy_Bec23
Da poludit cu , sad cu da organiziram pomocnicu u kuci, imam pravo na to placam ju samo 2,9 po danu tako da nek mi dodje cistit i kuhat kad ja ne mogu

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 444
7.11.2014 13:08:24   
muhica7
andi bas mi je zao ali bice to ako Bog da sve uredu. kad se najgore nadamo bude najbolje tako da i to moze naglo stati mislim ti bolovi

Neposredna veza do poruke: 445
7.11.2014 13:10:39   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: muhica7

andi bas mi je zao ali bice to ako Bog da sve uredu. kad se najgore nadamo bude najbolje tako da i to moze naglo stati mislim ti bolovi

Dabar prodje , kupit cu si sad onu lampu ode sad u nabavku sutra mi rodjendan imat cu punu kucu gostiju user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubim vas

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 446
7.11.2014 13:48:16   
morenaa

IZVORNA PORUKA: bambi1

Ne zelim ti davati laznu nadu al jos sve moze izaci na dobro. Ponovi beta hcg za 2 dana i vidi jel raste,ako se dupla onda je to samo vrlo rana trudnoca.samo polako..

(odgovor članu bambi1)
Neposredna veza do poruke: 447
7.11.2014 13:49:31   
BebeLina
Bambi, vec smo pisale o tome da smedji iscjedak moze biti potpuno bezopasan. Bez drugog misljenja nemoj raditi nista, ni kiretazu ni nista. Idi nekom privatno i nekad te pregleda bez dosadasnjih nalaza. Pravi se kao da prvi put dolazis.. Prerano je da se u petoj sedmici ista vidi, pogotovo da se donose odluke o kiretazi. Dalje, ukoliko i jeste spontani, izgleda da ste i vi kao i mi zanemarili upozorenje ljekara. Pravilo je da se poslije prvog spontanog ceka 6 mjeseci, a tek onda radi na trudnoci. Vi ste, kao i mi ostlai trudni odmah nakon mjesec, mjesec ipo. To je razlog zasto moja druga trudnoca nije bila uspjesna.. I na kraju, nemoj da te obeshrabri bilo sta. Evo i ja sam pred porod nakon dva spontana... Budi hrabra.. Ljubim te..

Andy, tek sad zapravo shvatam koliko je ozbiljna ta tvoja sitacija s rukom. Do sad sam mislila da se radi o onom nasem standardnom trudnickom trnjenju ruke (kao sto je npr kod mene slucaj s nogom), ali sad vidim da je to ipak nesto drugo. Zao mi je zbog svega. Pogotovo zbog dojenja :(

Meni je vise sve dosadilo. Samo da mi je da vise porod krene. Jutros me mama zove, ja je iskljucim da bih ja nju nazvala, da ona ne trosi. Ukinem njen poziv i pokusam je nazvati, nema sanse. Veza joj zauzeta. Zena vec zove mm i histerise gdje sam user posted image .. Svekrva zove svaki dan, dolazi.. I to je jako lijepo, hvala im na brizi, ali ja jednostavno zelim mir.. Nemojte me pogresno shvatiti, ali zaista imam neugodne bolove u preponama i malo sam cangrizava, pa mi nije do objasnajvanja.. "Niejj mi hladno.." "Nisam gladna".. "Imam broj taksiste" "Znam da je na godinjem, zvacu ga ako porod krene da me vozi u bolnicu"... I tako to... :)

Veceras idem svom doktrou pa cu ga pitati za taj ostanak u bolnici. I meni bi bilo ljepse da to sve kod kuce docekam.. Ali vidjecu sta on savjetuje. Jutros sam trebala na CTG u polikliniku ali nisam mogla hodati.. Veceras cu to kod sveog doktora...
Okupana sam, depilirana... Kazem vam.. samo da krene.. Izmedju nogu mi je masakr bio, kako stalno stuzem bicem sva sam se izasula. Nadam se da se doktor veceras nece uplasiti ako me bude vaginalno pregledao user posted image

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

Neposredna veza do poruke: 448
7.11.2014 14:04:18   
muhica7
bambi1 i ja mislim da je to prerano da bi se ista reklo. a taj smedji iscjedak sam ja imala kad sam bila trudna sa sinom. to je bilo 2 mjeseca poslije spontanog i mislila sam da je menstruacija i to smedje bilo nekoliko dana i stalo ja nisam ni pomisljala da je trudnoca kontam nemoguce. poslije 15 dana uradim test on pozitivan odem doktoru dao mi dabroston to pila do 5.mjeseca i hvala bogu sve uredu bilo. mom sinu je sas dvije i po godinu. mislim da zene grijese sto odmah idu doktoru. u svakom slucaju zelim ti puno srece i da to nije spontani

Neposredna veza do poruke: 449
7.11.2014 14:39:14   
leme
I ja vjerujem da ne mora nuzno biti u pitanju spontani, al se isto tako ne slazem da ne treba odmah ic doktoru. Sta ako je, ne daj Boze, kod neke zene vanmatericna trudnoca, a ona se pravi pametna pa ne ide kod dr da joj ustanovi trudnocu. Mislim da se bolje ne zezat s tim stvarima.

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *