|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
10.11.2014 11:06:01   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: morenaa

Marinci ja nisam radila te briseve..cestitam na ulasku u deveti, jos samo malouser posted image
Andy kod mene mucnine nisu prestale al popustaju, puno se bolje osjecam i dobila sam 1 kg tako da se nadam da ce lagano ic na bolje..
Sve ostalle pozdravljam

Drago mi je da popustaju mucnine, meni su sa 13 sedmicom potpuno nestale i to mi je bas bilo super :-)

Ja sam se danas vagala 12+ uh docu ja i do 20 ma nek mi je bbac ziv i zdrav pa sta bude bit ce user posted image user posted image user posted image

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 526
10.11.2014 11:54:49   
bejbibi
Dd drage, kako ste? Vidim ok sve..hvala Bogu...novim clanicama dobrodoslica :)
Kod mene sve ok...zasad hB dobro je...zaboli me nekad stomak al to je vise normala :)

Pozz za sve trudnice :)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 527
10.11.2014 12:03:40   
rose 87
user posted image
evo obecah Andy slicicu pa da ne iznevjerim,nije neka,slikala se taj dan kad joj obeca samo pupu user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 528
10.11.2014 12:28:53   
marinčii
DD trudnice drage
Meni je jucer dan bio grozan sto se tice mucnine a evo izgleda i danas ce tako biti,al sta mogu trpim nekako i tjesim se da imam jos 28 dana.
ANDY drago mi je da si uzivala za vikend,odma vidis i bebica aktivnija ,zato samo nastavi biti vesela i bebica ima da lumpuje.
ROSE pupo je divan ,rastete masala♡.Sto se tice aktivnosti bebice i moja tako nekad lupa da se i ja bas prepadnem da joj nije ugodno pa protestira ma vala nama zenama nikako ugodit,ne valja kad lupaju ne valja kad miruju hahah,strasne smo.
DI nam. je to VANCHII ,sigurno je njm dosao pa uziva o nas zuaboravila:-(
NI BEBLINA se ne javlja ,nadam se da. je vec rodila i da uziva s bebicom
Ostale imate mahanje

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 529
10.11.2014 13:41:09   
bambi1
Drage moje trudnice, evo mene da se javim sa novostima. Juce opet uradim test, negativan. Sinoc dobijem, danas je bas kao klasicna user posted image

U 4 idem kod dr na kontrolu, pa cu traziti da mi napise koje nalaze da radim.

Pretpostavljam da je ovo biohemijska. Posto sam Rh - , a mm Rh +, nakon prijasnjeg spontanog sam primila Rhogam . Moram vidjeti da li i sada trebam primiti user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 530
10.11.2014 14:12:15   
mala curica
DD i od mene,da i ja koju napisem user posted image

Divan,suncan i topao dan user posted image
Hvala Bogu super sam,nema vise nikakvog iscjedka niti bola u stomaku,pa sam sretna i jako mirnija user posted image
Jutros sam isla da me malo bocaju,izvadila krv i u srijedu,ako Bog da,u 9 na kontrolu.user posted image
Malo sam nestrpljiva i maaaaalo nervozna user posted image
Vidim da je vecina zenica provele divno vikend,osim moje Marincii koju mocu povracanje.user posted image
Ljube moja,jos samo malo i prestat se sve mukice user posted image
Imate sve od mene veliki pozzuser posted image

(odgovor članu bambi1)
Neposredna veza do poruke: 531
10.11.2014 15:09:57   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: rose 87

user posted image
evo obecah Andy slicicu pa da ne iznevjerim,nije neka,slikala se taj dan kad joj obeca samo pupu user posted image

Prekrasan pupo pravi trudnicki user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 532
10.11.2014 15:12:08   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: mala curica

Hvala Bogu super sam,nema vise nikakvog iscjedka niti bola u stomaku,pa sam sretna i jako mirnija user posted image
Jutros sam isla da me malo bocaju,izvadila krv i u srijedu,ako Bog da,u 9 na kontrolu.user posted image
Vidim da je vecina zenica provele divno vikend,osim moje Marincii koju mocu povracanje.user posted image

Bas mi je drago da je sve ok, i ja u Srijedu u 9 imam kontrolicu u bolnici:-) Jesi se odlucila gdje ces roditi? Do 10 nedelje moras napravit termin zboc Nuhalnog ako ti sada da Mutter-Kind-Pass idi odma i prijavi se na vrijeme da dobijes Termin.....
Ja sam u AKH prijavljena i sve pretrage sam radila besplatno kod njih. :-)

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 533
10.11.2014 15:13:04   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: bambi1

Drage moje trudnice, evo mene da se javim sa novostima. Juce opet uradim test, negativan. Sinoc dobijem, danas je bas kao klasicna user posted image

U 4 idem kod dr na kontrolu, pa cu traziti da mi napise koje nalaze da radim.

Pretpostavljam da je ovo biohemijska. Posto sam Rh - , a mm Rh +, nakon prijasnjeg spontanog sam primila Rhogam . Moram vidjeti da li i sada trebam primiti user posted image

Jako mi je zao da je glupaca dosla, nemogu da te utjesim to znam samo cu i rec glavom kroz zid i u nove pobjede i eto tebe brzo opet tu od srca ti to zelim user posted image

(odgovor članu bambi1)
Neposredna veza do poruke: 534
10.11.2014 15:24:41   
mala curica

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Bas mi je drago da je sve ok, i ja u Srijedu u 9 imam kontrolicu u bolnici:-) Jesi se odlucila gdje ces roditi? Do 10 nedelje moras napravit termin zboc Nuhalnog ako ti sada da Mutter-Kind-Pass idi odma i prijavi se na vrijeme da dobijes Termin.....

U srijedu cu dobiti Mutter-Kind-Pass,uci cu u devetu dedjelju.
A koliko se to ceka na termin za Nuhalni?
Vjeruj mi jos nista nisam odlucila,odnosno nisam ni razmisljala.
Samo da u srijedu sve bude ok i da cujem bebino srce,onda cu polahko poceti razmisljati.
Nezz,nekako se bojim mnogo razmisljati i planirati .

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

Neposredna veza do poruke: 535
10.11.2014 15:27:00   
Andy_Bec23
Boli me desno rebro :-(

Neposredna veza do poruke: 536
10.11.2014 15:27:37   
marinčii
MALA CURICE drago mi je da je sve ok i da nema vise ni iscjetka ni bolova.Nadam se da ce nalazi biti uredni kao i kontrola ,pa ces onda biti jos i mirnija ..,
BAMBI1 jako mk je zao sto ti se to desilo ali sto andy rece ne mozes glavom kroz zid,uradi sve prrtrage i onda opet u borbu za bebija,ja ti zelim da sto prije ugledas plusic i da sve bude uredu.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 537
10.11.2014 15:30:00   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

U srijedu cu dobiti Mutter-Kind-Pass,uci cu u devetu dedjelju.
A koliko se to ceka na termin za Nuhalni?
Vjeruj mi jos nista nisam odlucila,odnosno nisam ni razmisljala.
Samo da u srijedu sve bude ok i da cujem bebino srce,onda cu polahko poceti razmisljati.
Nezz,nekako se bojim mnogo razmisljati i planirati .

Neboj se bit ce sve ok, najbliza ti je rudolfstiftung aja sam u AKH zato jer sam imala bolesnu bebu tj trudnocu koju sam prekiunula u 23 sedmici .... Znas vec sve ... U AKH primaju samo Risiko Schwangere a moras se do 10 sedmice prijaviti znaci najkasnije 9+6... Svagdje je isto i za Nuhalni dobijes onda termin odma za 2-3 nedelje Radi se od 11+0-13+6 .-)
Dobra je Götliche Heiland i St. Josef Spital ali su dosta daleko od tebe i nebrini vidjet ces da ce sve ok biti :-)

Neposredna veza do poruke: 538
10.11.2014 15:30:49   
Berna2
Imam dva preslatka sina 2001 i 2008 i zelim trece.Jedca cekam da zatrudnim. Lju bim Vas

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 539
10.11.2014 15:31:40   
leme
Drage zenice, da vas i ja pozdravim i posaljem pusu vama i bebicama :) ja danas opet na ctg isla i tako svaki drugi dan,sreca pa se ne ceka dugo. Bebac mi je preaktivan,osjecamckao da ce iskocit iz stomaka :) postavils bih vam i ja svoju sliku stomaka al ne znam kako da uploadujem sliku preko moba :(

Neposredna veza do poruke: 540
10.11.2014 15:33:37   
Berna2
Posalji slicicu user posted image

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 541
10.11.2014 15:38:01   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: Berna2

Imam dva preslatka sina 2001 i 2008 i zelim trece.Jedca cekam da zatrudnim. Lju bim Vas

Dat ce dragi Bog da brzo dodjes tu na temu :-)user posted image user posted image

(odgovor članu Berna2)
Neposredna veza do poruke: 542
10.11.2014 15:39:02   
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: leme

Drage zenice, da vas i ja pozdravim i posaljem pusu vama i bebicama :) ja danas opet na ctg isla i tako svaki drugi dan,sreca pa se ne ceka dugo. Bebac mi je preaktivan,osjecamckao da ce iskocit iz stomaka :) postavils bih vam i ja svoju sliku stomaka al ne znam kako da uploadujem sliku preko moba :(

Odi na slikomat preko interneta na mobitelu i stavi sliku kopiraj kod i stavi ju tu isto tako preko moba

Ps. drago mi je da je CTG uredan al mi cudno da moras svakih 2 dana ic , to kod nas nerade tako ako imas zakazan carski tek taj dan prave CTG a do tada samo ako nesa je dodje zena u Bolnicu i uradi CTG inace netreba ....

< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 10.11.2014 15:42:04 >

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 543
10.11.2014 15:46:31   
marinčii
ANDY sigurno se bebica namjestila nezgodno pa te zato. boli rebro nemoj se sekirati,mene jutrlos bolilo na desnoj strani stomaka skroz nisko odma sam pretpostavilandanjebzbog polozaja bebe ,evo vec je prestalo pa se lakse dise.A mi smo sad pri kraju pa nije ni cudo da nas svasta nesto bolka.
LEME super da je sve ok,nego jel to u vas praksa da se ide na ctg svaka 2 dana ?KOd nas se ide tjedno kad se udje u 9mjesec oako neki doktori twk narucuju tjedan dana prije termina?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 544
10.11.2014 15:48:53   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: marinčii

ANDY sigurno se bebica namjestila nezgodno pa te zato. boli rebro nemoj se sekirati,mene jutrlos bolilo na desnoj strani stomaka skroz nisko odma sam pretpostavilandanjebzbog polozaja bebe ,evo vec je prestalo pa se lakse dise.A mi smo sad pri kraju pa nije ni cudo da nas svasta nesto bolka.

E draga ma nije onako visoko zato mi i cudno mozda je od spavanja a vtim se ko luda nocu , nemogu se namjestii kazem ja i mom muzu kako ce tek bit za jedno 3-4 sedmice morat cu sjedecki spavat haha

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 545
10.11.2014 15:53:40   
marinčii
Joj i ja se prevrcem po cijelu noc nikako nisam navikla spavati na bok,kad otrne jedna strana ja se prebacim na drugu i sve tako..
Da mi je rodit pa da se bacim na stomak i naspavam haha ako mi bebi bude dao:-)

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 546
10.11.2014 16:01:38   
leme
S obzirom da sam se pocela rano bila otvarat, da je beba na zadak okrenuta,moj dr mi je preporucio da idem svaki drugi dan da bi mogao da prati stanje,da ne krene malac ranije napolje nego da doguramo do 39te sedmice, pa onda na carski aBd.

LEME super da je sve ok,nego jel to u vas praksa da se ide na ctg svaka 2 dana ?KOd nas se ide tjedno kad se udje u 9mjesec oako neki doktori twk narucuju tjedan dana prije termina?

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 547
10.11.2014 16:09:14   
marinčii
LEME aha pretpostavila sam da je zbog toga,jabjos neznam jel se ovaj moj malac okrenuoval nekako mislim da jeste,uglavnom vidjet cemo na kontroli za koji dan.
Nego nekad aam procitala da kod zena kojima je beba na zadak da tesko da krwnu prirodni trudovi ,sad bkoliko ima istine u tome neznam al i mene je bas strah sto kazes da ne bi krenuo porod a beba naopacke stalno mi se to motabpo glavi

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 548
10.11.2014 16:12:02   
Andy_Bec23

Joj i ja se prevrcem po cijelu noc nikako nisam navikla spavati na bok,kad otrne jedna strana ja se prebacim na drugu i sve tako..
Da mi je rodit pa da se bacim na stomak i naspavam haha ako mi bebi bude dao:-)

Ja spavam na ledjima i moja babica mi je reklas da je to ok i da se nebrinem, dokle god je meni ugodno i dok se ja super osjecam tako se i beba osjeca user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 549
10.11.2014 16:21:20   
leme
uhhh ja jeeedva cekam kontrolu aBd,a to je tek iduci utorak,valja izdrzati. a tu tom slucaju te salju na hitnu sekciju i to je to.tako je meni dr rekao

LEME aha pretpostavila sam da je zbog toga,jabjos neznam jel se ovaj moj malac okrenuoval nekako mislim da jeste,uglavnom vidjet cemo na kontroli za koji dan.
Nego nekad aam procitala da kod zena kojima je beba na zadak da tesko da krwnu prirodni trudovi ,sad bkoliko ima istine u tome neznam al i mene je bas strah sto kazes da ne bi krenuo porod a beba naopacke stalno mi se to motabpo glavi

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *