D_K -> RE: Nema ništa gore od gubitka djeteta (15.12.2011 21:43:25)
|
IZVORNA PORUKA: SREĆNA Ljudi uglavnom ne znaju, neke nije briga, neki su bezobrazni i bezosjećajni, neki bi htjeli pomoći ne znaju kako, nekima je dosta njhove muke, nekima si naporan i smaraš svojim suzama i tugom Sve poštujem, nikog ne krivim, nikog ne osuđujem, jer moja bol je moja bol, ne tražim ništa ni od kog, ali ljudi , bliski ljudi nemaju obzira to vrijeđa, ali fala Bogu imam razumnog muža i njegova snaga meni daje snagu. Iako ima dana kad smo oboje na dnu. nadam se da su ti roditelji zivi. oni sigurno mogu razumjeti koliko ti treba pomoci i razumjevanja. dobro je da ste ti i muz jedno drugom potpora. to je golemo. vas dvoje najbolje znate kroz sta prolazite. sjecam se kad je mom kolegi umrlo prvo dijete. nakon prvog šoka, jer nije bilo nikakvih indikacija za probleme tj. doktori im nisu nista nagovjestili u toku trudnoce, nekako me bilo strah da se ne 'izgube' njih dvoje, da se ne razdvoje svako u svome bolu. hvala Bogu, to se nije dogodilo. poslije su dobili dijete, zivo i zdravo. odavno ih nisam vidjela niti cula nesto o njima, mozda su dobili jos koje.. ima jos takvih primjera, u ovoj godini nam je jos jedan kolega izgubio dijete. ja im kazem samo da budu podrska supruzi. zene sve to mnogo teze podnose.. ja sam nedavno izgubila veoma blisku osobu. nema veceri da ne zaplacem, nema namaza da mu ne proucim dovu i u vjeri nalazim veliku utjehu. uzmem ucim ja-sin i misli mi odlutaju u sasvim drugi svijet i nekako dobijem nadu, znam da smrt nije kraj niti je ovaj zivot sve. pored sve snage i vjere ja opet molim dragog Allaha da me ne iskusa gubitkom djeteta ali eto, na zalost, nekome se i to desi. osjecam se glupo kad dajem savjete o tome kako to prezivjeti ali suosjecam sa tobom i drugim forumasicama onoliko koliko moze osoba koja to nije prosla. molim dragog Allaha dz.s. da vam olaksa i da vas obraduje drugim djetetom.. vec sam napisala, vjerujem da ste vi vec dozivjeli i prezivjeli najvece iskusenje na ovom svijetu i da ce sreca doci nakon tuge..
|
|
|
|