RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:54:54)

IZVORNA PORUKA: TiruTiru

Jutro mame i okruglice, mi smo danas 33-2, i kontrola slijedi u 12, jedva cekam :))))
Nadam se da ste sve dobro i zdravo

hej draga sretno na kontroli,i javni nam se bas me zanima koliki je bebac ?ja sam bila sa 33+1 i bebac navodno imao 2490

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:55:46)

1-4 nedelja = 1. mesec
5-8 nedelja = 2. mesec
9-13 nedelja = 3. mesec
14-17 nedelja = 4. mesec
18-22 nedelja = 5. mesec
23-27 nedelja = 6. mesec
28-31 nedelja = 7. mesec
32-35 nedelja = 8. mesec
36-40 nedelja = 9. mesec

Ja bi rekla da je 35+1 vec 36 sedmica i da od tada ulazis u 9 mjesec a 40+1 je 41 sedmica i 10 mjesec

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:59:16)

E po ovome se tek sa 36+0 ulazi u 9 mjesec

Primer:

Poslednja menstruacija bila je 22. aprila. Kada ovom datumu dodate 7 dana, dobijate 29. april. To je datum kada ulazite u prvi mesec trudnoće.

Svakog narednog meseca, istog tog dana ulazićete u naredni mesec. Tako da: 29. maja ulazite u drugi mesec, 29. juna u treći mesec i sve do 29. decembra kada ćete ući u 9.mesec, a očekivani temin će biti 29. januar.

Kod mene je 16.03. +7 dana=23.03.2014 prvi mjesec i sada 23.10.2014 smo usli u 8 mjesec a 23.11. ce mo u 9 mjesec sa 36+0

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 10:03:01)

Nadjoh i ovo

1 mesec: 1-5 nedelja
2 mesec: 6-9 nedelja
3 mesec: 10-13 nedelja
4 mesec: 14-17 nedelja
5 mesec: 18-21 nedelja
6 mesec: 22-26 nedelja
7 mesec: 27-31 nedelja
8 mesec: 32-36 nedelja
9 mesec: 37-40 nedelja

ZUnaci sa 36+0 se ulazi u 9 mjesec

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 10:04:52)

ANdy pa bas tako i ja sam na raznim mjestima nalazila razlicita objasnjenja,ja kontam da 8 .11. ulazim u 9 mjesec nekako mi to logicnije ,ma svejedno je sto neko rece glavno da sve prodje u najboljem redu.

Nego jel vi mozete po pokretima bebe skontat gdje su joj nogice a gdje glava?Ja sam se bas opterwtila ovim polozajem bebe samo o tome mislim hehe

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 10:11:29)

IZVORNA PORUKA: marinčii

ANdy pa bas tako i ja sam na raznim mjestima nalazila razlicita objasnjenja,ja kontam da 8 .11. ulazim u 9 mjesec nekako mi to logicnije ,ma svejedno je sto neko rece glavno da sve prodje u najboljem redu.

Nego jel vi mozete po pokretima bebe skontat gdje su joj nogice a gdje glava?Ja sam se bas opterwtila ovim polozajem bebe samo o tome mislim hehe

Nikako.
Jedino po tom štucanju kontam da je glava dole jer se dole najviše osjeti.

Mir@H -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 10:13:38)

Da draga,29. sam sedmica 20.januar termin,stize nam jos jedna princeza aBd [sm=smiley1.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 10:17:36)

IZVORNA PORUKA: almondray

IZVORNA PORUKA: marinčii

Nikako.
Jedino po tom štucanju kontam da je glava dole jer se dole najviše osjeti.

tako i ja kontam al najgore sto se to kod mog mijenja ,u subotu se to sttucanje osjetilo skroz gore visoko na stomaku a evo od sinoc skroz nisko pa zato kontam da se okrenuo,sad samo da ostane tako da opet ne napravi okret jer je stvarno preaktivan .

MIR@H cestitam na jos jednoj princezi ,neka su ti zive i zdrave obje...

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 10:22:03)

da vam se i ja javim,imam problema sa rr pa nisam tako cesta kao sto bih htjela
mi dobro i zdravo,rastemo,uzivamo,jucer sam vadila nalaze,danas ih mm treba podignuti pa se nadam da ce sve biti ok...kako su mi [sm=nosecka.gif]..
vanchii jesu prosli bolovi,lezi,odmaraj i jesi sama iskoristi sad to vrijeme mada kasnije kad dodje bebica nemozes prebaciti i dopuniti nenaspavae noci sadasnjim spavanjem ali eto...
bebelina joj mila nije neka utjeha ali i meni se to desavalo sa E. da se pomjeri na ctg-u ili uspava,znala sam se po dva puta vracati da vide jeli sve ok i sama imam traume od toga [sm=smiley31.gif] a i aparati su im iz prahistorije ja mislim hehe
almondray znaci tvoju bebicu cekamo ovih dana,neka je sa srecom, da sve sto lakse i bolje prodje
lejla javi nam se kad zavrsis pregled,nemoj puno da se brines,evo i ja sam krvarila negdje u 6-7 sedmici,sad je sve ok hB,evo i mi dogurasmo cini mi se do 26 danas [sm=smiley1.gif]
ostale moje trudnice punooo [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 10:22:29)

IZVORNA PORUKA: Mir@H

Da draga,29. sam sedmica 20.januar termin,stize nam jos jedna princeza aBd [sm=smiley1.gif]

Preljepo nek su tizive i zdrave :-)[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 10:47:16)

Ja imam onaj pregnancy aplikaciju na telefonu u kojoj ukucas svoj datum zadnjf menstruacije i on racuna iz dana u dan i prati trudnocu i obavjestava sta i kako. I po njemu sam danas uletila u deveti. I moj je svu noc bio na nekom derneku izgleda haha :D o stucao istooo tako nisko kao i tvoj, pa se i ja nadam da se okrenuo. Ko ce docekat kontroluuu,huh

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 11:35:30)

LEME znaci i kod tebe stucka unisko,uh sad i ja jefva cekam tvon pregled da bas vidimo jel se okrenuo ili mi to nesto pogresno kontamo?!
Nego koju aplikaciju imas?Kod mene je I' m expecting .,odbrojava mi po tjednima

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 12:08:11)

Pregnancy, tako se zove. I racuna i po sedmicama i mjesecima.

Lejla23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 13:20:56)

Drage moje evo mene stigla sam kuci, pa da vam se javi, kaze meni dr da mi nece radit ultra zvuk jer je jos uvijek rano, kaze to je negdje oko 5 6 sedmica, i ja njoj kažem da mi je jutros curilo smeđe, kaže ona hajde da te pregledamo, kaže važno je da je beba u maternici i da je sve ok hvala Bogu, ali ja sam se opet prepala, jer mi je rekla da smeđe može biti i kao spontani nešto tako mi je rekla, a opet mi rekla ne brini se uredu je sve, i prepisala mi je Dabroston da uzimam 3 puta na dan i prepisala mi Folacin da uzimam jednom u toku dana, kaže ako mi se pojavi opet smeđe da odma dođem njoj i da mi pojača terapiju ili inekcije, ja se nadam da neće morati, moram mirovat i ležat i za jedno 2 3 sedmice otići, tek tad ću moći da čujem otkucaj srca, ja sam se opet zabrinula, jer sad kad sam došla bilo mi malo smeđe na ulošku, pa sam evo popila i onu i onu tabletu i ja od danas ležim tri sedmice nigdje ne idem. Brine me ovo smeđe, [sm=smiley19.gif]

Lejla23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 13:25:50)

jesam li ja nu dobro skontala nije jel tako 3 tablete odjednom nego 3 tablete u toku dana, zbunilo me sad što nešto čitam na google, da se mogu piti i odjednom 3, sad se stvarno ne sjećam, znam da mi je rekla 3 puta hm... [sm=zmeden.gif]

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 13:28:11)

Ne sekiraj se, vecini zena istp se desava na pocetku trudnoce. Ja ih licno znam jako puno koje su imale isto iskustvo. Dobila si dobru terapiju i vazno je da se pridrzavas njenih uputa i sve ce da bude oki doki ;) sad se primiri u pocetku malo dok se plod ne pricvrsti za matericu i onda ima sve da bude dobro ako Bog da :)

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 13:29:33)

Tri puta dnevno se piju, ujutru popodne i navece, ne tri odjednom. Pogledaj i imal uputstvo uz njih,vjerovatno ti i tamo pise

Lejla23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 13:45:16)

Hvala vam, ne znam šta bi bez vas :***
nisam dobila, pisalo mi je 3 puta 1. al kad sam kupila nije mi ona ništa upisala, ja sam odma popila sad, pa sta cu vcrs cu opet, i dobila sam sličicu hehe veliki krug i kako tačno da znam koliko sam trudna ona nagađa 5 6 sedmica, a i ovaj snimak što mi je dala ko da ja znam šta ovde piše, haha, mao samo da bude sve uredu, nek je zdravi i živo i da se izgura, a spol mi nije ni bitan, da mi je samo da ovo predeveramo, hvala vam još jednom što ste tu, malo mi je lakše, i onako sam sama kod kuće, pa stalno razmišljam o tome

Lejla23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 13:46:52)

I zaboravila sam napisati odnosi su mi zabranjeni [sm=smiley36.gif] i koliko me je zabolilo kad mi je gurnula onaj hepek dole, još govori da se opustim, pa kako, cc

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 14:03:42)

lejla 23 ne brini,bas ima dosta zena sa tim problemom u pocetku trudnoce,neka si ti bila na pregledu,terapiju uzimaj i miruj koliko mozes,nemoj da se brines i sikiras jer i to utice na tvoju mrvicu,a odnosi nista dok ne dobijete odobrenje od dok. [sm=smiley1.gif]...
joj kod nas sunce a ja danas vazdan u kuci,imam nekog posla sad sjela da popijem kaficu i da nastavim,a nisam jos ni rucak kako treba skontala [sm=smiley13.gif]

BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 14:04:02)

Vidim i vi ste se zaracunale sa sedmicama. To lunarno racunanje uopce nije tacno. Nemojte po sedmicama racunati u kojem ste mjesecu. I ja sam iz greske naucila..
Dakle, naispravniji nacin je po menstruaciji. Meni je zadnja bila 7.2. Tome dodamo 7 dana i dobijemo 14.2... Dakle ja svakog 14. u mjesecu ulazim u naredni mjesec. Zato mi je i termin 14.11. jer punim 9 mjeseci... Tu nema greske...

Lejla sto se tice krvarenja... To je bas individualna stvar. i nijedna od nas ti ne moze reci sta je u pitanju. naravno, za to imas doktora. Ja sam u sve tri trudnoce krvarila. U prvoj sam imala toliko malu smedju tackicu da mi je bilo crnjak sto sam uopce isla doktoru. KAd ono - bebi prestalo srce.. U drugoj trudnoci opet krvarenje, ali cista crvena krv - opet spontani. U oboj trudnoci opet krvarenje.. i evo me na kraju devetog mjeseca... Dakle, sve je razlicito.. A bezopasno je sve dok tvoja doktorica vidi plod... Medjutim, moram ti i ovo napisati, pa makar se ti i naljutila... Udata si cini mi se dva mjseca, i vec imas toliki grc i zelju za bebom.. A to je najveca kocnica u postizanju cilja. Opusti se.. Dva mjeseca braka je nista.. Jos ako ti je ovaj broj pored nicka broj godina... Imas vremena. Nemoj da te psiha sprijeci..Budi opustena. Vidis kakve sve stvari dolaze kasnije, stedi se za to... Ja ti od srca zelim da sve bude ok... I sigurna sam da hoce :) Cuvaj se...

Lejla23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 14:06:20)

joj draga meni se jede svašta a ni sama ne znam šta, ja kuhala čojku kupus, a mati će poslati nekog mesa i nek jede, ja ću se skontat, imam hurmašice pravila nmg ih nešto, a miris kupusa fujj, kad otovrim frižider začepim nos [sm=smiley36.gif] a da mi je šta fino da pojedem

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 14:12:15)

Jaooooo meni se jede krompirusa i uz to kiseli kupus, vec danima,to je za poludit [sm=smiley36.gif] moram danas mamu nagovorit da mi napravi, zivi od mene 5 min pjeske tako da se mogu i dogegat do nje

Lejla23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 14:16:23)

haha, joj mogla bi i ja, evo crijeva mi krče, a stvarno ne znam šta bih jela, odo prvo potkuhati tijesto, joj a ja bi da ležim, da mi je koga u kući da pomogne, i moja je pjehe jedno 15 min, al ima vjetra napolju, pa mi se ne mili, meni se jede pizza od sinoć, ahahaha [sm=smiley36.gif]

Lejla23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 14:19:18)

E draga nemam se šta ljutit, nego smo se mi 2 godine zabavljali i nisam se čuvala i pokušavali smo praviti bebicu i ništa, i prvi mj kad sam dobila menz u braku, nisam htjela više o tome da razmišljam, rekla sam kad Bog dragi odredi tad ću i imati bebu, a želim da se čuvam i to što mi je prepisala praktikovat ću, sve za bebicu, a draga jedva čekam aBd, ne samo ja, nego moj muž koji nema roditelje ni brata ni sestru, hoću da mu rodim bebu [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>