RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 14:25:04)

Ni ja ni moj muz nemamo oceve.. I vjeruj, kad gledam koliko je sretan zbog trudnoce, znam da ce biti dobar otac... Zelim i vama da uspijete ostvariti to sto zelite... Niko ne bi trebao biti uskracen za taj osjecaj..

NEgo, ne spominjite kupus.. Volim ga, ali je toliko tezak za stomak, da ne smijem ni pomisliti da ga pravim i jedem...

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 14:47:05)

Samo ti uspori sad,postuj terapiju i misli pozitivno, to stvarno puno znaci. I ja sam ostala trudna odmah na pocetku braka al to ne umanjuje nasu zelju i radost za ovom nasom bebicom, samo nek nam dodju zivi i zdravi :)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 14:50:15)

Lejla23 draga moja jako mi je drago da je sve ok i da se vidi gestacijska vrecica ;) moj savijet lezi, uzimaj terapiju i odi za 3 sedmice na kontrolu ....

Lejla23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 15:02:47)

e draga ja sad podjo bas napisat pise Gest vrecica i ovamo 7 mm. i gest dob 5 kroz 6 :)

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 15:10:15)

Jel ti napisala kad je ocekivani termin poroda?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 15:19:00)

IZVORNA PORUKA: Lejla23

Drage moje evo mene stigla sam kuci, pa da vam se javi, kaze meni dr da mi nece radit ultra zvuk jer je jos uvijek rano, kaze to je negdje oko 5 6 sedmica, i ja njoj kažem da mi je jutros curilo smeđe, kaže ona hajde da te pregledamo, kaže važno je da je beba u maternici i da je sve ok hvala Bogu, ali ja sam se opet prepala, jer mi je rekla da smeđe može biti i kao spontani nešto tako mi je rekla, a opet mi rekla ne brini se uredu je sve, i prepisala mi je Dabroston da uzimam 3 puta na dan i prepisala mi Folacin da uzimam jednom u toku dana, kaže ako mi se pojavi opet smeđe da odma dođem njoj i da mi pojača terapiju ili inekcije, ja se nadam da neće morati, moram mirovat i ležat i za jedno 2 3 sedmice otići, tek tad ću moći da čujem otkucaj srca, ja sam se opet zabrinula, jer sad kad sam došla bilo mi malo smeđe na ulošku, pa sam evo popila i onu i onu tabletu i ja od danas ležim tri sedmice nigdje ne idem. Brine me ovo smeđe, [sm=smiley19.gif]

O Boze napisem roman i onda me izbaci i nece da salje. Pored toga izgori mi rucak i poslala sam sve u pm. Uh kako sam ljuta grrrr morat cu apaurin jedan popit da se smirim[sm=jezicek.gif]

Uglavnom draga moja da ti kazem moje iskustvo. Sa 7 ned prokrvarila i krenuo pobacaj. Morals lezat u bolnici cetiri dans. Pijem dabroston tri put na dan. Znaci svakih osam dati pijes. A folacin jednom. Bitno ti je da nista ne radis i lezis. Digni noge i redovno terapiju pij. Ja sam sada u 20 ned i sve ok. Mislim nisko je i boli me stomak redovno dvaki dan ali pijem terapiju i nije vise bilo krvarenja. Tad mi prestalo nakon dva dana tako da ne sekiraj se i obavezno lezi.

Eto nemam zivaca sad pisem detaljno. Bas sam ljuta zbog rucka uh. Al com ti je beba tu ok je onda. Samo se smiri i lezi. Miruj.

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 15:26:35)

7 mm je super meni je bila sa 5+1 8,3 mm i to je super ;) a srceko se vidilo tek sa 6+6 jer mi je O kasnila ... Sve je to ok nebrini se uzivaj ;)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 15:29:20)

http://www.bluni.de/index.php/a/schwanger_bio_chd evo ti tabela a tu ima razne tabele za velicine ;) po tabeli si 5+3 a kasni ti 10 dana jel? Onda i po M si 5+3 i to je super sad se strpi 3/4 nedelje i uzivaj pa ces cidjet srceko

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 16:38:02)

cao cure
ja sam odspavala citavih 12h. :)
nesto me izgleda kiselina muci BEBELINA sjetih se tebe...... malo sam se budila i kao da mi nesto "gori" u grlu, ne smeta toliko ali ne ugodno je boze moj.....uglavnom odspavala sam. MM otisao, prvo ide u ohajo, pa ce za texas kao i obicno, samo sto ce ovaj put cekati malo duze da ga utovare pa nece doci kuci do mozda iduceg utorka... Andy pita kako mogu sama, navikla sam! Jedinica sam kod roditelja, uvijek sama bila, uzivam biti sama, odradim sta imam, gledam tv,imam internet napravim sebi nesto malo jesti kad mi se da, prodje dan... nikuda mi se ovih dana i ne ide, vani zahladilo,vjetar ruzni ne mogu puno hodati,tako da preferiram da meni dodju nego da ja idem igdje:)
bebelina zao mi je sto su bili tako odvratni prema tebi, treba neko biti uz tebe kad to rade, jebi ti njima sve "bicu ja u sobi preko puta hodnika" njoj vaznija kafa i tracarenje nego da sjedi uz tebe.. oni i traze da srce skace gore dole, a ne da je konstantno na istome to varira jer se on pomjera...
moja zadnja menstruacija je bila 7.3 dodajmo 7 dana na to je 14 ali moj termin je 10/11 po ultrazvuku i ja po tome idem.. mada izgleda po ultrazvuku zadnjem u 32oj nedelji mi fakticki jos malo ulazimo u 9 ....jer bi trebala biti 35sed u cetvrtak...

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 16:41:03)

ja koristim stranicu
pregnology.com
ukucas ili termin, ili datum zadnje menstruacije i sve ti u detalje ispise, koliko si dana trudna,sedmica slike prikaze kako beba izgleda svake sedmice.
ja koliko sam upucena,ovdje ako na dan termina ne krenu trudovi i porod, indukcija...nikada ne puste da ides dalje od termina

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 16:50:02)

LEJLA bit ce to abd dobro,evo i sama vidis puno nas je imalo to krvarenje na pocetku pa smo hvala bogu izgurale evo skoro do kraja.Ti sad slusaj doktorove upute i bit ce sve ok.

VANCHII draga ti ovaj cetvrtak punis 34 tjedna,jel tako ja i ti smo u 3 dana ?Kako si danas,jesu ledja bolje?

IMa li one ALMOND ,Kako prodje uzv?

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 16:54:28)

marincii
da da punih 34 ulazimo u 35..
danas sam dobrooo hvala bogu nista ne boli .. evo me odmaram i to mi je danas plan:)
puno vodeee i odmora
sutra na kontrolu za stitnu popodne.
zvala sam bivseg dr da im faxira sve nalaze imam nalaz od 23.9 nista ranije ali sigurno ce traziti da vadim opet al nema veze..
kako si ti danas?

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 16:58:46)

Super ,bas mi je drago da si dobro,samo odmaraj kad bebica stigne neces moci:-)
I ja sam dobro,osim sto sam opet povracala al to vise i ne racunam jer sam i navikla na to.
Jesi ti kupila sve sto trebas?ja miram jos higijenu i ljekarnu to cu iduci tjedan,i onda da krenem s pranjem i peglanjem to stalno odgadjam

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 17:07:03)

imam sve al nisam jos spakovala u torbu
trebaju mi samo papuce za bolnicu...
spavacicu dobijam tamo, pelene takodje
kupila sam jedno pakovanje od 20 ulozaka ne znam tacno koliko mi ih treba s obzirom da sam ja u bolnici samo 48h. nekad i manje..
imam odjelce u kojem cu ga iznijeti iz bolnice, auto sjedalicu (bez toga nedaju bebu iz bolnice ako nije pravilno namjestena)
moram da ponesem 4-6 manjih nesto kao kod nas pamucnih pelena za umotavanje i dekicu za sjedalicu.
higijenu imam, ono u cemu idem u bolnicu tome cu izaci helanke i majicu sto je najudobnije..
moram jos da uzmem neki skafander ili jaknu za bebu ko zna koliko ce biti hladno

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 17:09:58)

moram vam nesto ispricati
moja drugarica sto je rodila prije mjesec dana i ono nisu nikome rekli ovo ono,aj nema veze bilo proslo
nasa jedna zajednicka drugarica nju pitala sta joj treba za bebu da zna da uzme, pitala je sta koristi od kupke za malu da ne uzima nesto sto ova nece koristiti......kaze mi nju jos nismo ni okupali,bebe se ne priljaju nema potrebe. Ja ostala bez rijeci........cekaj, dijete sad ima vise od mjesec dana i koju sedmicu a ti nju nisi ni okupala?
jesam ja ovdje luda??

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 17:19:18)

Vanchi draga znas sta moja babica na tecaju rekla kad sam rekla izacu iz bolnice u tome u cemu sam i dosla.. A ona kaze pa onda znaci mozes i u pidjami izac jer nemoj zaboravit da u pidjami mozes i zavrsit u bolnici. Ovdje je jako strogo sko pukne vodenjak moras ostat lezat i zvat hitnu nesmjes sam u volnicu nit se smijes ustat iz kreveta ... A to se moze nocu desit bas kad budes spavala i budes u pisjami ;)

E sto se tice kolegice Boze sacuvaj ... 1-2 puta nedeljno je normalno kupat bebu al bas 4 nedelje nikako to je bas glupo ...

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 17:21:16)

Nama sobica stize za 3 nedelje pa cu i ja pocet prat i peglat kad sastavimo sobu ...

Torba mi je spakirana za bolnicu al ce se nacekat haha ;) joj da mi je uc u 9 mjesec pa da se porodim odma hahaha

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 17:33:24)

nije mi palo na pamet da vodeljak puca hahaaha ja mislila samo trudovi i ajmo rodit:D
blesava sam bas
i ja sam se zacudila da ne kupa dijete, vlazne maramice nisu dovoljne kad beba kaki ili piski,pogotovo curica treba paziti moze i ona mala dobiti upalu besike ako nije pravila higijena, to mi je prvo palo na pamet...
mm nije stigao ovaj put da sasstavi ormaric koji smo uzeli pa da i ja dovrsim sobu, trazim neke zavjese plavo bijele ili cisto bijele ali nema nidje!! moram izgleda naruciti...

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 17:35:59)

Zene drage, slusajte moje trenutne paranoje. Upravo me mama ofarbala i cekam da se farba primi i da se okupam i kontam sta ako sad ne daj Boze pukne vodenjak il krenu kontrakcije,haha. Ne smijem ovo nikom u kuci rec osim vama jer znam da cete me razumijet [sm=smiley36.gif]

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 17:53:07)

leme [sm=smiley36.gif]
nema druge nego oprati kosu, primila se farba il ne primila bices sarena [sm=smiley36.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 18:13:22)

Leme draga ti mene bas nasmijah hahaha

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 18:18:23)

Prezivjela sam hahah,jos samo da je osusim :D

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 18:18:26)

moj beban izgleda osjeti da je vrijeme neko sjebanooo i kisno pa i on miruje i uziva:) javi se povremeno

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 18:25:47)

Evo na vjestima javljaju u njemackoj zena rodila 22 godine jos i bacila bebu u neku korpu i beba umrla :(

Kako mogu tako sta da urade?????,,,?????? Jos ju i rodila i vako nesta????

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 18:28:52)

zato ja imam net tv plus i gledam samo filmove i muziku.
neki lik pobio narod u otavi o tome se prica i bez vijesti jos kad bi to sve morala gledati i slusati pffffff

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>