RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (27.10.2014 23:26:38)

pa to ti kazem
fakticki sa 35+5 ulazis u 9 mj i onda se moze tad ocekivati kad god, ne mora bas do termina jer meni moj dr kaze gledaj ovako: termin je bukvalno pred kraj 9og mjeseca... sto bas znaci cim udjes,moze se to desiti odmah a ne mora......mozes prenijeti

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (27.10.2014 23:38:28)

Samo da je uletit u taj famozni deveti mjesec, pa il ce mo odahnut il cemo bit jos napetije [sm=smiley36.gif]

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 7:54:58)

Jutro!

Bebelina, šta se dešava to...nemoj nas zabrinjavati.

Ako je iko mislio da će se poroditi ranije onda sam to ja[sm=smiley36.gif], znala sam imati bolove i po nekoliko sati.
A bh kad me uhvate , jedna za drugom , nisam mogla hodati.Kao trećerotki realno se mogao desiti porod nasred puta[sm=smiley36.gif]
Međutim ja ću i do termina izgurati po svim prilikama.
Lijek za te bolove je mirovanje.

BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 7:58:45)

To je ta zabluda u kojoj nas drze.. Udjes u deveti i mirna si... Ahaaaa, malo sutra...
Ja ocekujem porod svaki tren, a oni meni jucer zagorcase zivot.. Pirkljucili me u poliklinici na CTG i svi izasli iz sobe. Vidim ja bebi pobjegao na skroz drugu stranu stomaka i ne cuje mu se srce, a on mene udara li udara... Meni je dosla muka, ali sta cu, pitam se smijem li uopce rukepomjerati, jer ti niko nista ne objasni... Dodje sestra, gleda CTG i cudno me upita koji dr. u poliklinici ce mi citati nalaz. Kazem joj ja, ona odmah ode po njega.. Sjatise se oko mene njih dvoje, zabrinute face... Pita me jesam li jela.. Jesam jela sam, ali sta ja znam koliko treba jesti prije CTG-a.. Jela sam tri puta pomalo.. Kaze meni dr. idi pojedi veliki kolac i popij gusti sok, pa dodji za sat ipo. Meni je to sat ipo bilo kao vjecnost i kazem ja njemu ne mogu ja toliko cekat. Kaze onda odmah idi u bolnicu. Potrazi svog doktora... Nazovem svog doktora kaze da nije na poslu, ali kad sam mu rekla sta je upitanju zamolio me da se smirim i da ne idem u bolnicu jer je 100% uvjeren da nije nista. To me malo i umirilo. Dr. je zvao i mog muza i govorio mu da cu se bezveze nasekirat bez potrebe, jer nije nista... Ipak, odem ja u bolnicu i gore cekam 3 sata na CTG!!! Opet me prikljuce i ostave samu, a bebi nemiran. Ovaj put sam bila pametnija pa sam ga s onim aparatom ganjala po ciejlom stomaku. Cekala sam jos pola sata da neki odvratni doktro dodje i pogleda mi ocitanje. ODsao je i bez rijeci, bez slova, ma bez daha, samo potpisao CTG i izasao. Ja u soku, pitam sestru sta ovo znaci. pa kaze sve je ok, cim nista nije rekao. Zivotinja... I napokon, oko pet dodjem kuci...

I onda kazu bitno je uci u deveti mjesec. Sta ako mu se sad omota pupcanik oko vrata, oni mene ostave da tri sata cekam samo da nekom kazem dobar dan! Moze mu srce 30 puta prestat radit, niko nista!!! Sad sam vise zabrinuta nego kad sam bila manje trudna. Jer ovo je ipak period kad trebam zagrlit bebu, a ne razmisljat o ovakvim stvarima...

Naravno, danas sam smirenija, bolje se psihicki osjecam.. Veceras idem svom dr. na dozu smirivanja...

BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 8:01:00)

I da... Sestra koja mi je u poliklinici radila CTG (tj. samo me prikljucila na njega) kaze da je pravilo da uvijek sestra bude tu kad se zene prikljuce na CTG zato sto mnogim trudnicama dodje muka kad leze na ledjima.. A ona ni minut nije bila tu. Odmah nakon toga mi rece, ako osjetis mucninu zovi me, ja sam preko puta hodnika... [sm=zmeden.gif]
I zaista, dosla mi je muka, beba bas puno pritisne i ne mozes uzeti zrak... Kaze, tad se okreni na bok.. I naravno da nece cuti bebu i srce... Ma raspametili su me!

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 8:14:04)

IZVORNA PORUKA: BebeLina

I da... Sestra koja mi je u poliklinici radila CTG (tj. samo me prikljucila na njega) kaze da je pravilo da uvijek sestra bude tu kad se zene prikljuce na CTG zato sto mnogim trudnicama dodje muka kad leze na ledjima.. A ona ni minut nije bila tu. Odmah nakon toga mi rece, ako osjetis mucninu zovi me, ja sam preko puta hodnika... [sm=zmeden.gif]
I zaista, dosla mi je muka, beba bas puno pritisne i ne mozes uzeti zrak... Kaze, tad se okreni na bok.. I naravno da nece cuti bebu i srce... Ma raspametili su me!

[sm=smiley31.gif] ma nemoj se brinuti.To je onaj naš šugavi zdravstveni sistem o kojem smo raspravljale neki dan.
Da je bilo nešto loše išla bi na cr iste sekunde.
Imala sam ja sa prvim sinom opadanje srčanih tonova, ostavili su i mene samu, dok neko nije došao da očita nalaz.Zna i sestra to prepoznati ne samo dr.A i ti sama čuješ kako se pomjera tako se gube tonovi, ali dok se pomjera znači da je hB ok.

E kad su vidjeli da mu tonovi opadaju porodiše me u roku od 1h.Beba je dobila loše ocjene, nije odmah proplakao ali hB na kraju sve ispade dobro.

Znači da je nešto ozbiljno riješili bi to oni.
Nemoj se brinuti.[sm=smiley31.gif]

Lejla23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 8:56:41)

Jutro drage moje, ja sam se malo prije prepala, otišla sam u wc i ima mi malo, al samo malo nešto smeđe, jel to nešto strašno [sm=smiley13.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:03:56)

Lejla 23 ides danas doktoru? u 11? Nista se ne brini ja sam krvarila sa 9+5 i to 10 dana i sve je bilo ok, lezat, lezat i lezat nista drugo ne pomaze ...... Sve sto je smedje je stara krv iliti iscjedak koji jesamo ofarban zato izgleda smedje maternica se cisti ....Nebrini idi doktoru bit ce sve ok

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:06:42)

IZVORNA PORUKA: BebeLina

Draga moja nasa psiha radi cuda , vjeruj ja sam do sada imala 2 putaCTG i svaki put kad bi srce usporilo i moje bi stalo , a cim me skinu sa CTG ja uopste ne razmisljam.... Vidi sta psiha radi ja sam odlucila sledeci put kad rade CTG ne zelim zvuk da cujem .... Lakse je za psihu, a dokle god ti njega osjetis ne sekiraj se oni se pomjeraju naravno a neke bebe ni ne vole CTG i bjeze od njega to sta su tebi radili nije relevantno....Bit ce to sve ok opusti se

Lejla23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:09:48)

Idem draga u 11 sam naručena, evo curi brišem se, prepala sam se, inače sam strašljiva i nemaš pojma kako me je strah otići, brinem se [sm=smiley19.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:14:00)

IZVORNA PORUKA: Lejla23

Idem draga u 11 sam naručena, evo curi brišem se, prepala sam se, inače sam strašljiva i nemaš pojma kako me je strah otići, brinem se [sm=smiley19.gif]

Nebrini se nista kazem ti sa 6+3 i sa 9+5 sam imala smedji iscjedak, terapija magnezij, dabroston i mirovanje vidjet ces bit ce sve ok ......[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:14:23)

Lejla nemas razloga za paniku,s tim neces nista rijesiti.
Svakako ides danas dotoru i sve ce biti ok.
Kada se vidi takav iscjedak najvaznije je sto prije otici dok.A ti u 11ides,ne brini se nista .

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:16:00)

Hej rage moja ruka opet otpada :-(

Vanchi znaci uzivali ti i muz sad on otiso sada ti sama ... Kako mozes ako sama biti? Ja neznam dal bi m ogla meni i ovo kad radi bude nekad joj kad ce petak da dodje s posla :-)

Ja ode da se spremim pa idem u ikea malo svrljati :-)

A mi smo sa 31+2 sedmicom u 32 znaci usli u 8 mjesec trudnoce jel? A sa 35+1 se ulazi u 9 mjesec jer sa 40+1 se vec ulazi u 10 mjesec ako se nevaram?

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:18:53)

Ne brini se, za satic i po ides doktoru tako da ces odmah bit smirenija
Hvala Bogu pa te danas zakazao. Bit ce sve oki,vidjet ces aBd. Javi nam kako je proslo

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:21:13)

Tako je, i mene je to bunilo dok napoookon nisam "raskrstila" s tim mjesecima i nedeljama :D sa 31+1 si usla u 8. mj, a sa 35+1 u 9ti

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:24:00)

IZVORNA PORUKA: leme

Tako je, i mene je to bunilo dok napoookon nisam "raskrstila" s tim mjesecima i nedeljama :D sa 31+1 si usla u 8. mj, a sa 35+1 u 9ti

E bas me to zanimalo sad znaci molit dragog Boga da udjemo u 9 mjesec pa kad dodje :-) Nama je termin 28.12 po uzv a po zadnjoj M 21.12 znaci sad smo neka 32/33 sedmica :-) Jedva cekamo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:26:03)

Andy [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za ulazak i 8 mjesec[sm=bravo.gif]
Jos malo i tvoje sunce doci na ovaj svijet.[sm=zz_showoff.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:27:21)

Lijep pozdrav svim trudnicama,ja vas redovno citam a rijetko se javljam. Vidim da brojite sedmice,ja sam se prvi puta porodila u 42. sedmici...vec sam mislila da cu biti vjecito trudna. [sm=jezicek.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:31:25)

IZVORNA PORUKA: Mir@H

Lijep pozdrav svim trudnicama,ja vas redovno citam a rijetko se javljam. Vidim da brojite sedmice,ja sam se prvi puta porodila u 42. sedmici...vec sam mislila da cu biti vjecito trudna. [sm=jezicek.gif]

Hehe draga cestitke na bebacu... Ja bas mislim da ce kod mene tako biti haha ja kao molim dragog Boga da nedodje ranije na kraju ce i prec termin m ozd udjemo u novu godinu :-)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:33:10)

IZVORNA PORUKA: mala curica

Andy [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za ulazak i 8 mjesec[sm=bravo.gif]
Jos malo i tvoje sunce doci na ovaj svijet.[sm=zz_showoff.gif]

Hvala draga .... Dat ce dragi Bog :-=)

leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:37:56)

Ja i moj bebac smo danas usli u 9. mjesec hvala Bogu. Iako sam govorila cim udjem u 9ti idem setat i opustit se (posto sam na mirovanju) al sad pogotovo ne mrdam jer bih voljela donijet ga do kraja. Svake sedmice sam sebi pomijerala granicu do koje trebamo dogurat i eto nas uletismo u 9ti, a mirujemo od ulaska u 7. mj

Mir@H -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:45:19)

Hvala puno,ma samo da sve bude ok,sedmica manje-vise od termina nista ne znaci :D

TiruTiru -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:45:45)

Jutro mame i okruglice, mi smo danas 33-2, i kontrola slijedi u 12, jedva cekam :))))
Nadam se da ste sve dobro i zdravo

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:48:48)

Evo i nase tiru tiru juhuuuu sretno na kontroli javljaj nam se cesce :-)

Mir@H draga ti si 29 sedmica? Sa ocekujes? Kada je termin[sm=bravo.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 9:51:29)

Jutro drage moje..,jao kako je moj bebac lumpovo nocas i onda odjendaput osjetim kako stuca nisko skroz pa kontam da je se ipak okrenuo glavicom dole,da mi je sad uzv da samo malo zmirnem da se uvjerim:-)
ANDY bravo za ulazak u 8 mjesec..zao mi je zbog ruke al valjda bude bolje kad rodis.
LEJLA23 ja sam u ovoj tridnoci prokrvarila dva dana prije nego sam trebala dobiti,ja kontala nista ni ovaj mjesec kad ono prestade i eto ja trudna,opet mi se taj iscjedak roskasti javio u 8 tjednu poveco mi doktor terapiju i prosli za dva dana i evo hvala Bogu nije se ponavljalo,nemoj se odma sekirati abd bit ce to dobro,sretno na pregledu.
VANCHII znaci i tebe love laznjaci,mene isto ledja znaju zaboliti ali to je normalno ne brini beba se namjesta u polozaj koji je najpogodniji za porodjaj pa onda mora malo i bolkati.
BEBELINA draga nemoj se toliko sekirati,znam da je lako reci al tesko uciniti i sama sam takva al moramo misliti pozitivno,znas kako kazu "onako nam je je kako mislimo",zato se trusi biti pozitivna radi svog bebaca abd sve ce to proci dobro i eto tebi njega u zagrljaj.
ALMOND jel danas ides na uzv,javi kako je proslo..
LEME znaci i ti ugazila u 9 mjesec,pa super .JA stalno kontam da ulazim kad napunim 36 bas me zbunjuje sve ovo...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>