BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (28.10.2014 7:58:45)
|
To je ta zabluda u kojoj nas drze.. Udjes u deveti i mirna si... Ahaaaa, malo sutra... Ja ocekujem porod svaki tren, a oni meni jucer zagorcase zivot.. Pirkljucili me u poliklinici na CTG i svi izasli iz sobe. Vidim ja bebi pobjegao na skroz drugu stranu stomaka i ne cuje mu se srce, a on mene udara li udara... Meni je dosla muka, ali sta cu, pitam se smijem li uopce rukepomjerati, jer ti niko nista ne objasni... Dodje sestra, gleda CTG i cudno me upita koji dr. u poliklinici ce mi citati nalaz. Kazem joj ja, ona odmah ode po njega.. Sjatise se oko mene njih dvoje, zabrinute face... Pita me jesam li jela.. Jesam jela sam, ali sta ja znam koliko treba jesti prije CTG-a.. Jela sam tri puta pomalo.. Kaze meni dr. idi pojedi veliki kolac i popij gusti sok, pa dodji za sat ipo. Meni je to sat ipo bilo kao vjecnost i kazem ja njemu ne mogu ja toliko cekat. Kaze onda odmah idi u bolnicu. Potrazi svog doktora... Nazovem svog doktora kaze da nije na poslu, ali kad sam mu rekla sta je upitanju zamolio me da se smirim i da ne idem u bolnicu jer je 100% uvjeren da nije nista. To me malo i umirilo. Dr. je zvao i mog muza i govorio mu da cu se bezveze nasekirat bez potrebe, jer nije nista... Ipak, odem ja u bolnicu i gore cekam 3 sata na CTG!!! Opet me prikljuce i ostave samu, a bebi nemiran. Ovaj put sam bila pametnija pa sam ga s onim aparatom ganjala po ciejlom stomaku. Cekala sam jos pola sata da neki odvratni doktro dodje i pogleda mi ocitanje. ODsao je i bez rijeci, bez slova, ma bez daha, samo potpisao CTG i izasao. Ja u soku, pitam sestru sta ovo znaci. pa kaze sve je ok, cim nista nije rekao. Zivotinja... I napokon, oko pet dodjem kuci... I onda kazu bitno je uci u deveti mjesec. Sta ako mu se sad omota pupcanik oko vrata, oni mene ostave da tri sata cekam samo da nekom kazem dobar dan! Moze mu srce 30 puta prestat radit, niko nista!!! Sad sam vise zabrinuta nego kad sam bila manje trudna. Jer ovo je ipak period kad trebam zagrlit bebu, a ne razmisljat o ovakvim stvarima... Naravno, danas sam smirenija, bolje se psihicki osjecam.. Veceras idem svom dr. na dozu smirivanja...
|
|
|
|