RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (24.10.2014 21:44:48)

Mala curice ja sam ziganja imala do 17 sedmice i bas to ziganje u predjwlu jajnika Se zove Gebehrmutter bänder te se sire i zna neugodno da boli... Nekad me bolilo lijevo nekad desno. Imala sam 2x krvarenje i lezala u volnici uz terapiju i menstrualne bolove... Nemoj se nista sekirat sve ce to bit ok sve je normalno ako si nedigurna odi do rudolfstiftung da te preggledaju...

Marinci draga ja uz terapiju imam tako TSH vrijednost , mada kaze sad imam puno hormona i mozda prestanem uzimat tablete za 4 sedmice ;) moj tsh je bio 3,59 i uz terapiju je uvjek od 0,5-2 sto je za trudnocu savrseno ;)

Inace ja sam lutalica cjeli dan i spavala tako da nemojte zamjeriti ;)

Ljubim vas

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (24.10.2014 21:56:55)

MALA CURICE bit ce to sve abd dobro,mazi i ti svoju mrvicu od nas dvoje♡
ANDY znaci t si nam danas skitala,neka samo uzivaj.

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (24.10.2014 21:57:14)

MALA CURICE bit ce to sve abd dobro,mazi i ti svoju mrvicu od nas dvoje♡
ANDY znaci t si nam danas skitala,neka samo uzivaj.

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (24.10.2014 22:16:42)

ola evo i mene opet
tata bio kod mene neke mi slike kacio po zidu i ogledala hehe a ja kuvala grah i zavrsila ga sad, pa stavila hljeb da se pece
ja sam imala isto to ziganje, moja doktorica je rekla da su to ti ligamenti sto se sire koji drze maternicu, i sad se to zna desiti meni a ja sam u 34oj sedmici,pogotovo ako se naglo okrenem s jedne strane na drugu u krevetu ili kad ustajem iz kreveta.
ako nemas iscjedak nikakav ne sikiraj se,bice to sve ok. To je tek pocetak:)
Andy, da li je tebi data dijagnoza hipotireoze? ili je to sve mozda od stresa bilo pa ti uzimala terapiju privremeno?
ja pijem tablete dozivotno.

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (24.10.2014 23:20:11)

Marinci ma moram sta cu drugo;) il jedem il lutam haha ;)

Vanchi to je prvi put da uzimam terapiju ja imam smanjenu funkciju mislim da je hypotheriose :)
A da to se zovu ligamenti koji drze maternicu ja znam rec samo na njemackom i mene je bolilo jako da me ta bol znala buditi ...
Njamiii grah i domaci höjeb mmmmm

Ode da pajkim ljubim vas

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (24.10.2014 23:35:56)

ali ne razumijem zasto hoce da te skine sa tableta?
ako imas hypo-usporen,umanjen rad, to nije sigurno samo radi trudnoce, postoji uzrok tome mozda jos odavno, zasto te skida sa tableta? manjak tsh ne moze da te nadoknadi i mora da se uzima sinteticki oblik tiroksina iz npr: letroxa, eutiroksa i drugih tableta namijenjenih za hipotireozu.
prestanes li tsh moze da ti naglo skoci..al dr opet najbolje zna. [sm=zmeden.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 9:53:33)

Jutro trudnice,jel hladno kod vas?
Kod nas tmurno i puse jak vjetar brrr...
VANCHII nemoj ne drazit s tim domacim kruhom ,ja ga nikako neznam napraviti a bas ga volim:-(
ANDY ma samo uzivaj sta drugo da radis,kad stigne bebac morat ces malo usporit bar dok ova zima ne popusti pa onda bebija i u skitnju...
MALA CURICE kako si jutros?jel prestalo ziganje?

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 10:19:30)

IZVORNA PORUKA: vanchi88

ali ne razumijem zasto hoce da te skine sa tableta?
ako imas hypo-usporen,umanjen rad, to nije sigurno samo radi trudnoce, postoji uzrok tome mozda jos odavno, zasto te skida sa tableta? manjak tsh ne moze da te nadoknadi i mora da se uzima sinteticki oblik tiroksina iz npr: letroxa, eutiroksa i drugih tableta namijenjenih za hipotireozu.
prestanes li tsh moze da ti naglo skoci..al dr opet najbolje zna. [sm=zmeden.gif]

Zasto me skida jer moj Tsh nije bio jako povisen 3,59 je normalno ali radi trudnoce mi dadnu tablete eutiroks 50 mg zatim mi spuste na pola od 70 mg i opet mi je nizak tsh. Kaze vec tako i tako uzimam malu dozu a talo mi nizak tsh zato ... Jer da ne uzimam bio bi izmedju 1-2 sto je sasvim ok. Tako sam ju ja razumila... tsh kad god mjeris je drugaciji nikad nije isti znaci svaki dan se mijenja...

Marinci draga ma evo idem kod nase vildane danas :) ode se spremit pa na frizuru pa kod njih ljubim vas

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 11:12:41)

Dobro jutro i od mene [sm=smiley1.gif]
Hvala Bogu danas sam kao nova[sm=smiley36.gif]
Nista me ne boli niti ziga,bas sam happy[sm=bravo.gif]
Ustala da jedem i vec zijevam,znaci poslije jela opet zagrliti jastuk[sm=smiley36.gif]
Hvala vam na rijecima utjehe i sto ste mi pomogle da se psihicki smirim i ne panicim.[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Andy pozz Vildanu od mene,mada je ne znam ali mi je pisala pp,a malog smrada izgnjavi [sm=zz_showoff.gif][sm=zz_showoff.gif]

BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 11:13:25)

Jutro, drage moje.. Ko je bio nocna smjena na rr dinoc? :) Ja sam spavala koooo...

Mala curice, ja sam se nedavno javila svom dr. zbog tih zigova u predjelu desnog jajnika. Ja, kao vrstan doktor odmah sam sama sebi rekla da je jajnik. Kaze meni dr. nije to jajnik, draga nego si se nahladila pa ti mokracni kanali pod malom upalom. Pij caj! I tako je i bilo. Tako da ne brini... I molim vas samo se toplo obucite. Kod nas je pravo zimsko doba...

Ja vec odavno nisam imala grceve u nogama. Kad isnoc se javise u obje noge. Prvo jedna, pa druga. Cudi me, jer sam pred spavanje popila jednu sumecu Mg. Pomogne mi oko srkleta, pa lakse zaspim. Doduse, pijem vec trecu noc zaredom, pa rekoh da nisam pretjerala.

Almond, cini mi se da si me tio pitala. Ja sam iz Zenice. Napolju hladnooo...

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 11:25:17)

BebaLina,moguce je da sam se prehladila,sinoc me je groznica uhvatila,sva sam se tresla
koliko mo je bilo hladno.Skuham sevi kamilicu s medom,popijem i umotam se u jorgan.Tek tada sam dosla sebi.
Sad cu poslije jela napraviti caj.[sm=smiley1.gif]
I kod nas je bas brrr,a sada mm govorim da malo prosetamo,lijepo se obucem i malo na cist zrak da izadjem.

BebeLina -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 11:30:14)

Uh, izadji dok mozes.. Ja vise nisam pokretna. Iako imam samo +12 kg ne mogu dugo biti u pokretu, tako da i odlazak u prodavnicu predstavlja nemogucu misiju.. Jednostavno, neki pritisak dole, pa me uspori.. A necu da se patim. Sinoc smo isli u goste, jedva sam izdrzala. Na kraju ustala, ljudi me gledaju, pa se sjatise, de ovako sjedi, de onako, evo ti jastuk.. a ja to ne volim. Bude mi neugodno.. Trudna sam, nisam bolesna :)

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 11:50:48)

Jojjjj,to je bas neprijatno kada ti masa njih govori de ovako,evo ti ovo.
Shvatam da je to lijep gest briznih ljudi,ali ipak je neugodno.
Kao sto kazes trudna si,nisi bolesna[sm=smiley1.gif]
Osjetula sam kada malo duze hodam da i meni se javi pritisak i blagi bo,kao upozorenje da je dosta aktivnosti
i vrijeme je za odmaranje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Znaci pretezno lezis,tako ti odgovara?
Ma,utopli se,lezi s jedne atrane na drugu i uzivaj [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 12:27:21)

Cao drage moje, kako ste mi? MALA CURICE drago mi je da si dobro :) samo odmaraj, opusti se. Bices ok aBd. Ja sam ok, nista novo. StomAk me redovno boli , navikla vise :( pijem terapiju i blabla. I kod nas hladno. Nema snijega al zato hladno ko da te nozem neko bode brrr. Al mislim da ce se poboljsat vrijeme ovih dana. Barem malo sunca pa makar i hladno bilo. Ovako kad je tmurno samo bi spavala :(

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 12:37:32)

Uzivaj u toplom domu,ne izlazi vani kada je tako hladno.
Hvala Bogu,bolje jeste,odnosno nista vuse ne ziga.
Dokle cu se druziti s wc soljom,svaki sat moram u wc.
Ne mogu nigdje ici [sm=smiley36.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 13:14:00)

MALA CURICE super da nema ziganja,sto se tice wc neznam sta reci ja sam isla na pocetku bas cesto,posle se smirilo bilo i sad je opet pocelo bas cesto piskim i rijetko da prodje noc da ne ustajem barem jednom.
NEGO mene danas nekako cudno zigne sa ledja od guze prema nozi i onda prestane odjedanput ,dva puta mi se desilo od jutros ja se odma prepala ,jel se kojoj desavalo.?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 13:19:14)

Uh ja i sad moram svakih sat u wc. Bas puno. Al sta cu tako mi je. U prvoj trudnoci sam zadnji mjesec islaa bas puno uh. Ali to je normalno na pocetku i kraju trudnoce. I kad je ovako nisko ko meni :(

MarinCi koja si ti nedelja? Jesi ti pri kraju? Mene zigne tako i svakako. Svi moguci bolovi su kod mene sada haha .. Ne znam sta bi ti rekla. Odmori malo, mozda si previse na nogama. Mene cim zaboli ja legnem i cekam dok ne prodje. Dok god nema krvarenja dobro je :)

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 13:34:55)

BEJBIBI ja sam u ponedeljak puna 34 tjedna ,ma nije me dosad ovako bolilo i bol je samoo s jedne strane nisko u ledjima i siri se niz nogu al kratko traje moguce da je isijas ko ce ga znati u prvoj trudnoci nisam imala nikakvi problema sa ovim bolovima a sad me bole prepone pa evo sad i ledja ,.
Ma vala samo da nisam mirna vazda nesto,da mi je vala roditi i docekat ovo dijete zivo i zdravo pa da dahnem dusiom malo.
Koji si ti tjedan?sta velu doktor za te tvoje bolove?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 16:04:32)

Ja sutra aBd ulazim u 20 nedelju. Ma meni je niska trudnoca i sprijeda pa valjda zato i boli stalno nesto. Pijem tablete po potrebi aspirin 100 il apaurin. Moram se paziti itd. Ma bezveze, samo da covjek nije rahat. A sto kazes samo nek je zivo i zdravo.
Aj kako sam ja danas lose. Pravila sarmu fuj. Dusa mi kroz nos izasla. Jedva nesto malo pojela. Aj mrzim ove mucnine. Bas me smaraju. Izgleda nece prestat do kraja :( [sm=smiley19.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 16:07:29)

I ja imam tu bol na lijevoj strani. Al to je izgleda neka diskus hernija valjda. Nisam isla dr, moja strina tako imala tri g. Sva ukocena. Iz krsta( malo iznad straznjice ) pocne bol. Sva se ukocim. Meni je to jos od ranije. I kad puno sjedim ili lezim ukocim se. Jel i kod tebe tako marinci

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 16:08:59)

BEJBIBI joj bas mi je zao pored ti bolova jos i mucnine te zezaju,znam kako ti je mene drze po cijeli dan ma sta god pojedem koda mi stoji u grlu podrigujem,kad povratim bude mu puno bolje iako kako mi je sad stomak veliki nije mi lako ni povratit uh valja ovo izdrzati ,na mom tickeru pise jos 44 dana ,bome se blizi...

Lejla23 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 16:15:10)

Drage moje ja vas pozdravljam, nova sam.
Da vas pitam, meni nikadnije kasnila men, 14.08. sam dobila, a 15.08. sam se udala, sl mjesec sam dobila 17.09. nikad mi nije kasnilo i mislila sam da sam trudna, al nazalost nisam, i sad u ovom mjesecu cekala sam mens i nisam dobila, danas sam uzela test sasvim obicni i najeftiniji i imaju dvije crtice, a nesto iskreno i ne vjerujem testu, nekad pogodi, nekad ne pogodi, a imam siptome, sem sto idem stalno u wc, boli me strasno ispod stomaka, i grudi me bas bole, pa cu u pon aBd nazvat doktor da me naruci na pregled, ja se nadam da sam trudna i da je test pokazo dobro, hvala vam

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 16:25:58)

MARINCI draga jos malo ostalo, blago ti se. I meni je isto tako, citav dan mi muka stalno tako. A danas eto i povracala. Bljak. Samo da prodje sve dobro svima nama. Da uzmemo u narucje bebane svoje :) samo nek je zivo i zdravo. To smo mi zene, trpimo svasta ;) najjace smo haha. ....

LEJLA 23 draga nadam se da jesi :) najbolje ti je otic na kontrolu ili krv vaditi. Ja sam tako uradila :) prvo test pa krv. Ni ja ne vjerujem testovima. U svakom slucaju sretno. Drzim fige ;)

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 16:31:21)

Marincii i Bejbibi,zao mi je sto vas pored ledja i mucnice muce[sm=smiley13.gif]
Marincii,mogu misliti kako je sa stomakom povracati,[sm=smiley13.gif]
Ja sam danas malo isla u kupovinu s muzicem,malo prosetali,nije bas tako hladno vani da se ne moze izdrzati.
Za svaki slucaj obukla sam se k'o eskimac [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Sada se najela i izvalila.
Cula sam da je od hrena-kren dobar caj,odo googlazi zasta je tacno dobar u [sm=nosecka.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar (25.10.2014 16:47:20)

Haj, pa nam javi :D

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>