Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 16:53:17
almondray
E vanchi sinoć sam mislila na tebe gledala sam one kamiondžije što voze po Kanadi i onoj divljini.A volim gledati i one po Americi što voze, jesi li ti kad sa mužem putovala?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 17:02:19
vanchi88
cao cure, kod mene je tek 11h i ja skoro ustala stavila grahic da se kuva:) Sutra mm s puta dolazi bas me brzo ova sedmica prodje... evo pijem jacobs s mlijekom (da,i toga ima ovdje haha ) Andy generacijo, bravo za tsh, ja u srijedu idem dr pa vidjecemo,sta,kako... valjda mi i ultrazvuk odradi! gledajmo realno svaka bolnica,svaki grad,svaka drzava ima neke svoje mane...... Ja zavidim kad neko kaze lezala u bolnici u pocetku trudnoce radi krvarenja!? Zar to negdje postoji? moja jako bliska drugarica u 7 nedelji trudnoce otisla u hitnu u bolovima cekala preko 7h da je prime, napravila frku dok je krevet dobila, da bi neki deseti tamo ginekolog rekao da je vanmaternicna i hitna operacija na kraju se ispostavilo da je bila cista i pukla.....dosao njen ginekolog i rekao bolje je da odes kuci, pobacices,bilo ovdje ili kuci... to reci trudnici? zeni koja prolazi kroz haos ? majku im kanadsku hladnokrvnuuuu ...kasnije je slali psihologu mislili da nije uredna. niko na tebe ne galami,sve oni to tebi na finjaka
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 17:07:51
vanchi88
IZVORNA PORUKA: almondray
E vanchi sinoć sam mislila na tebe gledala sam one kamiondžije što voze po Kanadi i onoj divljini.A volim gledati i one po Americi što voze, jesi li ti kad sa mužem putovala?
hahaa..ima neki dokumentarac o kamiondzijama sto voze po ledu gore skroz sjeverno gdje pingvini umiru od hladnoce...mene sve presjece cim vidim haha. Nisam nikad isla, za mene je to previse putovanja 7dana ...on vozi po 12-13h na dan bez stajanja igdje... obicne ravnice po americi kaze prolazis nema kuce po 200 300km i vise.. on je svracao jednom na grand kanjon u arizoni. Super mu je bilo.
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 17:20:46
almondray
IZVORNA PORUKA: vanchi88
hahaa..ima neki dokumentarac o kamiondzijama sto voze po ledu gore skroz sjeverno gdje pingvini umiru od hladnoce...mene sve presjece cim vidim haha. Nisam nikad isla, za mene je to previse putovanja 7dana ...on vozi po 12-13h na dan bez stajanja igdje... obicne ravnice po americi kaze prolazis nema kuce po 200 300km i vise.. on je svracao jednom na grand kanjon u arizoni. Super mu je bilo.
e to je taj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 17:22:56
vanchi88
nedaj boze da ti se gore pokvari kamion!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 18:26:18
mala curica
Vece zeMske Imam jedno pitanje.Danas cijeli dan osjetim kao neko blago ziganje u predjelu lijevog jajnika, dok desni osjetim s vremena na vrijeme.Dali je to normalno ili....... Odmah pomoslim na nesto lose
< Poruku je uredio mala curica -- 24.10.2014 18:31:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 19:25:33
bejbibi
cao cure, kod mene je tek 11h i ja skoro ustala stavila grahic da se kuva:) Sutra mm s puta dolazi bas me brzo ova sedmica prodje... evo pijem jacobs s mlijekom (da,i toga ima ovdje haha ) Andy generacijo, bravo za tsh, ja u srijedu idem dr pa vidjecemo,sta,kako... valjda mi i ultrazvuk odradi! gledajmo realno svaka bolnica,svaki grad,svaka drzava ima neke svoje mane...... Ja zavidim kad neko kaze lezala u bolnici u pocetku trudnoce radi krvarenja!? Zar to negdje postoji? moja jako bliska drugarica u 7 nedelji trudnoce otisla u hitnu u bolovima cekala preko 7h da je prime, napravila frku dok je krevet dobila, da bi neki deseti tamo ginekolog rekao da je vanmaternicna i hitna operacija na kraju se ispostavilo da je bila cista i pukla.....dosao njen ginekolog i rekao bolje je da odes kuci, pobacices,bilo ovdje ili kuci... to reci trudnici? zeni koja prolazi kroz haos ? majku im kanadsku hladnokrvnuuuu ...kasnije je slali psihologu mislili da nije uredna. niko na tebe ne galami,sve oni to tebi na finjaka
E da draga, ja lezala cetiri dana. I to ja htjela kuci jer sam se uplasila ( znam, nema logike) al na inicujativu dr ostala. Onako on meni drsko haha al odazvao me pameti. Sta ja znam u tom trenutku tako mi doslo da pobjegnem. Eto, nije ni ovdje kod nas tako strasno. Al ja lezala na ginekologiji. I onak، uredno odrzavaju. ( u bihacu) al et sto se poroda tice naslusala sam se svasta tak da
A fkt ne mogu da vjerujem da je tak u kanadi. Uvijek sam zamisljala te zemlje da su idealne. A nisu!!!
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 19:26:34
bejbibi
E da draga, ja lezala cetiri dana. I to ja htjela kuci jer sam se uplasila ( znam, nema logike) al na inicujativu dr ostala. Onako on meni drsko haha al odazvao me pameti. Sta ja znam u tom trenutku tako mi doslo da pobjegnem. Eto, nije ni ovdje kod nas tako strasno. Al ja lezala na ginekologiji. I onak، uredno odrzavaju. ( u bihacu) al et sto se poroda tice naslusala sam se svasta tak da
A fkt ne mogu da vjerujem da je tak u kanadi. Uvijek sam zamisljala te zemlje da su idealne. A nisu!!!
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 19:29:23
bejbibi
IZVORNA PORUKA: mala curica
Vece zeMske Imam jedno pitanje.Danas cijeli dan osjetim kao neko blago ziganje u predjelu lijevog jajnika, dok desni osjetim s vremena na vrijeme.Dali je to normalno ili....... Odmah pomoslim na nesto lose
E draga da te utjesim, mene konstantno, svaki dan boli tako :( uglavnom donji dio stomaka. Kao oko jajnika , cak me zigne i grlic cini mi se. Al meni je niska posteljica, trudnoca, nazovi kako god. Pa izgleda to normalno a malo odmaraj. Lezi, digni noge.
Koja si sedmica?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 19:37:03
mala curica
Ja sam sesta sedmica.Mene stomak nikako ne boli samo ponekad kao dae nesto zaskalji pa se moram pocesti.A ovo u predjelu lijecog jajnika bas me zigne,nije konstantno nego povremeno.Imala sam jedan sponatni,sada malo je reci da cu osijediti do 4 novembra kada mi je termin kod dok. Koja si ti sedmica? Znaci i tebe je isto probadalo?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 19:57:53
bejbibi
E draga moja necu da te uplasim ali meni je u 7 nedelji krenuo pobacaj. Stomak me bolio ko pred menstruaciju. Meni je ovo druga trudnoca i sad sam 19+5 Sa prvom trudnocom sve extra , a sad u drugoj pocelo mi krvarenje ( u 7 sedmici , al ne ono obolno vec smedjkasto i samo malo isprljala gace) ne bi ni otisla doktoru da nije bilo krvarenja al to jest razlog da se ide. Ja spontani nisam imala hB i ovo mi je sve novo. Al lezala u bolnici uz terapiju( dabroston 3x1 i folacin 1x1) i dan danas pijem terapiju.
Hmm ako nemas krvarenja mislim da je to normalno da boli jer se siri materica. Al ti ako se sekiras otidji ranije doktoru draga. Niko ti ne moze branit to. Ja sam prije jedno tri sedmice bila kod svojih i za dvije sedmice dva puta isla ginekologu jer me bas zabolio stomak. I krenuli kao kontrakcije i dala mi apaurin 2 mg. sad kad sam bila na redovnoj kontroli dr mi je dao i aspirin protect 100.
Necu da te sekiram draga ali ako mislis da si u opasnosti otidji doktoru. Il u hitnu ak nista ( ne znam imas li prilike otic privatniku jer je vikend) npr moj dr radi vikendom. Al privatno ja idem.
Zasad lezi i dizi noge.
Jesi li isla ikako dr? Kako napredujes?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 20:00:53
unchy
Nije nam se unchy dugo javila
eee tu sam ja, uletim pa vas nako na brzinu procitam, radim do prvog pa cu poslije imati puno vremena za rr. uglavnom sve je super, i jedva cekamo da udjemo u deveti mjesec, brojimo dane , jos 58 dana do termina
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 20:04:40
mala curica
S prvom trudnocom,pred spontani bio mi je smedzkasti iscjedak i bolovi u do jem dijelu stomaka. Sada nemam nikakvog iscjedka,hvala Bogu,sve je ok osim tog ziganja samo jednog jajnika,nije bolan. Kod nas ni jedan privatnik ne radi vikendom. Evo napravila sam sebi kamilicu s medom,utoplila se i legla. Boze samo sa prodje ziganje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 20:15:22
bejbibi
Aaaaj napisah roman i izbaci me grrtr.....
Uglavnom, MALA CURICE , draga moja ti se sad fino ppusti i nemoj misliti negativno :) ok?! Bice aBd uredu. Ako budes i dalje nemirna otidji u hitnu. Al bice dobro aBd. Samo pozitivno misli jer nekad negativne misli te obuzmu i fkt se covjek razboli.
A jel onu gumu koristis za utoplavanje? Mislim da to ne treba direkt na stomak. Nisam sigurna.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 20:24:24
bejbibi
Ma nista lijepa moja ;) tu smo da dajemo podrsku i dijelimo iskustva :) a ne treba vala ni sve i svasta citati haha. Treba mislit pozitivno , to je najvaznije.
A za tu gumu sam cula da nije dobro direkt na stomak staviti. Al mozes na tabane. Ja sam tako. Eto draga samo se opusti, bices uredu aBd ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 20:29:04
mala curica
Iskreno svasta sam se nacitala,negdje pisi van matericna tr, negdje ovarijska .......da ne nabrajam sve redom. Muz stalno galami sto citam svasta po netu i jos vecu paniku i stah dobijem. A kao sto kazes opusteno pa sta dragi Bog da dok ne odem dok. Imam problem s hladnim nogama,upravo tu vrstu zagrijavanja cu da koristim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 20:34:34
bejbibi
Nemoj draga moja svasta citati molim te. Al bas nista. Imas doktora i konsultuj se snjim. Ignorisi i onaj moj post o mom iskustvu haha. Sve smo mi individue za sebe tako da sve smo razlicite. A isto tako ne znaci da ono sto je jednom bilo bice opet. Hvala Bogu pa nije tako u zivotu. Tako da draga moja polako samo i pozitivno. Cuvaj se ovog prvog tromjesecja. Nemoj nista tesko raditi. Samo mozes kuhati i lagane setnje hehe. Nista po kuci ok. Dok ne odes doktoru. Tako ja radim haha sve sam muzu prepustila :D
A i meni su uvijek hladne noge :( rako da mozes tu gumu koristiti :) cuvaj se
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 20:48:34
mala curica
Nista nisam osjecala,normalno po kuci radila,nista tesko.Rucak,vecera,ves . Hajde sto sebe isprepada,isprepada i muza Nadam se da je to reakcija sirenja ligamenata i materice,mada ne kuzim zasto samo jedna strana.
Mazi pupu i uzivaj u trudnoci,sad sam ja na pocetku i mukama.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 20:56:20
mala curica
Povracala sam,a sada samo ponekad imam mucnine. Nezz,mozda me poslije uhvati oboje. Hrana mi nema neki ukus da kazem,bas sam se najela. Upravo lezim a u stomaku kao da je vojska u pokretu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 21:05:41
bejbibi
Ma dobro. Nemora znaciti. Mozda si od onih sretnica sto ne povracaju puno ;). Mene jos uvijek drzi neka mucnina :( mada ne povracam al et bas mi fuj. Mislim da ce mi do kraja biti tako.
Nista draga, ti se samo opusti hehe ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 21:08:56
marinčii
VECE trudnice... MALA CURICE ja sam imala ta ziganja na pocetku kad jos nisam ni bila sigurna da sam trudna ,i to bas bi me. zignulo koda me neko nozem probode u predjelu desnog jajnika,posle je to prestalo i nije se vise javljalo.Ti se cuvaj i odmaraj sto vise,ako se ne daj Boze javi iscjedak odma trk doktoru sto je sigurno.,sigurno je.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 24.10.2014 21:19:01
mala curica
Drug moj stari.... Mozda je to individualno od zene do zene.Nekoga ziga i orobada u predjelu desnog O.,anekoga lijevog O Vjeruj mi jedina utjeha i nadu daje sto nemam nukakav krvavi iscjedak.Uz Boziju pomoc da sve bude ok. Ljubi mi M o d mene