|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar
23.10.2014 20:48:19   
vanchi88
da nisam zivila u bosni i iskusila nas zdravstveni sistem na sopstvenoj kozi rekla bi da lazu zene da nije toliko lose.... al posto sam imala i sliku i priliku da se lijecim i jos operisem slijepo crijevo dok sam bila tu..... user posted image sjecam se dobroooooo nisam ni imala knjizicu uopste mm isao da vadi dok sam ja bila u bolnici nisu ni htjeli da je vide nego fino racun od 1000e za operaciju a ja naravno nisam to platila,...
nije ni ovdje med i mlijeko pogotovo za pocetak trudnoce, prva tri mjeseca niko te ne ferma ni 2% sta se desi,desi se kakvo lezanje u bolnici,kakvi utrogestani to ne postoji...u to ne vjeruju!

marinci,almond da li ste te briseve radili u prvoj trudnoci? zar mi nismooo vakcinisani za menengitis? meni se sve cini kao da ja jesam, moguuce doduse da sam ovdje ali ne sjecam se tacno...
hej jutros sam bila na kafi sa drugaricom iznenadila me i kupila mi torbu za pelene i uz nju dodje jos podmetak za presvlaciti i kutija za vlazne maramice,plavo crna je

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 751
23.10.2014 21:12:36   
Andy_Bec23
Drage moje kad citam ovo sokiram se...

Ja kad sam isla roditi sam bila sama u sobi ... 2 krevetna soba. Kupatilo u sobi i svaki krevet svoj televizor sa slusalicama.. Al kao sto kazem bila sama prva dva dana tek 3 dan dosla druga ... Imamo rucnike, spavacice i posteljina se mijenja svaki dan ukoliko je potrebno. Spavacice i peskiri stoje u ormaru i moze se svaki cas uzet. Svatko moze ponet svoje stvari u bolnicu. Na hodniku stoji kafa,caj i voce za pacjente mimo dorucka,rucka i vecere. Ja sam sama mogla birat sta cu jedt i sama sastavljala svoj meni.. Kad sam isla u radjaonu bila sam u kadi da se opustim..onda u sobicu gdje sam i rodila. Cim je posteljica izasla mi je babica dala novu spavacicu... Premjestila me u moj cisti krevet i stavila mi 3 uloska sa mrezastim gacicama... Muz je cjelo vrijeme bio uz mene a da i jest sam dobila u sali ... Ali zato kosta jedan dan 600€ sto placa osiguranje a sam moras po danu platit 29€ jedino kod poroda nemoras tih 30€ samo ako je nesta drugo ...

I sad vi drage moje vidite ovu razliku??? Meni se povraca kad cujem vakve price.. Dodje mi da vas pokupim vamo da se porodite.. Bas zalosno ono stanje dole ;(

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 752
23.10.2014 21:17:38   
Andy_Bec23
A da i odjeca za bebu i pelene i vlazne maramice stoje na raspolaganju u sobi svakome za vrijeme boravka u bolnici 3-5 dana ovisi , tako isto mrezaste gacice i ulosci za rodilju za vrijeme voravka u bolnici ...

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 753
23.10.2014 21:22:24   
almondray
Andy draga ne mogu da vjerujem da takvo nešto postojiuser posted image
I kod nas se odbija fina cifra za osiguranje, ali gdje te pare idu nije mi baš jasno, jer većinu lijekova sami plaćamo.Imamo te osnovne pretrage besplatne i mislim jednostavnije operacije.
A hrana user posted image kriškica hljeba i paštetica, za ručak ili je kupus kuhani ili prasa a što bi Marinči rekla da bar daju unijeti naše stvari ,da se osjećam k'o ljudsko biće a ne životinja.Nego nam i kesu ispreturaju.
Ja sam prošli porod sakrila par čokoladica u uloške, tako me žene savjetovale, hebote valja vratit nečim snagu a to je onom hranom nemogućeuser posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

Neposredna veza do poruke: 754
23.10.2014 21:25:41   
vanchi88
i ovdje je sasvim slicna situacija oko bolnice.
dobijes pelene,hranu uloske te mrezaste gacice kupaju ti bebu da te nauce kako..
al sve to pokriva drzava jer je zdravstvno besplatno. ja vjerujem da kod nas ima doktora koji su mnogo mnogo obrazovaniji od ovih kanadskih, i snjima mozes otvoreno pricati, ovdje te hoce skaciti sto prije boli njega K za tobom...

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

Neposredna veza do poruke: 755
23.10.2014 21:29:44   
almondray

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

A da i odjeca za bebu i pelene i vlazne maramice stoje na raspolaganju u sobi svakome za vrijeme boravka u bolnici 3-5 dana ovisi , tako isto mrezaste gacice i ulosci za rodilju za vrijeme voravka u bolnici ...

Ovo sve mi donosimo, ako za bebu nemamo, kad izlazimo iz bolnice muž donese i ostavi na prijemnom.
Hej Bože ja bi sad plakala user posted image
Još one prozorčine, pa ih otvore da se zrači a bebice jadne se smrzoše ispod njih, a prostakuše od sestrica , kakvim nas sve imenima znaju nazvat.Pa ljepše se moja mama odnosi prema kravi svojoj.

A jel mi vjeruješ da sam više od dm-a dobila po porodu nego od države.Znači ni 1KM iako sam nezaposlena.
Dok u Sa nezaposlene majke imaju neka primanja, pakete i sl.

Neposredna veza do poruke: 756
23.10.2014 21:33:04   
vanchi88
ja sam bila 7 dana u bolnici kad sam operisala slijepo crijevo u banjaluci na hirurgiji u januaru 2011 godine.
sama sma hodala do sale u bolovima skinula se gola pred 10 doktora i sestara, tresla se koliko mi je bilo hladno, jedva mi venu nasli da ubodu anesteziju......kad je sledece jutro doktor radio vizitu ja vidim moj oziljak na lijevoj strani...gubim se, pitam se zar ne bi trebalo biti na desnoj!? oni meni kao usput i neku cistu vodenu pukli na jajniku...user posted image dren onaj vuces do wc-a... na kraju bas taj miris kuvanog kupusa sto almondray rece,na njega sam povratila i to na pod, tek nakon 3x dobila sam lavor, i jos sestrica galamila na mene kako me nije sramota da povracam pred ostalim pacijentima... nisu mi davali da jedem,samo sam pila caj zasladjeni od nane... preplakala sam 7 dana najmanji problem u sobi od 10 zena sam imala a najvise sam plakala...

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 757
23.10.2014 21:35:42   
vanchi88
andi da li u austriji dijete dobija neki djeciji dodatak?
ovdje kad se rodi dijete preko interneta apliciras za knjizicu,rodni list i socijalni broj, prijavis ga i do 12e godine mjesecno oko 300-400$ za dijete dobijas kao od drzave nesto...

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 758
23.10.2014 21:43:45   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: vanchi88

andi da li u austriji dijete dobija neki djeciji dodatak?
ovdje kad se rodi dijete preko interneta apliciras za knjizicu,rodni list i socijalni broj, prijavis ga i do 12e godine mjesecno oko 300-400$ za dijete dobijas kao od drzave nesto...

Da dobiva se oko 150€ mjesecno i ta svota raste sa godinama do 25 godine ukoliko se dijete skoluje a ukoliko ne zakonski do 18 gine. Od 7-15 godine se dobije u septembru jos po 100€ vise kao pomoc za skolu. A ja idem 2 godine na porodiljno tu se dobije oko 630€ mjesecno. S tim da 8 nedelja nakon i prije poroda se dobija puna plata plus bozicnica jedan dio i godisnjica jedan dio. Ja sam na tim parama vec duze jer su me oslobodili posla. Dobivam vise nego sam imala platu oko 150€ ali zato nemam sad duplu u 11 mjesecu... Al izadje na iato ;)

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 759
23.10.2014 21:45:31   
Andy_Bec23
Kad citam vase bolnice muka mi dodje.. Sretna sam da sam tu i zahvalna Bogu jos samo da je zdravlja sve ostalo ce biti ... Meni je to najvaznije :)

Neposredna veza do poruke: 760
23.10.2014 21:59:01   
Andy_Bec23
Gdje nam je mala curica? Virila a nista nepise?? Ja sam bila setat sa muzem jedan krug a vani hladno ajme brrr ... Idem pajkit sutra uatat rano pa na kontrolu za stitnu zlijezdu ;)

Neposredna veza do poruke: 761
23.10.2014 22:10:16   
marinčii
Ma kod nas nema ni doplatka za djecu ma nista stvarno uzas prepusteni smo sami sebi,al eto ih tamo sto andy re e samo nek je zdra lja za ostalo cemo lako,iako ljuti me to ponasanje prema pacijentima i nikako ne mogu da se pomirim s tim tretmanom jer svaki covjek zasluzuje i treba da se odnose prema njemu bolje.
VANCHII radila sam mjesec dana prije trudnoce sve briseve na anaerobe aerobe i na ureplasmu mikoplasmu i kla idiju i sve bilo ok

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 762
24.10.2014 6:19:53   
BebeLina
Ekonomska situacija ovdje jest odvratna, to ne sporim, ali moram se nadovezati malo na ovu pricu o bolnicama. Ja non-stop slusam o tim odvratnim doktorima i babicama, pogotovo u DZ. Ali, ja nikad nisam usla u DZ (polikliniku), a da me nisu oslovili sa "duso". Izuzetak je onaj stari dripac doktor koji mi je savjetovao abortus. Moramo biti iskreni... Ja u DZ idem zbog trudnickog kartona i papira koji ce mi trebati za bolnicu i posao. I kad odem, nagledam se toliko toga, i svjesna sam da bih na mjestu onih sestara poludjela. Nekultura i nehigijena pojedinih zena se ne mogu ničim mjeriti. Zar je teško reći dobar dan, hvala, dovidjenja?! Tako da u jednu ruku i razumijem zdravstvene radnike, mada ne mislim da svi trebaju ispastati zbog kolektivne slike naseg drustva.

Sto se bolnice tiče, zaista je jadna ona moja torba koja stoji pored kreveta i čeka moje trudove. Spavacica, papuce, ulosci, higijena.. Minimum... I o tome moramo misliti. Kad sam lezala u bolnici zbog spontanog, dali su mi spavacicu koja je bila poderana narpiejd. Izgledalo je kao da sma u haljini s V izrezom do pupka. Jos ja ispod imala samo grudnjak user posted image K'o da me sa Grand parade dovelo :) Mene maaaalo tješi što imam nekih rodica i prijateljica u bolnici na odjelu s porodiljama i bebama, pa kontam, ako sta zafali nece mi biti problem to prokrijumcarit :) (i ovo je zalosno, al sta cu)

Eh, ja sam sinoc bila na pregledu. UZV je pokazao da je sve ok, obavili smo malo detaljniji pregled, posteljica nije jos bas zrela. Porodu se mogu nadati iza 30.10., vode ima dovoljno, bebei je tezak maaalo preko 3 kg, ocekujemo 3400 na porodu (sto me tjesi, valjda se aBd necu napatiti). Pitam ja njega hocemo li vaginalni pregled, kaze hocemo. Skinem se ja, legnem, on uze rukavice, stavi mi jedan prst, izvadi i kaze nisi se pocela otvarat. I to je to. Kontam u sebi, imam ja takvog ginekologa i kod kuce user posted image Pricali smo o porodu. OSjecam se sigurnije nakon svakog pregleda, jer mislim da ce dr. biti tu kad mi bude trebao. Zabranila sam mu da ide na godisnji :D Cula sam da nekad babice znaju raditi epiziotomiju, pa sam mu rekla da ja hocu da me on sije. Rekao je da je to kod njega pravilo, da se ne sekiram. Idalje vidim da preferira carski rez, ali ja sam se ovaj put malo drugacije postavila i dala mu do znanja da ipak zelim prirodno..

Eto... Ustala sam u 4, a uskoro trebam praviti kafu da muza pratim na posao...

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 763
24.10.2014 6:58:34   
Andy_Bec23
Jutro drage moje ja ode na kontrolu za stitnu zlijezdu ;)

Bebelina znaci bebac ceka termin ;) neka i treba tako ;)

Ostale ajmo ustajanje ... Ljubim vas

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 764
24.10.2014 8:35:23   
marinčii
Jutro zene ,ja sam sinoc opet povracala al neka nije mi mrsko jer kad povratim bude mi lakse inace sam cijeli dan trpila onu muku koja je vise postala nepodnosljiva,jednostavno moj zeludac ne podnosi nista u ovoj trudnoci...
BEBELINA drago mi je da je sve uredu ,abd i porod ce biti uredu ne sekiraj eto ni bebica. nije velika nego bas potaman a ako ce i tvoj doktor biti uz tebe ako sta krene teze uvijek moze da te porodi na carski .
ANDY sretno na kontroli.NAdam se sa je grlo bolje jutros?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 765
24.10.2014 9:23:37   
mala curica

Gdje nam je mala curica? Virila a nista nepise?? Ja sam bila set__at sa muzem jedan krug a vani hladno ajme brrr ... Idem pajkit sutra uatat rano pa na kontrolu za stitnu zlijezdu ;)

Ja sam vam komirana od spavanja,svaki sat ustanem u wc i opet krevet.Jedva ustanem
muzu nesto napraviti za veceru.Kao sto kazes izasla malo proset__ati da dodjem sebi,brrr hladno.
Slijedece sedmice idem na UZ pa cu vam imati sta pisati,naravno i pitatiuser posted image

Ostale user posted image jeli kod vas hladno?Kako ste vi?

< Poruku je uredio mala curica -- 24.10.2014 9:26:20 >

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

Neposredna veza do poruke: 766
24.10.2014 9:28:18   
mala curica
Ejjjj zene,sta je s Ilhane?Jeli sve ok,kada joj je termin?

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 767
24.10.2014 9:41:54   
Andy_Bec23
Evo ja ode sad kuci zavrsila san ;) 0,5 mi je vrijednost tsh al kaze bolje i vise nego manje hormona ;) za 4 nedelje opet pa kaze mozda vise necu morat tablete uzimat jer vec sada najmanju dozu i vako mi nalaz ;) joj super presretna sam ;)

Mala curice jedu pocele mucnine? A vani je bas ,bas hladno ;( brrr

Neposredna veza do poruke: 768
24.10.2014 9:45:15   
almondray
Jutro,ja ne odoh na kont. kiša sipauser posted image .
Bebelina nikako da upratim odakle si tiuser posted image

Ja sam i dalje mišljena da kome se ne radi u zdravstu treba da ide kući.Vjerujem da ima ljudskih bića koja bi rado zauzela njihovo mjesto i jedva čekala platu.
Ovo što vanchi priča...zar je to zaslužila?Treba lizat nekom noge da bi joj posvetili paznju?
Tako ja u prošlojuser posted image kod iste ove dr. odem, i ona se skine preda mnomuser posted image .Ja se tu crvenim i kontam šta joj bi , i kažem naglas kako tako bez pardona presvlači se pred pacijentomuser posted image
E kad je ona počelsa da galami, kao ona je završila fakultet i da se meni izvinjava zato što se mora presvuć....i još milion nekih stvari je nabrojala, orilo se sve.
Htjela sam da me zemlja proguta kad sam izlazila.
Nekom treba sa toljagom ući pa kako ti prema njemu neka se i on prema tebi tako ponaša.

Neposredna veza do poruke: 769
24.10.2014 10:05:05   
marinčii
MALA CURICE znaci i ti samo spavas;)haha ista sam bila prvih 14 tjedana samo lezala jos i povracala pa nisam imlala snage nizasta jos M trazi paznju i oce da se igra uh kad se sjetim bilo mi je bas tesko al sve prodje samo nek je sve uredu izdrzimo mi zene stosta.
ANDY bravo za nalaze,a zar mora tsh biti tako nizak meni bio 1,4 i nisam imala nikakvu terapiju.
ALMOND slazem se s tobom ,ako su zavrsili fakultet to im ne daje za pravo da nas tretiraju kao manje vrijedne.,prica mi jedna nasa forumasica posle poroda joj ostala posteljica i moraju joj to vaditi i doktor hoce na zivo a ona nece trazi anesteziju i on joj govori kao nema anesteziologa tu,i muz se ukljuci veli ajde platit cu koliko treba samo nek dodje i naravno on uzme novac i anesteziolog se pojavi odma ;(ma grozno ja sam bila sokirana ,stvarno nisam jos naletila na doktora koji ce pomoc bez obzira na to jel mu platis ili ne

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 770
24.10.2014 10:11:34   
mala curica

Mala curice jedu pocele mucnine? A vani je bas ,bas hladno ;( brrr

Kod mene sve naopako......Imala mucnine i povracala dok nisam usla u 6-tu sedmicu,sada nista samo
grudi i krsta,ufffff
Nezz mozda poslije opet pocnuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 771
24.10.2014 10:33:40   
Super Beba
Ja ću k'o padobranac, ponovo :)

Prvo, samo da kažem da mnogo zavidim andy_beč i vanchy na stanju u njihovim bolnicama i svemu što im tamo nude :)

A ponovo, moram da se nadovežem i napišem svoje lično iskustvo iz Opće (Vojne) bolnice u Sarajevu. Ne znam koliko će se vas sa teme uopće porađati u Sarajevu, ali ja (iz svog ličnog i jednog) iskustva imam samo riječi hvale za tu bolnicu.

Istina jeste da mi je torba bila puna skula poput toaletnog papira, vlažnih maramica, pelena za bebe, spavaćica, i sl. Međutim, na kraju se ispostavilo da mi pola stvari nije trebalo...

Spavaćice (koje su bile u odličnom stanju) sam dobila i u bolnici, i to na insistiranje sestre ("Šta ćeš bezveze da prljaš svoje, obuci ovu bolničku"), beba je po rođenju dobila pelena (nekih promotivnih violetinih i pampers), a i tamo su ih presvlačili sa njihovim pelenama, nisu od mene ništa tražili...

Soba je predviđena za dvije žene, znači, nikakva gužva...U sobi ima kupatilo, solidno (da se razumijemo, daleko je od hotela sa 4*, a kamoli 5)...I u sobi sam bila do samog porođaja..Tek kad je porod krenuo, prebacili su me u salu...

Ja jesam ponijela onih malih sokića na slamku (od jabuke najviše) i energetskih čokoladica i niko mi to nije uzeo iz torbe...Ležala sam u bolnici 4 dana (zbog većeg gubitka krvi), nikom marke dala nisam (veliki sam protivnik mita i korupcije u bilo kom obliku) i prema meni su svi bili super...Od moje doktorice (dr Aida Đ.Đurđević), drugih doktora do sestri...

I evo, sad sam nekoliko sedmica pred drugi porod. Sljedeću sedmicu odoh na 1. kontrolu u Opću, te imam namjeru da se ponovo tamo porodim. Nadam se da će situacija u bolnici biti kao i prije skoro 4 godine :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

Neposredna veza do poruke: 772
24.10.2014 11:06:14   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Super Beba

Ja ću k'o padobranac, ponovo :)

Prvo, samo da kažem da mnogo zavidim andy_beč i vanchy na stanju u njihovim bolnicama i svemu što im tamo nude :)

A ponovo, moram da se nadovežem i napišem svoje lično iskustvo iz Opće (Vojne) bolnice u Sarajevu. Ne znam koliko će se vas sa teme uopće porađati u Sarajevu, ali ja (iz svog ličnog i jednog) iskustva imam samo riječi hvale za tu bolnicu.

Istina jeste da mi je torba bila puna skula poput toaletnog papira, vlažnih maramica, pelena za bebe, spavaćica, i sl. Međutim, na kraju se ispostavilo da mi pola stvari nije trebalo...

Spavaćice (koje su bile u odličnom stanju) sam dobila i u bolnici, i to na insistiranje sestre ("Šta ćeš bezveze da prljaš svoje, obuci ovu bolničku"), beba je po rođenju dobila pelena (nekih promotivnih violetinih i pampers), a i tamo su ih presvlačili sa njihovim pelenama, nisu od mene ništa tražili...

Soba je predviđena za dvije žene, znači, nikakva gužva...U sobi ima kupatilo, solidno (da se razumijemo, daleko je od hotela sa 4*, a kamoli 5)...I u sobi sam bila do samog porođaja..Tek kad je porod krenuo, prebacili su me u salu...

Ja jesam ponijela onih malih sokića na slamku (od jabuke najviše) i energetskih čokoladica i niko mi to nije uzeo iz torbe...Ležala sam u bolnici 4 dana (zbog većeg gubitka krvi), nikom marke dala nisam (veliki sam protivnik mita i korupcije u bilo kom obliku) i prema meni su svi bili super...Od moje doktorice (dr Aida Đ.Đurđević), drugih doktora do sestri...

I evo, sad sam nekoliko sedmica pred drugi porod. Sljedeću sedmicu odoh na 1. kontrolu u Opću, te imam namjeru da se ponovo tamo porodim. Nadam se da će situacija u bolnici biti kao i prije skoro 4 godine :)

Potpisujem :) sve isto ....

Evo i ja ko padobranac haha. Ali da ne pisem isto, i meni je ovako isto , identicno bilo ( i ja sam lezala duze). Cak mi je muz prisustvovao porodu sto je super bilo :) prelijep osjecaj. Ali ja vise nisam u sa :(((((( a najvjerovatnije cu ici u slo da se porodim. Ovdje u bihacu ne namjeravam jer sam na pocetku trudnoce kad sam lezala u bolnici zvog krvarenja, naslusala se svakakvih prica i izgleda bez podmicivanja dr i sestara ne prolazis dobro, nazalost :(

A i vi koje ste blizu poroda, nemojte drage gledati te porodjaje samo se isprapadate ( pogotovo prvorotkinje). Dajte uzivajteeeee u zadnjim danima;)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 773
24.10.2014 11:43:28   
almondray
Super Bebo pa što kao padobranac, javi se nekad češće.

Svaka čast na izuzetcima, bolnicama al' za Tuzlansko porodilište još niko nije rekao riječi hvaleuser posted image .Kod nas su sobe od 8 kreveta, te na babinjama, a kupatilo je zajedničko.Doduše čistačicama nemam riječi jer pesinjače ni vodu za sobom neće pustit a kažu muški da su prljaviuser posted image
I ja lično nikad nisam marku dala dr. uoči poroda, nisam čak ni poznanike zvala iako sam imala koga.I ekipa na porodima je bila kolko -tolko normalna.Al' na tom drugom odjelu šta se dešava nikako mi nije jasnouser posted image .Razumila bi da one trče porađaju-pa se vraćaju porodiljama ...nego samo obiđu majke i to je to.
Ležala sam sa oboje djece na toj istoj gradini , na predijatriji.Tamo je skroz drugačija situacija.
Nije ništa napucano i to , nego normalniji odnos pacijenta-dr.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 774
24.10.2014 13:31:43   
rose 87
napisah kilometarski post i nista izbaci me sa rr,sad cu samo da pozdravim,neda mi se opet o ovim doktorima i bolnickom osoblju ni razmisljati haha...

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *