BebeLina
|
Ekonomska situacija ovdje jest odvratna, to ne sporim, ali moram se nadovezati malo na ovu pricu o bolnicama. Ja non-stop slusam o tim odvratnim doktorima i babicama, pogotovo u DZ. Ali, ja nikad nisam usla u DZ (polikliniku), a da me nisu oslovili sa "duso". Izuzetak je onaj stari dripac doktor koji mi je savjetovao abortus. Moramo biti iskreni... Ja u DZ idem zbog trudnickog kartona i papira koji ce mi trebati za bolnicu i posao. I kad odem, nagledam se toliko toga, i svjesna sam da bih na mjestu onih sestara poludjela. Nekultura i nehigijena pojedinih zena se ne mogu ničim mjeriti. Zar je teško reći dobar dan, hvala, dovidjenja?! Tako da u jednu ruku i razumijem zdravstvene radnike, mada ne mislim da svi trebaju ispastati zbog kolektivne slike naseg drustva. Sto se bolnice tiče, zaista je jadna ona moja torba koja stoji pored kreveta i čeka moje trudove. Spavacica, papuce, ulosci, higijena.. Minimum... I o tome moramo misliti. Kad sam lezala u bolnici zbog spontanog, dali su mi spavacicu koja je bila poderana narpiejd. Izgledalo je kao da sma u haljini s V izrezom do pupka. Jos ja ispod imala samo grudnjak K'o da me sa Grand parade dovelo :) Mene maaaalo tješi što imam nekih rodica i prijateljica u bolnici na odjelu s porodiljama i bebama, pa kontam, ako sta zafali nece mi biti problem to prokrijumcarit :) (i ovo je zalosno, al sta cu) Eh, ja sam sinoc bila na pregledu. UZV je pokazao da je sve ok, obavili smo malo detaljniji pregled, posteljica nije jos bas zrela. Porodu se mogu nadati iza 30.10., vode ima dovoljno, bebei je tezak maaalo preko 3 kg, ocekujemo 3400 na porodu (sto me tjesi, valjda se aBd necu napatiti). Pitam ja njega hocemo li vaginalni pregled, kaze hocemo. Skinem se ja, legnem, on uze rukavice, stavi mi jedan prst, izvadi i kaze nisi se pocela otvarat. I to je to. Kontam u sebi, imam ja takvog ginekologa i kod kuce Pricali smo o porodu. OSjecam se sigurnije nakon svakog pregleda, jer mislim da ce dr. biti tu kad mi bude trebao. Zabranila sam mu da ide na godisnji :D Cula sam da nekad babice znaju raditi epiziotomiju, pa sam mu rekla da ja hocu da me on sije. Rekao je da je to kod njega pravilo, da se ne sekiram. Idalje vidim da preferira carski rez, ali ja sam se ovaj put malo drugacije postavila i dala mu do znanja da ipak zelim prirodno.. Eto... Ustala sam u 4, a uskoro trebam praviti kafu da muza pratim na posao...