haidy -> RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? (20.3.2009 16:12:01)
|
IZVORNA PORUKA: Gigana Vjerujem u Boga i ne trudim se biti dobra vjernica, jer ne znam šta znači biti dobra vjernica i ko to ocjenjuje. Znam samo da kad mi je teško, tražim pomoć od dragog Boga, svaku noć pred spavanje proučim sve što znam i molim Boga da budemo živi i zdravi. Ne klanjam, ne postim, popijem alkohol jednom ili dvaput godišnje, ne jedem svinjetinu, dakle nisam vjernica u tom smislu. Trudim se da nikoga ne uvrijedim, da nikome ne pomislim nikakvo zlo, da pomognem kad mogu pomoći (materijalno, emotivno ili na neki drugi način), a kad ne mogu pomoći, onda se trudim da barem ne odmažem drugome; nastojim ne lagati i ne svađati se; nastojim da živim život dostojanstveno i da vodim računa o drugim živim bićima. Trudim se biti dobra supruga i majka, kolegica, prijateljica, kćerka, sestra. Živim dan po dan, razmišljam o svom ponašanju i nije mi uopšte teško ponašati se ovako kako sam gore navela. Živim po svojim pravilima i načelima za koja smatram da su ispravna za mene i da se ne kose sa drugima (ljudima). Potpisujem
|
|
|
|