tea lana -> RE: Vjerujete li u Boga i da li se molite? (26.2.2009 21:46:43)
|
IZVORNA PORUKA: leli§ vjerujem u Boga, i ne stidim se toga, niti mi je "neprijatno" to reci javno. tema nije "religija" nego "vjerovanje u Boga"? (znaci tema bez religijskog predznaka)i tu se svrstavaju svi vjernici, monotesiticki, politeisticki...oni koji vjeruju u Boga, Isusa, Jahvu, Allaha, ganoosh-a, Budhu, kravu itd itd ali i oni koji ne vjeruju... ko hoce da napise u kojeg tacno vjeruje odnosno ko je toj osobi Bog, neka se izjasni, ko ne zeli dovoljno je da kaze da li vjeruje ili ne... ja iskreno mislim da se iz svake religije kao i iz svake kulture moze nauciti po nesto korisno tako da mi uopste ne smetaju ovakve teme sve dok se ne vrijedjaju oni koji imaju suprotna misljenja... i kaze se" da bi u potpunosit razumio i postovao svoju religiju moras postovati i ostale" ako tema nije religija zasto se onda u ranijim postovima raspredalo da li ateisti vjeruju ili ne titleAndStar(152,0,0,false,""," ateisti po meni ne postoje... pa i kad kucnes u drvo i to je nesto neko mi je jednom rekao: ateisti ne VJERUJU. upravo tako - ateist = nevjernik.. IZVORNA PORUKA: D_K upravo tako - ateist = nevjernik.. da, ali je fazon što i taj naziv sadrži riječ vjera.
|
|
|
|