Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Imaš privatni vrtić Prvi koraci kod Doma zdravlja na Vojničkom, imaju jaslice. Ako želiš mogu ti na pp poslati broj vlasnice da se dogovoriš sa njom da odeš pogledati vrtić.
Imaš privatni vrtić Prvi koraci kod Doma zdravlja na Vojničkom, imaju jaslice. Ako želiš mogu ti na pp poslati broj vlasnice da se dogovoriš sa njom da odeš pogledati vrtić.
vidis ja ovo nisma znala :) super mozda m inekad i zatreba:)
Mi 10.og krecemo u jaslice u NUR :) Nadam se da ce sve biti ok Friska sam u obilasku skoro svih privatnih vrtica jer smo dugo obilazili i tragali, za NUR mi je presudio izlazak i ove grupe u dvoriste i boravak u igraoni :)
jel vam danas prvi dan..ka dmalo prodje javi utiske svakako ...ja sam nedavno prilikomo boravka u vrticu provirila u jaslice i netso mi se bas ucinilo d aih j epuno u tom momentu ... svakako javi :)
Moja djevojčica ide u vrtić Pony. Za ovaj vrtić imam samo riječi hvale, radno vrijeme je od 06:30-18:00. Tete i vlasnik su veoma ljubazne, i zaista se trude oko djece. Hrana u vrtiću je izuzetna i moje dijete tamo jede stvari koje kući prije nije nikako jela. Svako dan imaju utvrđen program i zaista se trude oko edukacije djece. Vrtić posjeduje vlastiti vrt tako da ako vremenski uvjeti to dozvoljavaju svakodnevno izlaze van. Cijena vrtića je 320 KM i vrijedi svake pare. Najbolji znak je da naša princeza se svakodnevno raduje odlasku u vrtić.
Isla sam u obilazak ovog vrtica, jedina zamjerka zbog koje se mi nismo odlucili za ovaj vrtic je sto djecu tj jaslicku grupu do 3 godine ne izvode u dvoriste Meni to nekako bezveze jer moja curica od 20 mjeseci obozava park i igranje u parku, a prostorija gdje boravi ova grupa gleda direktno na igraliste, pa poludila bi da gleda stariju djecu vani da se igraju a da je ona zatvorena cijeli dan u vrticu
moja je bila kod njih u jaslicama godinu dana, cijelo ljeto su proveli vani u dvoristu...izvode ih kad god mogu cak i kad nije ljeto. ako ne mogu vani onda su na ogromnoj terasi gdje im stave tobogan i da boje temperama, ma svasta, stvarno se trude. jedino sto ih ne vode na predstave i ostale aktivnosti koje ukljucuju odlazak iz vrtica jer bi to bilo nemoguce.
Moja djevojčica ide u vrtić Pony. Za ovaj vrtić imam samo riječi hvale, radno vrijeme je od 06:30-18:00. Tete i vlasnik su veoma ljubazne, i zaista se trude oko djece. Hrana u vrtiću je izuzetna i moje dijete tamo jede stvari koje kući prije nije nikako jela. Svako dan imaju utvrđen program i zaista se trude oko edukacije djece. Vrtić posjeduje vlastiti vrt tako da ako vremenski uvjeti to dozvoljavaju svakodnevno izlaze van. Cijena vrtića je 320 KM i vrijedi svake pare. Najbolji znak je da naša princeza se svakodnevno raduje odlasku u vrtić.
Isla sam u obilazak ovog vrtica, jedina zamjerka zbog koje se mi nismo odlucili za ovaj vrtic je sto djecu tj jaslicku grupu do 3 godine ne izvode u dvoriste Meni to nekako bezveze jer moja curica od 20 mjeseci obozava park i igranje u parku, a prostorija gdje boravi ova grupa gleda direktno na igraliste, pa poludila bi da gleda stariju djecu vani da se igraju a da je ona zatvorena cijeli dan u vrticu
moja je bila kod njih u jaslicama godinu dana, cijelo ljeto su proveli vani u dvoristu...izvode ih kad god mogu cak i kad nije ljeto. ako ne mogu vani onda su na ogromnoj terasi gdje im stave tobogan i da boje temperama, ma svasta, stvarno se trude. jedino sto ih ne vode na predstave i ostale aktivnosti koje ukljucuju odlazak iz vrtica jer bi to bilo nemoguce.
Nama je vlasnik na razgovoru informativnom naglasio da jaslicku grupu ne izvode, mozda se promjenilo.
Nama je vlasnik na razgovoru informativnom naglasio da jaslicku grupu ne izvode, mozda se promjenilo.
moja je u ovom vrticu evo vec godinu i 7 mjeseci. a znam da se otvorio mozda godinu dana prije nego sto smo mi dosli. tako da jedino ako je u tom periodu to bilo. i meni je suludo da se djeca ne izvode, to je bio slucaj s nasim prvim vrticem pa smo izmedju ostalog zbog toga i presli ovdje
Mi smo evo treci dan u vrticu NUR. Ne znam da li je praksa u svakom vrticu, ali ujutro kada dovedemo malenu teta nam je na brzinu uzme iz ruku i unese tako da i mi ostanemo zbunjeni u hodniku, a ona naravno vristi
Mi smo evo treci dan u vrticu NUR. Ne znam da li je praksa u svakom vrticu, ali ujutro kada dovedemo malenu teta nam je na brzinu uzme iz ruku i unese tako da i mi ostanemo zbunjeni u hodniku, a ona naravno vristi
nama su na početku rekli da je bolje da mi ne pokušavamo da je smirimo. ona je prestala plakati nakon nekoliko dana. ja sam sama izlazila čim je predam i onda stajala ispred vrata da je čujem i ona se zaista umiri, teta je nešto zapriča. mm ima taj običaj da kao nešto se ubjeđuje da prestane plakati, priča joj kako će biti lijepo, bla bla, isto sa malenim kad ga negdje treba ostaviti i obavezno mu plaču. on se tako po 15 minuta zna peglati. ja izađem i čujem da dijete prestane plakati. malog kad ostavljam kod svekrve isto ostavim on počne plakati, poselamim se s njim i sa svekrvom i odem. on počne plakati i dok ja siđem niz 7 stepenica on prestane.
nama su na početku rekli da je bolje da mi ne pokušavamo da je smirimo. ona je prestala plakati nakon nekoliko dana. ja sam sama izlazila čim je predam i onda stajala ispred vrata da je čujem i ona se zaista umiri, teta je nešto zapriča. mm ima taj običaj da kao nešto se ubjeđuje da prestane plakati, priča joj kako će biti lijepo, bla bla, isto sa malenim kad ga negdje treba ostaviti i obavezno mu plaču. on se tako po 15 minuta zna peglati. ja izađem i čujem da dijete prestane plakati. malog kad ostavljam kod svekrve isto ostavim on počne plakati, poselamim se s njim i sa svekrvom i odem. on počne plakati i dok ja siđem niz 7 stepenica on prestane.
CHUCI hvala ti, moramo proci taj period navikavanja kao i ostali, proci ce, nadam se uskoro
moja ide u vrtic vec trecu sedmicu, zadovoljna je, jede fino, igra se...i nece kuci kada se dodje po nju (sada je na pola dana jer nismo znali kako ce reagovati)...ujutro ide bez problema i kad udje ni ne okrene se za nama...tata je podmicuje slatkisima kada se vracaju jer nece da ide kuci...uz to me i vikendom vuce prema vrticu (granap nam je preko puta)...ja sam zadovoljna jer je i ona zadovoljna
< Poruku je uredio rose -- 15.7.2013 13:09:52 >
moja ide u vrtic vec trecu sedmicu, zadovoljna je, jede fino, igra se...i nece kuci kada se dodje po nju (sada je na pola dana jer nismo znali kako ce reagovati)...ujutro ide bez problema i kad udje ni ne okrene se za nama...tata je podmicuje slatkisima kada se vracaju jer nece da ide kuci...uz to me i vikendom vuce prema vrticu (granap nam je preko puta)...ja sam zadovoljna jer je i ona zadovoljna
Nadam se da ce uskoro i kod nas biti ovako Mi smo jos uvijek u fazi placa
Mi smo evo treci dan u vrticu NUR. Ne znam da li je praksa u svakom vrticu, ali ujutro kada dovedemo malenu teta nam je na brzinu uzme iz ruku i unese tako da i mi ostanemo zbunjeni u hodniku, a ona naravno vristi user posted image
ja to nisam dozvoljavala prosto sam uvijek anstojala da je smirim, pa tek onda da odem, no do duše nama se to desilo samo 1-2 puta
Evo ovako kao kod chuci. Dok sam se vraćala, objašnjavala, bilo je gore i njoj i meni. Jedno jutro me teta stigla kad sam bila kod auta i rekla: poslušajte me, ujutro je uvedite, ostavite, poljubite i izađite. Vi odavdje odete u suzama, sa strašnim mislima, a ona se smiri nakon 5 minuta i igra se.
Gledala sam je ko da je s Marsa pala, ali bila je u pravu.
S mladjom sam od početka radila na ovaj način, nikada nismo imali vješanje za nogu, plakanje, vrištanje i slično. ( što je sa starijom bio slučaj )
zene je li neko cuo za kao "mala skola" vrtic "sunshine" u sklopuh edukativnih institucija, "bosna sema" na vracama
treba mi info za prijateljicu
da. dijete od pune 4 godine moze ici, i u tom predskolskom se moze zadrzati maksimalno 2 godine...dakle ako dijete ne zelite poslati sa 6 u skolu, mora ili u drugi vrtic tj predkolsko do 7 godine... kompletna nastava je na engleskom jeziku, nema spavanja, imaju 2 obroka -dorucak i rucak. ne rade skoro 3 mjeseca kad je ljetni raspust - bas kao skola.
Drage žene, Možete li sa mnom podijeliti svoja iskustva sa vrtićima Prvi koraci na Mojmilu i Happy House na Švrakinom. Ja sam bila u ovom prvom, u suštini mi se svidio i ambijent i tete, ali nedavno dobih informaciju da su neki roditelji ispisivali djecu iz ovog vrtića, jer sa djecom ne rade dovoljno. Djeca njihovog uzrasta iz drugih vrtića su navodno bila puno "naprednija" od njihove. Po meni to može biti i do djeteta a ne samo do vrtića, ali rekoh da vidim vaša mišljenja. U Happy House nisam bila, ali sam čula sve pozitivno. Bila bih vam zahvalna za vaša iskustva. Pozdrav!
Samo da vam dam infomaciju da se djeca iz jaslicke grupe Pony-ja redovno izvode mada nije obaveza kao kod ostalih grupa vec ako vrijeme dozvoljava jer ipak su to najosjetljiviji malisani.Zato vam je to vlasnik rekao a nema dana u ova zadnja dva mjeseca da nisu bili vani ..Oni imaju puno odgajateljica pa mogu izvoditi svu djecu..