Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
sve je to ista grupacija njihove su igraonice bambi poliklinika sanasa avantura park u osjeku i jos par firmi,meni je super sto svake srijede dolazi doktorica i pregleda ih onda redovno im dolaze ortopedi uzimaju otiske stopala logopedi raspitaj se ako ces na duzi period davat bolje i platit malo vise ali raspitaj se jos
nije problem u placanju, sad placamo vise u ovom vrticu, vec mi se nekako taj koncept ne svidja. jedno je vjeronauka koja je fakultativna a jedno su dove za jelo, insistiranje da se otac zove babo i sl...
29.04.2013-29.10.2013...184 days For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...
Kao sto napisah na predhodnim stranicama moja kcerka ide u Nur na Grbavici. Sto se tice dova prije jela i jos nekih situacija to cu ti potvrditi , kao i svakodnevna vjeronauka (sad je pauza cini mi se sa skoro al iduci mjesec pocinje opet 4 puta sedmicno po 45 minuta). vjeronauka je primarna u ovom vrticu , tu nema dileme , to stoji u ugovoru cini mi se 70% aktivnosti cak da se vezuje za vjeronauku, selam je pozdrav... ovo je privatni vrtic, oni imaju kao takvi pravo da to praktikuju i ukoliko se to ne poklapa sa onim sto djete zivi mimo vrtica defintivno ne bih preporucila onda upis u ovaj jer se djete zbunjuje. moja kcerka recimo sada i kuci prije jela uci dovu - ja sam zbog toga sretna, al ako ce to nekom smetati tj. biti mu previse onda moze stvoriti problem. nisam primjetila da se neko izdvaja iz toga kad uce dove i obavljaju te grupne aktivnosti... Ne mislim da je neko manje ili vise vjernik , al jednostavno neko smatra neke stvari previse i onda dolazi do sukoba izmedju onoga sto djete radi u vrticu i onoga sto roditelj prakrikuje kuci i zeli da njegovo djete uci. Zato treba odvagati dobro.
Kad smo mi upisvali curicu meni je recemo da jedno vrijeme nisu bili tako organizovani , da je vjerobauka bila ko zeli samo al im je prije nekog vremena vracen ovakav oblik da je za sve. Pored te vjeronauke imaju jos dodatne casove za one koji zele ...
sto se tice obaveznog babo... u nasem vrticu to nije tako jer recimo najbolja drugarica moja kcerke zove tata i tu nema problema. Kad rade neke aktivnosti moguce da uciteljica govori mama i babo ( kao sto u mnogim drugim vrticima govori mamai tata iako ima djece koja zovu babo) al kad samo djete nesto prica niko mu ne zabranjuje da govori tata ako tako zeli. Cak mislim da ih dobar dio tako i zove.
Mislim da bih ista pravila trebala biti u amel i nur jer su u sustini isti vrtic na dvije lokacije pa ovo sto sam napisala bi trebalo d da se odnosi i na amel. Sev ostalo od ishrane do izleta, pedijatra , uciteljica u ovom vvrticu mogu pohvaliti.
mamina princezo hvala ti. za amel sam cula da se insistira na tome babo, cak i ako je djevojcica stalno govorila tata. a i mislim da je previse vjeronauke to za djecu u toj dobi, bar znam da bi mojoj to sigurno bilo too much. mi iskreno ne zivimo po ovim principima i zato i ne bih htjela da joj prelazak bude sok, tako da zasad ostajemo u nasem vrticu, a kao prelaznu varijantu cemo ili probati sa igraonom po nekoliko sati dnevno ili ce je cuvati mama od mm mjesec-dva.
Kao sto napisah na predhodnim stranicama moja kcerka ide u Nur na Grbavici. Sto se tice dova prije jela i jos nekih situacija to cu ti potvrditi , kao i svakodnevna vjeronauka (sad je pauza cini mi se sa skoro al iduci mjesec pocinje opet 4 puta sedmicno po 45 minuta). vjeronauka je primarna u ovom vrticu , tu nema dileme , to stoji u ugovoru cini mi se 70% aktivnosti cak da se vezuje za vjeronauku, selam je pozdrav... ovo je privatni vrtic, oni imaju kao takvi pravo da to praktikuju i ukoliko se to ne poklapa sa onim sto djete zivi mimo vrtica defintivno ne bih preporucila onda upis u ovaj jer se djete zbunjuje. moja kcerka recimo sada i kuci prije jela uci dovu - ja sam zbog toga sretna, al ako ce to nekom smetati tj. biti mu previse onda moze stvoriti problem. nisam primjetila da se neko izdvaja iz toga kad uce dove i obavljaju te grupne aktivnosti... Ne mislim da je neko manje ili vise vjernik , al jednostavno neko smatra neke stvari previse i onda dolazi do sukoba izmedju onoga sto djete radi u vrticu i onoga sto roditelj prakrikuje kuci i zeli da njegovo djete uci. Zato treba odvagati dobro.
Kad smo mi upisvali curicu meni je recemo da jedno vrijeme nisu bili tako organizovani , da je vjerobauka bila ko zeli samo al im je prije nekog vremena vracen ovakav oblik da je za sve. Pored te vjeronauke imaju jos dodatne casove za one koji zele ...
sto se tice obaveznog babo... u nasem vrticu to nije tako jer recimo najbolja drugarica moja kcerke zove tata i tu nema problema. Kad rade neke aktivnosti moguce da uciteljica govori mama i babo ( kao sto u mnogim drugim vrticima govori mamai tata iako ima djece koja zovu babo) al kad samo djete nesto prica niko mu ne zabranjuje da govori tata ako tako zeli. Cak mislim da ih dobar dio tako i zove.
Mislim da bih ista pravila trebala biti u amel i nur jer su u sustini isti vrtic na dvije lokacije pa ovo sto sam napisala bi trebalo d da se odnosi i na amel. Sev ostalo od ishrane do izleta, pedijatra , uciteljica u ovom vvrticu mogu pohvaliti.
Nisam znala da na ovom principu radi ovaj vrtic....mnogo mi se dopada plan rada i citava koncepcija... Od kuma djecaj je isao na Grbavicu u ovaj vrtic prije 10 godina...i nije bilo bas ovako....niti je morao zvati babo...a tete su bile pokrivene...Mozda se u medjuvremenu promijenilo....
Tete su i sad pokrivene u vrticu ... bez obzira sto neke nisu inace tamo kad dodju su pokrivene sve. A ovo za babo i tata ja bih definitvno direktno provjerila u amelu jer eto znam da u nasem vrticunije tako, juce bas ispitah djevojcicu i on akaze d anjene neke drugarice zovu tata tako da ..
i sada mozda grubo zvuci ovako 45 minuta vjeronauke ... al izmedju ostalog oni to vrijeme i crtaju igraju se al na teme koje su vezane za vjeru. ostale aktivnosti : crtnjae , plesanje, priredbe , izlasci , izleti sve je prilagodjeno onom sto djeca vole. dova pred jelo im je grupna : oni svi u glas i to je uobicajeno. zato i kazem nekom je nesto rpevise, meni nije, ja sam sretna da mi djete to uci odmalena.
e sad d amalo ostavim ovaj nas vrtic ... nisam dobila konkretan odgovr na prethodnim stranicama vezano za vrtic San. Da li ma dvoriste... nisam stigla u prethodno vrijeme da ga obidjem a setala sam oko njega i nesto nikako ne vidim to dvoriste. Znam da ima forumasica cija djeca idu ovdje al eto ne javljaju s en aovu temu valjda
Pa vjerovatno kad pricaju o roditeljima pricaju o "babi i mami" isto kao u skoli sto se je uvijek pricalo o "tati i mami" ja licno ne vidim problem u tome i kod mene u skoli se je uvijek forsirala prica o tati ali moj tata je uvijek bio babo
odmah, da se izvinem na svom pitanju.. da li ima neki privatni vrtic bez tema vjerskog sadrzaja? nema nista protiv.. al kad je u pitanju mjesani brak , da ne bude.. roditelji pricaju jedno, a sin nesto drugo..
odmah, da se izvinem na svom pitanju.. da li ima neki privatni vrtic bez tema vjerskog sadrzaja? nema nista protiv.. al kad je u pitanju mjesani brak , da ne bude.. roditelji pricaju jedno, a sin nesto drugo..
naravno. svi su bez vjerskog sadrzaja osim ove grupacije koju smo spominjali i naravno Svete obitelji na Stupu
Mi smo malog prije 2 dana upisali u vrtić Nur na Grbavici. Doduše, još uvijek nismo potpisali ugovor, pa sam upis i nije zvaničan. Vrtić izgleda sasvim OK (odvojena kupatila, sa malim wc šoljama i lavaboima, kuhinja sa malim stolovima i stolicama, prostorije za igru i spavanje, igraonica i vanjsko igralište). Ali ništa više ne mogu reći dok mi mali ne krene tamo, pa ću tek tada moći podijeliti više informacija. U biti, u grupi (najvjerovatnije starija jaslička) će biti oko 20 djece. Dvije tete čuvalice. Doktorica dolazi 2x sedmično.
Kao što rekoh, dok mali ne krene sa pohađanjem, nemam šta konkretno podijeliti sa vama :) Ali budem svakako hehe
Ja sam se jutros baš neugodno iznenadila , vrtić na poskuoljuje poldudnevni boravaka za 2 Km po danu, to je otprilike 44 KM mjesečno i sad će nam poludnevni koji mi idemo od 9 do 13 sati koštati 204 KM , smatram da je to stvarno previše, da će oni sad imati neke nove sadržaje pa haj, cijena sjlodnevno gostaje 240 KM, majke mi to me baš razljutilo i odjutros zove državne vrtiće u blizini da vidim ima li gdje mjesta
Mi smo malog prije 2 dana upisali u vrtić Nur na Grbavici. Doduše, još uvijek nismo potpisali ugovor, pa sam upis i nije zvaničan. Vrtić izgleda sasvim OK (odvojena kupatila, sa malim wc šoljama i lavaboima, kuhinja sa malim stolovima i stolicama, prostorije za igru i spavanje, igraonica i vanjsko igralište). Ali ništa više ne mogu reći dok mi mali ne krene tamo, pa ću tek tada moći podijeliti više informacija. U biti, u grupi (najvjerovatnije starija jaslička) će biti oko 20 djece. Dvije tete čuvalice. Doktorica dolazi 2x sedmično.
Kao što rekoh, dok mali ne krene sa pohađanjem, nemam šta konkretno podijeliti sa vama :) Ali budem svakako hehe
Super Beba, koja im je to starija jaslicka grupa? Mi idemo u Nur u jaslicku grupu, nisu nam spominjali tu stariju jaslicku
Ja sam se jutros baš neugodno iznenadila , vrtić na poskuoljuje poldudnevni boravaka za 2 Km po danu, to je otprilike 44 KM mjesečno i sad će nam poludnevni koji mi idemo od 9 do 13 sati koštati 204 KM , smatram da je to stvarno previše, da će oni sad imati neke nove sadržaje pa haj, cijena sjlodnevno gostaje 240 KM, majke mi to me baš razljutilo i odjutros zove državne vrtiće u blizini da vidim ima li gdje mjesta
to je baš previše za poludnevni vrtic.... kod nas je jos uvjek 175 ...neki dan potpisala ugovor...
Super Beba, koja im je to starija jaslicka grupa? Mi idemo u Nur u jaslicku grupu, nisu nam spominjali tu stariju jaslicku
Pa ima jedna jaslička od 1 do 3..Ali će odvojit djecu od 2 do 3, pa je to ta starija jaslička :) Stvarno ne znam kako se zove i sl, jer kao što sam već napisala, kako ugovor nisam ni vidjela ni potpisala, ne znam uopće detalje :)