Nadya
|
Drage moje, nadam se da sam na pravoj adresi, tacnije ne znam vise odakle da pocnem... Ukratko o meni, imam 31 godinu, muz isto toliko, u braku smo 18 mjeseci i na zalost do sada sam imala 4 pobacaja . . . 2 su prosla sa kiretazom, dva je sam organizam odbacio. Svi pobacaji su se desili izmedju 6. i 8.sedmice trudnoce. Problem na koji nailazim je sto se sve lijepo formira, a onda plod prestaje sa razvojem, tacnije na UZ se vide samo ostaci. Plod nesto "jede", teorija prvog doktora je da mozda imam problem sa NK celijama tj.imunitetom, sto zahtjeva dalje lijecenje negdje van Sarajeva (i pretpostavljam - svo bogatstvo). Ili odgovor tipa:"Vazno je da mozes zatrudniti.." Do sada sam radila hormone stitne zlijezde, polne hormone, lupus antikoagulant, fibrinogen, antifosfolipidna antitijela, torch, i jos neke nalaze, sve je ok.. Medjutim doktor me nikada nije uputio da izvadim briseve?! Nedavno me je doktor opste prakse uputio na ginekologa koji treba da mi napravi plan za dalje nalaze, na sta mi je ginekolog odgovorio:" A koji su to nalazi?!" Ko je ovdje lud mislim... uzas! Treci savjetuje kariogram sa komentarom:"Pa dobro da bar znas na cemu si, ako niste kompatibilni jedno za drugo, da se bacite na usvajanje?!". Sta da vam kazem kako se osjecam... Opet razvijanje teorija na milion strana, od milion "doktora specijalista", a cini mi se sto vise znam, veci mi je problem jer se u svemu pronalazim. Molim vas da me uputite na specijalistu ako ste culi za nekoga u Sarajevu (neko mi je rekao za dr.Godinjaka ali da li se on bavi iskljucivo neplodnoscu ili i ovom mojom pricom?). U principu, jako puno bi mi znacilo da mi se javi (ako je) neka od vas imala iskustvo slicno mom. Za pocetak, trebam punooo snage za krenuti dalje... Stvarno je sve u zivotu tako cudno, uhvatim se kako nabacujem osmijeh iz nekog inata kada me okolina pita: kako si, a ja odgovaram da sam dobro, a u meni kulja vulkan emocija i cini mi se da sam sama na svijetu u svojim mislima.. Odakle poceti...
|