sandramamy
|
Zdravo svima! Nazalost i meni se ovo desilo skoro, najgore iskustvo u mom zivotu! Bila mi je prva trudnoca, i sve je bilo super na prvom pregledu u 6-toj nedelji.. Naredni pregled mi je bio u 9-toj, na koji su videli da je prestala srceva akcija, da se plod prestao razvijati brzo nakon prvog pregleda.. znaci posle 6-te nedelje.. Sutradan su mi pravili kiretazu. Pri tom da pomenem da nisam imala krvarenje, ni bolovi, znaci radi se o zadrzani pobacaj, ili missed abortion. Od pretrage su mi uzeli 4 briseva i pap test.. ali uredni su bili, nista nisu nasli, rekli su mi da ne postoji uzrok , nego je to "stvar prirode". Ali kako sam se opteretila time, citala sam dosta na netu, i shvatila sam da to i nisu dovoljne pretrage, inace da ne ispituju nista vise nakon prvog pobacaja, vec ako se ponovi 2-3 puta, onda slede detaljnije pretrage. Ali mene to brine, ne bi htela da mi se to dogodi josh jednom, pa da mi onda ispituju uzrok. Znaci htela bi da budem mirna za sledecu trodnocu. Dali se te pretrage prave u bremenosti, ili moze i nakon kiretaze.. Ako ne moze, onda zdravje boze, kad budem ostala ponovo u drugom stanju, htela bi da mi sve nalaze urade, pa da se smanji rizik, ili da se preduzme nesto ako je potrebno.. Neznam, mozda preterujem?? Ali ne bi htela da mi se to ponovo desi.. I cudno mi je sto u sestoj nedelji je bilo sve u redu, a zatim se plod prestao razvijati.. zanima me zasto se to desilo, mozda su anomalije ploda, ali zasto nastaju??? Imam prosirene vene, i kapilare, dali postoji mogucnost da imam trombofiliju??
|