BebeLina -> RE: neophodne pretrage i nalazi nakon spontanog pobačaja (14.11.2013 12:20:34)
|
Drage moje strpljive zenice.... OPet ja i opet pitanja i kukanje :( Kratki uvod: imala sam dva spontana. Oba u ova 4 mjeseca. Prva trudnoca je uredno tekla do 15. sedmica. Onda kiretaza, missed ab. Druga trudnoca je dosla odmah poslije toga. Nisam nijednu menstruaciju dobila, iako su mi rekli da cekam da prodju dvije. Ta druga trudnoca je trajala 6 semica, i zavrsena prije 12 dana. Sad je sve uredno, UZV je pokazao tako. Eh sad, kontrolu sam imala u poliklinici. Nije bas da im vjerujem, ali trebace mi zbog uputnica i svega ostalog. Dr. kaze da i muz i ja trebamo raditi nalaze. Uradicu nalaze, naravno, a ohrabrena sam cinjenicom da su oba spontana bila potpuno razlicita, dakle da je u pitanju neki poremecaj isto bi se (valjda) manifestovalo. Doktor me prvo pitao za krvnu grupu i Rh faktor. Sestra koja s njim radi primijetila je da mi u knjizici, pored krvne grupe i Rh pozitivnog faktora stoji i K-. Nije znao šta to znači, pa vas pitam zna li neko od vas. Sestra kaze da to nije vidjala u tudjim knjizicama. Kad sma vadila krv na tranf u KB Zenica, doktorica koja mi je izdala papir rekla je da je sve u redu (da nije, obratila bi paznju na ovo K- i objasnila mi o cemu je rijec). Eto, javljam se zbog tog K-. Doktor je nagadjao da je to zbog karitopizacije koju nisam radila, ali ja ne mislim da je to. Pise ovako Rh (D)/ fenotip Rh (D) poz. K- (to je u tabeli, dakle ovo K- bi se moglo odnositi na fenotip, a ne znam sta je to, sad cu guglati). Uglavnom, sad cekam prvu menstruaciju, ap oslije toga nalazi . Tako mi je rekao doktor u poliklinici. Privatno sam milila otici tek poslije menstruacije.
|
|
|
|