animagical -> RE: neophodne pretrage i nalazi nakon spontanog pobačaja (15.1.2013 9:30:53)
|
IZVORNA PORUKA: Mrvica_83 Animagical mila .. Hvala sto pitas [sm=smiley1.gif] Pa sad ne znam kad je taj titar visok [sm=zmeden.gif] Ko kad ne znam tumaciti ove nalaze [sm=hudicek1.gif]Ja sam na DIP-u radila samo antikardiolipinska tijela .. I to 10.12. a neki dan sam pobrkala pa napisala 10.11[sm=zmeden.gif] Valjda od silne zelje da sto prije budu gotovi rezultati ..No iako su rekli da ce biti za 15 dana jos cekam na reagense .. Ta fosfolipidna nisam ni radila [sm=zmeden.gif] A koagulogram mi nisu ni trazili .. A trebala bi uraditi je li tako iako je bio jedan missed ? Vjerovatno se pisalo ali da ne listam sad - gdje se uzima uputnica ? Jel kod interniste u DZ ili ? Hvala [sm=smiley1.gif] ma ti realno ne bi trebala raditi mnogo toga,ali opet radis[sm=smiley36.gif] dovoljan dokaz su ti uredni nalazi[sm=smiley36.gif] vidi, ja ove nalaze nisam radila po svom nahodjenju,negos am iza spontanog zaista bila lose, mjesec dana temperature, i pored antibiotika i svega i odem na cum, pregleda me dr zelija koja je tada bila dezurna slucajno tu i stavi kod sebe u bolnicu...mjesec dana sam lezala na endokrini...i mogu ti reci, sve sto je trazila da se prekontrolise, bilo je s razlogom i nalazi ugl nisu bii uredni, od tih antitijela, koagulogama, hipotireoze i tako dalje... i pored svega toga, niko mi nije oga reci-bebu si igubila zbog koagulacije, ili zbog eto previsokog tsh...opet je na kraju bilo, ovo je sve lose, moglo je bilo sta uzokovati spontani...i onda smo krenuli sve popravljati[sm=smiley36.gif] ugl nadam se da ce na kraju zaista biti da je tvoj spontani bio samo slucajnost, los genetski materijal u toj jednoj jajnoj stanici npr...i da drugi put sve prodjes bez ikakvog problema[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|