lorus -> RE: neophodne pretrage i nalazi nakon spontanog pobačaja (9.12.2012 0:58:25)
|
Mrvica_83, hvala ti na tvojim odgovorima, meni je jos zbrka u glavi, pa su mi informacije koje si podijelila s nama dobro dosle. Cestitam ti na odlucnosti da ne cekas nego da pretrage uradis odmah. Ja sam imala dva pobacaja, nakon prvog mi nisu savjetovali pretrage i ja sam poslusala svog dr., medjutim desio se i drugi prije 18 dana, ne daj Boze vise nikad nikome. Sad mi je doktorica savjetovala kariogram (imam jedno zivo i zdravo dijete, porod je bio u januaru 2011.), pa me zbunilo da idem na provjeru hromosomskih garnitura, a cijelo vrijeme se zalim na upale, jako bijelo pranje, peckanje i bol u donjem dijelu stomaka, dobijem vaginalete, koje pomognu kratko, i iduci mjesec sve opet isto. Ja kako sam shvatila da su jake upale najcesci uzrok pobacaja. I na kraju kerajeva ja cu uraditi kariogram, ali zar ne bih trebala rijesiti tu upalu i zar i suprug ne bi trebao lijeciti se? Osim papa testa, krvne slike i urina nikad nisam radila nijedan drugi nalaz. Sad me ceka otvaranje ginekoloskog kartona ( trudnoce sam vodila privatno), pa me zanima u koji dom zdravlja da idem, jer sam prijavljena u opstini Novo Sarajevo, a DZ Omer Maslic nema ginekologa, znaci mozda Otoka. Ako sam dobro shvatila te uputnice ne moze dati porodicni ljekar?! Eto oduzila sam, ali uhvatim priliku dok moja mrvica spava. Zelim ti srecu u ponedjeljak i nadam se da ces uspjeti zvrsiti sve sto si planirala.
|
|
|
|