Arminaa -> RE: neophodne pretrage i nalazi nakon spontanog pobačaja (15.5.2012 14:16:20)
|
Drage moje,Nakon kiretaže u januaru, po treći put u 2 mjeseca sam radila nalaz TORCH-a i rezultati su sledeci: CMV IgG 7329 pozitivna CMV IgM 0.149 OD zona retestiranja HSV 1/2 IgG 38894 pozitivna HSV 1/2 IgM 0.199 OD zona retestiranja RUBELLAVIRUS IgG 56.9 IU/ml pozitivna RUBELLAVIRUS IgM 0.126 OD zona retestiranja TOXOPLASMA GONDII IgG 42.1 IU/ml pozitivna TOXOPLASMA GONDII IgM negativna Zamolila bih Vas, ako se razumijete, da mi procitate ove nalaze, jer mi doktor opste prakse nije znao nista reci, a specijalista je na godisnjem odmoru narednih mjesec dana. Inace ovo mi je ponovljeni test zbog CMV cije su vrijednosti sada prilicno opale, ali je nalaz rubellavirusa u prva dva nalaza bio IgG pozitivna, a IgM negativna, medjutim to se promijenilo, kao sto mozete vidjeti. Prvi put sam ponovila TORCH zbog blagog povećanja titara toxoplasme, koji je bio u redu u drugom nalazu, ali mi se pojavio visok CMV pa sam TORCH ponovila i drugi put zbog CMV, ali se sad pojavila rubeola, nemam pojma odakle. Imam 32 godine, morala sam biti vakcinisana za to, pretpostavljam.Isla sam ja kod dva ginekologa, oba su mi rekla razlicite stvari za iste nalaze TORCH pa se nadam da cu ovdje pronaci bar neke smjernice sta dalje. Imam osjecaj svaki put kad ga ponovim, nesto novo se pojavi, dodje mi da odustanem od TORCH-a i poradim na narednoj trudnoći Ako mi iko od vas moze reci nesto konkretnije, bila bih mu jako zahvalna.
|
|
|
|