vilmica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (1.7.2014 14:29:55)
|
Evo da svim julskim terminusama i nasoj junskoj happymum pozelim srecu u ovom mjesecu, lagane porode i zive, zdrave i vesele bebice, a ostalim trudnicama da uzivaju u trudnoci [sm=bravo.gif] ja nisam upratila sta je s Vanne, sto je u bolnici? je li sve ok? cuje li se neko s njom? SdZ cestitam rodjenje njene Darije, da joj bude ziva, zdrava i vesela bebica, a mami lagan oporavak zelim [sm=rozica.gif][sm=sloncek.gif] Mimy xy ja sam se porodila na CR na GAK-u. Je li to i ti ides na CR, koju ces anesteziju uzeti? Dan prije se dolazi na patologiju trudnoce, i tu mozes unijeti sta zelis u svojoj torbi. Meni je trebala 1 spavacica, papuce, 2 peskira, sokovi od jabuke, keks, neseser sa priborom za licnu higijenu, papuce, toalet papir, vlazne maramice, maramice i gel za dezinfekciju, mob;slusalice;punjac i VIR80 uloske. Kad sam krenula u salu, morala sam zvati mm da dodje po torbu, a sa sobom sam mogla imati samo papuce,vlazne maramice i VIR80 uloske. Na porodjajnom odjelu mozete imati: VIR80 uloske (5 paketa), sokovi od jabuke, sok od sljive (preporuka sok iz DM-a, ja sam odmah imala stolicu), plazma ili petit keks, mobitel, punjac, vlazne maramice, jednokratne mrezaste gacice, jastucici za dojilje, grudnjak za dojenje, 2 ubrusa, 3 rolne toalet papira, krema za bradavice.. ja mislim da je to to. Spavacicu oni daju, sapun za ruke ne treba, ima u svakoj sobi i svakom WC-u. Valjda sam sve napisala, ako se jos neceg sjetim, javicu. Ostale [sm=smiley31.gif] vas puno
|
|
|
|