|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
9.2.2010 16:13:06   
Anoniman
Mirkice u 14 sedmici je moguce, ali ja mislim da se ipak najbolje vidi od 18-20 sedmice, bas imam neke knjige koje obavezno citam i tako pratim svoju user posted image

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 376
9.2.2010 21:45:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: talisman

Nelice i Pahuljice nemojte me sad zbunjivati, kako to na 4D jednom kazu jedno, a ispadne sasvim drugo user posted image Ja sam u 7 mjesecu pa se valjda sad definitivno zna user posted image Hajd razumijem dok je bebica manja, jer su ipak mm u pitanju, ali zar i sada kad je veca user posted image Zar se nekom desilo da u trecem tromjesecju na 4 D pogrijese pol ????
Kod mene je bio obicni UZ. A prva 2x je pogrijesio jer je mislio umjesto pup. vrpce mislio da je ...user posted image user posted image user posted image kasnije u 24 sedmici je 100% rekao "e sad je definitivno user posted image " i to je do kraja tvrdio...Mislim da ti u vecini slucajeva oko 5-6 mjeseca mogu utvrditi tacan spol djeteta. Nekome i ranije.

(odgovor članu talisman)
  Neposredna veza do poruke: 377
9.2.2010 21:57:42   
talisman
Ma ok je sa obicnim da pogrijese, jer kad sam cula svakojake kombinacije prema kojima pogadjaju pol, onda nije ni cudno. Ja sam se danas toliko obradovala da mi nije ni bilo milo, a kad mi je euforija malo splasnula sve me bilo strah da ce se nedaj Boze desiti nesto da mi pokvari radost. Nije se i nadam se da nece, te da cu 24. 04 ako Bog da zagrliti svoju Lejlicu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 378
9.2.2010 22:36:31   
dinciii
Ja nisam htjela da znam sta je i posto sam prenijela morala sam svaka 2 dana ici u bolnicu na kontrolu i svaki put kazem doktorici nemoj mi molim te reci sta je,ono izdrzala 9 mjeseci i sad pred porod da mi kaze...DA bi babica vidjela i rekla mi "vidim vidim sta je" i ja odmah njoj nemoj mi reci...user posted image user posted image I kad sam se porodila(rodila curicu)sretnem tu babicu i pita me kako je djecak??? user posted image user posted image user posted image user posted image Et kako mogu lako pogrijesiti!!!

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu talisman)
Neposredna veza do poruke: 379
9.2.2010 23:30:05   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: škorpija

meni je dr. rekla spol bebe u 12 sedmici, ja joj nisam vjerovala ali kasnije se potvrdilo da je bila u pravu

ja kad sam u 12 sedmici radila taj neki Veiki UZ u Bolnici i gledali smo bebu znaci sve u detalje i mm pitao Doktora jel zan se sta je tada je ovaj rekao da se tako rano nemoze reci sta je e sada ili pojedini nagadzaju ili stavrno vide ali meni tako rekao.
ma mene vala en zanima sam neki mi bude zivo i zdravo

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 380
9.2.2010 23:32:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dinciii

Ja nisam htjela da znam sta je i posto sam prenijela morala sam svaka 2 dana ici u bolnicu na kontrolu i svaki put kazem doktorici nemoj mi molim te reci sta je,ono izdrzala 9 mjeseci i sad pred porod da mi kaze...DA bi babica vidjela i rekla mi "vidim vidim sta je" i ja odmah njoj nemoj mi reci...user posted image user posted image I kad sam se porodila(rodila curicu)sretnem tu babicu i pita me kako je djecak??? user posted image user posted image user posted image user posted image Et kako mogu lako pogrijesiti!!!

Pa babica je babicauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dinciii)
  Neposredna veza do poruke: 381
9.2.2010 23:35:05   
Anoniman
Iskreno, ne treba o tome toliko misliti. Mene je bilo strah da imam bilo kakve "zelje" osim da je zivo i zdravo i da sve prodje hairli. A to da li je user posted image ili user posted image , da li lici na mm ili mene ili nekog lijevog (osim na komsijuuser posted image user posted image user posted image )...stvarno je nebitno. 

< Poruku je uredio pahuljica farah -- 9.2.2010 23:39:11 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 382
9.2.2010 23:40:28   
veeseelaa
može li mi neko od forumašica objasniti u čemu je fol pa ne želite do poroda znati spol djeteta?
meni je nekako logično da želiš znati spol djeteta kako bi se pripremio i oko stvari i oko imena a i radoznala sam, ko bi izdržaouser posted image
Nekako nikad nisam čula koji je razlog pa roditelji ne žele znati spol djeteta, ako mi se dopadnu razlozi da sljedeći put i ja postupim takouser posted image  aBd

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 383
9.2.2010 23:44:24   
Anoniman
Jest vala, Vesela. Kako cu pripremiti stvarcice za user posted image ako ne znam spol? Pa necu valjda imati sve zuto, zeleno...?!

Mislim da taj podatak o spolu djeteta nikako nema veze s zeljom da bude user posted image ili user posted image . Mislim, zasto ne znati ako imamo tu mogucnost?! Cisto zbog odabira imena, pripreme opreme za user posted image i sl.

< Poruku je uredio pahuljica farah -- 9.2.2010 23:46:09 >

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 384
9.2.2010 23:50:10   
veeseelaa
šta znam, možda ljudi imaju neke posebne razloge a ja bi ih voljela znati
Neki dan mi je stranka u kancelariji nešto rekla u smislu da nisu on i supruga znali spol bebe do rodjenja, kako prvog djeteta tako ni drugog
Ja sam pitala a zašto on je rekao pa eto, onako, nema neki poseban razloguser posted image
ja ipak mislim da ti ljudi vole soprajzuser posted image ,  to im je razlog... ma garantuser posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 9.2.2010 23:51:28 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 385
9.2.2010 23:53:52   
Hanady RR
Kod mene je sve bilo žuto zeleno...e neka je vala obe sam u muškom odjelu iz bolnice iznijela sve zbog svoje znatiženje i vjerovanja ultrazvukuuser posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 386
9.2.2010 23:54:54   
dinciii
user posted image user posted image user posted image user posted image Vesela dobra si...Ma jednostavno mi je bilo bitno samo da je sve ok..A ja sam sve spremila u neutralnim bojama,mislim nisam morala odmah uzimati ni sve plavo nit sve roza...I nikad necu zaboraviti taj momenat kad je beba zaplakala i kad su mi rekli sta je..TO je nesto za mene bilo neopisivo...A sta me je jos podstaklo da ne pitam je da od mojih bliskih prijateljica i cak kod moje seke pogresno receno...Mislim nemam sad neki pravo dobar razlog jednostavno sam se tako osjecala i nisam pitala..user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 387
9.2.2010 23:56:59   
dinciii
Kod mene je vecina stvari bila bijela i onda ostalih boja..I nevidim nista lose u tome...A ime smo i za musko i za zensko izabrali,gdje je problem???user posted image user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 388
9.2.2010 23:57:13   
Hanady RR
meni su sa prvom pogrješili i hajd ja kontam nemogu bit toliki peh da mi dva puta pogriješe...kad ono i sa drugom crc milojka....izađe farah iz bolnice u muškom plišanom odijelu 

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 389
9.2.2010 23:58:54   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Hanady

Kod mene je sve bilo žuto zeleno...e neka je vala obe sam u muškom odjelu iz bolnice iznijela sve zbog svoje znatiženje i vjerovanja ultrazvukuuser posted image user posted image user posted image user posted image

ma naravno može ultrazvuk da pogriješi, u mom slučaju nije, odma su mi rekli da je curica i svi su dr ostali pri tome, prvi put mi je dr rekao da se ne vidi al po izgledu karlice smatra da je curica u pitanju, što se kasnije i potvrdilo
Sjećam se kad sam je rodila, pitala sam babicu onako izbezumljeno jel dobro? jel sve ok? ona kaže jeste a ja još ludje a jel curica ženo, ljubi je majkauser posted image
ja sam zaista tako željela curicu, nekad me bilo toga tako strah jer da, najbitnije je da je dobro i zdravo al ne mogu ja protiv svog srcauser posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 10.2.2010 0:00:06 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 390
9.2.2010 23:59:59   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Sjećam se kad sam je rodila, pitala sam babicu onako izbezumljeno jel dobro? jel sve ok? ona kaže jeste a ja još ludje a jel curica ženo, ljubi je majkauser posted image

I ja sam isto uradila... user posted image
Pisuljice nase user posted image

Neposredna veza do poruke: 391
10.2.2010 0:01:01   
dinciii

meni su sa prvom pogrješili i hajd ja kontam nemogu bit toliki peh da mi dva puta pogriješe...kad ono i sa drugom crc milojka....izađe farah iz bolnice u muškom plišanom odijelu 

user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 392
10.2.2010 0:01:35   
veeseelaa
tobe jarabi mene bilo strah da ne bude dječak a ja već sve isplanirala kud ćemo i kako nas dvijeuser posted image
Znam da možda ovo nije fino što pišem al tako je to user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 393
10.2.2010 0:02:21   
Anoniman
Ma Vesela to je otud sto ti ne zelis biti sve-krivauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 394
10.2.2010 0:04:08   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah

Ma Vesela to je otud sto ti ne zelis biti sve-krivauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

e al sad želim dječaka, evo već ga volimuser posted image  nisam ni trudna a ja mu tepamuser posted image  udarena skroz, sve Ajšici govorim rodiće mama bracu a braco ima rilicu nas dvije povučemo a braco user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 395
10.2.2010 0:04:35   
dinciii
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah

Eeee vidis o tome nisam razmisljala...Dobaaaarrrrr user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 396
10.2.2010 0:04:42   
Hanady RR
mani kad su sa prvom trudnoćom rekli dječak...ja sma tako tužna izašla iz ordinacije da me prosto bilo stid...dođem mami i seki i kažem im tako...a one u trans od tuge...a što dječak -čuj što...i taman ja se psihički spremim da ću rodit dječaka i da nema kikica suknjica mašnica ...kad porod i ono na porodu izleti Hanadi..mm prisutvovao porodu ali i svakom ultrazvuku koji smo radili sa konstatacijom da nosim dječaka...kako smo sretni bili odmah smo joj tu noć ime dali...jer još u zabavljanju smo govorili da će nam se djevojčica tako zvati user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 397
10.2.2010 0:05:18   
teacher75

ma naravno može ultrazvuk da pogriješi, u mom slučaju nije, odma su mi rekli da je curica i svi su dr ostali pri tome, prvi put mi je dr rekao da se ne vidi al po izgledu karlice smatra da je curica u pitanju, što se kasnije i potvrdilo
ja sam zaista tako željela curicu, nekad me bilo toga tako strah jer da, najbitnije je da je dobro i zdravo al ne mogu ja protiv svog srcauser posted image user posted image

joj draga veeseelaa, i ja sam ti isto tako, citav zivot sanjala i zeljela curicu, uvijek ako sam zamisljala sebe sa djetetom, to je bilo zensko dijete... na pocetku trudnoce, negdje u 3. mjesecu dr. mi rekla da vidi da nesto visi ali da je jos rano. ja se odmah nafurala da je djecak, svi mi govorili po izgledu mog tijela da je garant musko. sta cu, u pocetku bila pomalo razocarana, mm naravno presretan sto je musko, a onda krajem 6.mjeseca rekli da je curica, i fino se na UZ vidjelo "zrno kafe" kako oni to zovu. poslije na svakom narednom UZ su razliciti dr vidjeli da je curica, pa sam bila presretna, na kraju kupili sve za curicu, roze i bijelo i zaista nisu pogrijesili, stigla mamina ljepotica user posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 398
10.2.2010 0:06:01   
veeseelaa
fakat to ne kužim s ultrazvukom, zar može tako da pogriješi, svaštauser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 399
10.2.2010 0:06:13   
ena23

mene bilo strah da ne bude dječak

Jako ruzno receno.

A ja nisam mogla zamisliti da ne znam spol... jer nekako mi je postalo "stvarno" tek kad sam saznala da je pisonja. user posted image Do tad sam nosila "nesto" a od tad "njega" user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *