Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:07:06
teacher75
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah
Ma Vesela to je otud sto ti ne zelis biti sve-kriva
e al sad želim dječaka, evo već ga volim nisam ni trudna a ja mu tepam udarena skroz, sve Ajšici govorim rodiće mama bracu a braco ima rilicu nas dvije povučemo a braco
ti ista ko ja, i ja bih zeljela da drugo bude djecak, al ne bih bila puno razocarana ni da bude jos jedna . super, nek imam jednu , pa drugo nije bitno sta je.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:07:31
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Hanady
Kod mene je sve bilo žuto zeleno...e neka je vala obe sam u muškom odjelu iz bolnice iznijela sve zbog svoje znatiženje i vjerovanja ultrazvuku
ma naravno može ultrazvuk da pogriješi, u mom slučaju nije, odma su mi rekli da je curica i svi su dr ostali pri tome, prvi put mi je dr rekao da se ne vidi al po izgledu karlice smatra da je curica u pitanju, što se kasnije i potvrdilo Sjećam se kad sam je rodila, pitala sam babicu onako izbezumljeno jeldobro? jel sve ok? ona kaže jeste a ja još ludje a jel curica ženo, ljubi je majka ja sam zaista tako željela curicu, nekad me bilo toga tako strah jer da, najbitnije je da je dobro i zdravo al ne mogu ja protiv svog srca
joj draga veeseelaa, i ja sam ti isto tako, citav zivot sanjala i zeljela curicu, uvijek ako sam zamisljala sebe sa djetetom, to je bilo zensko dijete... na pocetku trudnoce, negdje u 3. mjesecu dr. mi rekla da vidi da nesto visi ali da je jos rano. ja se odmah nafurala da je djecak, svi mi govorili po izgledu mog tijela da je garant musko. sta cu, u pocetku bila pomalo razocarana, mm naravno presretan sto je musko, a onda krajem 6.mjeseca rekli da je curica, i fino se na UZ vidjelo "zrno kafe" kako oni to zovu. poslije na svakom narednom UZ su razliciti dr vidjeli da je curica, pa sam bila presretna, na kraju kupili sve za curicu, roze i bijelo i zaista nisu pogrijesili, stigla mamina ljepotica
a takve smo mi žene, lolimo curice lijepo je imati i dječaka naravno al ja sam htjela prvo curicu da se sljedeći put ne izjedam ako ne bude curetak
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:09:46
teacher75
e toooo veeseelaa, ti ko da mi citas misli!!!! ja sam stalno tako govorila da bi mi bila frka da sam rodila djecaka, pa da onda poslije strahujem za drugo hoce li biti opet djecak. uh, ko bi izdrzao sa 3 muskarca u kuci, a toliiiiiiiiiiko sam zeljela da imam curicu, da je mogu lijepo sredjivati, uciti da se sminka, pa zajedno u shopping, pa da pricamo o zenskim temama...
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:10:41
Hanady RR
meni su i sa drugom rekli da je dječak i na carski rez sam otišla sa sigurnošću da nosim dječaka...mm išao korpu da mjenja iz plave u rozu boju...al sve sam sa strepnjom govorila kako bih voljela da mi hanadi seku ima...i ispunila mi se želja,,,ja imam seku i baš sam željela da i ona tu sreću osjeti...a treće nema šanse da bude cura ima da rodim dječaka pa makar išla na umjetnu oplodnju da mi fino spoje te X i Y gene.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:12:15
teacher75
a mm je kao i vecina muskih bio razocaran kad je cuo da je curica,a sad je toliko voli, sve govori da rodim sebi drugo dijete a da je lana njegova. a ja ga zezam pa ga pitam a sta cemo ako drugo dijete bude sin, a on na to kaze da ga boli briga sta je, da je lana njegova
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:14:05
Hanady RR
ma ja ima da rađam sve dok mm ne kaže dosta...a ona bi djce tovar...njemu vako super kad sam ja na trudničkom i kući da nevoza djecu na čuvanje kod nane u obdanište itd...njemu već nije dobro što mu se taaktivnos približava.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:14:58
teacher75
meni su i sa drugom rekli da je dječak i na carski rez sam otišla sa sigurnošću da nosim dječaka...mm išao korpu da mjenja iz plave u rozu boju...al sve sam sa strepnjom govorila kako bih voljela da mi hanadi seku ima...i ispunila mi se želja,,,ja imam seku i baš sam željela da i ona tu sreću osjeti...a treće nema šanse da bude cura ima da rodim dječaka pa makar išla na umjetnu oplodnju da mi fino spoje te X i Y gene.
hahahaha, super si. al ni meni nije jasno kako su tako mogli da ti pogrijese, pa jel ti bio jedan te isti dr ili si mijenjala? ja sam prvo isla kod dr mehmedbasica, tj. dr maja slakovic koja radi tamo. vidjela da je curica, pa u skerlica potvrdili, pa na kraju na kosevu kod dr murtezica. svi rekli isto. i jos sam bas vidjela fino "zrno kafe" (malu koku)
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:17:02
veeseelaa
eh kako je meni dr lijepo uslikao kokicu, ja stalno pitam jel curica a on veli evo ti slikica pa kad te spopadne sumlja ti pogledaj dr Nikulin, laf pravi teacher i ja sam obišla 4-5 dr da bi mi potvrdili da je curetak
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:19:17
Hanady RR
ja sma sa prvom išla kod mehmedbašića i imam sliku UZ sa 6 mjeseci gdje je dječaku ćuna 4 mm obilježena, elem od njega sam na porod otišla nisma se ni stigla javit u državnu na prvi pregled mene zabolilo...a sa drugom išla sam kod njega...i one me vodio do 4 mjeseca i naravno rekao dječak mene maja nikad nije pregledala. Elem od njega odme mašiću, a tamo me gledali i Gutićka i Puzić i Bećiragić i svi kažu dječačić mali...ja sam zadnja dva mjeseca pred porod ležala u bolnici i odem na carski...kad sam se probudila iz narkoze sjedi kraj mene sestrica i ja je pitam ''gdje je moja beba'' jer mi je teško palo što nije prirodan porod, a ona odgovara djevojčica, 3300 gr, 53 duga, zdrava, čeka da te vidi...ja se okrećem oko sebe kontam nekoj drugoj govori kad mi same...i shavtih rodila sam farah umjesto affana agen
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:22:44
veeseelaa
ja sma sa prvom išla kod mehmedbašića i imam sliku UZ sa 6 mjeseci gdje je dječaku ćuna 4 mm obilježena, elem od njega sam na porod otišla nisma se ni stigla javit u državnu na prvi pregled mene zabolilo...a sa drugom išla sam kod njega...i one me vodio do 4 mjeseca i naravno rekao dječak mene maja nikad nije pregledala. Elem od njega odme mašiću, a tamo me gledali i Gutićka i Puzić i Bećiragić i svi kažu dječačić mali...ja sam zadnja dva mjeseca pred porod ležala u bolnici i odem na carski...kad sam se probudila iz narkoze sjedi kraj mene sestrica i ja je pitam ''gdje je moja beba'' jer mi je teško palo što nije prirodan porod, a ona odgovara djevojčica, 3300 gr, 53 duga, zdrava, čeka da te vidi...ja se okrećem oko sebe kontam nekoj drugoj govori kad mi same...i shavtih rodila sam farah umjesto affana agen
pa gdje nestade čunica čula sam da fule pa kažu da je djevojčića a ispadne dječak al obrnuto nikad Ako vide čunicu kako može kasnije da je nema
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:23:20
Hanady RR
nisu al farah je imala obavijenu pupčanu oko stomaka i bila je sva na desnoj strani uz to je sjedila znači išla guzom i dio pupčane joj je bio između nogica....meni je moj pupak sav udesno bio a sa njom sam se i malo ugojila...ja sam više kg dobila nakon poroda.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:25:39
Hanady RR
jeruj vesesel...evo obećavam da ću naći taj UZ da skeniram i podjelim sa vama...fino nam obilježio ćunu...sva je familija izgledala i istepa ćuni ...kad curka izleti. jednostavno allahova volja...očito sam zavrijedila da mi želje ispuni...al zaista sam bila šokirana radi greške i drugi put. sad nemogu taj UZ uzimat jer sam rasklonila knjige zbog rođendana a to mije u bebinoj knjizi imama kao uspomenu...čuna 4 mm...fino nam strelicama obilježio.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 10.2.2010 0:27:15
dinciii
jeruj vesesel...evo obećavam da ću naći taj UZ da skeniram i podjelim sa vama...fino nam obilježio ćunu...sva je familija izgledala i istepa ćuni ...kad curka izleti. jednostavno allahova volja...očito sam zavrijedila da mi želje ispuni...al zaista sam bila šokirana radi greške i drugi put. sad nemogu taj UZ uzimat jer sam rasklonila knjige zbog rođendana a to mije u bebinoj knjizi imama kao uspomenu...čuna 4 mm...fino nam strelicama obilježio.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 16.2.2010 13:13:08
H...
hej drage moje ja 10.marta idem ponovo na uzv tada cemo biti aBd 16.sed.i nadam se da cemo tada znati je li ili ...imam sada sliku tj.12.sedmica 1.dan i ne vidi se na slici nista bar ja ne vidim a ni dr. nam nije nista rekla
RE: Kada ste saznale spol djeteta 16.2.2010 13:35:30
H...
jel ima neko ko zna latinski??? treba mi da mi prevede dijagnozu moje kicme jer sam imala povredu pa ce mi to iz nalaza iz bolnice isto stajati na uputnici za porodiliste, kaze dr.zbog poroda al nije mi rekla dal cu se moci proditi normalno ili cu morati na carski
RE: Kada ste saznale spol djeteta 20.2.2010 21:40:54
zlatni retriver
napiši ja sam medicinska sestra pokušaću da ti odgonetnem.Ali svakako možeš da ukucaš dijagnozu na net pa da vidiš šta kažu ............I ja sam sad trudna treći put,imam dve devojčice,pa sad šta nam Bog da,samo neka je živo i zdravo... ..........Ali čisto iz radoznalosti me zanima da znam.Danas sam bila kod dr-a,tačno 12 nedelja,hvala Bogu sve je ok.Ne može sa 12 nedelja ni da vidi ni da kaže,kaže moj doktor (inače najbolji dr na svetu,mnogo ga volim) da je u to vreme muška stvar dovoljno mala da liči na žensku a ženska dovoljno velika da liči na mušku .........Sa 16 mi je rekao oba puta šta nosim i svim ženicama koje sam prevukla kod njega,nikad nije promašio.Poz curke.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 20.2.2010 22:01:00
idana_85
IZVORNA PORUKA: dinciii
Eh bas tako allahova volja...
Haha, i mi imamo takvu sliku,mada je to nesto okruglo,ne lici na cunu...doduse kod nas i jeste bila cuna, a i dr kaze da je za 12 god samo jednom pogrijesio i to je rekao zeni da ne vidi dobro,al ona insis da kaze sta je
Mojoj tetki su rekli da je djecak,a rodila curicu. I kad se porodila nije ni gledala sta je, pita je sestra sta je, ona rekla djecak, kad kasnije sestra kad je bebu opremala kaze sto si me slagala,curica...i dan danas cuva trakicu na kojoj pise musko prekrizeno i pored dopisano zensko
< Poruku je uredio idana_85 -- 20.2.2010 22:03:17 >