Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kada ste saznale spol djeteta 27.7.2009 9:55:23
željana
Pozdrav svim forumašicama. Unaprijed se izvinjavam ako je ova tema već postojala. Zanima me da li je neka od vas u toku trudnoće koristila kakve lijekove.Ja sam u 14-oj nedelji trudnoće a od samog početka pijem Propranolol tablete 2x1/4 zbog ubrzanog rada srca i Bensedin(Apaurin) po potrebi. Strah me je da li bi to moglo da naškodi bebi a ne mogu bez tableta.Ako je neko imao slično iskustvo neka mi se javi jako sam zabrinuta.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 27.7.2009 9:57:16
bebana27
ja sam bila prenatal,folacin i dabroston do 16 sedmice trudnoce apaurin sam bila dobila da pijem ali nisam nikad ni jednu tabletu popila jer nisam imala potrebe
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
RE: Kada ste saznale spol djeteta 27.7.2009 10:03:33
bebana27
u 3 mjesecu trudnoce i to da pijem 1 ujutru i 1 navece 2mg
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
RE: Kada ste saznale spol djeteta 27.7.2009 14:11:38
aida84
Pozz Ja sam spol saznala u 16. sedmici...Potvrdio dr. i u 20. sedmici, a sada cu na kontroli konacno biti sigurna da li je ...jer sam cula da dr. znaju u 7. mjesecu iznenaditi...Nek je zivo i zdravo... Ja sam od pocetka trudnoce pila dabroston, folacin...a od 5. mjeseca pijem ginipral, isoptin i apaurin 1X pred spavanje i naravno folacin...svaki 3. dan canesten vaginalete...
RE: Kada ste saznale spol djeteta 4.8.2009 9:23:38
aida84
Eto bila sam na kontroli i dr. kaze mozda je curica...hahaha dusa slatka...Nije 100% potvrdio... Bit ce princezica u plavom ,jer je gotov sve spremno u plavoj boji...hihihi
RE: Kada ste saznale spol djeteta 13.8.2009 11:30:30
Ela35
Ja sam bila na pregledu prosle sedmice, bilo je tacno 16 sedmica ali mi nije mogao reci koji je spol. I ja MM imamo predosjecaj da je , nadam se da ce nam reci na sljedecem pregledu kad cemo biti u 19 sedmici, .
RE: Kada ste saznale spol djeteta 13.8.2009 11:37:25
aazra
Ja sam za saznala u petom mjesecu kada su zavrseni svi ostali pregledi razvoja bebe, nuhalni nabor, itd. Mislim da prije i ne govore u svakom slucaju meni je doktorica pogodila iz prve Nije bilo ono "nogice skupljene ne moze se vidjeti" jer se moj djecic uveliko "nogatao" u stomaku
RE: Kada ste saznale spol djeteta 20.8.2009 10:22:28
irenaSA
Ćao vam svima,
intersuje me tzv. 4D ultrazvuk. Trudna sam 12 nedjelja i do sada sam bila samo na običnom ambulatnom ultrazvuku. Da li neka od vas zna gdje je moguće napraviti taj pregled.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 20.8.2009 12:50:26
ada033
Cao irenaSA, imas 4D ultrazvuk u privatnoj ordinaciji kod dr. Divanovica. Ako te zanima mogu ti poslati njegov broj na pp. Meni je neki dan na pregledu (u 17. sedmici) rekao da je najvjerovatnije djecak
RE: Kada ste saznale spol djeteta 20.8.2009 23:03:18
irenaSA
Hvala mnogo na odgovoru... nosim blizance ... nije baš da mi je najbitne saznati kojeg su pola jer su dvojajčani i mogu biti i različitog nego me je više strah da li je sa njima sve OK.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 24.8.2009 15:32:12
ivanak
Ja sam saznala spol djeteta u 6 i pol/7 mjesecu trudnoće. Mali bebač se nije htio namjestiti kako treba. Iako nam je doktor rekao u 4 mjesecu da je mali pišo u pitanju, ali nije bio siguran, pa nam je tek tada potvrdio ( za dv ai pol, tri mjesca ).