Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kada ste saznale spol djeteta 15.3.2009 10:24:48
anuska08
Meni je na prošlom pregledu u 16. sedmici rekao da već može vidjeti što je (rekla sam da mi ne kaže dok ne bude 100% siguran) ,po čemu sam zaključila da bi mogao biti jer ako vidi već tako rano! Mrvicu bi više , no aBd što god da je samo da je živo i zdravo! p.s. i svi oko mene misle da nosim , ne znam zašto, možda zato što je era ,s vi oko nas rađaju samo pišulince. Ne znam gdje je nestao ženski rod!
RE: Kada ste saznale spol djeteta 16.3.2009 13:05:37
sara_mo
Pozdrav za sve trudnice! Nama je cika dr. vec u 9-oj sedmici rekao :"Znam da je jos rano, ali ovoj bebi nesto dominira medju nogama." U 12-oj sedmici je sa 95% sigurnosti potvrdio.Mada sam ja nekako pretpostavljala od samog pocetka.Zenska intuicija ili nesto drugo, helem ja sam odavno pocela da pricam o bebi u muskom rodu.Moja me svekrva ispocetka ispravljala, valjda se nadala curici.Ma nek su nama nase bebice zive i zdrave, ostalo je sve nebitno.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 16.3.2009 13:52:23
demented
Mi smo saznali tek kada sam bila trudna skoro 6 mjeseci. Mislim da je puno lakše vidjeti prije kada se radi o (ne mogu fuliti) , dok za cure uvijek tvrde da se ne vidi dobro
RE: Kada ste saznale spol djeteta 16.3.2009 14:02:14
LUNA4
Ja sam u 17 tj,i sutra idem kod dr.i nadam se da ču saznati sta nosim....
sta vi mislite dali je to prerano????????
RE: Kada ste saznale spol djeteta 16.3.2009 15:43:05
mišur
Ma nije prerano ako se beba namjesti... Meni je dr rekla da nosim dječaka kad sam bila trudna tačno 12sedmica i 3 dana-znam jer imam sliku sa tog UZV.. Moj dječak nije bio neki stidan
RE: Kada ste saznale spol djeteta 16.3.2009 19:12:46
bebana27
nadam se da ce ti uspijeti vidjeti.kad imas ponovo kontrolu mozda ti tad i vidi
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
RE: Kada ste saznale spol djeteta 16.3.2009 19:18:36
Emina85
Sutra idem na UZ pa ćemo znati 100% spol bebe; prošli put doktor jedva uradio pregled koliko se beba vrtila! Biće vragolasto dijete ! Zasad kontamo da je jer konstitucija tijela odgovara muškiću!!
RE: Kada ste saznale spol djeteta 19.3.2009 18:00:29
Mya_81 RR
Ja sam usla u 6.mjesec i nikako da saznam, a uzbudjena sam nevjerovatno i jedva cekam da mi dr. kaze sta je....za 7 dana idem na novi uzv pa se nadam da cu imati vise srece!
RE: Kada ste saznale spol djeteta 27.3.2009 12:08:39
Mače
ja sam sa punih 15 sedmica i par dana jasno vidjela sve na UZ jer nam je moj momčina fino raširio nogice i pokazao ponos, ljubi ga majka Ali ništa neću kupovati dok nam bar još jednom ne potvrde-za svaki slučaj....
RE: Kada ste saznale spol djeteta 14.5.2009 12:30:34
bebana27
ja sam u 19 sedmici saznala da je sto nas je jako obradovalo
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
RE: Kada ste saznale spol djeteta 14.5.2009 13:27:21
aida_db
Vidim da ima raznih iskustava Ja sam saznala u 16-17 sedmici otprilike da nosim dječaka i dok. mi je izgledala prilično sigurna, dok na sljedećem pregledu i nije baš bila... Ma ionako nije bitno-samo nek je živo i zdravo-vidjet ćemo šta je sigurno kada se ako Bog da porodim, tada nema fule
RE: Kada ste saznale spol djeteta 29.5.2009 10:33:44
Lady26
Jutro, ja sam juce bila na pregledu, 12-ta nedjelja, tacnije 12+2 i nisam se usudila pitati doktoricu (malo je bila nervozna, valjda pred pauzu hihihihhi) pa evo pitam vas, kad ce se moci saznati pol,mislim od koje nedjelje je to moguce vidjeti?! Na kontrolu idem tek za mjesec i po, tj.krajem jula (20-ta nedjelja trudnoce) i nadam se da ce mi tada reci...ja jako zelim curicu a mm kaze samo nek je zivo i zdravo s cim se slazem naravno, samo da moja bebica bude dobro i bit ce voljena sta god bude ali ipak...
RE: Kada ste saznale spol djeteta 29.5.2009 10:37:37
zvecka
Sa mojom prvom trudnocom sam saznala kad mi je bilo 18 sedmica,,,,a i sa drugom cu tada otprilike saznati jer ovdje tada rade vliki ultra zvuk i kazu ako se vidi spol djeteta,,a inace samo dva puta tokom citave trudnoce se rade ultra zvucni pregledi ili eventualni tri puta.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 29.5.2009 10:42:07
Mya_81 RR
Lady26, na tom pregledu ces moci saznati spol...jedino ovisi o polozaju bebe...moja curka je dugo vremena na svakom pregledu imala skupljene nogice pa nismo mogli vidjeti....
RE: Kada ste saznale spol djeteta 29.5.2009 10:47:45
Lady26
2 ili 3 puta u toku citave trudnoce?! O joj pa meni je juce bio treci ultrazvuk , i svaki put vaginalno , cak me je juce malo zignulo dok je gledala. Jedva cekam sljedeci pregled
RE: Kada ste saznale spol djeteta 29.5.2009 10:50:04
Ex Yu
nama je dr.Mehmedbasic u 16toj sedmici (ali na 4D) rekao da je musko evo ima slika na avataru tako da se skroz vidjela beba ... sad smo 39ta sedmica skoro pa vani i jos uvijek cika doktor kaze da je musko :) nije se predomislio
RE: Kada ste saznale spol djeteta 29.5.2009 10:52:02
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Lady26
2 ili 3 puta u toku citave trudnoce?! O joj pa meni je juce bio treci ultrazvuk , i svaki put vaginalno , cak me je juce malo zignulo dok je gledala. Jedva cekam sljedeci pregled
Vani se rade 3 UZV-a, ali kod nas je praksa nesto drugacija....
RE: Kada ste saznale spol djeteta 29.5.2009 10:54:00
zvecka
Znam ja da se u bosni rade skoro svakog posjeta ginekologu ultra zvuci,,vaginalni pregledi,,uh to je brete ruzno.
Meni su radili prvi put negdje oko 8 sedmica trudnoce i onda sa 18 i jos jednom na kraju jer sam ja bila slucaj sa sporednim nekim problemima pa radi sigurnosti tru ultra zvuka sam imala. a vaginalni pregled sam imala na tom velikom ultra zvuku i jos jednom sam sama trazila da malo doktor zaviri jer sam imala neki svrab negdje u 6-om mjececu trudnoce,,,eto tada je morao da viri i gleda a nije prckao!
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Teletina
Kako pripremate teletinu? Ja kad je pečem u tavi, bude mi nekako žilava, a u rerni se isuši. A ja je baš volim onako mekanu da se raspada! Molim vas navedite i koji 'dio' mesa koristite(ramstek, šniclu...)Dajte savjet, please...:)
Molim savjet (98%)
Molim savjet (2%)
Broj svih glasova: 44
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!