amiyca -> RE: Mame "izdajalice" (1.5.2012 12:24:54)
|
Drage mame izdajalice, evo jedne mame sa problemom oko dojenja. Rodili smo prije 11 dana carskim rezom. Mama je bila na intenzivnoj 36 sati i tek onda prebacena na odjel da vidi svog H. U medjuvremenu, hranjen je na flasicu, kad god zaplace. Kako je rodjen sa 2550g i vrlo se sitan veoma cesto je dohranjivan. Ne znam sta su mu davali u bolnici... Meni su uvucene bradavice i ja sam pokusavala da ga natjeram da doji bez silikona, ali nije bilo sanse da on pravilno uhvati bradavicu, cak ni uz pomoc sestre sa odjela. Meni je i mlijeko zbog toga sporije nadolazilo i ja sam samo plakala kada ga je morala odnijeti na dohranjivanje. Kuci smo pusteni 4 dana nakon carskog i od tada pokusavam da ga dojim i bez i sa silikonskim bradavicama. Medjutim, on se toliko muci i place dok ga drzim na siki da me srce boli od tuge. Laktacija nije jos uvijek uspostavljena normalno. Vjerotavno zbog toga sto on ne moze da izvuce mlijeko. Konstantno ga dohranjujem, jer ono sto sisa nije dovoljno. Nemam upala, niti ragada, a ni dovoljno mlijeka kojim bih nahranila svoje dijete. Od jucer smo krenuli sa izmuzavanjem prije podoja da vidim koliko je to mlijeka u sikama, i uspjela sam izmusti 20-tak ml iz obje dojke svaka 2-3 sata mehanickom izdajalicom... Ako bih uspjela uspostaviti normalnu laktaciju, kupila bih i elektricnu, samo da moj bebac pije moje mlijeko... Toliko sam zeljela da dojim svoju bebu, da postajem depresivna zato sto ne mogu. A jos mi je gore kad me neko pita, imam li mlijeka... user posted image Kad procitam vase postove, malo se utjesim, jer vidim da nisam jedina...
|
|
|
|